Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Elegant
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Elegant » 20 avg 2013, 16:12

Otelo je napisao/la:Eh ovako uzeo sam sebi Xperiu TIPO i sve radi super osim sto ne mogu brojeve sa kartice kopirati na mob. (prije toga sam naravno sve sa starog moba kopirao na karticu).
Odem na kontake,vrti mi ucitavanje kontakata sa sim kartice i izbaci da nema kontakata na sim kartici :roll: :roll:
Jel zna iko rjesenje il ista?
Meni na Sony Xperi S ide ovako:

Ides na "contats" onda ova desna tipka izaberes "import contacts" (imas da izabers sim, memoriju telfona, USB - na racunaru) uzmes sta zelis, u tvome slucaju SIM obiljezis sve i on ti prebaci.

I to ti je to.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 20 avg 2013, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 20 avg 2013, 16:13

hodža je napisao/la:oko 33 marke na 12 mjeseci :?
Koji telefon i koji paket ?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 20 avg 2013, 16:19

neo je napisao/la:
Alcatel One Touch Idol

onaj paket za Ultra korisnike
FORZA MARŠAL !!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 20 avg 2013, 18:34

hodža je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:.
Ćema, jesil uzeo Idola ? :roll:

ja ne mogu da nađem vremena da odem do pošte jbt :lol: a što je najgore mora i stari sa mnom, jer idu rate preko fiksnog koji je na njegovo ime pa on mora potpisati....a naći sat-dva da smo obojica slobodni mission impossible :evil: :evil:
aaaaa yebi se ba hodza, ja kont'o da si ga do sad vec otplatio, a on nije ni u postu otisao :roll:

nisam ga ja uzeo, rekao sam da cekam tvoju recenziju :twisted: :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 21 avg 2013, 09:32

tyler durden je napisao/la:
marcelo12 je napisao/la:Dobio sam neki dan samsung s3 mini,pa me interesuje da li mu je ekran zaštićen tj. da li ima onaj gorilla glass?? pozz

Kakav je uopste Samsung s3 mini ? Jel ga koristi jos ko,jel valja cemu? ;) jel vrijedi dat za njega 500 KM ? :)
500 KM ne vrijedi dati za njega . možeš ga u pošti dobiti za manje , (barem sam ga ja dobio za oko 300-350 KM) . telefon .. pa ne znam kako da ga opišem , jednostavno umanjena verzija S3-ice . iako i takav umanjen , ima veći ekran od , recimo , iPhonea (izuzevši iphone 5) . vrlo je lagan za korištenje , lijepo izgleda (android 4.1.2) uostalom , brz je , i sve zavisi od toga za šta ćeš ga koristiti , da li je dobar . ako ćeš ga koristiti samo za zvanje , poruke , neke aplikacije i internet , onda je odličan . ako misliš da instaliraš 50 različitih igrica po 2GB , onda očekuj da se stvori mali lag , kao i na svakom android telefonu (jednostavno , to nije do telefona ,već na svakom androidu je tako) . ja na njemu imam instalirano par igrica (NBA 2K13 , minecraft , virtua tennis , GTA III ) i još nešto aplikacija , i telefon još uvijek radi glatko , s tim da ga koristim i za druge svrhe osim igranja igrica (internet , facebook , youtube , muzika itd) . što se tiče baterije , i to zavisi od onoga za što ćeš ga koristiti . ako ćeš ga koristiti za ono osnovno što sam rekao , ići na internet , facebook , youtube , poruke/zvanje ,muzika i sl. onda baterija može trajati 1-2 dana , S TIM da kada ga ne koristiš , tj ne koristiš internet , isključiš wi-fi , jer on dosta crpi bateriju dok je u mirovanju (ako je upaljen) . ako ćeš taj mobitel koristiti za konstatno igranje igrica , baterija će ti trajati par sati . naravno , dosta toga ima i do pravilnog punjenja .
jedino što se meni ne sviđa , je to što kao i S3 , a izgleda kao i svi uređaji sa Android 4.1+ , nema USB mass storage . odnosno - ne možeš prebacivati fajlove sa njega na kompjuter / sa kompjutera na njega koristeći ono USB kablo , jer nema USB mass storage opciju kao prijašnji androidi .

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 21 avg 2013, 09:46

viKK je napisao/la:
marcelo12 je napisao/la:Dobio sam neki dan samsung s3 mini,pa me interesuje da li mu je ekran zaštićen tj. da li ima onaj gorilla glass?? pozz

Kakav je uopste Samsung s3 mini ? Jel ga koristi jos ko,jel valja cemu? ;) jel vrijedi dat za njega 500 KM ? :)
500 KM ne vrijedi dati za njega . možeš ga u pošti dobiti za manje , (barem sam ga ja dobio za oko 300-350 KM) . telefon .. pa ne znam kako da ga opišem , jednostavno umanjena verzija S3-ice . iako i takav umanjen , ima veći ekran od , recimo , iPhonea (izuzevši iphone 5) . vrlo je lagan za korištenje , lijepo izgleda (android 4.1.2) uostalom , brz je , i sve zavisi od toga za šta ćeš ga koristiti , da li je dobar . ako ćeš ga koristiti samo za zvanje , poruke , neke aplikacije i internet , onda je odličan . ako misliš da instaliraš 50 različitih igrica po 2GB , onda očekuj da se stvori mali lag , kao i na svakom android telefonu (jednostavno , to nije do telefona ,već na svakom androidu je tako) . ja na njemu imam instalirano par igrica (NBA 2K13 , minecraft , virtua tennis , GTA III ) i još nešto aplikacija , i telefon još uvijek radi glatko , s tim da ga koristim i za druge svrhe osim igranja igrica (internet , facebook , youtube , muzika itd) . što se tiče baterije , i to zavisi od onoga za što ćeš ga koristiti . ako ćeš ga koristiti za ono osnovno što sam rekao , ići na internet , facebook , youtube , poruke/zvanje ,muzika i sl. onda baterija može trajati 1-2 dana , S TIM da kada ga ne koristiš , tj ne koristiš internet , isključiš wi-fi , jer on dosta crpi bateriju dok je u mirovanju (ako je upaljen) . ako ćeš taj mobitel koristiti za konstatno igranje igrica , baterija će ti trajati par sati . naravno , dosta toga ima i do pravilnog punjenja .
jedino što se meni ne sviđa , je to što kao i S3 , a izgleda kao i svi uređaji sa Android 4.1+ , nema USB mass storage . odnosno - ne možeš prebacivati fajlove sa njega na kompjuter / sa kompjutera na njega koristeći ono USB kablo , jer nema USB mass storage opciju kao prijašnji androidi .
to šahu ! 8-)

Hvala lijepo.

A kako ga mogu kupit na 12 mjeseci u posti? Kako to otplacujem il sta :)
I koju opciju ima umjesto mass storage za koristenje?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 avg 2013, 10:32

Elegant je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Eh ovako uzeo sam sebi Xperiu TIPO i sve radi super osim sto ne mogu brojeve sa kartice kopirati na mob. (prije toga sam naravno sve sa starog moba kopirao na karticu).
Odem na kontake,vrti mi ucitavanje kontakata sa sim kartice i izbaci da nema kontakata na sim kartici :roll: :roll:
Jel zna iko rjesenje il ista?
Meni na Sony Xperi S ide ovako:

Ides na "contats" onda ova desna tipka izaberes "import contacts" (imas da izabers sim, memoriju telfona, USB - na racunaru) uzmes sta zelis, u tvome slucaju SIM obiljezis sve i on ti prebaci.

I to ti je to.
ma samo izbaci da nema kontakata na sim kartici :oops:

Stavim u drugi mob. i ima ;)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 21 avg 2013, 11:29

evo ja dobio danas Nokiu Lumiu 920,prvi 'jači' telefon.
Fin mobitel :D

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 21 avg 2013, 14:08

viKK je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:Kakav je uopste Samsung s3 mini ? Jel ga koristi jos ko,jel valja cemu? ;) jel vrijedi dat za njega 500 KM ? :)
to šahu ! 8-)

Hvala lijepo.

A kako ga mogu kupit na 12 mjeseci u posti? Kako to otplacujem il sta :)
I koju opciju ima umjesto mass storage za koristenje?
ja sam ga uzeo preko pretplate , tj moj stari je na pretplati već dugo godina u bh telekomu (pa ide na njegovo ime) .. bukvalno samo došli i rekli šta trebamo , bitna stvar je što imam onaj paket mini 15 pa sam ostvario popusta na mobitel. takodjer bitno je da u tom trenutku nema nijedan drugi telefon da se još otplaćuje preko pretplate , jer inače nećeš ostvariti taj popust . i onda jednostavno na račun pretplate dolazi rata , a s obzirom da moj stari troši 1-2 km mjesečno na razgovor ( :lol: ) , račun nije velik . samo , kao uobičajeno , prvu ratu moraš platit pdv koji je mene izašao oko 60 km.
što se tiče mass storage-a , postoji program "kies" koji se može skinuti sa samsungove stranice , te on služi za neki prijenos podataka (iako ga ja ne koristim , sve što trebam skinuti s neta mogu skinuti preko chrome-a na mobitelu) .

iako za kupovinu možeš i pretražit u drugim prodavnicama , samo mislim da je nekih 400-450 KM krajnja granica za ovaj mob.

Sent from my Galaxy S III mini using Tapatalk 2

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 avg 2013, 14:35

hodža je napisao/la:
neo je napisao/la:
Alcatel One Touch Idol

onaj paket za Ultra korisnike
sta ce ti alcatel ziv bio, bjezi od toga :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 avg 2013, 14:38

Prestigio Multiphone 5300 Duo? Imam skoro pa živu lovu za njega! Previše elegantan telefon da bih ga propustio. Ima li više informacija? Možda je doš'o u dodir s njim? ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 avg 2013, 14:51

brate ganjaj neki samsung ili SE, nisu skupi a provjereno je, nema potrebe za tim "anonimusima"
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 avg 2013, 15:00

a dobro, prestigio mi je poznat po tabletima i tim računarskim uređajima malim :) al ovo mi je onako došlo k'o kec na deset, fin mu dizajn

slika

slika
slika
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 avg 2013, 17:16

I koliko je love taj ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 21 avg 2013, 17:19

Radi se o uređaju HTC Desire C,dakle androidu.Imam pitanje u vezi aktivacije 3G interneta na Ultri.Zvao sam bh telecom za aktivaciju 3g-a,rekli su mi pošalji sms sadržaja prijava na 0611100.To sam i uradio,međutim postavke nisu automatske nego ih moram srediti ručno.
Može li mi neko molim vas pomoći i reći šta da radim,odnosno ukucam u vezi tih postavki APN.
''Neka me mrze samo da me se boje''

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 21 avg 2013, 17:22

active.bhmobile.ba

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 21 avg 2013, 17:27

neo je napisao/la:active.bhmobile.ba
Znam ja za to druže,ali traži se unos imena servera,Apn,MMSC,PORT PROXY itd.Gledao sam na googleu šta treba,ali izgleda ne štima.
''Neka me mrze samo da me se boje''

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 avg 2013, 18:12

@ iVar
Ne uzimaj Prestigio, Bog sami zna je li dobar, dosta ljudi se zali na njih, ja na tvom mjestu ne bih rizikovao...

Sent from my ST23i using Tapatalk 4 Beta
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 22 avg 2013, 12:12

razmisljao sam da uzmem novi telefon...
sad nisam do sada pratio xperiu pa me zanima moze li mi ko preporuciti neki i ima li iko kakvu alternativu da ponudi ( necu galaxy dosadili mi )

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 22 avg 2013, 12:24

cipiripi je napisao/la:
neo je napisao/la:active.bhmobile.ba
Znam ja za to druže,ali traži se unos imena servera,Apn,MMSC,PORT PROXY itd.Gledao sam na googleu šta treba,ali izgleda ne štima.
port i proxy ti ne trebaju...

mmnc je 218 a ono drugo je 80 ako se dobro sjecam :)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.