zagorski je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/neka-svi ... nju/189760
Svaka čast Nijaze!
I mi ovdje kritikujemo nasu Upravu,sasvim opravdano,ali zaboravljamo kakvih se stvari desavalo u zadnjih 10-ak godina u nasem fudbalu. Vec sad FK Sarajevo uzelo titulu,ima investitora i svi pucaju od zavisti i rado bi da napakoste i da nas strmoglave sto dublje.
Pogledajte samo komsije,oni su se napeli kao žaba-krastača da nesta urade samo da bi nama mogli parirati,a ovi ostali se sluze svime i svacime da nam napakoste.
Ajmo se ujediniti braco da ovu sezonu hajirli privedemo kraju,a poslije toga ce valjda biti bolje.
Čitajući tvoje postove, onako generalno, uspio sam stvoriti sliku u glavi koja je baš onako "da se naježiš". Stvarno se u diverzitetu napisanog i svemu ostalom može vidjeti koliko ti voliš ovaj klub. Koliko se brineš za njega. Jedan si od rijetkih kojima je bitnije Sarajevo od bilo čega izrečenog i koji ne brani stav po svaku cijenu. Svaka čast.
Gracić kakav je da je, jedini je ukazao na orkestrirani i organizovani napad na naš klub. Svima je u interesu, realno, da se Sarajevo "spusti", to ti nekako dođe kao da daš biračkom odboru da preglasava ispravnost listića. Činjenica je da nijedan listić ne bi bio ispravan jer je odbor sastavljen od članova različitih stranaka uglavnom. Gracić je suspendovan sa funkcije u FKS jer je par dana prije uzvrata finala kupa protiv ŠB pričao da je saznao da će sudija biti zamijenjen na poluvremenu, pa onda to i u kamere i lice Ušanovića rekao. Sudija je zamijenjen, naravno (iako se ovo desi jednom u 100.000 odigranih utakmica), igrači Sarajeva dobili nekoliko crvenih, osvojili kup, a igrači ŠB nisu htjeli izići na dodjelu medalja.
Sve negativne stvari koje je ova uprava napravila su postojale i znalo se za njih još ljetos, u najgorem slučaju zimus, baš me interesuje šta je onda pokrenulo lavinu!? Ah da, ispadanje od Slobode iz kupa. Što će za posljedicu imati spočitavanje svega i svačega, izmišljanje stvari. Uradili su oni i dobrih stvari, treba im se dati šansa da odu. Nasjedanje na priče Azmira Sise Husića, te pokušavanje argumentiranja izrečenih gluposti, nisu odlika nikakvog umovanja, već naivnosti. Ko sad ne vidi da smo sami protiv svih onda... slabo vidi. Trebamo sad stati čvršće nego ikad uz klub i jedni uz druge, pokazati da smo i sami jači od svih.