NK Bosna Visoko

samo_lijevo
Kontakt:

Re: NK Bosna Visoko

Post Postao/la samo_lijevo » 30 jul 2014, 12:42

slika

raspored
1. Tosk - Bosna
2. Bosna - Krivaja
3. Radnik - Bosna
4. Bosna - Rudar Zenica
5. Famos - Bosna
6. Bosna - Natron
7. Rudar Breza - Bosna
8. Bosna - Pobjeda
9. Mladost - Bosna
10. Bosna - Ilijaš
11. Azot - Bosna
12. Bosna - Borac
13. Bosna slobodna
14. Stupcanica - Bosna
15. Bosna - Usora
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 avg 2014, 15:09

Sarajevo poslalo i Harisa Muharemovica na posudbu.
Znaci novi su Alija Culov,Ismar Comaga,Adin Civa,Faruk Uzun,Alem Plakalo.

ima nesto vis eo igracima na fejsbuk stranici

https://hr-hr.facebook.com/nkbosna" onclick="window.open(this.href);return false;

Sutra se igra protiv Radnika na turniru u Fojnici.Drugi par je Fojnica-Novi Pazar.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 avg 2014, 20:44

Bosna-Radnik Hadzici 4:1 (Rascic,Cabaravdic,Isic(autogol),Plakalo)

sutra finale protiv Novog Pazara.

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 02 avg 2014, 23:57

Ko su glavni konkurenti Bosni? Moze li se ocekivati ulazak u 1. Ligu Federacije?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 avg 2014, 00:05

cobefks je napisao/la:Ko su glavni konkurenti Bosni? Moze li se ocekivati ulazak u 1. Ligu Federacije?
Klubovi iz Tesnja,takodjer Rudar iz Zenice najavljuje borbu za prvo mjesto.Sve osim sigurne promocije je veliki neuspjeh.Prosle sezone sa slabijom ekipom se moglo uci,ali se na kraju odustalo zbog slabe financijske situacije.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 avg 2014, 00:08

Samo kod nas ima da uprava kluba nema za cilj da uđe u veći rang takmičenja jer nemaju para iako objektivno imaju ekipu za to, govorim o prošloj sezoni naravno, sad nas možda amidža pogura :tralala:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 avg 2014, 00:10

FaraonTM je napisao/la:Samo kod nas ima da uprava kluba nema za cilj da uđe u veći rang takmičenja jer nemaju para iako objektivno imaju ekipu za to, govorim o prošloj sezoni naravno, sad nas možda amidža pogura :tralala:
nismo jedini,Puracic je zavrsio na prvom mjestu i eno na kraju odustao.
dao je amidza dovoljno za pocetak,sada je na nasim da zavrse situaciju.
Ubrzo ide i zvanicno potpisivanje ugovora.

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 03 avg 2014, 00:18

aBd iduce godine gledamo Bosnu u 1. Ligi Federacije, a kroz par godina i u Premijer ligi ;)
Zadnja izmjena: cobefks, dana/u 03 avg 2014, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 avg 2014, 00:20

samo_lijevo je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Samo kod nas ima da uprava kluba nema za cilj da uđe u veći rang takmičenja jer nemaju para iako objektivno imaju ekipu za to, govorim o prošloj sezoni naravno, sad nas možda amidža pogura :tralala:
nismo jedini,Puracic je zavrsio na prvom mjestu i eno na kraju odustao.
dao je amidza dovoljno za pocetak,sada je na nasim da zavrse situaciju.
Ubrzo ide i zvanicno potpisivanje ugovora.
Dokle li kako li....
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 avg 2014, 00:39

gore ne moze biti

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 05 avg 2014, 14:23

samo_lijevo je napisao/la:gore ne moze biti
Nisam upucen koliko je losa situacija kod vas, vidjevši da ste u trecoj ligi, da niste htjeli uci u Federalnu (šteta), jasno je da nije ni blizu dobre. Ono sto ja znam i u sto sam siguran je to da ce naš klub uložiti dosta sredstava kod vas i u koliko i Visoko pogura malo nema zime za vas... Vjerujte, igraci iz akademije su strasni, mislim da vec iduce godine ce neki igrati za prvi tim sarajeva konstantno kao radovac sto sad igra... da ste u Federalnoj igrali bi i Andjusic i Mihojevic i Aganspahic za vas... steta. ali vec iduce godine ocekujem jednu jaku ekipu Bosne koja ce u Federalnoj ligi sigurno biti u vrhu.

Sto se novca tice za to ne brinite mnogo, nama je itekako potrebna jedna ekipa s kojom cemo surađivati i gdje ce igraci koji nemaju mjesta kod nas moci se dokazati i napredovati!

pozz sportskim prijateljima nadam se da cete u najkracem roku biti dio PL :)

kada pocinje prvenstvo? kada je prva tekma ?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 avg 2014, 21:14

rammstein je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:gore ne moze biti
Nisam upucen koliko je losa situacija kod vas, vidjevši da ste u trecoj ligi, da niste htjeli uci u Federalnu (šteta), jasno je da nije ni blizu dobre. Ono sto ja znam i u sto sam siguran je to da ce naš klub uložiti dosta sredstava kod vas i u koliko i Visoko pogura malo nema zime za vas... Vjerujte, igraci iz akademije su strasni, mislim da vec iduce godine ce neki igrati za prvi tim sarajeva konstantno kao radovac sto sad igra... da ste u Federalnoj igrali bi i Andjusic i Mihojevic i Aganspahic za vas... steta. ali vec iduce godine ocekujem jednu jaku ekipu Bosne koja ce u Federalnoj ligi sigurno biti u vrhu.

Sto se novca tice za to ne brinite mnogo, nama je itekako potrebna jedna ekipa s kojom cemo surađivati i gdje ce igraci koji nemaju mjesta kod nas moci se dokazati i napredovati!

pozz sportskim prijateljima nadam se da cete u najkracem roku biti dio PL :)

kada pocinje prvenstvo? kada je prva tekma ?
Problem je sto su svi digli ruke od sporta u Visokom.Kada rukomet,koji je broj jedan sport u gradu i koji igra u najvecem rangu drzave,jedva prezivljava onda ovo za nogomet nije nista cudno.

Prvenstvo pocinje 16/17 augusta.Bosna prvu igra 17-tog protiv Toska.Eto odmah jedan od najtezih meceva gdje ce se vidjeti kako stvari stoje.

Novac u ovom rangu nije toliki problem.Problem je sta dalje kada se udje u prvu ligu.
Prosle godine je uslo Gorazde.Njima je na utakmice dolazi nacelnik opcine,citav grad se digao kako bi osvojili ligu.I eno na kraju citam da nije ni kod njih bas najbolja situacija.Valjda nije ispalo kako su oni zamisljali.

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 05 avg 2014, 22:42

Pisao sam na temi fks, pa da ovdje neduzim.
Neki upuceniji ( a i prema tvom pisanju) mi govore da cete bez problema biti u ligi federacije.
Prvi zadatak su bili sponzori i marketing da se pokusa publika vratiti na stadion stoga i jako pristupacne godisnje karte. Malo ce to teze ici za 3ci rang takmicenja ali ako tim bude dobro igrao te povratak u veci rang....ko zna...
Treba ovu sezonu odraditi kako treba , za dalje ne bi trebalo biti zime...nesumnjam da cete i iduce u vecem rangu napasti vrh pa samim time PL nije nerealna.

Sretno, pratit cu vase rezultate!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 avg 2014, 19:50

Bosna-Sask 5:0 (Civa 3x,Muharemovic,Dzafic)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 avg 2014, 22:43

NK Bosna potpisala ugovore sa sponzorima za novu sezonu

Danas je u prostorijama NK"Bosna" održano svečano potpisivanje ugovora između visočkog nogometnog kluba i četiri sponzora koji su se obavezali da će u narednih godinu dana biti uz Bosnu i pomoći ovom klubu da izbori plasman u Prvu ligu Federacije. Tako su od danas i zvanično sponzori Bosne firme, "Bios" i "Vgt-osiguranje", kao generalni sponzori, te "Muzuri d.o.o" i Ado-Trans d.o.o kao sponzori kluba.

Pored gore navedenog sponzorstva, u toku je nabavka i nove garniture dresova tako da ce Bosna u sezoni 2013/2014 igrati u novim modelima španskog proizvodjaca "Joma".

Čelni ljudi Bosne su nam poručili da je ovo tek početak i da će već naredne sedmice uslijediti potpisi ugovora sa još nekoliko visočkih firmi, a sve u cilju da se okupi što jača ekipa koja će visočki nogomet vratiti na stare staze slave.

www.nkbosna.ba

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 13 avg 2014, 22:48

samo_lijevo je napisao/la:Bosna-Sask 5:0 (Civa 3x,Muharemovic,Dzafic)
odlicno! svaka cast ak si gledao tekmu moze malo detalja?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 avg 2014, 23:08

rammstein je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Bosna-Sask 5:0 (Civa 3x,Muharemovic,Dzafic)
odlicno! svaka cast ak si gledao tekmu moze malo detalja?
Nista narocito.Prvo poluvrijeme 1:0,Civa postigao gol sa 5 metara nakon odbitka golmana.Posjed lopte totalno na strani Bosne.Stvarale se prilike,kruzilo se oko odbrane,ali nije bilo zavrsnice.

Muharemovic postigao gol sa nekih 25 metara nakon sto je lopta nezgodno odskocila ispred golmana.
Igrao 60-tak minuta.
Plakalo se bas trudio,trcao,sutirao,nudio se stalno u zavrsnici,ali nije uspio postici gol.Vidi se na momku da silno zeli da se dokaze na ovoj posudbi. :thumbup:
Civa glavni na sredini terena,sve se vrti oko njega.Posebno mi se dopao potez kada je sa lijeve strane gola smekerski golmanu poslao loptu u suprotni ugao bez neke jacine i sile.Golman krenuo u jednu(blizu),a lopta u drugu stranu.Valjda sam koliko-toliko uspio opisati gol. :D
Comaga je izasao oko 50 minute,Jay-Jay Okocha :mrgreen: je odigrao citav mec.Korektno obavio posao.

Sve u svemu dobro izgleda,ima se konstantan posjed lopte,stvaraju se prilike.Jos tu ima prostora da se uigraju i da se poboljsa zavrsnica.

eto koliko se ja rukometas razumijem u fudbal.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 13 avg 2014, 23:10

super , hvla, nadam se da ce biti jos bolje i da ce vec iduce sezone biti cvajta :D
a vidim i sponzori stizu,... neka ! Odlicno

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 avg 2014, 23:13

rammstein je napisao/la:super , hvla, nadam se da ce biti jos bolje i da ce vec iduce sezone biti cvajta :D
a vidim i sponzori stizu,... neka ! Odlicno
jucer je i umjetna trava stigla na stadion.Ubrzo ide i pomocni teren. :opaopa:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 avg 2014, 12:35

Priča o klubu kojem u Visokom Željo i Sarajevo nisu mogli ništa
„Ćelo je rekao Hoti da će mu slomiti noge ako Bosna pobijedi na Koševu”

NK Bosna Visoko osnovan je daleke 1953. godine spajanjem dva kluba, Radničkog i Jadrana. Krajem devedesetih godina prošlog vijeka Bosna je napravila najveće uspjehe/rezultate u historiji kluba. Prije 11 godina žutoljubičasti su ispali iz Premijer lige i do dana današnjeg se nisu vratili u najjači razred bh. fudbala.

Bosna se nikada nije uspjela plasirati u Prvu ligu bivše zemlje, ali nakon agresije na BiH dolazi zlatni period kluba iz Visokog. Jedan od ljudi koji je bio dio kluba koji je ispisao historiju je tadašnji direktor Bosne, Ivica Pekić. Pekić tvrdi da se u njegovo vrijeme nisu birala sredstva kako bi se došlo do dobrog rezultata. Zlatno doba visočke Bosne kreće nakon ulaska u najjaču ligu. Jedan od članova zlatne generacije bio je napadač Sead Vranić, koji je u to vrijeme bio i najbolji golgeter žutoljubičastih, te jedan od najboljih strijelaca u BiH.

Aktuelni predsjednik NK Bosna i dugogodišnji fudbaler Sarajeva, Faruk Ihtijarević, se prisjeća utakmica u dresu tima sa Koševa koje je odigrao protiv kluba u kojem je počeo da igra fudbal. Bosna je krajem devedesetih godina imala izuzetno jak roster. Bešlija, Rahimić, Prepolli, Džafić, Vranić, Geca, Vazda su bili samo neki od fudbalera koji su igrali na Gradskom stadionu Luke. Ivica Pekić je dovodio fudbalere u Visoko, ali pojedini tvrde da je pravio greške jer ti isti fudbaleri nisu baš tako lako mogli da kasnije igraju za jače klubove, jer ih Bosna jednostavno nije željela prodati.

Bosna je najbolje rezultate napravila u sezoni 1997/98., kada je osvojila prvenstvo Prve lige BiH, te sezonu kasnije kada je bila pobjednik Kupa i Superkupa BiH. Bilo je prijetnji i pritisaka iz Sarajeva, prije finala na Koševu, ali je Bosna na kraju ipak osvojila Kup. Mnogi bivši igrači i članovi uprave NK Bosna se slažu da je neodlazak u Evropu i neigranje Play Offa 1999. godine značio strmoglavi pad Bosne. Pekić krivca za takav rasplet vidi u Jusufu Pušini, tadašnjem predsjedniku NSBiH. Međutim, aktuelna uprava NK Bosna iz Visokog tvrdi da igranje u Evropi nije rješavalo probleme koji su tada bili prisutni u klubu sa stadiona Luke.

NK Bosna je nedavno potpisala saradnju sa FK Sarajevo, a cilj Bosne u prvoj godini spomenute saradnje je povratak u Prvu ligu FBiH.

Ne tako davno na stadionu Luke niko nije mogao da osvoji barem jedan bod, Bosna je držala jedan impresivan rekord kada u dvije sezone nije doživjela nijedan poraz u Visokom, uz svega nekoliko remija. Nagomilani dugovi prijašnje uprave, nedostatak materijalnih sredstava i mnogo toga što su naši sagovornici spomenuli dovelo je Bosnu na liticu surove realnosti. Ipak, ko zna, možda se popularne visočke Karioke ponovo podignu iz pepela i možda Gradski stadion Luke veliki bh. klubovi ponovo budu napuštali spuštenih glava.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Ermin Ljumić

****.ba
http://www.sou.rce.ba/clanak/679913205557/sport/" onclick="window.open(this.href);return false;„Ćelo je rekao Hoti da će mu slomiti noge ako Bosna pobijedi na Koševu”/?ref=tiker

(ukloniti tacku)

govore i kako su Rahimic i Beslija dosli u Bosnu,zatim kako nas je Pusina istjerao iz evrope.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.