FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zna li neko nešto u vezi prijateljske utakmice u Sloveniji ove sedmice, krije li se tu nesto...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
- Kontakt:
Ne znam da se igra ta utakmica, ali ako se igra to je sigurno u pitanju, banana. Zavisi koji je klub u pitanju ?Velahalve je napisao/la:Zna li neko nešto u vezi prijateljske utakmice u Sloveniji ove sedmice, krije li se tu nesto...
Podrav od Ivice Huljeva.

Re: Odg: FK Željezničar
Ne znam da se igra ta utakmica, ali ako se igra to je sigurno u pitanju, banana. Zavisi koji je klub u pitanju ?HuljevIvica je napisao/la:Velahalve je napisao/la:Zna li neko nešto u vezi prijateljske utakmice u Sloveniji ove sedmice, krije li se tu nesto...
Podrav od Ivice Huljeva.
Nema tekme, upravo sam provjerio, bila je lažna informacija!
-
- Kontakt:
Golmani: Marijan i Veca - sve jasno ovdje. Marijan je napokon onaj pravi. Trebalo mu je vremena da se vrati, a i greška protiv Metalurga ga je izbacila iz takta. Veca dobra zamjena. Žao mi je najviše zpbg njega što smo ispali iz kupa. Ovako će teško dobiti šansu. Ipak se ne bih kockao (kad tad neiskustvo mora negdje isplivati) sa Evropom mada je Veca već odličan golman.
Desni bek: Memija, Stana, Zeljković, Benjo - Benju treba pustiti osim ako baš ne bude mogao ništa naći. O njemu sve rečeno. Stana ne znam kad će početi trenirati ali kad god upadne može pomoći ako zatreba. Mladen omaže na oba beka a i na stoperu ako zatreba.
Lijevi bek: Kvesa, Stana, Zeljković. Mladen bi meni bio zamjena obojici. Ako Kvesa ode dovesti još jednog LB
Stoperi: Kosorić, Bogdanović, Asanović (Mladen ako zatreba)
Veza: ELdar, Enis, Dado, Tomo, Varea, AMir (ako Tomo ode ovdje obavezno dovesti nekoga pogotovo što bi meni Varea bio i u napadu ponekad. Vareu sam ovdje stavio jer on kad nije u napadu trba da bude off veznjak. kad je u napadu onda je Dado off. Amir treba dobijati više vremena ali opet nam treba zamjena za TOmu ako ode. Ako ostane Tomo mora biti sa Eldarom defanzivno, a Dado off. To je možda i najveća moja zamjerka Adi jer kad se god Tomo spustio i prenosio loptu mi smo imali sredinu, a bili opasniji ofanzivno jer je Dado tu opasniji)
Kirla: Baša, Nuspahić, Bučan (Što sam ovo sve pisao? Prije svega zbog krila i Đelmića kojeg spominjete. Ovdje imamo dvojicu nedokazanih igrača, užasnog Seju, Stana ako se vrati može pokrpiti, Varea je krpio ali niko to više ne želi da on krpi. Varea je krpio i iz razloga što nije bilo Anesa, što je Sejo bio užas. Baša je izgleda više desno krilo i meni se učinio jako interesantan. Međutim i kod Anesa i kod baše vidi se da oni trebaju tek nadoći i da će onda biti pravi. Anes je recimo protiv Čelika bio po meni loš, pogotovo defanzivno. Vidjelo se da nema snage. Zbog svega toga, a često sam to spominjao ovdje, mislim da nama treba jedno pravo, iskusno krilo, a trenutno je Đelmić odlično rješenje dok ne stasaju Anes, Baša, Grebenar koji trebaju obavezno svaku tekmu ulaziti, a jedan od njih i počinjati. Po meni loša odbrana nam je prije svega bila jer smo imali krila koja to nisu tj koja su defanzivno loša (prije svih Sejo i Varea), osim kad je Memija igrao i zatvarao vrlo dobro. Drugi razlog loše odbrane je Tomo defanzivnije što sam već gore govorio. Trebaju nam četiri krila koja mogu non stop trčati gore dole, gristi. Sad trenutno nemamo nijednog takvog mada Baša i Nuspahić to mogu biti kad se spreme. Memija može, a Stana je povrijeđen. Seji još polusezonu i to ako se neko povrijedi da uđe u rotiaciju, a pripremati ga za pjetliće)
Napad: Baja, Varea,Turković (protiv lošijih na Grbi sa dvojicom, protiv jačih sa jednim)
Mladi koji još nisu dobili šansu: Sve poslati na posudbu, osim možda Hadžovića i Grebenara jer bi oni mogli dobiti šansu na Grbi u ovoj polusezoni. Igramo dosta pod navodnicima lakih tekmi pa bi ih mogli i ubaciti. Ipak kad vidim kako smo se mučili do sada, bolje je i njih poslati na posudbu.
Po meni smo vidjeli itekako borebnu ekipu generalno govorim ( bilo je tekmi gdje su mogli puno bolje), ali falio je malo bolji protok lopte i sigurnost defanzivno. Razloge sam vidio prije svega u gore navedenim stvarima. Naravno ukoliko ispadne neki igrač koji je bolji od pomenutih treba ga dovesti, pogotovo ako je potenscijal). Adžem je uradio puno na psihološkom planu ( o tome sam jednom puno pričao). Oduševio me u tom segmentu. Imao je problem što smo imali potpuno novu ekipu i puno mladih koje je trbalo istrpiti. Napucati se snagom i ovo može biti samo bolje i bolje. Malo su ga poremetile povrede neke sitne, ali je morao bolje vidjeti u kakvom je stanju npr Benjo.
POzdrav
Desni bek: Memija, Stana, Zeljković, Benjo - Benju treba pustiti osim ako baš ne bude mogao ništa naći. O njemu sve rečeno. Stana ne znam kad će početi trenirati ali kad god upadne može pomoći ako zatreba. Mladen omaže na oba beka a i na stoperu ako zatreba.
Lijevi bek: Kvesa, Stana, Zeljković. Mladen bi meni bio zamjena obojici. Ako Kvesa ode dovesti još jednog LB
Veza: ELdar, Enis, Dado, Tomo, Varea, AMir (ako Tomo ode ovdje obavezno dovesti nekoga pogotovo što bi meni Varea bio i u napadu ponekad. Vareu sam ovdje stavio jer on kad nije u napadu trba da bude off veznjak. kad je u napadu onda je Dado off. Amir treba dobijati više vremena ali opet nam treba zamjena za TOmu ako ode. Ako ostane Tomo mora biti sa Eldarom defanzivno, a Dado off. To je možda i najveća moja zamjerka Adi jer kad se god Tomo spustio i prenosio loptu mi smo imali sredinu, a bili opasniji ofanzivno jer je Dado tu opasniji)
Kirla: Baša, Nuspahić, Bučan (Što sam ovo sve pisao? Prije svega zbog krila i Đelmića kojeg spominjete. Ovdje imamo dvojicu nedokazanih igrača, užasnog Seju, Stana ako se vrati može pokrpiti, Varea je krpio ali niko to više ne želi da on krpi. Varea je krpio i iz razloga što nije bilo Anesa, što je Sejo bio užas. Baša je izgleda više desno krilo i meni se učinio jako interesantan. Međutim i kod Anesa i kod baše vidi se da oni trebaju tek nadoći i da će onda biti pravi. Anes je recimo protiv Čelika bio po meni loš, pogotovo defanzivno. Vidjelo se da nema snage. Zbog svega toga, a često sam to spominjao ovdje, mislim da nama treba jedno pravo, iskusno krilo, a trenutno je Đelmić odlično rješenje dok ne stasaju Anes, Baša, Grebenar koji trebaju obavezno svaku tekmu ulaziti, a jedan od njih i počinjati. Po meni loša odbrana nam je prije svega bila jer smo imali krila koja to nisu tj koja su defanzivno loša (prije svih Sejo i Varea), osim kad je Memija igrao i zatvarao vrlo dobro. Drugi razlog loše odbrane je Tomo defanzivnije što sam već gore govorio. Trebaju nam četiri krila koja mogu non stop trčati gore dole, gristi. Sad trenutno nemamo nijednog takvog mada Baša i Nuspahić to mogu biti kad se spreme. Memija može, a Stana je povrijeđen. Seji još polusezonu i to ako se neko povrijedi da uđe u rotiaciju, a pripremati ga za pjetliće)
Napad: Baja, Varea,Turković (protiv lošijih na Grbi sa dvojicom, protiv jačih sa jednim)
Mladi koji još nisu dobili šansu: Sve poslati na posudbu, osim možda Hadžovića i Grebenara jer bi oni mogli dobiti šansu na Grbi u ovoj polusezoni. Igramo dosta pod navodnicima lakih tekmi pa bi ih mogli i ubaciti. Ipak kad vidim kako smo se mučili do sada, bolje je i njih poslati na posudbu.
Po meni smo vidjeli itekako borebnu ekipu generalno govorim ( bilo je tekmi gdje su mogli puno bolje), ali falio je malo bolji protok lopte i sigurnost defanzivno. Razloge sam vidio prije svega u gore navedenim stvarima. Naravno ukoliko ispadne neki igrač koji je bolji od pomenutih treba ga dovesti, pogotovo ako je potenscijal). Adžem je uradio puno na psihološkom planu ( o tome sam jednom puno pričao). Oduševio me u tom segmentu. Imao je problem što smo imali potpuno novu ekipu i puno mladih koje je trbalo istrpiti. Napucati se snagom i ovo može biti samo bolje i bolje. Malo su ga poremetile povrede neke sitne, ali je morao bolje vidjeti u kakvom je stanju npr Benjo.
POzdrav
Adviser je napisao/la:Ne znam odakle vam Đelmić, dobar igrač ali, nema od toga ništa. Sa trenutnom politikom kluba takvi igrači se najvjerovatnije neće dovoditi, sami smo se uvjerili da se klub okrenuo mlađim i jeftinijim. Vjerujem da će Tomićevim eventualnim odlaskom Varea (ako i on ne ode) dobivati više prostora na ofanzivnom veznom time što će D. Sadiković igrati centralnog/defanzivnog veznog. Tako bi bar trebalo biti u utakmicama sa ozbiljnijim protivnicima, dok će u utakmicama sa slabijim vjerovatno igrati Turković u formaciji 4-4-2. Isto tako, nadam se da će Nuspahić dobivati prednost nad vremešnim Bučanom, tako da vjerovatno neće biti mnogo dolazaka, ako i budu to će biti neki mlađi neafirmisani i jeftini igrači. Postava bi trebala ovako izgledati (ako ode Kvesić i Čolić) ...

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
stručni štab u prvom dijelu vareu nije uspio ni fizički spremiti niti mu naći pravu ulogu. nakon jednog perioda gdje je kao i solidno trčao protiv čelika on u 50. minuti diše na škrge, u 80. ne može više ni pas prvom do sebe dati. to se sada mora ispraviti, a dovođenje nekog kao đelmić bi imao smisla samo ako se od varee odustaje. što mislim da ova ekipa sebi ne može priuštiti, i da bi bilo šteta.
Kad vas je taj Basa tako impresionirao pa vam svima u prvih 11?
Meni nista posebno, barem ovo malo sto sam ga upratio, svakako ne za prvih 11.
Kvesic i Tomic su, po meni, jedini igraci koji u ovom momentu mogu naci neki pristojan angazman u inostranstvu, ostalima je bolje u Zelji nego negdje drugo. Tu bi vjerovatno bio i Stana da se nije povrijedio. Ne znam gdje to Benjo moze otici i ko li je za njega zainteresovan?

Kvesic i Tomic su, po meni, jedini igraci koji u ovom momentu mogu naci neki pristojan angazman u inostranstvu, ostalima je bolje u Zelji nego negdje drugo. Tu bi vjerovatno bio i Stana da se nije povrijedio. Ne znam gdje to Benjo moze otici i ko li je za njega zainteresovan?
19091921
Baš bi sigurno bio korisniji od Bučana kako god okreneš. Jedino možda Bajić na desno krilo a Turković u spicu, ali dugo sad do togaferreira je napisao/la:Kad vas je taj Basa tako impresionirao pa vam svima u prvih 11?Meni nista posebno, barem ovo malo sto sam ga upratio, svakako ne za prvih 11.

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Dosta objektivno pisete
I ja se slazem da je bolje dati recimo pare za malog Subica iz Borca, na njegovo dovodjenje, nego na godinju platu Djelmica, Kokota i slicnih. U Subicu ( 21) bi imali dugorocno rjesenje na poziciji lijevog beka. Mali je problem sto Borac trazi oko 50.000 ( ne znam, dal eura ili maraka ) za njega. Al mislim da je isplativa investicija. Ili recimo Obradovic, koji je odlican napadac 

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
- Kontakt:
Za vas je veliki, preveliki.. bilo da se radi o kunama, dinarima ili markama a da ne govorim o eurima, nažalost.Minjore je napisao/la:Dosta objektivno piseteI ja se slazem da je bolje dati recimo pare za malog Subica iz Borca, na njegovo dovodjenje, nego na godinju platu Djelmica, Kokota i slicnih. U Subicu ( 21) bi imali dugorocno rjesenje na poziciji lijevog beka. Mali je problem sto Borac trazi oko 50.000 ( ne znam, dal eura ili maraka ) za njega. Al mislim da je isplativa investicija. Ili recimo Obradovic, koji je odlican napadac
Odlična analiza, taman sam htio nešto slično napisati. Ne znam otkud ta priča za Đelmića ali što se tiče pojačanja iz naše lige on bi nam bio baš ciljano jer može i u vezi pomoći ako zatreba. Nešto sam gledao igrače iz premijer lige i od krila tu je još Žeravca iz Borca a od bekova Čutuk iz Viteza a naravno i nedostižni nam Stojanović iz Zrinskog kao i Zakarić i Stojkić iz Zrinskog koji bi mogli biti ciljani iz Premijer lige naravno da je bolja financijska situacijazaboljisportuBiH je napisao/la:Golmani: Marijan i Veca - sve jasno ovdje. Marijan je napokon onaj pravi. Trebalo mu je vremena da se vrati, a i greška protiv Metalurga ga je izbacila iz takta. Veca dobra zamjena. Žao mi je najviše zpbg njega što smo ispali iz kupa. Ovako će teško dobiti šansu. Ipak se ne bih kockao (kad tad neiskustvo mora negdje isplivati) sa Evropom mada je Veca već odličan golman.
POzdrav
Ne mogu se oteti dojmu da strucni stab nije izvukao maksimum iz ove ekipe. Ekipe! Ustvari,mozda je bolje da sam napisao da strucni stab nije uspio od ovih igraca napraviti ekipu.
Uvazavajuci sve okolnosti u kojima se krenulo u prvenstvo,a o cemu sam vise puta pisao,ipak sam od strucnog staba,na celu sa Adom,ocekivao vise. Stavljao sam se tokom cijele polusezone,posebno njenog prvog dijela,na stranu strucnog staba,upravo znajuci kako tesku situaciju su imali pocetkom prvenstva. Ocekivao sam postupno ispravljanje gresaka koje su uocene jos od prvih utakmica ljetos. Bio sam optimista u tom smislu jer sam,boraveci u Skoplju sa ekipom,vidio jedan skoro savrsen red,disciplinu,dobre odnose,dobro raspolozenje...Medjutim,greske su se ponavljale tokom cijele sezone. Ito uglavnom iste ili slicne. Moram priznatida sam poceo pomalo sumnjati u sposobnost ovog naseg strucnog staba.
Ono sto treba znati jeste cinjenica da je prvi tim u ovoj polusezoni imao optimalne uvjete za rad.Vjerovatno bolje nego bilo koji prije. Strucni stab se je,po prvi put od kad ja znam,bavio iskljucivo svojim poslom. Apsolutno nikakv drugi problem nisu morali rijesavati.
Slozili smo se da je bodovni saldo ok. Medjutim,sa strepnjom ocekujemo nastavak sezone. Strepnju nam izazivaju vrlo blijede igre,lutanja u sastavu i taktici,slaba fizicka sprema...Kad je u pitanju ta famozna fizicka sprema,pitao sam jednog uvazenog profesora(radio je unekoliko nogometnih i kosarkaskih ekipa) u cemu je tu finta. On odprilike ovako kaze. Ne mozete vi prije prvenstva obaviti fizicke pripreme i spremni ste cijelu polusezonu. Najbolje moguce fizicke pripreme se mogu sjebati za deset dana neadekvatnim treningom. Fizicka sprema je ustvari svakodnevni trening. Njegov sadrzaj,intezitet i trajanje,kontinuitet... I to je to. I onda mi se to uklopilo u saznanje da su se Adi upucivale primjedbe na trening.Prije svega na intezitet istog. On je imao objasnjenje da je to zbog bojazni od povreda.Da je ustvari zbog toga malo povucena rucna na trninzima. Ne mogu tu nesta plaho pametno komentarisati,ali vidimo svi da ekipa nije u dobrom stanju kad je trka u pitanju.
Ocekujem da se o problemima koji su bili prisutni tokom cijele polusezone,a koji se odnose na igru,razgovara na nivou kompletne struke u klubu. Stvari se naprosto moraju popravljti.Moraju se malo usmjeravati.Ado bi,pomeni,morao biti kooperativan u tom smislu. Jeste sef strucnog staba,ali mora biti svjestan cinjenice da neke stvari kad je teren u pitanju nisu dobre i da se moraju ispravljti.
Uvazavajuci sve okolnosti u kojima se krenulo u prvenstvo,a o cemu sam vise puta pisao,ipak sam od strucnog staba,na celu sa Adom,ocekivao vise. Stavljao sam se tokom cijele polusezone,posebno njenog prvog dijela,na stranu strucnog staba,upravo znajuci kako tesku situaciju su imali pocetkom prvenstva. Ocekivao sam postupno ispravljanje gresaka koje su uocene jos od prvih utakmica ljetos. Bio sam optimista u tom smislu jer sam,boraveci u Skoplju sa ekipom,vidio jedan skoro savrsen red,disciplinu,dobre odnose,dobro raspolozenje...Medjutim,greske su se ponavljale tokom cijele sezone. Ito uglavnom iste ili slicne. Moram priznatida sam poceo pomalo sumnjati u sposobnost ovog naseg strucnog staba.
Ono sto treba znati jeste cinjenica da je prvi tim u ovoj polusezoni imao optimalne uvjete za rad.Vjerovatno bolje nego bilo koji prije. Strucni stab se je,po prvi put od kad ja znam,bavio iskljucivo svojim poslom. Apsolutno nikakv drugi problem nisu morali rijesavati.
Slozili smo se da je bodovni saldo ok. Medjutim,sa strepnjom ocekujemo nastavak sezone. Strepnju nam izazivaju vrlo blijede igre,lutanja u sastavu i taktici,slaba fizicka sprema...Kad je u pitanju ta famozna fizicka sprema,pitao sam jednog uvazenog profesora(radio je unekoliko nogometnih i kosarkaskih ekipa) u cemu je tu finta. On odprilike ovako kaze. Ne mozete vi prije prvenstva obaviti fizicke pripreme i spremni ste cijelu polusezonu. Najbolje moguce fizicke pripreme se mogu sjebati za deset dana neadekvatnim treningom. Fizicka sprema je ustvari svakodnevni trening. Njegov sadrzaj,intezitet i trajanje,kontinuitet... I to je to. I onda mi se to uklopilo u saznanje da su se Adi upucivale primjedbe na trening.Prije svega na intezitet istog. On je imao objasnjenje da je to zbog bojazni od povreda.Da je ustvari zbog toga malo povucena rucna na trninzima. Ne mogu tu nesta plaho pametno komentarisati,ali vidimo svi da ekipa nije u dobrom stanju kad je trka u pitanju.
Ocekujem da se o problemima koji su bili prisutni tokom cijele polusezone,a koji se odnose na igru,razgovara na nivou kompletne struke u klubu. Stvari se naprosto moraju popravljti.Moraju se malo usmjeravati.Ado bi,pomeni,morao biti kooperativan u tom smislu. Jeste sef strucnog staba,ali mora biti svjestan cinjenice da neke stvari kad je teren u pitanju nisu dobre i da se moraju ispravljti.
Tesko od Bucana bit korisniji.FaraonTM je napisao/la:Baš bi sigurno bio korisniji od Bučana kako god okreneš. Jedino možda Bajić na desno krilo a Turković u spicu, ali dugo sad do togaferreira je napisao/la:Kad vas je taj Basa tako impresionirao pa vam svima u prvih 11?Meni nista posebno, barem ovo malo sto sam ga upratio, svakako ne za prvih 11.

Ne bih Baju nikad na krilo, pogotovo ne sad, najbolji strijelac lige, uklopio se u ulogu na terenu. Bio bi barem duplo bolji kad bi ojacao desnu nogu da i njom igra.
Subic

19091921
Nekad bio vrhunac karijere igracu doc igrat za Zelju sad su neka druga vremena ali ovo trenutno je talasika zesca.Takvi koriste loseg Zelju pa igraju ali doce i oni na red pa cemo ih poslat Rudaru iz Kaknja i Visockoj Bosni a u Zelji ce da igraju oni koji znaju igrat fudbal jer nikad necu bit zadovoljan dok sam ziv da za jednog Zelju igra igrac amater bez obzira imalo se para ili ne.Ako imas vlastitog igraca znaci nije do para nisi ga kupio e onda pasa moj napravi igraca od njega.Ako nemozes od jednog pa ima drugi ko procjenjuje ko moze postat dobar igrac iz vlastite skole.Dakle opalit proces minimalno 5 godina samo iz svoje skole i eto ti tima koji ce bez para igrat fudbal.E kad ti pocnu igrat fudbal eto i publike paja i svega ostalog.Dakle ne ocekujte neke rezultate iduce 3-4 sezone.e tek onda ce biti onaj stari Zeljo.Ko moze nek ceka ko nemoze njegov problem.
-
- Kontakt:
Ja stvarno ne znam koji je maksimum ove ekipe. Mislim isto tako da to niko ne zna. Imali su nekih utakmica gdje ja nisam vjerovao da mogu uopste tako odraditi(tacnije djelova utakmica), a onda opet je bilo trenutaka kada me je bilo stid sto sam uopste na jednoj takvoj utakmici. Tako da je stvarno tesko shvatiti gdje skripi. Ado, definitivno, ima najlosiju ekipu, bar po imenima, iskustvu i vrijednosti, a opet nije nista losiji od prethodnika, od nekih je cak i bolji s tim bodovima. Mi ih imamo i previse koliko smo realno zasluzili i kolko smo pokazali na terenu.FKZ1921 je napisao/la:Ne mogu se oteti dojmu da strucni stab nije izvukao maksimum iz ove ekipe. Ekipe! Ustvari,mozda je bolje da sam napisao da strucni stab nije uspio od ovih igraca napraviti ekipu.
Ovo pisem jer se apsolutno slazem s prvom recenicom koju si napisao, a onda razmislim o igrama i o nekim potezima nasih igraca, pa se zapitam od koga to ja trebam ocekivati vise. Mozda nije ni do trenera, mozda je do igraca i njihovih sposobnosti, sto tehnickih, taktickih ili psihe. Mozda ne uspjevaju da se naviknu na novi sistem igre za koji treba vise vremena, ima mnogo stvari koje su cudne sto se tice ove ekipe. Stvarno jako tesko za bilo kakvu analizu. Mnogo je gresaka Ado napravio, i upravu si, rijetko ih ispravlja. Opet nekako gura i osvaja bodove, dobija vecinu tih malih utakmica i tu gdje smo se i nekako nadali, u vrhu i borbi za Evropu.
Ne znam sad da li je nama dovoljno da nam uz ovakvu igru i stanje na terenu donese to zeljeno mjesto u Evropi, bez obzira na nas utisak da moze i vise, ili mozda da igramo bolje, ljepse, ali da izgubimo to mjesto. Ja se samo nadam da ce odraditi pripreme dobro, da ce ta fizicka sprema biti optimalna, jer to je ono sto nam je nedostajalo. Onda ce sigurno biti lakse vidjeti sve. Vidjecemo Vareu koji je spreman kako ce se ukopiti u ovaj sistem igre, Nuspahica takodjer, Kvesica, Benju ako ostane, Bajica jos jaceg i spremnijeg. Moglo bi ovo biti sasvim drugacije do kraja.
Veceras u 8 sati na TVSA, Almir Gredić gost u emisiji.
Željezničar
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
- champions1921
Basa i Nuspahic nisu dobili pravu priliku.. Nuspahic zbog povrede koja ga je dugo mucila a Basa zbog Benje kojem je citava polusezona data da pokusa vratiti stari nivo forme pa je zbog toga Memija igrao naprijed gdje je trebao biti Basa.. Ja mislim da i Basa i Nuspahic mogu puno bolje iako je cinjenica da se ne radi o nekim "klasa" igracima, ali ocekujem da oni na proljece daju puno veci doprinos..ferreira je napisao/la:Kad vas je taj Basa tako impresionirao pa vam svima u prvih 11?Meni nista posebno, barem ovo malo sto sam ga upratio, svakako ne za prvih 11.
Po meni jedini veliki gubitak bi bio odlazak Tomica.. Trcao je za trojicu, u nekim tekmama i lose odigrao ali, uglavnom, iz razloga sto nije imao adekvatnu pomoc od Dade, Eldara i Varee.. Ako on ode a nasi mu ne nadju adekvatnu zamjenu mislim da tesko mozemo ocekivati nesto dobro na proljece.. I odbrana je bila nesigurna u najvecem dijelu zbog slabije odradjenog posla srednjeg reda i odlaskom Tomica tu mozemo ocekivati i vece probleme..
Kvesic se nazalost nije uspio vratiti na nivo onih igara prije povrede.. Ja bih volio da on ostane ako je ikako moguce, a opet mislim da bi njegov eventualni odlazak puno lakse podnijeli nego Tomicev.. Po meni i tu treba traziti neko rjesenje jer ni Zeljkovic, a da ne govorim Bucan, nisu, bar po meni, adekvatno rjesenje na lijevom beku..
Mozda Enis Sadikovic bude bitnija karika na proljece jer ono sto je u ovoj polusezoni odigrao je bilo sasvim korektno, a igrao je i na stoperu, lijevom beku i zadnjem veznom sto je i njegova prirodna pozicija.. Mozda on bude taj koji ce trkom pokusati nadoknaditi eventualni odlazak Tomica ali opet ne vjerujem da u kreativnom dijelu moze napraviti nesto vise..
Iako je ovaj Asanovic potpisao meni nasa odbrana ne ulijeva nikakvu sigurnost.. Nadam se da ce kvalitetno iskoristiti pripreme i da ce podici nivo forme za proljetni dio sezone..
Napad je po meni najbolji dio i tu ne moramo nista mijenjati osim sto bi ja Vareu gurnuo blize golu jer je na krilu neucinkovit i ne moze nista konkretno uraditi..
Sve u svemu kada bi se mogli pojacati ja bih volio da pojacamo poziciju stopera, lijevog beka i zadnjeg veznog ako bude odlazaka.. Ovo ostalo sto imamo je korektno popunjeno.. I jos da dodam da generalno svi moraju dici fizicku spremu u ovoj pauzi jer je to stavka koja je bila poprilicno losa u dosadasnjem dijelu sezone..
BUDI ŽELJO !!!
raaymoon je napisao/la:Veceras u 8 sati na TVSA, Almir Gredić gost u emisiji.
Ima li neki link za emisiju veceras??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
@sioux Prati svog federalnog prvoligaša a nas ostavi da diskutujemo o najtrofejnijem Bh. klubu
pozz

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Gredic odrza lekciju opet, svaka cast njemu i upravi na dosadasnjem radu i nadam se da ce se sve ovo vratiti u punom sjaju 
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.