A oni " novi koji su nas koštali poraza u posljednim minutama" poput Stojana Vranješa su brilijantna otkrića Safetovog scoutinga,slabo je iko pisao da njeg treba pozvati

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Ne iskoristavaju ih ni u klubu a imaju vala te prave prilike na pretek,kako ce tek onda u repci.gringobih je napisao/la:Niti Stilic a niti Zec nisu dobili nikad pravu priliku.....Tako da
harishp je napisao/la:Vecinom ''novi''su nam glave dosli u porazima u zadnjim minutima.da bi onda udarili i drvlje i kamenje naravno na klupu i stozer.U smislu gubimo FIFA poene,ofo ono.TMovac je napisao/la:Svugdje u svijetu prijateljske tekme sluze za isprobavanje novih igraca,taktika...Jedino kod nas prijateljske igraju s prvim timom,a zvanicne utakmice se koriste da bi se isprobali igraci koji nisu odigrali ni minute za repku.Eh to je jedna od stvari koju zamjeram selektoru.Zasto su Vranjes i Zukanovic isprobani tek u kvalifikacijskim utakmicama?Vranjes u jednoj od najbitnijih.Sada ce ko da gledam udariti po meni da mrzim selektora jer je igrao za Sarajevo,a ne za Zelju,da idealiziram Zeljine igrace kao da su iz Barce,Ali nije tako,Moja kritika je dobronamjerna,moja najveca zelja je da odemo konacno na SP,pa makar igrala ostatak kvalifikacija treca postava FK Sarajeva.Ako ce nas to odvesti na SP,ja nemam nista protiv.Ali isto tako smatram da se ne mozemo oslanjati uvijek na srecu,da moramo konstantno traziti da poboljsamo i unaprijedimo i igru i tim.Cak i kada pobjedjujemo.To je jedini pravi recept za neki napredak i uspjeh,
Bez obzira sto je bila prijateljska ili protivnik Brazil,Meksiko itd.
Iz toga razloga se i postane amaatemican na te stvari.
Da ne govorimo,da vecinom sto valja ni qurcom da mrdnu za papire,premisljaju se godinama kuda i sta.E pa yebi ih.
Dzeki je propala karijera,Vedi isto,Pjanicu je zivot otisao do djavola k'o i Koketu,cak i Begson vise ne moze ganjati irvase po Kanadi.Nemoj zaheabavati,nikome karijera nece propasti ako uzme ono sto makar imalo zeli i da tamo pripadne,misleci na drzavne repke.Propast ce mu zbog loseg kvaliteta,velikih povreda,nehata ili drugih stvari ali sigurno ne i zbog odluke da zaigra za repku za koju eto on odluci da igra.Klubu su bitne pare,yebe se bas njima za patriotizam i ostale hepekove koji idu uz to.TMovac je napisao/la:harishp je napisao/la:Vecinom ''novi''su nam glave dosli u porazima u zadnjim minutima.da bi onda udarili i drvlje i kamenje naravno na klupu i stozer.U smislu gubimo FIFA poene,ofo ono.TMovac je napisao/la:Svugdje u svijetu prijateljske tekme sluze za isprobavanje novih igraca,taktika...Jedino kod nas prijateljske igraju s prvim timom,a zvanicne utakmice se koriste da bi se isprobali igraci koji nisu odigrali ni minute za repku.Eh to je jedna od stvari koju zamjeram selektoru.Zasto su Vranjes i Zukanovic isprobani tek u kvalifikacijskim utakmicama?Vranjes u jednoj od najbitnijih.Sada ce ko da gledam udariti po meni da mrzim selektora jer je igrao za Sarajevo,a ne za Zelju,da idealiziram Zeljine igrace kao da su iz Barce,Ali nije tako,Moja kritika je dobronamjerna,moja najveca zelja je da odemo konacno na SP,pa makar igrala ostatak kvalifikacija treca postava FK Sarajeva.Ako ce nas to odvesti na SP,ja nemam nista protiv.Ali isto tako smatram da se ne mozemo oslanjati uvijek na srecu,da moramo konstantno traziti da poboljsamo i unaprijedimo i igru i tim.Cak i kada pobjedjujemo.To je jedini pravi recept za neki napredak i uspjeh,
Bez obzira sto je bila prijateljska ili protivnik Brazil,Meksiko itd.
Iz toga razloga se i postane amaatemican na te stvari.
Da ne govorimo,da vecinom sto valja ni qurcom da mrdnu za papire,premisljaju se godinama kuda i sta.E pa yebi ih.
Hare mislim da me nisi bas najbolje shvatio,ja nisam za to da se svaku prijateljsku pozove 10 novih igraca,ali svakako trebamo traziti alternative na pozicijama na kojima nam skripi.Susic je bio primoran da Vranjesa pozove u jednoj kvalifikacijskoj utakmici koja nam je od izuzetne vaznosti bila.Zasto nije mogao biti testiran recimo protiv Brazila?Poraz svaki boli,ali meni svakako lakse pada onaj u prijateljskoj nego onaj u zvanicnoj.U prijateljskoj i nije vazno pobjediti.Vazno je odkloniti greske i pronaci neka rjesenja za bitne utakmice.
Sto se tice ovih koji nece da vade papire,pa niko nije lud da se odrekne necega,ako nije siguran da ce barem tome priblizno dobiti tamo gdje ode.Uzet cu sebe kao primjer.Ja sam vec 6 generacija moje porodice koja je rodjena i odrasla u Sarajevu.Ali silom prilika vec 10-tak godina zivim i radim van Sarajeva.I iako taj grad nosim u dusi,Tu mi je svak porodica,prijatelji,klub,jednom rijecju sve sto je moje.Ne mislim se vracati dok ne nadjem posao koji ce mi omoguciti da makar zivotarim.Ne zivi se od patriotizma,ljubavi...Tako isto i ti svi igraci,zasto bi sebi hljeb izbijali iz ruku.Nama svima je to 90 minuta neke zabave,nerviranja...A njima je to zivot.Oni zive od toga.Vecina njih se odricala i odrice od svojih malih nogu da uspiju u tome.Cak i skolu zapostave ili cak i napuste.I ako sjebu sebi karijeru sta im onda ostaje?Nista pasha
neking33 je napisao/la:Jel nama za utakmicu sa grcima ijedan igrac out zbog kartona
Obojica su za Vrsajevica izmislili fudbal. Visca je za klasu bolji igrac.Batko je napisao/la:U izostanku Salihovica, mislim da bi trebalo pozvati Viscu i Nadarevica, tek tako da se probaju kao alternative. Ne smije samo Vrsajevic biti alternativa.
Višća i Nadarević igraju na krilne pozicije a tu Salihović ne igra, tako da oni ne bi trebali da budu alternative Salihovića. Nadarević može da igra i kao drugi napadač.Batko je napisao/la:U izostanku Salihovica, mislim da bi trebalo pozvati Viscu i Nadarevica, tek tako da se probaju kao alternative. Ne smije samo Vrsajevic biti alternativa.
Jeli?MrAmani96 je napisao/la:Višća i Nadarević igraju na krilne pozicije a tu Salihović ne igra, tako da oni ne bi trebali da budu alternative Salihovića. Nadarević može da igra i kao drugi napadač.Batko je napisao/la:U izostanku Salihovica, mislim da bi trebalo pozvati Viscu i Nadarevica, tek tako da se probaju kao alternative. Ne smije samo Vrsajevic biti alternativa.
To je "logika" našeg cudnog selektora Safeta Sušića.Batko je napisao/la:Jeli?MrAmani96 je napisao/la:Višća i Nadarević igraju na krilne pozicije a tu Salihović ne igra, tako da oni ne bi trebali da budu alternative Salihovića. Nadarević može da igra i kao drugi napadač.Batko je napisao/la:U izostanku Salihovica, mislim da bi trebalo pozvati Viscu i Nadarevica, tek tako da se probaju kao alternative. Ne smije samo Vrsajevic biti alternativa.
A de mi reci ko je operirao lijevom stranom u Grckoj, te kuci protiv Litvanije i Latvije, gore dole gore dole cijeli mec???
pa ne bih bas rekao da je vazda igrao krilo...najcesce je igrao zadnjeg veznog a samo mozda na 2-3 tekme igrao po strani...grgr je napisao/la:Salihovic nije nigdje drugo osim u repci igro beka to je istina . Ali u hoffu je vazda igro krilo, a i samim time ako si gledo utakmice mogo si vidjet da je igrao dosta ofanzivno gdje su se znali mjenjat on i lulic na tim bekoviskim i krilnim pozicijama ukoliko bi sejo otiso naprijed lula bi se malo povuko. Tako da definitivno trebamo igrace koji mogu pokrivati krilne pozicije, a to su i visca i ovaj nadarevic . Tako da bi sasvim opravadano bilo da makar jedan od njih dobije poziv s obzirom da vrsajevic moze igrat jedino u slucaju kranje nuzde i pored svih nasih igraca koji mogu igrat na krilinim pozicijama po meni je zadnji izbor, al sad na stranu to sto njemu susic vjeruje kao da je odigrao 150 utakmica lige prvaka ....
Kazem vazda mislim na to da je odigrao dosta utakmica na toj poziciji . Covjek je po vokaciji zadnji vezni, i samo nezz zasto kod nas ne igra na toj poziciji al hajd eto. Pratio sam ga gotovo svaku tekmu ove 2 sezone kad god sam imo priliku gledao sam ga ( dobro i radi vede ali i nakon njegovog odlaska), od dolaska babela dobio je jako ofanzivnu ulogu masu utakmica je odigrao kao 9 tka a i igrali 4 3 3 gdje je igrao lijevo. Ne sjecam se prosle sezone al mozda je 4-5 utakmica odigrao u veznom redu kao zadnji vezni ili bilo sta tako. Na krilu prosle sezone je bio dosta puta u toj formaciji 4 3 3 to se bas sjecam. Prosle sezone najmanje je tekmi odigrao kao zadnji vezni , ali prije toga gotovo citavu karijeru je igrao na toj pozciji barem kako se je sjecam , ali moze igrati na dosta pozicija u veznom redu tako da je veliki hendikep sto ga nema.edo07 je napisao/la:pa ne bih bas rekao da je vazda igrao krilo...najcesce je igrao zadnjeg veznog a samo mozda na 2-3 tekme igrao po strani...grgr je napisao/la:Salihovic nije nigdje drugo osim u repci igro beka to je istina . Ali u hoffu je vazda igro krilo, a i samim time ako si gledo utakmice mogo si vidjet da je igrao dosta ofanzivno gdje su se znali mjenjat on i lulic na tim bekoviskim i krilnim pozicijama ukoliko bi sejo otiso naprijed lula bi se malo povuko. Tako da definitivno trebamo igrace koji mogu pokrivati krilne pozicije, a to su i visca i ovaj nadarevic . Tako da bi sasvim opravadano bilo da makar jedan od njih dobije poziv s obzirom da vrsajevic moze igrat jedino u slucaju kranje nuzde i pored svih nasih igraca koji mogu igrat na krilinim pozicijama po meni je zadnji izbor, al sad na stranu to sto njemu susic vjeruje kao da je odigrao 150 utakmica lige prvaka ....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.