Potencijalni selektori

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori

Post Postao/la izdzezveubrazil » 04 jul 2023, 16:24

Ma vjerovatno je i njegovo prošlo, ruku bih u vatru stavio da su i Miron i Jakirović bolji treneri u ovom trenutku, ali eto, mi ćemo opet zagristi za ime kao i uvijek.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 jul 2023, 16:32

Sad il' nikad, mislim da ima idealnu situaciju. Ako dođe, oko reprezentacije će se pokrenuti ogromna euforija, što će i njemu sigurno ići na ruku. Sigurno će imati veliku podršku navijača. Što se tiče grupe, vjerujem, da sa malo sreće, može biti drugi i osigurati plasman, a na kraju da bude i treći, neće mu niko zamjeriti jer je ona ubleha upropastila cijele kvalifikacije. Tu je i baraž, u slučaju da ne uspije biti drugi.

Vici gori pod nogama, još jednim neuspjehom, imao bi ogromne probleme oko narednih izbora. Tako da vjerujem da je spreman ispuniti dobrim dijelom to što Vahid traži.

A mislim da je i vrijeme da Vahid prestane pričati oko politike, dođi, promijeni nešto, pokaži da je moguće nešto promijeniti i u sportu i da ne moramo samo pričati o toj politici, popu, fratru, hodži, trojci, petorci itd.
Brko iz druge galaksije!!!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 jul 2023, 16:53

Hoće levati Vahu, da hoće doći, svakako su kvalifikacije gotove.

Treba nam mlađi trener tipa Jakirović ili Muslić ostali su prodavači magle.

Potreban je trener sa energijom, dobrim međuljudskim odnosima i govornik.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 04 jul 2023, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 04 jul 2023, 16:53

bilic ipak slobodan...

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 04 jul 2023, 17:05

Vaha je ok,ali moze napraviti problem jos veci u slucaju neuspjeha.
Moraju svi biti spremni da zvucna imena mogu zavrsiti na tribinama.
A u svadji sa savezom,bolje ne pisati..

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 04 jul 2023, 17:12

Za Vahu je jedno sigurno, uveo bi čeličnu disciplinu i profesionalizam. E da je i to vidjeti.
Da nema familije, kolača, sranja o dobroj atmosferi, povlađivanja zvijezdama, novinarima. Ako ništa drugo, to bi bilo dobro doživjeti.
Što je vrlo važno za nas, Vaha je navikao da traži igrače i dovodi ih u reprezentacijei i to mu neće biti problem.
To bi bio ugovor na dva ciklusa, jer je ovaj praktično izgubljen.

Na duge staze, bolji bi bio neki mlađi trener, sa modernom vizijom, energijom da gradi itd.
Opet, da je vidjeti tersonju vahu, kako postrojava ovu bandu, od igrača, preko saveza do novinara. :D
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

r3start
Kontakt:

Post Postao/la r3start » 04 jul 2023, 17:41

Ovi sto misle da je Vaha zaostao trener tipa ExYu, covjek je genije od trenera i odveo je sve jednu reprezentaciju koju je trenirao na EP ili SP. Uostalom koji se to jos trener moze pohvalit takvim uspjesima? Covjek ima znanje a upravo nam treba neko sa karakterom kao VELIKI LEGENDARNI Vahid Halilhodzic

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 04 jul 2023, 17:57

Ma vala ako nas sad ne preuzme definitivno ce zakljuciti pricu oko nekog svog patriotizma.
Vodio Obalu Slonovace pod granatama, a ovdje ti kao nesto ne pase. Ko da ce zivjet 100 godina, sad ili nikad Vaha, makar sve izgubili.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 04 jul 2023, 18:03

1921boy je napisao/la:
04 jul 2023, 16:32
Sad il' nikad, mislim da ima idealnu situaciju. Ako dođe, oko reprezentacije će se pokrenuti ogromna euforija, što će i njemu sigurno ići na ruku. Sigurno će imati veliku podršku navijača. Što se tiče grupe, vjerujem, da sa malo sreće, može biti drugi i osigurati plasman, a na kraju da bude i treći, neće mu niko zamjeriti jer je ona ubleha upropastila cijele kvalifikacije. Tu je i baraž, u slučaju da ne uspije biti drugi.

Vici gori pod nogama, još jednim neuspjehom, imao bi ogromne probleme oko narednih izbora. Tako da vjerujem da je spreman ispuniti dobrim dijelom to što Vahid traži.

A mislim da je i vrijeme da Vahid prestane pričati oko politike, dođi, promijeni nešto, pokaži da je moguće nešto promijeniti i u sportu i da ne moramo samo pričati o toj politici, popu, fratru, hodži, trojci, petorci itd.
Koji bi problem Vico mogao imati oko narednih izbora? Nemoj biti naivan, i idući mandat je zagarantovan Srbima a apsolutno nikakva opozicija Vici ne postoji kod njih. I oni koji pokušaju, budu skršeni u sekundi.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 04 jul 2023, 18:15

ako nece jakirovic onda moze vaha mada ne smijemo odustati od sergeja koji treba bit top 1 izbor.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 04 jul 2023, 18:21

r3start je napisao/la:
04 jul 2023, 17:41
Ovi sto misle da je Vaha zaostao trener tipa ExYu, covjek je genije od trenera i odveo je sve jednu reprezentaciju koju je trenirao na EP ili SP. Uostalom koji se to jos trener moze pohvalit takvim uspjesima? Covjek ima znanje a upravo nam treba neko sa karakterom kao VELIKI LEGENDARNI Vahid Halilhodzic
Ma Vaha je odlican trener i bio bi najbolji koji nas je ikad vodio, uz Ciru. Ali ja njemu jednostavno ne vjerujem, opet ce poceti da patetise o politici, nacionalnom kljucu, neuredjenom sistemu itd. pa otici da vodi reprezentaciju Talibana za vise para.
1921

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 jul 2023, 23:40

Ja sam zainteresiran, naravno, ali imamo prepreku što ja imam ugovor s Rijekom na još dvije godine i potrebno je platiti odštetu. Ja sam trenutno u Rijeci, zadovoljan sam, ali naravno da je čast voditi reprezentaciju.

Znači Jakir bi preuzeo reprezentaciju ali NFSBiH najprije mora platiti odštetu Rijeci.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 jul 2023, 23:44

1921boy je napisao/la:
04 jul 2023, 23:40
Ja sam zainteresiran, naravno, ali imamo prepreku što ja imam ugovor s Rijekom na još dvije godine i potrebno je platiti odštetu. Ja sam trenutno u Rijeci, zadovoljan sam, ali naravno da je čast voditi reprezentaciju.

Znači Jakir bi preuzeo reprezentaciju ali NFSBiH najprije mora platiti odštetu Rijeci.
U prevodu, lazna nada za nas :mrgreen: on je lud covjek ako bi napustio Rijeku zbog repke, svaka mu cast.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 jul 2023, 00:02

Pa očigledno da nema problema s tim, ne boji se, napustio je mašineriju koja je mljela pred sobom i otišao u ekipu koja je bila 8. na tabeli, po meni to mogu samo oni koji imaju muda.

Znači sad je do nas, prema priči dogovor sa njim je puka formalnost ali treba platiti tu odštetu, koju ne znamo kolika je.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 05 jul 2023, 01:00

r3start je napisao/la:
04 jul 2023, 17:41
Ma nije baš da je Estonije ili Gambije vodio na SP :D Precjenjuje se Vahid kroz prizmu tih reprezentativnih rezultata. Prvo je odveo na SP Obalu Slonovače koja je u tom trenutku bila možda i najjača ekipa u Africi (Kolo Toure, Yaya Toure, Arthur Boka, Didier Zokora, Salomon Kalou, Cheick Tioté, Didier Drogba, Gervinho, Romaric, Emmanuel Eboué, Bakari Koné itd.). Kvalifikovao se u grupi: Burkina Faso, Malavi, Gvineja. Na Afričkom kupu nacija ispao je od Alžira u četvrtfinalu što i nije Bog zna kakav uspjeh.

Onda je preuzeo Alžir, gdje je možda imao i najkonkretnije stvari. Iako je i taj Alžir bio silovita ekipa, valjalo je odvesti ih na SP i svaka čast. Mada, već na SP 2010. su izgradili dosta ekipe. Ghoulam, Yebda, Nabil Ghilas, Yacine Brahimi, Sofiane Feghouli, Nabil Bentaleb, Islam Slimani, Soudani, Mahrez, Saphir Taïder - podobra je ovo ekipa, a pogotovo uzevši u obzir da su prošli grupu sa Malijem, Beninom i Ruandom, te u baražu na gol u gostima izbacili Burkinu Faso. **** ga, ali opet bez iole ozbiljnijeg protivnika. Afrički kup nacija? Na onaj 2012. se nisu ni plasirali, a 2013. je bio zadnji u grupi sa Tunisom,Togom i Obalom.

Onda Japan. Tu nema šta puno da se priča. Japan igra svako SP i nema konkurenciju u Aziji, taman da je selektor i Faruk Hadžibegić. Nažalost, nije ih vodio na kontinentalnom prvenstvu.

Nakon toga Maroko. Opet odličan izbor, repka u svom zenitu, strašni igrači, da ne nabrajam sada, jer svi znamo sve. Na Afričkom kupu nacija četvrtfinale gdje su ispali od Egipta (prije toga su im protivnici bili Malavi, Komori, Gabon i Gana :D ). Za SP se kvalifikovao izbacivši: Gvineju Bisao, Gvineju, Sudan i DR Kongo. **** ga, ali malo je reći smiješan nivo. Doduše, rutinirao je :D

Posljednji mandat u Nantesu bezveze, prije toga Trabzon također. Sve u svemu, nisam ja siguran da su ovi rezultati nešto spektakularno kada se malo dublje uđe u analizu. Da je inteligentan kod izbora reprezentacije, itekako jeste. I obzirom da su i nama protivnici lakši, možda je navikao, pa bi dobro došlo :D

S druge strane, Vaha bi bio pozitivan za atmosferu, nije glup kao ovi ostali jugosaurusi, to je sasvim sigurno. I plus, ne bi bilo zajebancije i malo bi se utegle stvari, to svakako.

Sve u svemu, dobro je ako biramo između Vahe i Jakira. :D Miron mislim da je nerealan, kao i Bilić.
Opet, samo se nadam da neće biti na kraju izbor Slišković, Muslin ili neki Španac koji je šatro trener.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 jul 2023, 01:22

Muslić je rekao da je čovjek od riječi i da želi da ispoštuje ugovor koji ima u Cercle Bruggeu.

Bilić ima bolje ponude i BiH mu nije interesantna.

Vaha i Jakir su rekli da su kontaktirani, tako da se izdvajaju trenutno.

Selimbegović?

Ima i onih što se sami nude, ili preko menadžera, jedan od tih je i onaj Paco Jémez, Simone i još kamion nedorečenih trenera kojim bi naša reprezentacija bila kruna karijere.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 05 jul 2023, 08:38

Vaha ili Jakopović, realno neće biti ni jedan ni drugi iako ne znaš koji bi bio bolji Vaha bi konačno uveo reda u repki, a Jakirovic bi dugoročno gledano bio najbolje rješenje moderan trener koji zna.
Nažalost oba se spominju da bi nam na kraju uvaljali neku neznalice koja će slušati i odradjivati ono što se sa menadžerima dogovori

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 05 jul 2023, 08:50

Kontakt BiH Saveza i trenera Rijeke je uspostavljen, odnosno čelnici Saveza susjedne države iznijeli su svoje ozbiljne namjere kada je u pitanju nastavak njegove trenerske karijere. Naravno, nešto će se u svemu tome pitati i Rijeku s kojom Jakirović ima važeći ugovor, no u suštini je sve na - treneru Jakiroviću.

Bude li on uistinu htio prekinuti projekt izgradnje nove, europske Rijeke i okušati se u izborničkoj funkciji, teško da će mu klub praviti problem. Uostalom, ništa što je na silu ne bi valjalo, pa tako niti zadržavanje Jakirovića i njegovog stručnog stožera ako oni zaista ne žele više ostati u Rijeci. U protivnom, takvi napisi već nekoliko dana pune medijske stupce i red bi ih bio, zbog mira momčadi u bitnim trenucima priprema za novu sezonu, demantirati.

-SN

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 05 jul 2023, 10:50

Lično bi bio zadovoljan sa Jakirovićem.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 05 jul 2023, 11:04

harden je napisao/la:
04 jul 2023, 23:44

on je lud covjek ako bi napustio Rijeku zbog repke, svaka mu cast.
Al' fkt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, riki46 i 32 gosta.