FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 04 apr 2016, 16:04

zagorski je napisao/la:
Premiranje preko računa kluba,dakle kada se dogovore dva kluba je legalno ali izvan okvira fair-playa. Premiranje sa davanjem para 'na ruke' je ne samo porezni prekršaj nego se može smatrati i mitom.
plaćanje gotovinom je legalno u BIH , ostaje obaveza Veleža i individualaca da prijavi sve prihode koje su imali...
ilegalne aktivnosti je potrebno dokazati....

:wave:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2016, 16:06

Evander je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Ado76 je napisao/la:http://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/poz ... odini/2981

Pa zar nije probijen budzet?
Sad ce ti objasniti evander recimo, on je bas upucen. Cekamo...
Neka nam Selimovic objasni.
On je rekao da je budzet probijen.
Selimovic kad objasni ti dodjes i kazes da laze i petlja.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 apr 2016, 16:11

Sta je objasnio?
Prvo kaze da je probijen budzet, a onda da se pozitivno poslovalo?
Zar to nije malo kontradiktorno?
Ja sam recimo zavrsio ekonomiju, ali ovo ne kontam.

Otprilike, ovo je ista prica onoj "smjenili smo Uscuplica jer nema licencu", a onda par mjeseci iza postave opet tog istog Uscuplica bez licence.
Kontradiktornosti i nelogicnosti.

Onda da sumiramo, sta je neistina, da smo probili budzet ili da smo poslovali pozitivno?
Obje informacije dolaze iz vrha kluba, a nikako se ne podudaraju.

nukleusmember
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nukleusmember » 04 apr 2016, 16:13

zagorski je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/neka-svi ... nju/189760

Svaka čast Nijaze!
I mi ovdje kritikujemo nasu Upravu,sasvim opravdano,ali zaboravljamo kakvih se stvari desavalo u zadnjih 10-ak godina u nasem fudbalu. Vec sad FK Sarajevo uzelo titulu,ima investitora i svi pucaju od zavisti i rado bi da napakoste i da nas strmoglave sto dublje.
Pogledajte samo komsije,oni su se napeli kao žaba-krastača da nesta urade samo da bi nama mogli parirati,a ovi ostali se sluze svime i svacime da nam napakoste.
Ajmo se ujediniti braco da ovu sezonu hajirli privedemo kraju,a poslije toga ce valjda biti bolje.

dobar si momak

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2016, 16:14

Evander je napisao/la:Sta je objasnio?

Otprilike, ovo je ista prica onoj "smjenili smo Uscuplica jer nema licencu", a onda par mjeseci iza postave opet tog istog Uscuplica bez licence.

Onda da sumiramo, sta je neistina, da smo probili budzet ili da smo poslovali pozitivno?
Pa budzet se valjda dijeli na neke segmente. Imas dio za plate igracima i trenerima, dio za gradnju akademije, za placanje stadiona, za placanje troskova utakmica itd. Ako je jedna stavka probijeba ne znaci da je kompletam budzet probijen. Drugo je sto neki to namjerno tako interpretiraju da bi srali po Dini i upravi.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 apr 2016, 16:14

Ja ne volim ove teme. Prvi i zadnji post na ovu temu

[youtube][/youtube]
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 04 apr 2016, 16:15

Ovo je zvanicna informacija i to iz nezavisne revizorske kuce,koju je savez odabrao.
Budzet uredu,pozitivno poslovali,krece se u akciju sto se sportskog dijela tice..

UPRAVA NAPOLJE!
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 04 apr 2016, 16:16

DenchiNL je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Premiranje preko računa kluba,dakle kada se dogovore dva kluba je legalno ali izvan okvira fair-playa. Premiranje sa davanjem para 'na ruke' je ne samo porezni prekršaj nego se može smatrati i mitom.
plaćanje gotovinom je legalno u BIH , ostaje obaveza Veleža i individualaca da prijavi sve prihode koje su imali...
ilegalne aktivnosti je potrebno dokazati....

:wave:
Ne nasjedajte na ove gluposti, nego branite klub svim silama, ne dajte da vam dusmani podvaljuju price. Ku*ve da vam pricaju o postenju. Upravi Veleza je krivo jer su oni imali dogovor sa Sirokim o prodaji utakmice, ali smo mi to saznali i minirali premiranjem igraca. Gdje je saopstenje o prodaju utakmice Zeljeznicaru prosle godine kad ih niko nije pobjedio u Vrapcicima osum njih i to 0-3?!?! Yebo li im Niksic familiju poganu!!

Zapitajte se zasto sad sva ova saopstenja, zasyo nakon skoro godinu dana?? Zato sto hoce da nas sjebu, ali ne, nece moci!!!

nukleusmember
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nukleusmember » 04 apr 2016, 16:17

pa probili smo budzet i poslovali pozitivno,shto se ne bi podudarale?

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 apr 2016, 16:18

Sabinho je napisao/la:

Pa budzet se valjda dijeli na neke segmente. Imas dio za plate igracima i trenerima, dio za gradnju akademije, za placanje stadiona, za placanje troskova utakmica itd. Ako je jedna stavka probijeba ne znaci da je kompletam budzet probijen. Drugo je sto neki to namjerno tako interpretiraju da bi srali po Dini i upravi.
Sa tim se slazem.
Ali nije navedeno nista od toga sto ti sad pominjes.
Da preciziram, nije navedeno nigdje "peobili smo budzet za transfere".
U sustini, ne znam ni kako je mogao biti probijen, kad mi nismo dva zadnja prelazna roka nikog doveli, a prodali smo igraca za rekordan iznos.
Sta bi bilo da nismo prodali Cimirota, da nismo fine pare od Europe uzeli?
Ove godine niti imamo Cimirota, a i Europa nam opasno visi.
Znaci li to da je slijedeca godina vec dobrano upitna sto se finansija tice?

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 04 apr 2016, 16:19

nijaz tekmu nije prodao samo onom ko nije trazio :rol:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 04 apr 2016, 16:20

Evolution87 je napisao/la:nijaz tekmu nije prodao samo onom ko nije trazio :rol:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: A kone su najredovnije musterije bile

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 04 apr 2016, 16:23

a ne znam šta si studirao ali ti ne ide
budžet je određen iznos koji se odredi da će biti na raspolaganju i predviđenim prihodima i rashodima
moguće ga je probiti i opet ostati pozitivan, npr. Zaradom od nepredviđenih transfera odnosno nepredviđene visine transfera

priča o Ušćupliću je prejednostavna, do njegovog drugog termina je završio edukaciju i stekao jednu licencu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2016, 16:27

@evander dalo se zakljuciti iz koncepta. Ne visi nam nista, racunaj da je dobar dio sredstava otisao u raskide ugovora. Recimo niko od onih igraca nije lud da se tek tako odrekne garantovanih primanja, Puzigaci je bilo bolje sjediti na tribinama i uzimati 9000km nego igrati u Vozdovcu za 5000km. Takodje, i Evropu smo odmah zijanili pa nije bilo tog priliva kao prethodne sezone.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 04 apr 2016, 16:30

Sabinho je napisao/la:
collector je napisao/la:hajd sto su nam filijala i sto im kupimo u ovih zadnjih 10 i kusur godina sve iole dobre igrace al sto su nam musterija postali to je cudo jedno, prije je bilo nezgodno igrati protiv njih posebno u gostima, a sad ih uzimamo kako hocemo :kafa:
Cuj kako hocemo, u mene hanuma nitroglicerin u ruku stavila i ceka da se srusim. :rol:
dobar si momak :thumbup:
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 04 apr 2016, 16:53

Znači dobar fajt:

FKS vs Velež, Sloboda. Ima li još ko na šake :?:

Velež je odavno propao i nemaju više šta izgubiti pa se sada fol bave poštenjima, to je tako kod pojednih Bošnja kada totalno propadaju pokušavaju još nekoga povuči sa sobom da ne propadaju sami. Pokazali su protiv Olimpica kakva je to bahata bagra i koliko su korumpirani kada im se je uprava n.ag.zila HDZ-u i Lištici za pare i kontrausluge, ali su bili pročitani. Hebaji ih neka ispadnu i neka se više nikada ne vrate u ligu još jedni od dušmana Sarajeva.

Evo o kome pričamo

Gracić - iza ove izjave ima nešto. Sam odjednom se javlja ko zna na kaju kartu ide, ali jedno je jasno iskorištava ovu prašinu i uveliko se šlepa navijačima FKS kod kojih je odavno omržen počevši od licence, Nedića i prijetnji da se evropu nećemo igrati pa na dalje, neisplačenih obaveza prema igračima iz svog starog mandata u FKS itd.. Kako god iskorištava ovu situacija i skuplja jeftine puene kod navijača, a skupiti će ih sigurno određeni broj da se ne lažemo.
SRETAN BROJ - 1725

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 04 apr 2016, 17:00

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160404095

Boze sacuvaj ovih navijaca, samo stete ugledu u picku materinu.
Amer Dupovac!

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 04 apr 2016, 17:11

zagorski je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/neka-svi ... nju/189760

Svaka čast Nijaze!
I mi ovdje kritikujemo nasu Upravu,sasvim opravdano,ali zaboravljamo kakvih se stvari desavalo u zadnjih 10-ak godina u nasem fudbalu. Vec sad FK Sarajevo uzelo titulu,ima investitora i svi pucaju od zavisti i rado bi da napakoste i da nas strmoglave sto dublje.
Pogledajte samo komsije,oni su se napeli kao žaba-krastača da nesta urade samo da bi nama mogli parirati,a ovi ostali se sluze svime i svacime da nam napakoste.
Ajmo se ujediniti braco da ovu sezonu hajirli privedemo kraju,a poslije toga ce valjda biti bolje.
Čitajući tvoje postove, onako generalno, uspio sam stvoriti sliku u glavi koja je baš onako "da se naježiš". Stvarno se u diverzitetu napisanog i svemu ostalom može vidjeti koliko ti voliš ovaj klub. Koliko se brineš za njega. Jedan si od rijetkih kojima je bitnije Sarajevo od bilo čega izrečenog i koji ne brani stav po svaku cijenu. Svaka čast.
Gracić kakav je da je, jedini je ukazao na orkestrirani i organizovani napad na naš klub. Svima je u interesu, realno, da se Sarajevo "spusti", to ti nekako dođe kao da daš biračkom odboru da preglasava ispravnost listića. Činjenica je da nijedan listić ne bi bio ispravan jer je odbor sastavljen od članova različitih stranaka uglavnom. Gracić je suspendovan sa funkcije u FKS jer je par dana prije uzvrata finala kupa protiv ŠB pričao da je saznao da će sudija biti zamijenjen na poluvremenu, pa onda to i u kamere i lice Ušanovića rekao. Sudija je zamijenjen, naravno (iako se ovo desi jednom u 100.000 odigranih utakmica), igrači Sarajeva dobili nekoliko crvenih, osvojili kup, a igrači ŠB nisu htjeli izići na dodjelu medalja.
Sve negativne stvari koje je ova uprava napravila su postojale i znalo se za njih još ljetos, u najgorem slučaju zimus, baš me interesuje šta je onda pokrenulo lavinu!? Ah da, ispadanje od Slobode iz kupa. Što će za posljedicu imati spočitavanje svega i svačega, izmišljanje stvari. Uradili su oni i dobrih stvari, treba im se dati šansa da odu. Nasjedanje na priče Azmira Sise Husića, te pokušavanje argumentiranja izrečenih gluposti, nisu odlika nikakvog umovanja, već naivnosti. Ko sad ne vidi da smo sami protiv svih onda... slabo vidi. Trebamo sad stati čvršće nego ikad uz klub i jedni uz druge, pokazati da smo i sami jači od svih.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 04 apr 2016, 17:12

Rahma je napisao/la:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160404095

Boze sacuvaj ovih navijaca, samo stete ugledu u picku materinu.
Pa jarane jutros prvo bilo zapalili kokteli bacili kod ben.pumpe,koja vidi cuda nije otisla u 3 lijepe materine,sada baklja,na kraju ce biti da su zakacili za autobus onog sultana sa Igmana pa se kurce po BiH.
Nabijem ja ovakve i novinare i policiju.Sta ce sljedece smisliti da udare po HZ bas me interesuje

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 04 apr 2016, 17:18

@oerde,hvala brate.
Svi zajedno za bolje sutra nasega kluba!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], kontra, sekac i 12 gostiju.