Stara dobra vremena
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Stara dobra vremena
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Narode moj, pročitao sam svaku stranicu na temi baš da vidim kakve ste harambaše bili
Da i ja nešto o sebi napišem.
Prvo što se tiče igrica:
-na ps kecu chrash, soccer onaj sa repkama samo, ja sa englezima guzio
Les Ferdinand i Shearer jarane ubice
-Dino Crisis, Parazit Eve, svi Resident Evili
-Fifa 99 i 2002 napraviš genocid nad golmanom jer se mogao pokosit
Gledam nije niko stavljao [youtube][/youtube]
Od crtanih ovdje malo primjećeni Voltroni
Dalje idu nenadjebivi digimoni (prve 2 sezone), pokemoni, dbz (na tk se prikazivao podavno), TMNT (krv se lila u kuci za daljinski jer se prikazivao u isto vrijeme kad i dnevnik na nekom kanalu
) te naravno YU-GI-OH nešto kasnije
I ja sam, kao i neki ovdje bio ranoranilac pa ustajao u pola 7 da gledam HarveyToons (casper i ta raja) koji se prikazivao na TK al me svaku put zajebe Zlaja sa onim jutarnjim programom
Uglavnom prilično sam kasno dobio prvi računar i mobitel tako da sam dosta lijepo djetinjstvo imao
Sjećam se da sam sa rođakom svaki dan pravio od zemlje, pijeska i vode kao neke "pite" koje smo pravili u konzervama od pašteta i slično
Fudbal se trenirao i igrao redovno samo što sam ja igrao bome sa starijim od sebe, bio sam prilično dobar
Spomenuo sam gore Yu-Gi-Oh pa da kazem da i dalje imam svoj "deck"
i dalje sa 20 godina u guzi.ci znam sa rođakom (da, isti rođak kojeg sam spominjao) raspalit po jedan duel.
Sramota me bude kad me majka vidi, imam osjećaj da me gleda onim pogledom "Sta sam ja krkačila u stomaku 9 mjeseci"
Ako se čega sjetim, dopisat cu

Da i ja nešto o sebi napišem.
Prvo što se tiče igrica:
-na ps kecu chrash, soccer onaj sa repkama samo, ja sa englezima guzio

-Dino Crisis, Parazit Eve, svi Resident Evili
-Fifa 99 i 2002 napraviš genocid nad golmanom jer se mogao pokosit

Gledam nije niko stavljao [youtube][/youtube]

Od crtanih ovdje malo primjećeni Voltroni

Dalje idu nenadjebivi digimoni (prve 2 sezone), pokemoni, dbz (na tk se prikazivao podavno), TMNT (krv se lila u kuci za daljinski jer se prikazivao u isto vrijeme kad i dnevnik na nekom kanalu

I ja sam, kao i neki ovdje bio ranoranilac pa ustajao u pola 7 da gledam HarveyToons (casper i ta raja) koji se prikazivao na TK al me svaku put zajebe Zlaja sa onim jutarnjim programom

Uglavnom prilično sam kasno dobio prvi računar i mobitel tako da sam dosta lijepo djetinjstvo imao

Sjećam se da sam sa rođakom svaki dan pravio od zemlje, pijeska i vode kao neke "pite" koje smo pravili u konzervama od pašteta i slično

Fudbal se trenirao i igrao redovno samo što sam ja igrao bome sa starijim od sebe, bio sam prilično dobar

Spomenuo sam gore Yu-Gi-Oh pa da kazem da i dalje imam svoj "deck"

Sramota me bude kad me majka vidi, imam osjećaj da me gleda onim pogledom "Sta sam ja krkačila u stomaku 9 mjeseci"

Ako se čega sjetim, dopisat cu

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
Re: RE: Re: Stara dobra vremena
Jooooooj razmišljao sam o ovome nedavno, nikako se ne mogu sjetit šta je to uopće. Sjećam se da je to winterfresh bio kao na fazon žvakaćih. Zalijepi se za jezik a jakog okusa haha. Stvarno kako se zove to čudo?QUARESMA 18<<< je napisao/la:[img]http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/axZewZD_700b.jpg[/img]
Edit: sjeća li se iko serije los Serranos?
''Neka me mrze samo da me se boje''
sjeca li se ko mirca 

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Moje djetinjstvo je obilježio Mario Kart 64, najbolja igrica ikad. Od crtanih su bili oni fudbaleri onaj mala sto je došao u novi grad na početku i naravno Tsubasa Otsura kao is ostali crtani u to vrijeme tipa Tom i Jerry, Casper, Simpson i itd. Još one sitcoms sa steve urkel, princ sa bel aira, i naravno kralj Queens kojeg i dan danas gledam. Igrao se fudbal od jutra do jacije pa na večer sa starijim prstena, gradova i sela. Gledao se inside nba. Obožavao penny hardaway iako je Jordan bio aktuelan svi su imali Pennya na ledjima. I još se igrao Mega Man, street fighter I naravno mortal combat.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
to smo već spominjali.. http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=1600mcmanaman je napisao/la:sjeca li se ko mirca

"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Ja se pitam šta nismo. 
Vjerujem da će opet nešto pasti na pamet. Zapravo, evo odmah, kad sam se dala u razmišljanje.
Sjećam se da smo spominjali dosta australijskih serija, ali ne znam jesmo li ovu. Neka su djeca, plavi su skoro svi, mislim da su dva brata, ima neki svjetionik, čini mi se. Sjećam se da je u najavnoj špici, između ostalog, bio taj mlađi plavi dječak zaljepljenog jezika za nešto (nešto slično kao scena u Glup i gluplji
). Ili sam ja to pomiješala.
Uglavnom, često su na biciklu, i naravno, na moru je smještena serija.
Pade mi na pamet još jedna iz BHT dječjeg programa, ali nisam inspirativna za objašnjavanje. Samo se sjećam glavnog lika da ide kao u srednju školu, a inače je na nekom ranču.
To ću malo detaljnije kad tema opet zamre.

Vjerujem da će opet nešto pasti na pamet. Zapravo, evo odmah, kad sam se dala u razmišljanje.

Sjećam se da smo spominjali dosta australijskih serija, ali ne znam jesmo li ovu. Neka su djeca, plavi su skoro svi, mislim da su dva brata, ima neki svjetionik, čini mi se. Sjećam se da je u najavnoj špici, između ostalog, bio taj mlađi plavi dječak zaljepljenog jezika za nešto (nešto slično kao scena u Glup i gluplji

Pade mi na pamet još jedna iz BHT dječjeg programa, ali nisam inspirativna za objašnjavanje. Samo se sjećam glavnog lika da ide kao u srednju školu, a inače je na nekom ranču.

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Ja sam kao osnovac igrao s jaranom u kući igru koju smo sami kreirali. Znači napravimo stadion od lego kockica , zapravo samo zagradimo za aut, korner , napravimo golove i sl. i sad , ne sjećam se dobro, imali smo nekakve figure kao igrače(il su to bile isto lego kockice, nije bitno). i bacimo kliker i ako je mojoj figuri bliži kliker ja udaram taj kliker , sve dok ne bude blize njegovom igraču, naravno cilj je postići gol.. to smo igrali baš dugo vremena.
i onda igramo na njegovom kompu igrica, a momak je imao na tom starom kompjuteru jedno bar 50 igara raznih vrsta, cijeli mu destop bio razbacan s igricama, pa smo znali legendarne fife 99 i 00 igrati kada se krše golmani što jedan gore reče,, pa je bila i ona igra sa onim gmizavcima na nekim brdašcima i rokate jedni druge..
i onda igramo na njegovom kompu igrica, a momak je imao na tom starom kompjuteru jedno bar 50 igara raznih vrsta, cijeli mu destop bio razbacan s igricama, pa smo znali legendarne fife 99 i 00 igrati kada se krše golmani što jedan gore reče,, pa je bila i ona igra sa onim gmizavcima na nekim brdašcima i rokate jedni druge..
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
zna li ko ime serije, mislim da je po zavrsetku yu gi oh ili nekih drugih crtaća, pocela ta serija, mislim da se radnja kao odvijala u pustinji, auta su bila neka divljacka, ne znam je ni opisati kako treba, skroz malo je se sjecam, a naumpala mi nesto
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Re : RE: Re: Stara dobra vremena
worms prejaka igrica.Zagor je napisao/la:pa je bila i ona igra sa onim gmizavcima na nekim brdašcima i rokate jedni druge..
Sjeća li se ko American gladiators???
Ili ono neko takmičenje parova na plaži?
Anfernee "Penny" Hardaway #1
ee worms ..to je ta..mocna igra.. ev bas kucam na yt i ima i novih verzija te igre..
American gladiators, sad sam pogledao video i sjecam se da sam ih gledao...
American gladiators, sad sam pogledao video i sjecam se da sam ih gledao...
[youtube][/youtube]QUARESMA 18<<< je napisao/la:zna li ko ime serije, mislim da je po zavrsetku yu gi oh ili nekih drugih crtaća, pocela ta serija, mislim da se radnja kao odvijala u pustinji, auta su bila neka divljacka, ne znam je ni opisati kako treba, skroz malo je se sjecam, a naumpala mi nesto

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ne nije, nije bio srtani, vec kao neka naucna fantastika, serija, zaboravio sam napomenuti, na OBNU je mislim biloZodiac je napisao/la:[youtube][/youtube]QUARESMA 18<<< je napisao/la:zna li ko ime serije, mislim da je po zavrsetku yu gi oh ili nekih drugih crtaća, pocela ta serija, mislim da se radnja kao odvijala u pustinji, auta su bila neka divljacka, ne znam je ni opisati kako treba, skroz malo je se sjecam, a naumpala mi nesto
Čitam ovo i vidim nekako smo većina tu ista generacija, pa mi drago jer većinu stvari sam i ja radio i gledao i sl.
Sjetih se i one makedonske serije, nekako furala 2002 03, kada je rat u MKD završio, zgrada priča ja kontam na koji jezik pričaju pa pojačam da čujem al ne kontam haha, Na Federalnoj bila ona Turska serija, glavni lik ona beba Bariš, ludnica bila, dok je Federalna imala 2 programa, ja sa nanom gledao, Nana se rasplakala kada se Bariš izgubio.
Pa onda snimci onog dječijeg festivala u Turskoj, poslije sam skužio da je ono Ataturk, i uvijek čekam kada će Bosna a uvijek naletim na Kazahstan, Sjeverni Kipar, Jamajke....
na OBN bio Dragoonball ali uvijek reprizirali istu sezonu, i prve sezone Digimona, gledao sam negdje i Pokemone ali ne znam gdje, da li je OBN ili neki drugi naš kanal. BHT i Federalna bili puni onih Kanadskih (ja sam mislio tada da su Francuski) filmovi i emisije za djecu, ono Montreal production, ugl bila neka gotiva, bila neka teniska akademija za djecu.
Pa onda ti pregledi utakmica, sjećam se da su jedno vrijeme ubacivali i neke derbije koji nisu iz liga petice, Boca - River, pa Turska liga bila gledana.
Onda dok još nije bio TK, bio RTVTPK (Radio Televizija Tuzlansko-Podrinjskog Kantona) pa bila emisija Zingiri Pinigiri za Mirsadom Adagićem Kiketom, znam da sam jednom išao na "koncert" u BKC u Tuzlu.
Ja imao satelitsku pa gledao Njemačke kanale, Njemački Eurosport i DSF (danas sport 1) tada su dosta prenosili utakmica, DSF mislim Bundesligu, dok su Lizarazu, Scholl, Elber igrali za Bayern, na Eurosportu bude pregled svih liga Evrope pa gledaš sat dva sve utakmice, bile tada one trenerke eurosport popularne, u dijelovima, ko je nije imao nije bio cool.
Što se tiče igrica, bile one SEGA, kupiš na pijaci onu konzolu, dva džojstika, i kupiš onu disketu žutu piše 888 games, ti staviš i skontaš da imaš 4 različite igrice koje se ponavljaju u nedogled, nekad naletiš na dobru disketu, ja imao World Cup 98, i neki soccer 97, bila Malezijska liga mogao si birati da igraš indoors ili outdoors, ludnica bila.
na PC bila Fifa 99 čini mi se, bio Konjić u coventriju, poslije Fifa 2002, ona muzika sa početka i danas u glavi (nešto, my mother is .... ja pjevao my mother is a nigga...) pola igrača bilo pod upitnicima, u nas u reprezentaciji bio Repuh i Varešanović, pokosiš golmana i crveni. Masakr napraviš na terenu. A ono simulate game, uzmem ja neku ligu, Brazilsku, MLS.. pa se igram fol ja menadžer (tada Vaha bio popularan, vodio LILE, ja gledam LP i ponosan, eno naš Vaha
)
Teletextova i tih qrčeva nije bilo, televizor Ei Niš, ako imaš signal dobar si, nisi razmišljao ko prenosi utakmicu jer nisi ni imao šta gledati...
Dok se HRT mogoa gledati normalno bilo je dobro, sjećam se furali ono ŠPORT nakon Dnevnika, danas to slabo ko koristi u HR, bio Hugo na HRT, poslije Hugo kod nas na Federalnoj ali nije to to...
Pa onda kada se sjetim skupljanja albuma sa sličicama (sada sam paninijev za SP skupljao to za svoju dušu). Sjećam se da je uz SP 98-e bio neki Španski albumčić, i dolazile sličice uz žvake, ja imao dosta tih igrača....
SP 2002-e, kažem mami da me probudi u jutro da gledam utakmice, probudi me u 11 utakmice završavaju... Nit sam znao kako se ko kvalificirao, za pola država nisam ni čuo, ali bitno je da se gleda...
Napisah ja esej, valjda će se neko pronaći ovdje hehe
I na kraju, da ne zaboravimo, Marisol, Esmerarldu i meni u sjećanju ostala je i Kafa s okusom žene, sjećam se uvodne špice, ekstra muzika bila.
A Esmeralda je tada bila stil života, nana imala plastičnu tacnu sa Esmeraldom, a negdje su skupljaje nane pare za operaciju Esmeraldi, pa kada je ova došla u Sarajevo koje je to ludilo bilo
Da ne zamaram više... lijep pozdrav
Sjetih se i one makedonske serije, nekako furala 2002 03, kada je rat u MKD završio, zgrada priča ja kontam na koji jezik pričaju pa pojačam da čujem al ne kontam haha, Na Federalnoj bila ona Turska serija, glavni lik ona beba Bariš, ludnica bila, dok je Federalna imala 2 programa, ja sa nanom gledao, Nana se rasplakala kada se Bariš izgubio.
Pa onda snimci onog dječijeg festivala u Turskoj, poslije sam skužio da je ono Ataturk, i uvijek čekam kada će Bosna a uvijek naletim na Kazahstan, Sjeverni Kipar, Jamajke....
na OBN bio Dragoonball ali uvijek reprizirali istu sezonu, i prve sezone Digimona, gledao sam negdje i Pokemone ali ne znam gdje, da li je OBN ili neki drugi naš kanal. BHT i Federalna bili puni onih Kanadskih (ja sam mislio tada da su Francuski) filmovi i emisije za djecu, ono Montreal production, ugl bila neka gotiva, bila neka teniska akademija za djecu.
Pa onda ti pregledi utakmica, sjećam se da su jedno vrijeme ubacivali i neke derbije koji nisu iz liga petice, Boca - River, pa Turska liga bila gledana.
Onda dok još nije bio TK, bio RTVTPK (Radio Televizija Tuzlansko-Podrinjskog Kantona) pa bila emisija Zingiri Pinigiri za Mirsadom Adagićem Kiketom, znam da sam jednom išao na "koncert" u BKC u Tuzlu.
Ja imao satelitsku pa gledao Njemačke kanale, Njemački Eurosport i DSF (danas sport 1) tada su dosta prenosili utakmica, DSF mislim Bundesligu, dok su Lizarazu, Scholl, Elber igrali za Bayern, na Eurosportu bude pregled svih liga Evrope pa gledaš sat dva sve utakmice, bile tada one trenerke eurosport popularne, u dijelovima, ko je nije imao nije bio cool.
Što se tiče igrica, bile one SEGA, kupiš na pijaci onu konzolu, dva džojstika, i kupiš onu disketu žutu piše 888 games, ti staviš i skontaš da imaš 4 različite igrice koje se ponavljaju u nedogled, nekad naletiš na dobru disketu, ja imao World Cup 98, i neki soccer 97, bila Malezijska liga mogao si birati da igraš indoors ili outdoors, ludnica bila.
na PC bila Fifa 99 čini mi se, bio Konjić u coventriju, poslije Fifa 2002, ona muzika sa početka i danas u glavi (nešto, my mother is .... ja pjevao my mother is a nigga...) pola igrača bilo pod upitnicima, u nas u reprezentaciji bio Repuh i Varešanović, pokosiš golmana i crveni. Masakr napraviš na terenu. A ono simulate game, uzmem ja neku ligu, Brazilsku, MLS.. pa se igram fol ja menadžer (tada Vaha bio popularan, vodio LILE, ja gledam LP i ponosan, eno naš Vaha

Teletextova i tih qrčeva nije bilo, televizor Ei Niš, ako imaš signal dobar si, nisi razmišljao ko prenosi utakmicu jer nisi ni imao šta gledati...
Dok se HRT mogoa gledati normalno bilo je dobro, sjećam se furali ono ŠPORT nakon Dnevnika, danas to slabo ko koristi u HR, bio Hugo na HRT, poslije Hugo kod nas na Federalnoj ali nije to to...
Pa onda kada se sjetim skupljanja albuma sa sličicama (sada sam paninijev za SP skupljao to za svoju dušu). Sjećam se da je uz SP 98-e bio neki Španski albumčić, i dolazile sličice uz žvake, ja imao dosta tih igrača....
SP 2002-e, kažem mami da me probudi u jutro da gledam utakmice, probudi me u 11 utakmice završavaju... Nit sam znao kako se ko kvalificirao, za pola država nisam ni čuo, ali bitno je da se gleda...
Napisah ja esej, valjda će se neko pronaći ovdje hehe

I na kraju, da ne zaboravimo, Marisol, Esmerarldu i meni u sjećanju ostala je i Kafa s okusom žene, sjećam se uvodne špice, ekstra muzika bila.
A Esmeralda je tada bila stil života, nana imala plastičnu tacnu sa Esmeraldom, a negdje su skupljaje nane pare za operaciju Esmeraldi, pa kada je ova došla u Sarajevo koje je to ludilo bilo

Da ne zamaram više... lijep pozdrav

1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:

Zbog ovoga traume imao i prekucao

Jedno vrijeme nisam mogao upaliti PES zbog te igra

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
sgd53 @ * pokemoni su bili na obn 100 %.. Znam da mi nismo imali obn, samo onih 5-6 glavnih programa + njemačkih na resiveru.. I meni nana snimala na kaseti pokemone, jer su oni imali obn, pa kad odem kod nje pregledam par epizoda i niko sretniji od mene 

Omiljena uz RE saguBosniacum Lilium je napisao/la:
Zbog ovoga traume imao i prekucao![]()
Jedno vrijeme nisam mogao upaliti PES zbog te igra

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ja na pijaci uzemm neke igre, dodjem kuci isprobam, ako mi se svidi, sebi preprzim, i vratim nazad i kazem ne radi mi igra, ne moze nesto, i tako uzmem neku drugu
to mi je uspjevalo jedno 20tak puta, dok me covjek nije skontao, ali i ja sam se bio zasitio jer sam nakupio dosta igara, najvise para trosio na prazne cd.ove
to mi je uspjevalo jedno 20tak puta, dok me covjek nije skontao, ali i ja sam se bio zasitio jer sam nakupio dosta igara, najvise para trosio na prazne cd.ove
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
najbolje od svega, jeste to da u ovom show.u nije mogao svako pjevati
[youtube][/youtube]
lik zavija, unisti lijepu pjesmu, a tek komentari
[youtube][/youtube]
lik zavija, unisti lijepu pjesmu, a tek komentari
Sjeća li se ko, eh sad ja ne znam kako se to zvalo ali igralo se razapne se onaj lastiš pa unutra uđeš jednom nogom (igrali i dječaci i curice) i onda neko kaže "ko voli, ko voli" a ti onda moraš izbaciti nogu ako je nešto ružno, ili ostati unutra ako je lijepo. A tada 96,97 bile one fore "ko voli Aliju i zelenu boju" i tako te politički obojene, pa ako kod takvih iskočiš bilo je pravo opasno
djeca ko djeca....
Pa onda SFOR i njihovi transporteri, pa se zaustave i dijele sveske, one instant sokove, bojanke pazi mine i tako to. Iz nekog razloga se meni one mine sviđale kako su bile nacrtane (a sve su bile nekako zle) a valjda u to vrijeme gledao one leteće medvjede i onog smrdeka i onu zmiju haha.
I danas negdje imam onu traku oko ruke "mačije oči" SFOR to po školama dijelo.

Pa onda SFOR i njihovi transporteri, pa se zaustave i dijele sveske, one instant sokove, bojanke pazi mine i tako to. Iz nekog razloga se meni one mine sviđale kako su bile nacrtane (a sve su bile nekako zle) a valjda u to vrijeme gledao one leteće medvjede i onog smrdeka i onu zmiju haha.
I danas negdje imam onu traku oko ruke "mačije oči" SFOR to po školama dijelo.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.