Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

MilanMladenovic
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la MilanMladenovic » 03 feb 2025, 20:29

enobarca je napisao/la:
03 feb 2025, 19:51
Imal ko preporuku za kakav kamp sa mobilnim kucicama u Hrvatskoj? Po mogucnosti sa bazenom, ovaj kamp straško na Pagu nije los posto ima sve u sklopu njega, bar, restoran, bazen, market, pekara, teretana, sadrzaj za djecu itd ali na datume koje trazim nema slobodno nista za nas 6 + 2 djece.
Probaj Zaton kod Zadra. Nisam nikad direkto kod njih ljetovao ali sam isao u njihov kompleks imaju sve sto ti srce hoce.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 03 feb 2025, 20:34

MilanMladenovic je napisao/la:
03 feb 2025, 20:29
enobarca je napisao/la:
03 feb 2025, 19:51
Imal ko preporuku za kakav kamp sa mobilnim kucicama u Hrvatskoj? Po mogucnosti sa bazenom, ovaj kamp straško na Pagu nije los posto ima sve u sklopu njega, bar, restoran, bazen, market, pekara, teretana, sadrzaj za djecu itd ali na datume koje trazim nema slobodno nista za nas 6 + 2 djece.
Probaj Zaton kod Zadra. Nisam nikad direkto kod njih ljetovao ali sam isao u njihov kompleks imaju sve sto ti srce hoce.
Zaboravio sam skroz na njih a i ja sam pretprošle godine bio u njihovom kompleksu, nema sta nema, bacicu pogled.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 feb 2025, 21:42

gollum je napisao/la:
28 jan 2025, 13:22
Kipar mozes otici u gradic Protaras. Lijepe plaze i more.
Na zapadu kipra su plaze puno losije, a ayia napa ce ti biti prebucna sa djecom. Iz protarasa mozes napraviti dva zanimljiva izleta. Prvi je nikozija (posljednji podijeljeni glavni grad evrope poslije pada berlinskog zida), mozes pjesice preci iz grckog u turski dio. Drugi izlet je famagusta tj. grad duhova (varosha). Nekada glavno ljetovaliste kipra, mozete se kupati na plazi pored silnih napustenih hotela i provozati biciklom kroz sav kompleks. Jedinstveno iskustvo ako zelite bar malo i putovati a ne samo ljetovati :)

Sto se tice tajlanda i trandzi i ostalih, bgm treba biti oprezan, ima dobro odradjenih, mozes se lako zajebati.
Ima dedica engleza i svaba koliko hoces koji su se dosli usreciti, sto za par noci sto do kraja zivota.
Pratim hoce li krenuti konkretni aranzmani za Protaras. Zasad samo Fibula.ra su mi dali ponude za 3 hotela koja sam im spominjao i bas su skupi, a ja mislio da su povoljniji od Turske. A jos polupansion u pitanju ili samo dorucak, nisu mi precizirali (jer sam trazio opciju dorucak ili polupansion, te sam trazilo 5-7 nocenja (a ni to mi nisu rekli koliko je u pitanju nocenja kad su mi javili cijene). Bas su neozbiljni.
Sva tri hotela su 8000 KM ili nesto vise.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 07 feb 2025, 00:42

Santorini u ovo doba godine je savrsena destinacija :kafa: :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 feb 2025, 14:38

Beduin je napisao/la:
06 feb 2025, 21:42
gollum je napisao/la:
Na zapadu kipra su plaze puno losije, a ayia napa ce ti biti prebucna sa djecom. Iz protarasa mozes napraviti dva zanimljiva izleta. Prvi je nikozija (posljednji podijeljeni glavni grad evrope poslije pada berlinskog zida), mozes pjesice preci iz grckog u turski dio. Drugi izlet je famagusta tj. grad duhova (varosha). Nekada glavno ljetovaliste kipra, mozete se kupati na plazi pored silnih napustenih hotela i provozati biciklom kroz sav kompleks. Jedinstveno iskustvo ako zelite bar malo i putovati a ne samo ljetovati :)

Sto se tice tajlanda i trandzi i ostalih, bgm treba biti oprezan, ima dobro odradjenih, mozes se lako zajebati.
Ima dedica engleza i svaba koliko hoces koji su se dosli usreciti, sto za par noci sto do kraja zivota.
Pratim hoce li krenuti konkretni aranzmani za Protaras. Zasad samo Fibula.ra su mi dali ponude za 3 hotela koja sam im spominjao i bas su skupi, a ja mislio da su povoljniji od Turske. A jos polupansion u pitanju ili samo dorucak, nisu mi precizirali (jer sam trazio opciju dorucak ili polupansion, te sam trazilo 5-7 nocenja (a ni to mi nisu rekli koliko je u pitanju nocenja kad su mi javili cijene). Bas su neozbiljni.
4000e za yebeni kipar? Kolko vas to ide, 15?
naprijed rejal

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 10 feb 2025, 14:58

jel bio neku u Napoliju?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 feb 2025, 15:13

Sveti je napisao/la:
10 feb 2025, 14:38
Beduin je napisao/la:
gollum je napisao/la:

Ja, zena i dvoje djece. Samo sto starije dijete sad ima 15 godina pa nju broje kao odraslu. Fakticki 3 odrasle osobe + 1 malo dijete.
I ja sam se sj3bo kad sam vidio cijenu, a valja rucati, piti cijeli dan nesto, sladoledi i ostale gluposti i sve to dodatno platiti. A nekad je Kipar bio jeftinoca.
Radije onda u Egipat otici 9 ili 11 dana za te pare, ako nije i jeftinije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 feb 2025, 15:55

Beduin je napisao/la:
10 feb 2025, 15:13
Sveti je napisao/la:
10 feb 2025, 14:38
Beduin je napisao/la:

Ja, zena i dvoje djece. Samo sto starije dijete sad ima 15 godina pa nju broje kao odraslu. Fakticki 3 odrasle osobe + 1 malo dijete.
I ja sam se sj3bo kad sam vidio cijenu, a valja rucati, piti cijeli dan nesto, sladoledi i ostale gluposti i sve to dodatno platiti. A nekad je Kipar bio jeftinoca.
Radije onda u Egipat otici 9 ili 11 dana za te pare, ako nije i jeftinije.
Da, bas bezobrazno visoka cijena. Prije 2 godine smo nas 4 odraslih i jedno dijete isli u tursku za 2,5k eura. Mada od tad je se dosta toga promijenilo
naprijed rejal

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 10 feb 2025, 17:09

meho-medo je napisao/la:
30 jan 2025, 08:24
Jel neko odradio rani buking za hrvatsko primorje za ovu godinu?

Meni jucer prijatelj prica u hotelu Faraon u Trpnju prosle godine u ova doba rezerviso za pocetak august 5 noci za 3 osobe, polupansion i kaze cijena bila 1060 eura. Javio se neki dan i trazio ponudu u istom hotelu za pocetak august ove godine, tri osobe-polupansion 5 noci i cijena 1395 eura.

Je li moguce da su ovoliko digli cijenu, sta moze biti razlog povecanja cijene usluge za godinu dana za 335 eura, 30% povecanje u odnosu na prethodnu cijenu?
Jesam, Hvar, izuzetno jeftino prošao. 5 noći, all inclusive za nas 4(2 male djece) 1600 KM.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 10 feb 2025, 17:12

ArtVandelay je napisao/la:
26 jan 2025, 12:13
Kakva je Albanija? Je li bio ko? Otišli bi ali ne znam gdje, kako itd... nije lako sa 2 male djece!
Bio prije 2 godine, u Golemu, isto sa dvoje male djece, prezadovoljan bio i rado bih ponovio. Jedini minus - put. Plaža pjeskovita, za djecu idealna, u potpunosti pješčana, za plivače i ne baš jer okvirno 50-100m u dužinu je plićak. Meni iskreno nije smetalo, jer i nisam neki plivač :D
Hrana mi je bila ok, cijene pogotovo, tipa espresso u hotelu, kratki bez ičega, okvirno 1.20-1.30 KM, večera u restoranu za nas 4 sa pićem i salatama cca 30e.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 10 feb 2025, 22:34

AvantiBL je napisao/la:
10 feb 2025, 17:12
Kakva je Albanija? Je li bio ko? Otišli bi ali ne znam gdje, kako itd... nije lako sa 2 male djece!
Bio prije 2 godine, u Golemu, isto sa dvoje male djece, prezadovoljan bio i rado bih ponovio. Jedini minus - put. Plaža pjeskovita, za djecu idealna, u potpunosti pješčana, za plivače i ne baš jer okvirno 50-100m u dužinu je plićak. Meni iskreno nije smetalo, jer i nisam neki plivač :D
Hrana mi je bila ok, cijene pogotovo, tipa espresso u hotelu, kratki bez ičega, okvirno 1.20-1.30 KM, večera u restoranu za nas 4 sa pićem i salatama cca 30e.
Isto sam napisao , samo put je problem .

Đe si bio u Golemu ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 11 feb 2025, 06:01

VensanKasel je napisao/la:
10 feb 2025, 22:34
AvantiBL je napisao/la:

Đe si bio u Golemu ?
Hotel Fari.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 11 feb 2025, 06:31

Ja sam isao na Kipar jer me zanimaju kulturno, historijski, religijski i politicki konfliktna i mijesana podrucja. Ako hocete iskljucivo plazu i finansijski dobro proci, onda bolje bugarska, albanija, egipat, turska.

Frisko 16 dana tajlanda, 2 osobe, 4200 EUR ukupni troskovi. Od toga 50% avion. Samostalna organizacija.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 29 mar 2025, 22:20

Jel ko bio u Drveniku sa porodicom?
ZZ

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 mar 2025, 17:05

I ja sam cuo za Albaniju da je sa finansijske strane veoma prihvatljiva. Ono, za neki family budget, sad, do kad ce to trajati…valjda ih bezobrazluk ne opali.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 apr 2025, 08:16

Arvid je napisao/la:
31 mar 2025, 17:05
I ja sam cuo za Albaniju da je sa finansijske strane veoma prihvatljiva. Ono, za neki family budget, sad, do kad ce to trajati…valjda ih bezobrazluk ne opali.
Ako je ono more do pupka, skupo je da je marka dan.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 01 apr 2025, 17:32

Grcka, kad ici, sta obici? Valja li u maju? Otok Krit? Odsjesti u Chani-i ili Heraklionu? Hotel ili booking?
Agencije su nekako slabe s ponudama, i tek tako od 7. 8. mjeseca cini mi se...Moze li se kupati u maju tamo, iako ne idem striktno zbog kupanja, hocu da obidjem sto vise stvari, jos koji otok, Santorini se opet otvorio pa skoknut i tamo, a cini mi se sa Krita ima uvezano sa par finih otoka trajektima..

LaHeina
Kontakt:

Post Postao/la LaHeina » 01 apr 2025, 23:19

AvantiBL je napisao/la:
10 feb 2025, 17:09
meho-medo je napisao/la:

Meni jucer prijatelj prica u hotelu Faraon u Trpnju prosle godine u ova doba rezerviso za pocetak august 5 noci za 3 osobe, polupansion i kaze cijena bila 1060 eura. Javio se neki dan i trazio ponudu u istom hotelu za pocetak august ove godine, tri osobe-polupansion 5 noci i cijena 1395 eura.

Je li moguce da su ovoliko digli cijenu, sta moze biti razlog povecanja cijene usluge za godinu dana za 335 eura, 30% povecanje u odnosu na prethodnu cijenu?
Jesam, Hvar, izuzetno jeftino prošao. 5 noći, all inclusive za nas 4(2 male djece) 1600 KM.
Smije li se znati gdje, koji hotel? Zvuči jako povoljno, mada vidim da si pisao u februaru

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 01 apr 2025, 23:24

AvantiBL je napisao/la:
11 feb 2025, 06:01
VensanKasel je napisao/la:
10 feb 2025, 22:34
AvantiBL je napisao/la:

Đe si bio u Golemu ?
Hotel Fari.
Hotel Bonita
Hotel Blue Fafa
Hotel Premium
Hotel Bleart

Bio sam dole nekoliko puta i sve pohvale...sto dalje od centra prema "dole" to je ljepse.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 02 apr 2025, 08:01

LaHeina je napisao/la:
01 apr 2025, 23:19
AvantiBL je napisao/la:
10 feb 2025, 17:09
meho-medo je napisao/la:

Smije li se znati gdje, koji hotel? Zvuči jako povoljno, mada vidim da si pisao u februaru
Naravno, što da ne. Hotel Hvar, naselje Jelsa, išao preko agencije Trend Travel iz Sarajeva.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: brig, Jabroni, JHam, L-Train, Maestro^^, Rosicky i 19 gostiju.