EURO 2016: Grupa D (Španija, Hrvatska, Češka Republika, Turska)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko prolazi dalje?

Španija
148
35%
Hrvatska
136
32%
Češka Republika
54
13%
Turska
85
20%

Ukupno glasova: 423

Omerbavarac
Kontakt:

Re: EURO 2016: Grupa D (Španija, Hrvatska, Češka Republika, Turska)

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jun 2016, 00:05

Bravo Hrvatska.

Cuvajte se samo balkanskog mentaliteta.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 jun 2016, 00:07

@unoff Sve uredu, radi i misli sta hoces, ko je pratio komentare i primjetio je stav, ali nemoj pisati da ih ne poredis s nama. Napises kako nismo znatno slabiji, objasnis zasto nismo i na kraju napises ne poredim ja nas i njih.
Nad tobom sunce najljepše sja

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 22 jun 2016, 00:07

Kakva pobjeda Hrvatske , nad vjerovatno najboljom ekipom u Europi. Hrvatska moze daleko, izbjegli su u zrijebu sve najvece favorite do finala, mislim da eventualno od jacih mogu jos samo na Portugal i Belgiju. Stvarno treba cestitati, ja zivim za dan kad ce nasa repka ovako lijepo igrati i jednom na velikom takmicenju dobiti najbolju ekipu.

Bitno je sad da ostanu hladne glave i samo nebo je granica. Mislim da ce najveci problem predstavljati opet novinari koji ce ih sad dignuti u nebesa a ako posrnu odmah protiv npr Welsa ce ih pokopati. Bitno je da momcad ostane hladne glave i da ne citaju previse ove naslove u novinama sad. Zelim da izbjegnu ovaj put balkanski mentalitet koji glasi: "Najbolji smo, lako cemo sve" i onda izgube od autsajdera. A pobijede najbolje.

Za Spaniju se ne brinem, mislim da oni nisu u ovoj utakmici igrali na 100 % , htjeli su nerijeseno da igraju to se vidjelo sto im se na kraju obilo o glavu. Ja sam i dalje uvjeren da ce Spanija igrati finale Eura 2016. Nije mi samo jasno sta Fabregas radi u ovoj ekipi, svaku je pocinjao od prve minute, covjek je van svake forme bio svu sezonu , krivo mi je sto Koke ne igra umjesto njega.

Nisu mi jasni ovi sto kritikuju nas bosance sto se "uvlacimo" i cestitamo Hrvatskoj. Kako im ne cestitat ? Kad jedna zemlja od 4.5 mil stanovnika dobije ovakvu silu u nogometu. I to ne samo to, ljudi igraju vjerovatno najljepse na ovom prvenstvu opcenito, Ceska je trebala 5 komada dobit. Ja zivim za dan da Bosna igra ovako. Cestitao bih bilo kojoj repki na svijetu da ovako igra fino, cvrsto , kompaktno, da ginu za dres drzave. Zamislite koliko je potrebno trke da se igra ovako.

Ja sam uvjeren da oni glatko mogu dobiti Englesku, Portugal , Francusku pa i Belgiju u ovom trenutku.
27.10.2020

Rigoletto
Kontakt:

Re: RE: Re: EURO 2016: Grupa D (Španija, Hrvatska, Češka Republika, Turska)

Post Postao/la Rigoletto » 22 jun 2016, 00:07

Lillard je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Činjenica je da Turska bila očajna, nije bilo baš toliko teško protiv ove Turske biti u prednosti. Zanima me kako će Česi odigrati, za Špance znam, po titulu.

Teško će Hrvati biti 1. trebat će im baš loše prvenstvo Španaca. Svaka čast onome ko skonta ko s kim igra u narednim kolima. :mrgreen:
@DANTES Ćesi vjerovatno uzimaju a kao što kažeš Turci veće su šanse da Damir uzme Wimbledon nego Turci Špance :mrgreen: :mrgreen:
Pusti ga nek reve, simpatican je.
Unofficialpage je napisao/la:Odlični Hrvati, iako Španci bez neke velike volje, valjda kontali ovo će lagano. Sad na Wales idete?
Sine aj leć' :puke:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 22 jun 2016, 00:07

Jednostavno respect, to je sve... :tokralju: Okomito, konkretno, lijepo za oko. Ponajbolji fudbal na turniru, i kakva nagrada u obliku prvog mjesta i odlicnog zrijeba. Ali, kako im samo igraju ova djeca.... Pjaca :tokralju:

Brko ponovo sere izgleda. :roll: Ista ekipa, sablonske izmjene i yebenica odmah u osmini. Iako ce biti bas gust izbaciti talijane :evil:

Turska :urnebes: Idu do polufinala ocam :urnebes:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 jun 2016, 00:09

Virtu4l je napisao/la:
Ideš iz krajnosti u krajnost, sad ispade da hrvati svaku tekmu ginu i ostavljaju srce na terenu a naši se šetkaju. To nikako nije tačno. Ima ova Hrvatska periode kada djeluju nezainteresovano, bezvoljno i jedva se vuku po terenu, kao i svaka reprezentacija. Isto tako nije tačno da naši igrači djeluju kao da du na izlet i slično, naši igrači se ne bore ništa manje od hrvata, ali isto tako naleti period kada to izgleda loše.

Naše partije na SP nisu bile ništa lošije od Hrvatskih, bar kad su faktori naboja, borbenosti i ponosa u pitanju. Kvalitet je nešto drugo.

Generalizuješ na osnovu par utakmica. Gledao sam ja ovu Hrvatsku koja ne može sastaviti dva dodavanja, što je sasvim normalno, svakome naleti taj period.
Pa valjda se to podrazumijeva, naravno da nisu 80% utakmica odigrali kao večeras. Ali razlika je u tome što njima nekad naleti loš period a nama dobar period. Ljudi su jednostavno bolji i igraju sa više htijenja nego mi, to je činjenica. Sad to što su bolji jbg, to možda više i nije u našoj moći, jednostavno imaju više stanovnika i veći bazen za crpiti talente od nas i to je tako jbg, tu se ništa ne može. ali ovo drugo, to je ono što svima nama ide na qrac pa i tebi. Da naši reprezentativci uvijek ozbiljno shvataju reprezentaciju kao što su to uradili oni momci zadnje 2 tekme u Japanu mi ove rasprave ne bi vodili.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 jun 2016, 00:10

Ako pokusavas porediti reprezentaciju Hrvatske sa bilo kojom reprezentacijom u regionu shvati da na klupi za rezervne igrace sjede jedan od najboljih bekova Serie A, jedan od najboljih strijelaca Serie A, vezista Real Madrida, stoper Bayer Leverkusena, neki talenti vrijednosti 10 plus miliona itd. da Lovren i Halilovic uopste nisu ni pozvani.

Kolasinac bolji od Vrsaljka. :facepalm:

Ja se gasim na ovu temu.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 22 jun 2016, 00:11

@Marsal Imaju oni i bazu u susjednoj drzavi za razne sportove :mrgreen:

Turci su najjaci sviju mi, ne mogu ljudi dvije utakmice pasa sastaviti i onda mlatnu Cehe i prodju dalje :tokralju:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 jun 2016, 00:13

Nama fali modernih igraca. Imamo jednog legitimnog modernog igraca Pjanica..

Pa onda pogledajte Hrvatsku, citava ofanziva vrvi onim sto treba u ovom fudbalu. Dok mi hocemo nesto da postignemo protiv jacih sa uzdanicama u Besica i Kolasinca koji su staromodni igraci, rade dobro samo odredjene stvari.

I uz to sto smo reprezentacija takva oni se ne znaju prilagoditi situaciji, mislimo mozemo mi igrati kako mi zelimo jer imamo Dzeku i Pjanica.

Ovo za borbu se sve slazem. Hrvati kakvi god da su bili uvijek su davali 110%.

Kad se prilagodimo sa ovim sto imamo i pocne se davati 110% tj igrac kalibra Dzeke shvati ili vidi kako se igrac njegovog kalibra bori za drugu reprezentaciju onda cemo i dobiti Irsku.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 jun 2016, 00:15

VGS je napisao/la:@Marsal Imaju oni i bazu u susjednoj drzavi za razne sportove :mrgreen:
Na to sam i mislio, jbg jednostavno tako je i umjesto što mi kukamo trebamo raditi iste stvari. Mi neke Hrvate rođene u BiH ne možemo ubijediti da igraju za našu reprezentaciju a oni hladno uzmu sinu našeg reprezentativca...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jun 2016, 00:16

pinoglavi je napisao/la:@unoff Sve uredu, radi i misli sta hoces, ko je pratio komentare i primjetio je stav, ali nemoj pisati da ih ne poredis s nama. Napises kako nismo znatno slabiji, objasnis zasto nismo i na kraju napises ne poredim ja nas i njih.
Iako sam rekao da neću, još samo na ovo. Meni se ne podrazumjeva poređenje ako kažem da nismo toliko od njih, slabiji jesmo, ali nismo tarabe. To je bilo sve vezano za njih. Drugi dio posta se uopšte nije odnosio na Hrvatsku ili bilo koju drugu ekipu već uopšteno. Nadam se da je sad jasnije.

Najjače će biti sad, Turska ode do 1/4 finala a Španija ili Italija ispadnu u 1/8 finala. :lol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 jun 2016, 00:18

Puma je napisao/la: Kolasinac bolji od Vrsaljka. :facepalm:

Ja se gasim na ovu temu.
Iako ne volim ova bas poredjenja ali kad ste vec razvezali da se nadovezem. Jest se dosta gluposti napisalo ali ne treba pretjerati, Vrsaljko je desni bek ali veceras nije bas pretjerano ocarao igrom zato jer je igrao lijevo. Tesko je bekovima promijeniti stranu, nije to bas kao krilo, tako da pije vode ova da je Kolasinac bolji. Od nasih igraca jedino bi njega stavio u prvih 11 Hrvatske, za ostale sto se spominju, dakle njih 2-3, bi se dalo dobro razmisliti.

@unoff ok, nisi ih poredio...
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 22 jun 2016, 00:19, ukupno mijenjano 2 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 22 jun 2016, 00:18

Bgmi u Kninu izasla masa ljudi na ulice, nije ovako bilo od 2008 i pobjede protiv Njemacke vjerojatno ima i do toga sta je praznik sutra ali ajde neka se puca :D

Najbitnije od svega je da Luka nije odigra ni minute i bit ce spreman za playoff.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2016, 00:18

Ante Čačić (inace po struci TV serviser, dabome) izvadio spolovilo i otresao ga po ćelu čovjeka koji je osvajao LP, SP i EP.
A ovdje se doticni ismijavao od pojedinih strucnjaka nakon Češke :kafa:

Ovo nepotrebo i neprecizno povlačenje paralela između reprezentacija BiH i Croatie je poseban merak pratiti :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 jun 2016, 00:20

Daj imal ko golove sa komentarom Drage Cosica s HRTa ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2016, 00:21

Prije par godina smo se možda i mogli upoređivati sa Hrvatskom (kao što i jesmo), sa pravim Spahićem, Džekom, Misimovićem, Rahimićem, Begovićem, Ibiševićem, Salihovićem, itd...

Sa ovom Hrvatskom se ne možemo upoređivati. Hrvatska još uvijek proizvodi igrače kao na traci, već sad imaju potencijalne zamjene za većinu nezamjenjivih, i to kod njih konstantno ide prema naprijed, ponajviše zahvaljujući Mamiću i odličnom poslu koji radi Dinamo. Sutra će Jedvaj, Brozović, Pjaca, Ćorić, Halilović, Kovačić ili Rog biti legitimni nasljednici Srne, Modrića, Rakitića, Mandžukića, Perišića, itd... svi ovi klinci su Dinamova djeca, i dok je ovakvog Dinama, Hrvatska se ne mora brinuti za budućnost.

Oni već sad i u najmlađim uzrastima imaju klince koji se izdvajaju u svojoj generaciji i o njima se neko brine, brine se i svojoj zaradi naravno, ali svi imaju koristi od toga.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 jun 2016, 00:21

Virtu4l je napisao/la:
Marsal je napisao/la:najveći problem je što naši igrači reprezentaciju shvataju kao izlet i odmor od klupskih obaveza a Hrvati preoraše teren uzduž i poprijeko jer pucaju od naboja, motiva, želje i ponosa... to je ono što mene više boli od suhog kvaliteta koji Hrvati imaju u poređenju sa nama.
Ideš iz krajnosti u krajnost, sad ispade da hrvati svaku tekmu ginu i ostavljaju srce na terenu a naši se šetkaju. To nikako nije tačno. Ima ova Hrvatska periode kada djeluju nezainteresovano, bezvoljno i jedva se vuku po terenu, kao i svaka reprezentacija. Isto tako nije tačno da naši igrači djeluju kao da du na izlet i slično, naši igrači se ne bore ništa manje od hrvata, ali isto tako naleti period kada to izgleda loše.

Naše partije na SP nisu bile ništa lošije od Hrvatskih, bar kad su faktori naboja, borbenosti i ponosa u pitanju. Kvalitet je nešto drugo.

Generalizuješ na osnovu par utakmica. Gledao sam ja ovu Hrvatsku koja ne može sastaviti dva dodavanja, što je sasvim normalno, svakome naleti taj period.
Hrvatska je jednostavno kvalitetnija i imas siri roster. To je top reprezentacija sa kojom mi ne mozemo u istu recenicu, ma koliko se gurali.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 jun 2016, 00:21

Znate sta je jos razlika oni lagano gurnu u vatru pjacu,roga ,brozovica i konstanto to rade guraju mlade moderne igrace. Mi imamo cimirota,hodzica,duljevica,bajica a ne smijemo ih gurnuti u vatru ni u kvalifikacijama jos placemo za misimovicem,rahimicem itd

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 22 jun 2016, 00:23

Mi se poredimo s njima? Sto? Zbog zajednicke granice?

http://www.--- SPAM ---/tema/euro-2016/trij ... lih-901398

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2016, 00:23

bordobijeli je napisao/la:Znate sta je jos razlika oni lagano gurnu u vatru pjacu,roga ,brozovica i konstanto to rade guraju mlade moderne igrace. Mi imamo cimirota,hodzica,duljevica,bajica a ne smijemo ih gurnuti u vatru ni u kvalifikacijama jos placemo za misimovicem,rahimicem itd
Dodaj još i cijene tih igraca i gdje ce završiti ;)

Likove iz Dinama poput Roga ili Pjace ce Mamić prodati u neku od Liga petice za 10-15 miliona (možda i više nakon ovog Eura), a ovdje se svršavalo kad je pitarluk prodao Cimirota za milion, rekord lige :mrgreen: i to negdje u Grčku :crazy:

Zaključano

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.