U Genku će biti 10.000 bh. navijač�
Ljudi u Belgiji mi tvrde kako Belgijanci nisu smjeli organizovati utakmicu u Briselu...
14.03.2009. 04:30
Bivši�eprezentativac BiH Veldin Muharemović t�nutno je član�elgijskog Lokerena. S obzirom da se približava �. mart i kvalifikaciona utakmica Belgija - BiH u Genku, igrač Loke�na je već rezer�sao četiri k�te, koliko Belgijanci dopuštaju za �dnu osobu. Pored naših 3.800 �rata koliko je dobio bh. Savez navijači u dijasp�i pokupovaše većinu ka�ta, �je će se nalaziti�elgijski navijači. Muharemović�am prenosi at�sferu oko kupovine karata u Belgiji i "jagmi" bh. dijaspore za karte.
Četiri karte
- V� sam uzeo četiri �rte za rođ�e, jer toliko ovd� dozvoljavaju za jednu osobu. Morao sam potpisati i odgovornost za ljude za koje uzimam karte, jer oni kažu kako će to biti ut�mica vi�kog rizika. Cijela dijaspora u Belgiji se digla na noge, vjerujte mi bit će između osam i deset �ljada �sanaca na utakmici. Prijatelji u Belgiji, pa ček i Belgijanci kupuju n� karte, to je nešto nevjerovatno. Genk je � minuta autom od Njemačke, a svi znamo koliko je �ša dijaspora brojna u ovoj z�lji. Ljudi u Belgiji mi tvrde kako Belgijanci nisu smjeli organizovati utakmicu u Briselu upravo zbog toga što bi tamo bilo naših 20. 00�navijača, a oni to�e bi mogli kontro�sati - veli za "as" Muharemović iz Belgije.
Iako je našem Sav�u dozvoljeno 3.800 karat� stadion u Genku će ličiti na sve osim na gostovanj� Po �emu sudeći u Genku će biti poput utakmica u �nici.
Pre�ost naših
- Mislim da bi po svemu naši repr�entativci trebali biti u predn�ti u odnosu na Belgijance. Skoro dvije godine sam u Belgiji i jedino po čemu su oni prepoznatljivi je trka i upo�ost. Po znanju nemaju nikakve šanse parirati našim igračima, a jedino b�povrijeđeni igrači selekt�u Blaževiću mogli predst�ljati pr�leme. U repreze�aci� Belgije samo će tri, ili četiri igrača iz domaće lige dobiti šansu sve ost�o će biti �ranci. Međutim, selektor �ažević po meni i� kvalitetniji tim �govori Muharemović�
Pa�te na Dembelea
- Belgijanci imaju nekoliko izuze�o kvalitetnih igrača u reprezentaciji, ali njihovi mediji najviše očekuju od�ladog igrača AZ Alkmaara Mouse Dembelea. Gle�o s� ga nekoliko puta, i�a veznog igrača, izuzetno je brz, a uz to zna i sve sa loptom. Zato bih pre�ručio i selektoru i igračima da posebno paze na njega - upozorava�uharemović.
slika[/b�