Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

majestic24
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la majestic24 » 04 sep 2015, 10:26

socrates je napisao/la:Koliko trenutno ima bodova najbolji treceplasirani? Mi u najboljem slucaju mozemo znaci imati 17,da li bi mogli kojim slucajem direktno na EP kao treceplasirani?

Od nositelja u grupi,do nositelja u barazu,izgleda da nam je to plafon..cccc

Fale nam ta 4 boda (Kipar,Izrael) i realno tako je i trebalo biti,jer smo jaci od pomenutih taman koliko je i Belgija od nas,ali kad igramo lopte na zeljenom nivou (cak sta vise mislim da smo kojim slucajem pravi kao sto nismo ovakva razlika izmedju nas i belgijanaca ne bi se vidjela) Tako da bi sinoc igrali za prva dva mjesta a ne bi spasavali kvale,vaditi se na Belgiji ovako rastimani,van forme.. :facepalm:

Meša fulio sa izborom igraca na odredjenim mjestima..Vranjes,Pjanic..Otuzno je pomalo da ti igraju isti ljudi kao i kod Papeta,a pri tom si dobrano izmjenio spisak u odnosu na njegov..

Fali tu mu.da i nogometne filozofije :!:

slika
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 sep 2015, 10:29

Virtu4l je napisao/la:Daleko smo mi od baraza, predaleko.
Dvije preteske utakmice, Wels kuci i po meni jos teza gostovanje Kipru, psiholski preteska, Anduru cemo pobjedit tu ne bi trebalo biti problema. A opet cekati poraze Izraela i Kipra.

:cry:
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 04 sep 2015, 10:33, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 04 sep 2015, 10:32

e ovako da i ja napisem svoje misljenje

Begovic - izgleda da asmir nemoze bez jeftinog gola .. sa 30 metara slozi mu de bruyne "pass"
Spahic - trebao je odma trazit izmjenu nakon povrede
Vranjes - neznam uopste zasto je ga mesa postavio a zna da belgija ima veoma dobre skakace, neznam dali je on trebao pokrivat fellainia ali prvi gol nije samo njegova krivica za treci jeste
Kolasinac - blijedo samo na snagu ide
Mujdza - blijedo al upisao je asistenciju

eeeeeeeee sad ide vezni reeed

medunjanin - cijenim ga volim ga ponajvise od reprezentativaca nase drzave ali sinoc katastrofalna utakmica, drugi gol ne blokira de bruyna , spor, gubio par puta lopte kad smo imali kontra napade itd.

Besic - po neznam koji put ovaj momak pokazuje svoju borbenost, kako je protrcavao kroz belgijske igrace par puta za svaku pohvalu

Pjanic - neznam kad je pjanic odigrao utakmicu za reprezentaciju onako kako svi mi prizeljkujemo ... ni prilicno rominim tekmama moze se reci izgubljen je bio, da nije ubio lukakua ja bi mislio da nije ni igro ..... pjana trgni se il idi na klupu

visca - imao je par dobrih startova, sasvim solidna tekma, isao je u izpomoc u defanzivu ali namucio se sa hazardom

lulic - lulic veoma slab 1 na 1 , nije dobio ni jedan duel sinoc blijedo lula

dzeko - mislim da ne treba trosit previse rijeci ... samo mogu jedno rec .... tesko nama kada odes Daddy !
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 sep 2015, 10:33

ja to sve vidim ovako: mi smo poslije sna koji je bio predivan i trajao par godina (odlazak na SP, SP kvalifikacije bez povreda sa 9 od 10 tekmi pred domaćom publikom što ne znam da li je iko ikad imao, itd...) stigli tamo gdje i pripadamo. welcome to the reality! ovo što nam se sada događa je možda malo žešća realnost jer su neke stvari krenule naopako od prve tekme u kvalifikacijama za EP, ali globalno gledano to je to. mi smo uvijek bili tu negdje blizu da se plasiramo na neko veliko takmičenje ali nam je to pošlo za rukom tek kad su se sve, ali apsolutno sve, kockice posložile. to je tako sa reprezentacijama iz drugog ili trećeg plana, uvijek je bilo i uvijek će biti! to je i naša realnost!

mi smo sinoć izgubili od jedne od najboljih svjetskih reprezentacija koja bi da ima boljeg trenera mogla do samoga vrha. u prvom poluvremenu nismo pošteno prešli centar, ne znam šta smo tu mogli očekivati, neku ludi sreću možda? osim toga puno se toga iskrivljuje na ovim forumima, to je bolje ne čitati. ko se ograniči samo na ovaj forum i čita šta gomila maloumne dječurlije piše, taj nikad neće spoznati gdje je naše mjesto na svjetskoj, ili evropskoj, fudbalskoj mapi. kad su grupe izvučene 95% postova je bilo pitanje da li ćemo grupu dobiti sa 25 bodova ili više, hoće li džeko biti najbolji strijelac kvalifikacija sa 2 ili 3 gola prednosti i hoće li taj kolašinac biti najbolji igrač samo kvalifikacija ili i EP. nevjerovatno je kolika gomila nerealnosti i dječje maloumnosti je napisana, pročitajte, nije ništa izbrisano! i sada kada smo na FIFA ljestvici 30-ti a svi ti idioti očekuju 9 bodova u zadnje tri tekme i pitaju se samo hoće li to biti dovoljno ili ne? nemojte se iznenaditi ako na kraju budu četiri boda.

ali sve je to svejedno, mi bez obzira na to što imamo apsolutno najgori fudbalski savez u evropi, i jedan od gorih na svijetu, guramo dobro, uvijek smo tu negdje blizu plasmana, doživjeli smo sa brazilom (kvalifikacije + SP) nešto predivno što se nikada neće zaboraviti, a nikad se ne zna kakva je slijedeća generacija. na to se treba ponositi i ove momke koji igraju treba bezrezervno podržati, a ne maloumno paliti baklje i bacati ih na atletsku stazu nakon što smo više puta opomenuti i rizikovati da u jako važnoj tekmi (npr. protiv welsa) igramo bez publike ili jednog dijela publike.

znam ja da su našoj državi u sistemu hljeba i igara uspjesi sada prijeko neophodni, nije slučajno da pola grada dočekuje 16-godišnjake pred vječnom vatrom i da se kod nas svako sranje veliča ko da smo otkrili ameriku, ali dok je tako biće nam ovako kako nam je. ovaj niz neuspjeha je nešto što se može i pozitivno iskoristiti da bi se shvatilo šta se može a šta ne, šta se treba raditi a šta ne! takođe je bolje da nas je loše krenulo u EP kvalifikacijama nego u ovima za SP itd itd. sa malo pameti i sreće biće (opet) bolje i opet će nam akobogda biti zamazane oči

kokakolas
Kontakt:

Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la kokakolas » 04 sep 2015, 10:37

Pozdrav za velikog stručnjaka legendarnog Eviana, koji nas je uvalio u ova g*vna. DaBogda ti zabranili ulazak u ovu državu.
Zadnja izmjena: kokakolas, dana/u 04 sep 2015, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 04 sep 2015, 10:37

zna li se kad tacno slijecu na aerodrom???

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 sep 2015, 10:39

ponavljam, nedjelja je jako vazan dan . Tad cemo znati kolike su nam sanse za baraz,ako sve bud e islo po planu,Izrael i Kipar bi trebali izgubiti i nama otvoriti vrata baraza. do tada treba cekati i moliti Boga da sve bude islo u nasu korist!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2015, 10:40

Kralju kako to da je Visca odigrao solidno, a Lulic blijedo?
Lulic je sinoć bio mnogo, mnogo bolji od Visce.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 sep 2015, 10:44

Lula je prvotimac jedno jakog Lazia, al' djaba. Sem trke i nekih taktickih zadataka, ne moze ponuditi mnogo toga.

Defanzivno nestabilan a na krilu jalov, mnogo uzaludnog truda.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2015, 10:47

Pa to nam je i falilo sinoć, trke i taktičkih zadataka. Da je sinoć umjesto Medunjanina na sredini bio jedan igrač tipa Lulica, koji trči i odradi taktički disciplinovano, ne bi tako lako izgubili.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 04 sep 2015, 10:48

jasmin10 je napisao/la:Kralju kako to da je Visca odigrao solidno, a Lulic blijedo?
Lulic je sinoć bio mnogo, mnogo bolji od Visce.

po mojim misljenju cijeli vezni red nije postojao ... lulic je pokusao nesto ali nije uspio jer je svaki duel 1 na 1 izgubio

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2015, 10:48

To nekako i shvatam, ali sto je Visca bio bolji?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 sep 2015, 10:49

Pa onda da se ne igramo managera, neka ga Mesa forsira kao lijevog cm-a, a ne na krilnoj poziciji gdje izgelda kao da brani boje nekog bangladeskog kluba.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 04 sep 2015, 10:50

Asteriks je napisao/la:Lula je prvotimac jedno jakog Lazia, al' djaba. Sem trke i nekih taktickih zadataka, ne moze ponuditi mnogo toga.

Defanzivno nestabilan a na krilu jalov, mnogo uzaludnog truda.

u pravo to ... ako uzmemo u obzir da lulic igra za lazio kao standardni igrac (cak i ponekad bude kapiten) jako blijeda tekma sinoc

a visca koji igra za neki baliksehirspor (sta ja znam kako se pise) jucer je igrao solidno ... ma da i on zna bit jos bolji (IZRAEL)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2015, 10:52

Pa nebitno je gdje ko igra, važno je kako odigra. Drugo je sto naravno imamo veća očekivanja od igrača koji igraju u većim klubovima.
Senad nije briljirao sinoć, ali nije bio ništa lošiji od Visce, naprotiv...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 sep 2015, 10:53

majestic24 je napisao/la:
socrates je napisao/la:Koliko trenutno ima bodova najbolji treceplasirani? Mi u najboljem slucaju mozemo znaci imati 17,da li bi mogli kojim slucajem direktno na EP kao treceplasirani?

Od nositelja u grupi,do nositelja u barazu,izgleda da nam je to plafon..cccc

Fale nam ta 4 boda (Kipar,Izrael) i realno tako je i trebalo biti,jer smo jaci od pomenutih taman koliko je i Belgija od nas,ali kad igramo lopte na zeljenom nivou (cak sta vise mislim da smo kojim slucajem pravi kao sto nismo ovakva razlika izmedju nas i belgijanaca ne bi se vidjela) Tako da bi sinoc igrali za prva dva mjesta a ne bi spasavali kvale,vaditi se na Belgiji ovako rastimani,van forme.. :facepalm:

Meša fulio sa izborom igraca na odredjenim mjestima..Vranjes,Pjanic..Otuzno je pomalo da ti igraju isti ljudi kao i kod Papeta,a pri tom si dobrano izmjenio spisak u odnosu na njegov..

Fali tu mu.da i nogometne filozofije :!:

slika
ma kakva najbolja treceplasirana sta vam je ljudi
3 repke vec sad imaju 10 bodova(3 tekme do kraja, Madjarska 4) a mi mozemo imati max 11 na ovoj tabeli na kraju
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 sep 2015, 10:55

Ponavljam, Lula sinoc apsolutno nista nije ponudio. Rekao sam gore, djaba sto je prvotimac jakog kluba, jer ni tamo ne moze ponuditi ono sto traze od krila, pa ga vjerovatno i ne forsiraju na toj poziciji.

Bas sam pisao da su nam krila u kanalu (Visca je dobar za manje domete), pa zasto onda Mesa forsira krilnu formaciju???

provokatorII
Kontakt:

Post Postao/la provokatorII » 04 sep 2015, 11:00

Treba nam cudo da se plasiramo preko treceg mjesta, ako bi ga i uzeli nekim slucajem.

Ja cu radije opusteno sacekati kraj kvala ne nadajuci se nicem. Ako me ugodno iznenade ok, ali kod mene nema vise euforije.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 sep 2015, 11:02

Dzeko ima zuti karton, treba da se dobro pazi do kraja.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 sep 2015, 11:11

Prvo poluivrijeme loše, vrlo loše. Nije se znalo ko kosi a ko vodu nosi, previše smo povučeno igrali. Ovo je ono što sam (smo) govorili, mi odbranu ne znamo igrati. Kad god budemo igrali ovako će biti poraz, ovo nismo mi niti ćemo ikad biti.

Greška Meše je sinoć, Vranješ nije smio igrati. Jasno k'o dan je bilo da se on ne može boriti sa Lukakuom, Šunjić je morao igrati. Nikad neću skontat kako da niko ne skonta od selektora da Pjanić nije yebena desetka već CM i kad god je to igrao je uvijek podbacio. Protiv Argentine igrao svoju poziciju i bio među najboljim.

U nedjelju dan D, u 18h svim srcem navijat za Wales ali poznavajući nas nema od ovog ništa jer nama nikad niko nije pomogao, sve smo sami morali uradit.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 19 gostiju.