Rođeni“ žele treću pobjedu
Nakon impresivnog starta i sedam bodova iz prve tri utakmice, fudbaleri Veleža na svom stadionu sutra dočekuju Laktaše, u nadi da se nastavi uspješna serija.
Stadion u Vrapčićima je u prve dvije utakmice bio neosvojiva tvrđava, gdje su „rođeni“, u dopadiljvoj igri, dali devet golova. Naredna utakmicu neće biti nimalo laka, što je na press konferenciji potvrdio i šef stručnog štaba Veleža, Abdulah Ibraković.
„U timu neće biti kartoniranih Osmanagića i Kneževića, ali se, nakon povrede, vraća Edin Šećić. Vidjećemo kako ćemo posložiti zadnju liniju, jer će izostanak Kneževića poremetiti koncept kojim igramo u zadnje tri utakmice, ali očekujemo da ćemo i to riješiti na jedan kvalitetan način za sutrašnju utakmicu. Laktaše shvatamo ozbiljno, kao i sve ostale ekipe. Pokazali su da znaju igrati, da imaju kvalitet. Utakmicu koju su dobili na Tušnju sa 4:2, je realan rezultat. Mi smo tu utakmicu zajedno sa igračima gledali sinoć i svi su uvjerili da se radi o odličnoj ekipi. U sutrašnju utakmicu, ulazimo sa željom da ih dobijemo, a ja se nadam da ćemo to i ostavriti pred našim navijaćima, što bi samo potvrdilo kvalitete ove ekipe“, riječi su Ibrakovića.
Pored Osmanagića i Kneževića, koji nemaju pravo igrati protiv Laktaša, neizvjestan je nastup i prvog golmana, Emira Hadžiđulbića.
„Hadžiđulbić nije trenirao čitavu sedmicu, ali se nadamo da će biti spreman za sutrašnju utakmicu. Pored njega, treba napomenuti da Adis Obad radi sve bolje. Mislim da ćemo ga početi testirati sljedeće sedmice i u prvenstvenoj pauzi će raditi po posebnom programu, kako bi bio u sastavu za utakmicu sa Čelikom. Mladi Rijad Demić će u septembru dobiti nalaze, nakon čega ćemo napraviti analizu, kako bi ga što prije vratili u formu“, rekao je Ibraković, koji je istakao i važnu lekciju utakice protiv Sarajeva, koja je obilovala nemilim scenama.
„Neću reći da je to samo demotivirajuće. Ima tu i inata i ponosa za sljedeće utakmice. Mi smo Balkanci, nas je teško isprovicirati na taj način, može nas samo isprovocirati da pružimo svoj maksimum“.
I uprava Veleža ne krije zadovoljstvo dobrim startom.
„Zadovoljni smo, jer iz tri utakmice imamo sedam bodova. Na strani smo igrali sa Sarajevom, koji je sinoć pokazao o kakvoj se ekipi radi i koja je za svaki respekt. Uzeti bod na Koševu, nakon toliko godina, je svakako uspjeh. Najvažnije je sad da nas zaobiđu kartoni i povrede, a rezultati će doći. Apetiti su svakako povećani, nakon dobrog starta“, istakao je direktor Sedin Tanović, koji je, pored igračkog kadra, skoncentrisan i da se poboljša infrastruktura kluba, kako bi Velež imao sve uslove za uspjeh.
„Za sutrašnju utakmicu vrijedi, posebno za navijači, istaći da smo preko puta stadiona u Vrapčićima napravili parking, tako da navijači mogu mirno doći na stadion i da se izbjegne gužva, zbog koje prošli put dvjestotinjak ljudi nije prisustvovalo utakmici. Dobili smo i 15 metara širine ulaza sa magistrale za istočnu tribinu. Do kraja Nova godine, trebao bi još više biti olakšan pristup stadionu, dolazak i odlazak sa utakmica. Istočna tribina bi trebala biti montažna i to za gostujuće navijače, kako bi ih razdvojili od naših njavijača. Kapicitet tribine bio bi do 700 mjesta, što bi oslobodilo i zapadnu tribinu, koja bi, u potpunosti pripala našim navijačima“, riječi su Tanovića.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više