Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Rooney88
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la Rooney88 » 24 jan 2021, 21:09

Ja bez Cavania vise ne bih ni na amatere kakve, tip toliko znaci za komplet ofanzivu da je to impresivno u najmanju ruku, steta samo sto nije mladji.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jan 2021, 21:41

Fino je uvijek maznuti Liverpool, a otvara nam se naredna runda protiv WHU kući, može to komforno...
Utakmica, dali smo tri gola, ali i primili dva, dva od kojih se bar jedan mogao izbjeći da je koncentracija u odbrani bila na nivou. Iskreno, ni Maguirre, a pogotovo Lindelof nisu danas bili neka pljačka. Posebno se štrecalo kada imaju loptu u nogama, kad krene ono dodavanje između njih i Hendersona, a one scouserske osice kidušu na njih... prosto mi nije bilo dobro. Lindelof - ograjisao. Falio je Fred da se vrati do odbrane, uzme loptu i povuče je bar 20 metara i tako "podmaže" između defanzive i vezne.
MCT nije taj, on je dobar igrač, ali potpuno druge kvalitete koje danas nisu mogle doći do izražaja. Tri puta sam upratio situacije gdje su ga propisno očerupali za loptu u opasnoj zoni. Po meni, Fred uvijek ispred njega u ovakvim utakmicama, svaki put, ali eto. Od defanzivne linije, Shaw sjajan opet (meni igrač utakmice), AWB vrlo dobar defanzivno. U sredini je Pogba lavovski svoje obavio, građenje, zadržavanje, sve školski. Pojednostavio je igru maksimalno jednostavno, nema više onih fensi valjanja lopte koja su nas redovno koštala. Konkretniji plus puno više angažiraniji i u odbrani. VDB fin interplay, ali dosta pogubljen, valjda fali utakmica u nogama.
U napadu, Cavani je taj "pravi" napadač koji vodi liniju, ubacuje se, kreće, razvlači defanzivnu liniju. Šteta za onaj udarac glavom u 90-oj. E sada, ostaju naši Yin i Yang - Rashford i Greenwood. Gol i asistencija svaki. Možda zvuči čudno kritikovati ih nakon ovoga, ali moraju polako početi da odbacuju neke bagave navike, koje ih sprečavaju da postano zaista ono za šta imaju talenta. Pri tom mislim kompliciranje, nepotrebno driblanje i sebičnost u nekim trenucima, kada običan pas otvara puno više mogućnosti. Marcus je bar dva puta u prvom poluvremenu morao bolje kada smo bili u kontri i to me nervira. Nije on više ni dijete, ima on već pofinih sezona pod guzicom. Dalje, ako ikada misli biti pravi napadač, on mora razviti osjećaj za tajming i pozicioniranje kod skoka, koje je kriminalno. Ne očekujem sad da se odjednom pretvori u Dannya Ingsa, ali njega fakat nije nadskočio samo onaj koji nije probao. Pored toga, igra leđima koja ne postoji... Kao takav, realno je beskorisan na postavljenu odbranu. Za igru na otvoreno gdje ide licem na protivnika - svaka čast, ali mora proširiti svoj arsenal ako misli dostići ono što objektivno može. Nažalost, sad čitam da je njegova iymjena bila isforsirana, kažu nešto oko koljena, valjda nije nešto zeznuto.
Za kraj - Bruno, nema se šta pričati - čovjek je jednostavno sve. Nadao sam se da smo ga danas mogli odmoriti, ali eto. Dobro nam ide - što dulje to bolje.
Još nešto, inače ne komentiram protivnike, ali čini li vam se da se Kloppu ponavlja BVB sa Liverpoolom? Ono, nakon par dominantnih sezona, ide treća u kojoj njegov tempo i malo zamjena samelju ekipu. Nekako mi se ovo ponavlja kod njega. Mislim, fali Virgil, ali nije to razlog da nikog ne mogu da dobiju već sedmicama...

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 24 jan 2021, 21:52

Još nešto, Henderson je taraba za De Geu
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 24 jan 2021, 22:05

Treba naci postove od ljeta gdje se De Gea prodavao i da je Hendo puno bolji golman :crazy:

Hendo je solidan golman ali daleko i dalje od Davida
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 24 jan 2021, 22:20

Zonked je napisao/la:
24 jan 2021, 22:05
Treba naci postove od ljeta gdje se De Gea prodavao i da je Hendo puno bolji golman :crazy:

Pa, da se ne lažemo, bio je onaj period kada je Davidova forma bila toliko loša da sam i očekivao neko hlađenje sa Hendersonom ili Romerom koji su čekali na standbyu. Sad je to puno bolje.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 24 jan 2021, 22:27

Samo na DDG i Shawu vidiš koliko konkurencija čini igrače boljim.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 24 jan 2021, 22:56

Belmin6 je napisao/la:
24 jan 2021, 22:27
Samo na DDG i Shawu vidiš koliko konkurencija čini igrače boljim.
Upravo. Shaw nije isti igrač. Ne mogu da vjerujem da gledam hrabrog i direktnog igrača zadnjih nekoliko sedmica. Prije Tellesa to je bio trom i bezidejan igrač, a evo danas odličan bek u oba smjera. Ma šta odličan, vrhunski bek. Za Davida se znalo da je to kriza, ali sigurno da je i ovdje konkurencija svoje odradila.

Kad pogledamo ostatak rostera imamo isto. Napad je pojačan i niko nije siguran, vezni red na svakoj poziciji ima zamjenu i jedini problem dođe desni bek gdje Aaron nema kvalitetnu rotaciju. Što prije dovesti adekvatnu konkurenciju onda ne sumnjam i u bolje partije AWB-a.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 24 jan 2021, 23:03

al... je napisao/la:
24 jan 2021, 22:20
Zonked je napisao/la:
24 jan 2021, 22:05

Pa, da se ne lažemo, bio je onaj period kada je Davidova forma bila toliko loša da sam i očekivao neko hlađenje sa Hendersonom ili Romerom koji su čekali na standbyu. Sad je to puno bolje.
Bio je da i zasluzio je da se malo klupira cisto da mu se pokaze da nije nedodirljiv ali kad se sjetim price o prodaji da bi na gol stao neki lik s prosjecnom sezonom u Shefildu i sad me iznervira
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jan 2021, 23:21

Rooney88 je napisao/la:
24 jan 2021, 21:09
Ja bez Cavania vise ne bih ni na amatere kakve, tip toliko znaci za komplet ofanzivu da je to impresivno u najmanju ruku, steta samo sto nije mladji.
Naravno, Cavani samom svojom pojavom donese toliko energije na teren za razliku od onog flegmana Martiala čiji govor tijela ti već zgadi utakmicu dok stoji na centru prije početka utakmice. Moraš gatat na koju nogu je Martial ustao pa da znaš hoće li mu se igrat taj dan, a ove sezone je u 15 ligaških utakmica samo 2 gola zabio. A s druge strane work rate, kretnja i instinkt Cavanija koji je od Anthonya stariji haman 10 godina daju sliku kako pravi centarfor treba da izgleda na terenu.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 25 jan 2021, 16:04

Bruno Fernandes has been asked if he needs a rest. Apparently not: "Tired?” At 26 years of age, I can’t be tired. If I am tired now, when I get to 30 or 32, I won’t be able to play or I will play one game out of every five. No, I am not tired."

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 26 jan 2021, 14:05

Zonked je napisao/la:
25 jan 2021, 16:04
Bruno Fernandes has been asked if he needs a rest. Apparently not: "Tired?” At 26 years of age, I can’t be tired. If I am tired now, when I get to 30 or 32, I won’t be able to play or I will play one game out of every five. No, I am not tired."
Rodjeni pobjednik, ovo je falilo ekipi zadnjih godina.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 26 jan 2021, 18:12

Belmin6 je napisao/la:
26 jan 2021, 14:05
Zonked je napisao/la:
25 jan 2021, 16:04
Rodjeni pobjednik, ovo je falilo ekipi zadnjih godina.
Ma treba to držati pod kontrolom, dovoljna je jedna situacija zbog koje ćemo zaplakati. Puno je utakmica do kraja. Čim bude neki slabiji protivnik kući, klupa ko sad protiv Liverpoola, pa ako zapne, uvodi zadnjih 20 min.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 27 jan 2021, 20:17

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 27 jan 2021, 20:27

Rashford zasticen ko polarni medvjed. Da je kup utakmica protiv Cheltenhama ovaj bi bio zacementiran startnoj. Nadam se da ce ih rasturit veceras, ali cinjenica je da na osnovu proslih partija ne zasluzuje da starta ispred Cavanija
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 27 jan 2021, 20:31

Zonked je napisao/la:
27 jan 2021, 20:17
Shaw zaslužen odmor, mogla je komotno rokada VDB za Brunu. Cavanija neka u “šteku”, ima on pofinih godina, treba čuvati lika. Ako zapne, eto njega svakako na teren

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 27 jan 2021, 21:00

Dobre rotacije ako ova ekipa odradi posao veceras

Shaw Lindelof Fred McT Cavani dobili odmor a ovo su igraci koji su 99% starteri u subotu

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 27 jan 2021, 21:31

Što bi rekli, spustili smo se na nivo konkurencije u prvih 15 minuta, mjesečarimo po terenu

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 27 jan 2021, 21:40

Dobri nas DeGea, ode covjek u prazno. WC, nema sta.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 27 jan 2021, 21:43

Energija nula bodova. Kao da misle da će se Sheffiled sam pobjediti.
Clean sheet bez Baillya je nemoguća misija za ovu odbranu.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 27 jan 2021, 21:48

Znaci faul nad De Geom se ne svira, dok se cist gol poništava nakon nikakvog kontakta...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.