NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

astra1922
Kontakt:

Re: NK Travnik

Post Postao/la astra1922 » 13 jul 2013, 20:26

covjek kod njih cijele pripreme znaju oni to
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

stadion
Kontakt:

Post Postao/la stadion » 13 jul 2013, 20:29

astra1922 je napisao/la:covjek kod njih cijele pripreme znaju oni to
to znam ali sad je sve dogovoreno i mali potpisuje na 2 god

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jul 2013, 20:29

stadion je napisao/la:dolazi vam Adi Focic iz FCS...potpis na 2 god..provjerite vidjecete da je tacno
Pravo ce se usreciti s njime. :lol:
Blago se njima.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 jul 2013, 20:31

drago mi je kada se svaki mladi igrac uhljebi .adi je bio na probi u zvijezdi pa u slobodi pa se vratio u bosnu i eto hvala bogu usrecit ce se u vezirskom gradu
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 13 jul 2013, 20:37

Pa nije baš rjetkost da igrači koji nisu nigdje imali mjesta proigraju baš u Travniku.U zadnjih par sezona Travnik je izvukao igrača niotkuda i odradio itakako dobar posao.Dudić,Nurković,Fajić ,Mišić,Popović,Simeunović.Casio ,Turković,Kovačević očit su primjer toga.Veziri nastavljaju sa tim trendom i u igri su .To se ne moze poreći.Ne treba baš podcjenjivati to što Travničani rade naprotiv.
Zadnja izmjena: slobodnjak, dana/u 13 jul 2013, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 13 jul 2013, 20:38

slobodnjak je napisao/la:Travnik - Olimpik 1-O

400 gledalaca na Stadionu Pirota bilo je iskreno pozitivno iznenadjeno onim što su nogometaši Travnika danas prikazali.Kada je protivnik ekipa poput Olimpika koja slovi za boljeg premijerligaša , za 90 minuta ne uputi šut prema golu Travničana onda se mora vratiti optimizam u redove kluba sa Pirote.Travnik je igrao pozrtvovano ,nije ispadao iz formacije i odlično djelovao na terenu što je itekako dobro za ovu fazu priprema.Novi stoperski par Laštro -Isaković odigrao besprekorno.Varupa u prvom pol. i Terzić odlični.Sredina sa Anelom Čurićem u liderskoj ulozi veoma dobra i uglavnom sve duele rješavala u svoju korist.Travniku treba još jedan dobar napadač pored Ramića koji je danas pokazao da će se na njega moći ozbiljno računati.Igrač sa br.22 mislim da je to Seferović iz Iskre je takodje odigrao veoma dobro i mogao bi biti alternativa Deniju Simeunoviću.Gol je postigao Anel Čurić sedinom drugog pol.,koji je primio loptu u 16 metara iskosa laznjakom izbacio protivničkog igrača i prelijepo plasirao loptu u rašlje gola Sarajlija.
Uglavnom mišljenje svih koji su danas bili na utakmici je da je ovo daleko iznad svih očekivanja koja su bila itekako pesimistična za ovu sezonu.
Olimpik je odigrao katastrofalno,ili im Travnik nije dozvolio bolje.Šta će biti ostaje da vidimo već u prvom kolu protiv Viteza,ali poslije ovoga Travničani sigurno s velikim optimizmom dočekuju početak sezone.
Ima li izvor detalja?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 13 jul 2013, 20:39

Mokroguz je napisao/la:
slobodnjak je napisao/la:Travnik - Olimpik 1-O

400 gledalaca na Stadionu Pirota bilo je iskreno pozitivno iznenadjeno onim što su nogometaši Travnika danas prikazali.Kada je protivnik ekipa poput Olimpika koja slovi za boljeg premijerligaša , za 90 minuta ne uputi šut prema golu Travničana onda se mora vratiti optimizam u redove kluba sa Pirote.Travnik je igrao pozrtvovano ,nije ispadao iz formacije i odlično djelovao na terenu što je itekako dobro za ovu fazu priprema.Novi stoperski par Laštro -Isaković odigrao besprekorno.Varupa u prvom pol. i Terzić odlični.Sredina sa Anelom Čurićem u liderskoj ulozi veoma dobra i uglavnom sve duele rješavala u svoju korist.Travniku treba još jedan dobar napadač pored Ramića koji je danas pokazao da će se na njega moći ozbiljno računati.Igrač sa br.22 mislim da je to Seferović iz Iskre je takodje odigrao veoma dobro i mogao bi biti alternativa Deniju Simeunoviću.Gol je postigao Anel Čurić sedinom drugog pol.,koji je primio loptu u 16 metara iskosa laznjakom izbacio protivničkog igrača i prelijepo plasirao loptu u rašlje gola Sarajlija.
Uglavnom mišljenje svih koji su danas bili na utakmici je da je ovo daleko iznad svih očekivanja koja su bila itekako pesimistična za ovu sezonu.
Olimpik je odigrao katastrofalno,ili im Travnik nije dozvolio bolje.Šta će biti ostaje da vidimo već u prvom kolu protiv Viteza,ali poslije ovoga Travničani sigurno s velikim optimizmom dočekuju početak sezone.
Ima li izvor detalja?
Gledao utakmicu...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jul 2013, 20:41

Covjek napise izvjestaj a on ga pita za izvor :lol: Sky sport izvjestavo sa tekme u Travniku..
BUDI ŽELJO !!!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 13 jul 2013, 20:54

champions1921 je napisao/la:Covjek napise izvjestaj a on ga pita za izvor :lol: Sky sport izvjestavo sa tekme u Travniku..
Da, nisam znao da je gledao utakmicu.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 21 jul 2013, 12:36

Travnik u finalu memorijalnog turnira GALIB MUJIČIĆ

U današnjem finalu tradicionalnog 18. Memorijalni turnir “Galib Mujičić” u Vitezu , sastaće se Travnik i bihaćko Jedinstvo . Travnik je sa 2:1 bio bolji od kakanjskog Rudara dok je Jedinstvo nakon izvođenja penala savladalo organizatora i domaćina turnira - FK Vitez.

U subotu su prvi na teren izašli FK VItez i Jedinstvo , domaćini su dva puta vodili ali su Bišćani u sudijskoj nadoknadi uspjeli izjednačiti na 2:2 (Jašarević,Zukan /Bešić 2) i nakon penala (5:4) izboriti finale.Travnik je golovima Anela Čurića iz slobodnjaka u 38.minuti i novajlije Ramića u 65.minuti stvorio lijepu prednost a Rudar je do kraja uspio smanjiti preko Mirze Spahića .Travnik je od 64.minute imao igrača više jer je isključen Kubat.

U nedjelju u 16,30 je na rasporedu meč za treće mjesto-FK Vitez - Rudar , u 18,00 meč za prvo mjesto Travnik - Jedinstvo a potom ceremonija zatvaranja turnira.

Travnik - Rudar 2:1

Gradski stadion u Vitezu. Gledatelja 350.

Sudija: Admir Silajdžija (Vitez).

Strijelci: 1:0 An. Ćurić (38), 2:0 Ramić(65), 2:1 M.Spahić (79).

Travnik: Bukvić, Terzić, Nuhić, Tabaković (od 46.Ramić), Laštro, N.Varupa, Am. Ćurić, Zatagić, Hećo, Seferović, Isaković (još su igrali; E.Varupa, Pliska, Am. Ćurić, Bilješko, Fočić).

Rudar: Tirić, Prkić, Beširević ( od 46. Amel Hrustanović ), Šabotić, Kubat, Duro( od 46. M.Spahić ), Kobilica, Mlivić( od 46.Dželo ), B.Spahić, Murić (još su igrali: Amer Hrustanović, Hrvat, Neimarlija i Merdić).

Crveni karton: Kubat (Rudar)-64.minut.

Pošto o tome na ovoj temi niko nije pisao treba reći da je Travnik u Srijedu igrao pripremnu utakmicu sa novim članom prve lige Federacije Mledosti iz Doboja kod Kaknja i da je u tom susretu porazen sa 2-0.Već poslije 30 minuta nezadovoljan igrom Vezira trener Travničana zamjenio je 10 igrača iz prve postave ,ali se na terenu nije ništa promjenilo .
Travnik u ovom pripremnom periodu očito igra toplo-hladno što ga je karakterisalo i čitavu prošlu sezonu.Ovaj turnir je i posljednja provjera pred kantonalni derbi u Subotu 27.07. sa novim premijerligašom odličnom ekipom N.K. Viteza .Očekuje se da se vidi koliko Veziri mogu.Biće to veoma teška utakmica protiv nabrijanog gosta kojem je ova utakmica na Piroti zbog teškog rasporeda na startu mozda i ključna.Travnik ima iskustvo igranja u ovoj ligi i sigurno je da u Subotu mnogo manje moze izgubiti nego Vitez koji ako bude porazen na Piroti ide u B.Luku i ima u 3. kolu šampiona na Kamberovića polju.Očekuje se takodje i solidna posjeta od najmanje 2000 gledalaca od kojih će veliki broj biti komšija iz Viteza i pravi rat ne terenu Pirote.
Predstoji velika borba za opstanak kao i uvjek :D ,ali ne sumnjam da će Travnik ponovo uspjeti u tim namjerama pošto su sezone za nama pokazale da su Veziri postali neizostavan dio bez kojeg se Premijer liga ne moze ni zamisliti.

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 21 jul 2013, 23:16

Jedinstvo-Travnik 2:0

modecom
Kontakt:

Post Postao/la modecom » 21 jul 2013, 23:20

jbg istina je al sta bi
samo vas bog spasava,vi i Leotar sljedece godine u nizem rangu
srcu draga boja plava

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 22 jul 2013, 16:08

modecom je napisao/la:jbg istina je al sta bi
:D Ma ne sumnjam da letimo u Prvu federalnu kao i uvjek... ;)

modecom
Kontakt:

Post Postao/la modecom » 22 jul 2013, 16:11

slobodnjak je napisao/la:
HAHAHA jbg svakom svoje vrijeme ddođe pa tako i vama.Ja bi volio da sljedece godine u PL budu i Iskra Travnik i Vitez al sto se tice Iskre realno je borba za opstanak
srcu draga boja plava

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 22 jul 2013, 16:23

modecom je napisao/la:
slobodnjak je napisao/la:
HAHAHA jbg svakom svoje vrijeme ddođe pa tako i vama.Ja bi volio da sljedece godine u PL budu i Iskra Travnik i Vitez al sto se tice Iskre realno je borba za opstanak
Vjeruj da bih i ja volio vidjeti Iskru u eliti.I normalno da opstanemo i mi i Vitez.Puno sreće i vama i nadam se da će vaša priča biti drugačija od tvojih prognoza i da ćete konkurisati za mjesto koje vodi u viši rang.Uostalom ko se prije početka prošle sezone nadao ulasku Viteza.A vidi sad.Svidio mi se ovaj Seferović iz Iskre .Mogao bi biti dobro pojačanje.Inače informacije radi za Travnik nije igrao najbolji tim juče u Vitezu ,pogodite zašto :D .

modecom
Kontakt:

Post Postao/la modecom » 22 jul 2013, 16:29

Vjeruj da bih i ja volio vidjeti Iskru u eliti.I normalno da opstanemo i mi i Vitez.Puno sreće i vama i nadam se da će vaša priča biti drugačija od tvojih prognoza i da ćete konkurisati za mjesto koje vodi u viši rang.Uostalom ko se prije početka prošle sezone nadao ulasku Viteza.A vidi sad.Svidio mi se ovaj Seferović iz Iskre .Mogao bi biti dobro pojačanje.Inače informacije radi za Travnik nije igrao najbolji tim juče u Vitezu ,pogodite zašto :D .[/quote]
hvala slobodni na zeljama a da ti kazeem da je navijacki se za nadat al jbg kad nemas igraca za to
nego naš Seferovic nas je mogu reci i svojim pogotcima spasio od ispadanja pa se nadam da ce i vama dosta pomoci u tanašnoj realizaciji s kojom kuburrite kao i mi
srcu draga boja plava

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 22 jul 2013, 16:50

Znaci spremate se za derbi u subotu maksimalno? :D ne kontam samo zasto su vam igraci kod nas dole spavali u hotelu,a imate i u travniku tu mogucnost :) ako mozes da mi napises nesto vezano uz to :D
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

stadion
Kontakt:

Post Postao/la stadion » 24 jul 2013, 20:46

Pevenstvo pocinje a kod vas Focic a kod nas Kovacevic...sta da radimo. Kazu vi zagrijani za Focica i zadrzali bi ga vrlo rado ali FCS kaze ok , trade be ikakvog placanja moze a ako vi necete onda i Focic ima cijenu jer je pod ugovorom.Sta vi mislite i kakve su vase info

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 24 jul 2013, 22:48

Sto se PRIPREMA tiče ovo je sezona kada Travnik nije imao para da ode nigdje.Smije se raja i ovdje odlasku u Vitez ,ali eto da se nije u Travniku.Ova uprava je da te bog dragi sačuva,cjeli grad je protiv nje ali imaju podrčku gradskih vlasti.Sjetite se sami zašto.Logično je.Kakva vlast u Travniku gradu-,takva vlast u Travniku klubu.Čudi me kako ne ulete kakve inspekcije tamo da pročesljaju to malo,ali zašto neće i to je logično.
Što se toga sa Fočićem tiče,sumnjam da ćete dobiti Kovačevića tako.Lično mislim da bi se to moglo odraditi da vi nešto uletite još.Ipak Kovačević bar na papiru više vrijedi.Ma dobro iko dodje na Pirotušta se radi dolje.
Ovo je samo moje mišljenje.

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 25 jul 2013, 15:08

Tabaković napustio Vezire

Nakon odlaska nekoliko standardnih nogometaša iz prošle sezone, pred sam početak sezone na to se odlučio i jedan od najboljih igrača iz prošle sezone, veznjak Senad Tabaković.

"Odlučio sam uzeti papire, jer mi je istekao ugovor i nisam zadovoljan svojim statusom u ekipi. Što se tiće nastavka moje karijere, još ništa ne znam, videt ćemo kada se slegne prašina šta će se dešavati. Postoji i mogućnost da pauziram pola godine, sve je moguće. Travniku bih poželio mnogo sreće u prvenstvu i što više osvojenih bodova," rekao je sada već bivši nogometaš Vezira, Tabaković za Sportsport.ba

Tabaković je prošao sve omladinske selekcine NK Travnik u kojima je nosio kapitensku traku. U karijeri je nastupao još za zenički Čelik te NK Vitez.

Nakon Simeunovica,Turkovica,Popovica,Kovacevica,Pijevljaka,Ribica i jos par igraca odlazi vam i pouzdani Tabakovic :shock:

E sad vise nisam zadovoljan s remijem na Piroti,u ovakvim okolnostima gore moramo jednostavno dobiti! 8-) , a nadam se da ce tako i biti,mada pirota je uvijek neugodna za bilo koji tim u ligi :D
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk i 3 gosta.