21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

let3
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 04:49

"Iznenadili su nas koliko su brzi i okretni." - kazao je Sušić

:tokralju: :tokralju: :tokralju: genije je valjda mislio da su nigerijci spori i sa slabom motorikom (što je inace odlika svih africkih ekipa, to jest afrikanaca općenito :urnebes: :lol: )

kakav trenerski mag :tokralju:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 22 jun 2014, 04:58

Mozambik je napisao/la:Puno si ti fulao soccerfan.

Jedan sam od onih koji se zestoko protivio pozivanju Sunjica (i dalje mislim da nema kvalitete) al je danas za Spahica izgledao kao Franz Beckenbauer iz najboljih dana, nekoliko je puta spasao ciste Spahiceve greske. Njega kritikovat je nepotrebno i totalno glupo.

Jedini i iskljucivi krivac je selektor.
Dobro mozda ja nisam upratio sve od nerviranja halali. A da je selektor kriv- jeste. Za mene jedini pravi krivac. Ono moja nana izvela nebi. Ja mislim da ni igraci sami nisu znali sta je bilo i u soku su bili kad su vidjeli postavu da su se bar pola sata ibretili sta je ovaj napravio. :kafa: :kafa: :kafa:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jun 2014, 05:03

let3 je napisao/la:"Iznenadili su nas koliko su brzi i okretni." - kazao je Sušić

:tokralju: :tokralju: :tokralju: genije je valjda mislio da su nigerijci spori i sa slabom motorikom (što je inace odlika svih africkih ekipa, to jest afrikanaca općenito :urnebes: :lol: )

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

E kakvu mi budalu imamo za selektora dobro je da smo i prosli na SP

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 05:04

Radi individualne kvalitete pojedinaca, a nikako timske igre za što je odgovaran trener.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 22 jun 2014, 05:09

hocu da se ubijem. ne mogu da vjerujem. boli me srce neznam sta vise da radim
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

doe182
Kontakt:

Post Postao/la doe182 » 22 jun 2014, 05:10

Vidi se da mi od igraca, do selektora, navijaca i pogotovo medija nemamo iskustva.
Navijace treba razumjeti sto su razocarani i sada prvo pucaju po igracima i selektoru. Igraci i trener nemaju iskustva na svijetskom prvenstvu i njihove prve reakcije treba razumjeti. Ali medije su nam totalni amateri. Zar ste coravi i nemozete skontati koje utakmice sude totalni amateri?! Jednom Novozelandcanu ili Japancu moze stati u obraz ovaka kradja. Mislite da bi Howard Web sa svojim sudijskim timom napravio ovakve katastrofalne greske. Kako god da smo mi odigrali ovu utakmicu, zakinuti smo za DVA gola! Jeste upravo DVA gola! Kao i Hrvatska protiv Brazila. A nasi mediji su preglupi da stvaraju pritisak. Pogledaj te naslov od indexa sta pise!: Sudac izbacio BIH sa SP-a! Ponistio cist gol Dzeki, a Nigerijanci pobijedili nakon prekrsaja u napadu!" To pisu Hrvatski mediji. A gdje je takav naslov na SportSport? Ne tu se smislja sada prvo paljba na selektora i postavu. Nakon poraza Hrvatske procitao sam barem 5 naslova samo protiv Fife i sudjena na indexu, a nasi medji samo gluposti valjaju, koje se mogu pisati i deset dana poslje. Ruku na srce mogla je se ekipa mozda na dvije pozicije drugacije postaviti, ali halo!! Prvi gol da je priznat zabili bi jos jedan ito u prvom poluvremenu! Sve jedno stajalo bi 1:0 u prvom poluvremenu zanas. Nema teoretske sanse da nam zabiju dva gola u drugom poluvremenu. NABROJ TE MI VISE OD 3 EIKIPE, KOJE BI NAKON OVAKVE KRADJE NA KRAJU JOS POBIJEDILI NIGERIJU!!
Mediji, navijaci, igraci, selektore: Buni te se! Sta je bila prva izjava Kovaca? Sta su igraci govorili? Sta pisu hrvatski mediji? Ako se nebudemo velikim pritiskom bunili, Svaki put ce nas pravit budalama. NESMISLJAJTE SADA VEC TEKST O GRESKAMA SUSICA, ZA TO IMA VREMENA I NAKON PRVENSTVA. SADA HOCU DA VIDIM BAREM 5 TEXTOVA NA RACUN SUDIJE I FIFE TIPA - "OVAKVE UTAKMICE SE MORAJU PONAVLJATI" ili "FIFA AMATERSKIM SUDIJAMA UPROPASTILA SVIJETSKO PRVENSTVO". Budite malo bezobrazni u tom smislu. Vi to vec bolje znate nego ja, koji bosanski jezik nezna bas perfektno... Nepisite da smo bili slabiji i te gluposti, i ako su to izjave Asmira Begovica itd...

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 22 jun 2014, 05:14

Mexicu dva gola ponistise pa ljudi zabise treci i dobise. Ne shvatam sta bi se postiglo s tim sad da svi placemo i psujemo sudije i kukamo kako su oni krivi za sve

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jun 2014, 05:17

Nama ne trebaju sudija da nas zayebu, imamo mi hohstaplera na klupi.

Sta imam govorit protiv sudija, kad je na klupi strucnjak koji izjavi da su ga Nigerijci iznenadili trkom :facepalm:

Ova Nigerija bi pala ko zrela kruska da smo igrali normalnu formaciju.

Nigerijci su dali gol u 30. minuti, ostalo nam je 60 minuta da izjednacimo, X bi nas vodio dalje, al mi nismo uspjeli napravit 2 sanse, cak su nas Nigerijci razbili u drugom poluvremenu.

Sto onda da se zalimo na sudije?

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 22 jun 2014, 05:17

Druzhe realno ljudi i jesi bili bolji,samo sto mi to ne vidimo.Begovic nas je spasio veceg potopa.Jos kad na to dodas nas baxuzluk i stativu u 93,slag na tortu sto bi dusmani rekli.Susic je jedini i iskljucivi krivac za ovo i ima da snosi odgovorajuce posljedice.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 05:20

Pomoćni sudija će biti udaljen sa prvenstva, baš kao i taj pomoćni na utakmici Meksiko - Kamerun.

Šta bi bilo kad bi bilo, poništen nam je čist gol, faul se mogao svirati ali naša igra je bila užasna. Pojedinci nisu pokrivali prostor kako treba, jedan naš igrač trči do njihovog, pa ovaj doda drugom, pa taj isti trči do njega opet i tako nekoliko puta. Dvije situacije kada je jedan Nigerijanac prošao kraj tri naša igrača.

Prvo poluvrijeme dobro, drugo katastrofa, pojedinci ispuhali, nikakve taktike nije bilo, Vedo i Edin u napadu, Bešić i Pjanić sami drže vezni red, dok su ostali postali kao Kasper nevidljivi.

Poraz boli, možemo pisati godinama analize ali ništa se neće promijeniti.

Kakva godina za nas, poraz od Litvanije u košarci, poraz od prosječne Nigerije, svašta.

AlQammar
Kontakt:

Post Postao/la AlQammar » 22 jun 2014, 05:23

Cudno da sudije tako uticu na takmu a da ja pape ravnodusan na to sve i jos ova formacija taktika itd ... Cudno ak mo mozda je samo slucajnost !;-)
Sad cu da razbijem ovo staklo . :-D

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 22 jun 2014, 05:24

Neutral je napisao/la:Pomoćni sudija će biti udaljen sa prvenstva, baš kao i taj pomoćni na utakmici Meksiko - Kamerun.

Šta bi bilo kad bi bilo, poništen nam je čist gol, faul se mogao svirati ali naša igra je bila užasna. Pojedinci nisu pokrivali prostor kako treba, jedan naš igrač trči do njihovog, pa ovaj doda drugom, pa taj isti trči do njega opet i tako nekoliko puta. Dvije situacije kada je jedan Nigerijanac prošao kraj tri naša igrača.

Prvo poluvrijeme dobro, drugo katastrofa, pojedinci ispuhali, nikakve taktike nije bilo, Vedo i Edin u napadu, Bešić i Pjanić sami drže vezni red, dok su ostali postali kao Kasper nevidljivi.

Poraz boli, možemo pisati godinama analize ali ništa se neće promijeniti.

Kakva godina za nas, poraz od Litvanije u košarci, poraz od prosječne Nigerije, svašta.
zato me i boli srce znam da moze bolje
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 22 jun 2014, 05:26

Mozambik je napisao/la:
let3 je napisao/la:"Iznenadili su nas koliko su brzi i okretni." - kazao je Sušić

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

E kakvu mi budalu imamo za selektora dobro je da smo i prosli na SP
Dobro pa nije reko iznenadili su nas sto su crni..

doe182
Kontakt:

Post Postao/la doe182 » 22 jun 2014, 05:27

Meksiku su ukradena dva gola. Ali kada ti ukrade jedan gol, a prizna jedan neregularan gol dodatno protivnickoj ekipi to je sasvim druga stvar jer je rezultat 0:1. a ne 0:0. Bili Meksiko pobijedio da je gubio neregularnim golom 0:1. Osim toga Nigerija je sasvim drugi kalibar nego Nigerija. Pogledaj kako se Kamerunci ponasaju na terenu. Nemaju ni disciplinu a kamoli igru. Ako pratis fudbal, znas da se protivnik totalno drugacije postavi kada vodi 1:0 i da je ogroman pritisak kada gubis. Sta bi se dobilo stime? A sta bih se izgubilo? Teba li svaki put FIFI da se presutjeti? Manje ja shvatam sta ces u ovom momentu dobiti kada pucas odma po igracima i sekektoru? Nismo se osramotili cak ni nakon kradje. Mi smo BIH a ne Njemacka, koja isto nije u stanju jednu Ganu da pobijedi koja je realno isto losija od Nigerije Nigerija je prvak afrike

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 05:31

Upitan ostaje taj "faul" nad Spahićem. Mnogi ga ne bi svirali i Emir je ruku na srce ispao kao neki amater, a ne jedan od najiskusnijih igrača. Podolski nad Lahm-om u Minhenu nije sviran a mnogo je jasniji i uočljiviji faul od starta Nigerijanca nad Spahićem.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jun 2014, 05:33

Ma kakav faul, ono uopste nije bio faul. Spahic ponovo ispao glupan, umjesto da je nabije preko arene (kao i onu u Parizu) on hoce da se trka i hrva sa mlađim i jacim igracem.

doe182
Kontakt:

Post Postao/la doe182 » 22 jun 2014, 05:39

Mozambik je napisao/la:Nama ne trebaju sudija da nas zayebu, imamo mi hohstaplera na klupi.

Sta imam govorit protiv sudija, kad je na klupi strucnjak koji izjavi da su ga Nigerijci iznenadili trkom :facepalm:

Ova Nigerija bi pala ko zrela kruska da smo igrali normalnu formaciju.

Nigerijci su dali gol u 30. minuti, ostalo nam je 60 minuta da izjednacimo, X bi nas vodio dalje, al mi nismo uspjeli napravit 2 sanse, cak su nas Nigerijci razbili u drugom poluvremenu.

Sto onda da se zalimo na sudije?
Neopravdavam ja Susica, trenera koji je u rangu mozda trenera iz 2.Njemacke lige (nemamo mi para kao Iran, da placamo jednog trenera koji je trenirao Real Madrid) nego pisem bez nervoze i razocarenja. Netrebaju meni nikakve analize, pratio sam utakmicu i znam svaki detalj. Utakmica nije bila na nivou ali shvati da si prvi put na prvenstvu i da bi sasvim dovoljno bilo da je sudija priznao nas gol ili da je svirao prekrsaj na Spahicu. Utakmicu nebi izgubili. Nigerija je standardna ekipa na svijetskom prvenstvu i imaju iskustvo, te je osvojila nedavno africki cup i nije prosjecna. Ako mislis da je prosjecna zbog utakmice sa Iranom, onda pogledaj utakmicu IRAN - Argentina. Ali sad ce ispast, da je i Argentina slaba, kakav Messi, kakav Aguero (duplo bolji i duplo skuplji od dzeke a tri puta jeftiniji od Messija), kakav Di Maria itd.. A sto mi mislimo da bi sa Halilhodzicem (za koga neznam, bili za istu platu radio Susicev poso) dogurali do finala to je nasa euforija.
Zadnja izmjena: doe182, dana/u 22 jun 2014, 05:41, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 05:40

Mozambik je napisao/la:Ma kakav faul, ono uopste nije bio faul. Spahic ponovo ispao glupan, umjesto da je nabije preko arene (kao i onu u Parizu) on hoce da se trka i hrva sa mlađim i jacim igracem.
:thumbup: :thumbup: upravo to.

Spahić direktni krivac za gol :thumbdown: ulazi ko najveca picka u duel, nema muda za razliku od Kolašinca da uđe muški, nigerijac ga otresao od sebe ko slinu i asistirao za gol :thumbdown:

slicnu glupost je napravio u Parizu kad je dozvolo sebi da ga Nasri napravi magarcem :facepalm: i to nas je koštalo baraža i kasnije ispadanja od Portugala.

u oba slucaja se to vrlo lako riješava tako što se lopta izbije (ako treba i u korner), a naš šarlatan je pravio teške kikseve.

Trebamo konacno poceti pricati istinu, a ne lagati sami sebi i tražiti razloge poraza tamo gdje ih nema....postavljati stvari onako kako treba, uprijeti prstom u krivca kad je on kriv, a ne sakrivati se iza starih zasluga.....samo istina i ništa više :!:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 22 jun 2014, 05:43

Susic napolje I nek povede Tinu,SVENA ,Misimovica I Hadzica sa sobom .Necemo mi sa ovakvim selekotrima nikad nikog pobjediti a imamo kvalitet za vece domete.DObar selektor napravi se vise od losi igraca dok je kod Susica kontra.Kad sam vidio prvi 11 odmah sam pomislio ovu tekmu gubimo sto posto!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jun 2014, 05:50

doe182 je napisao/la: Neopravdavam ja Susica, trenera koji je u rangu mozda trenera iz 2.Njemacke lige (nemamo mi para kao Iran, da placamo jednog trenera koji je trenirao Real Madrid) nego pisem bez nervoze i razocarenja. Netrebaju meni nikakve analize, pratio sam utakmicu i znam svaki detalj. Utakmica nije bila na nivou ali shvati da si prvi put na prvenstvu i da bi sasvim dovoljno bilo da je sudija priznao nas gol ili da je svirao prekrsaj na Spahicu. Utakmicu nebi izgubili. Nigerija je standardna ekipa na svijetskom prvenstvu i imaju iskustvo, te je osvojila nedavno africki cup i nije prosjecna. Ako mislis da je prosjecna zbog utakmice sa Iranom, onda pogledaj utakmicu IRAN - Argentina. Ali sad ce ispast, da je i Argentina slaba, kakav Messi, kakav Aguero (duplo bolji i duplo skuplji od dzeke a tri puta jeftiniji od Messija), kakav Di Maria itd.. A sto mi mislimo da bi sa Halilhodzicem (za koga neznam, bili za istu platu radio Susicev poso) dogurali do finala to je nasa euforija.
Susic nije nista trebao dirati u formaciji. Trebao je izvesti istu ekipu kao i protiv Argentine (moze Sunjic- Bicakcic, to je svejedno)

Sudija je usrao, al Pape je usrao duplo vise. Pa koja bi budala uopste izvela ekipu bez beka, halooo mi smo igrali u formaciji bez beka.

Mi smo igrali neku mutiranu formaciju 3-5-1-1, sto nikad dosad nismo zaigrali. Covjek je plakao dvije godine sto nema beka, sad kad ga je dobio posado ga na klupu. Karinu bi Emenke onako prolazio po strani da je bio SEO.

Podatak da je 80% nigerijskih napada islo preko nase lijeve strane dovoljno govori da je njihov selektor izdominirao ovog naseg glupana.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.