SG Dynamo Dresden
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: SG Dynamo Dresden
Dynamo Dresden-Borussia Monchengladbach,FDGB pokal (Dynamov kup)-cetvrtfinale,8.septembar,15:30 h.
Kicker pise da su Kosta Runjaic,Ralph Hasenhüttl,Stephan Schmidt, Olaf Janßen kandidati za novog trenera.
Kicker pise da su Kosta Runjaic,Ralph Hasenhüttl,Stephan Schmidt, Olaf Janßen kandidati za novog trenera.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- samo_lijevo
- Kontakt:
St. Pauli-SG Dynamo Dresden
26.8.2013.
20:15 h
Millerntor stadion

Nakon katastrofalnih igara u prva cetiri kola i samo 2 osvojena boda pred Dynamom je vrlo tesko gostovanje u Hamburgu.U ovome mecu ekipu ce voditi dosadasnji sportski direktor Steffen Menze.Posljednjih 18 meceva u gostima Dynamo ne zna za pobjedu,uz to jos nisu osjetili slast pobjede na Millerntoru.Filip Trojan,Tobias Muller,Alban Sabah nece konkurisati za mec.Domacini su do sada osvojili 5 bodova,pobjeda protiv 1860 uz dva neodlucna rezultata protiv KSC-a i Bilefelda.
26.8.2013.
20:15 h
Millerntor stadion

Nakon katastrofalnih igara u prva cetiri kola i samo 2 osvojena boda pred Dynamom je vrlo tesko gostovanje u Hamburgu.U ovome mecu ekipu ce voditi dosadasnji sportski direktor Steffen Menze.Posljednjih 18 meceva u gostima Dynamo ne zna za pobjedu,uz to jos nisu osjetili slast pobjede na Millerntoru.Filip Trojan,Tobias Muller,Alban Sabah nece konkurisati za mec.Domacini su do sada osvojili 5 bodova,pobjeda protiv 1860 uz dva neodlucna rezultata protiv KSC-a i Bilefelda.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Poraz 2:1.Sada se moze zaliti sto se nije barem bod osvojio.Dynamo poveo u 71. minuti,par minuta poslije Fiel promasio penal kod rezultata 1:1.Ali barem se vidio neki napredak u odbrani kada je Mravac zauzeo mjesto stopera.
Naredno kolo kod kuce protiv Ingolstadta.
Naredno kolo kod kuce protiv Ingolstadta.
šteta drag mi je Dynamo kako su krenuli još če i ispasti a ja se sve nadam da če nakako i nekada igrati Bundes ligu.
- samo_lijevo
- Kontakt:
SG Dynamo Dresden-Ingolstadt
1.9.2013.
13:30 h
Glucksgas stadion

U goste dolazi pretposljednja ekipa na tabeli Ingolstadt.Nova prilika da Dynamo konacno upise prvu pobjedu u sezoni.Protivnik je u proslom kolu upisao takodjer prvu pobjedu protiv Arminie iz Bilefelda rezultatom 3:2.
Novi trener jos nije tu tako da ce ekipu opet voditi Menze.Nece moci racunati na Tobiasa Kempea,Filipa Trojana,Marvina Stefaniaka.Do sada u drugoj ligi Dynamo protiv Ingolstadta ima dva poraza i dva nerijesena meca.
1.9.2013.
13:30 h
Glucksgas stadion

U goste dolazi pretposljednja ekipa na tabeli Ingolstadt.Nova prilika da Dynamo konacno upise prvu pobjedu u sezoni.Protivnik je u proslom kolu upisao takodjer prvu pobjedu protiv Arminie iz Bilefelda rezultatom 3:2.
Novi trener jos nije tu tako da ce ekipu opet voditi Menze.Nece moci racunati na Tobiasa Kempea,Filipa Trojana,Marvina Stefaniaka.Do sada u drugoj ligi Dynamo protiv Ingolstadta ima dva poraza i dva nerijesena meca.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Danas bi se trebalo znati ime novog trenera.Upravni odbor ce glasati u vezi trenera i u vezi moguce tuzbe na civilnom sudu zbog izbacivanja iz kup takmicenja.Bice jos odluka oko pozicija u klubu.
- samo_lijevo
- Kontakt:
samo_lijevo je napisao/la:Danas bi se trebalo znati ime novog trenera.Upravni odbor ce glasati u vezi trenera i u vezi moguce tuzbe na civilnom sudu zbog izbacivanja iz kup takmicenja.Bice jos odluka oko pozicija u klubu.
Der Sportchef und Interimscoach des Fußball-Zweitligisten verkündete jedoch keine Entscheidung in der Trainerfrage, sondern sagte nur einen Satz: „Das Ergebnis der Sitzung ist, dass wir den morgigen Tag noch brauchen, um ein endgültiges Ergebnis bezkanntzugeben.“
- samo_lijevo
- Kontakt:
Novi trener je Olaf Janßen.Ugovor vazi do juna 2015. godine i samo za 2. ligu.Do sada je obavljao duznost pomocnog trenera u reprezentaciji Azerbejdzana.
Odmah na startu ima problema i raditi ce pod velikim pritisakom,ne samo zbog pozicije na tabeli,nego i zbog toga jer je bio samo drugi izbor.Za glavnog kandidata vazio je idol svih navijaca Dynama Ralf Minge.Medjutim on je zajedno sa Bayerom,gdje je trener druge momcadi,odlucio da ne prihvati poziv iz Dresdena.
Odmah na startu ima problema i raditi ce pod velikim pritisakom,ne samo zbog pozicije na tabeli,nego i zbog toga jer je bio samo drugi izbor.Za glavnog kandidata vazio je idol svih navijaca Dynama Ralf Minge.Medjutim on je zajedno sa Bayerom,gdje je trener druge momcadi,odlucio da ne prihvati poziv iz Dresdena.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Vidim danas pobjeda protiv Borusie 2:0.Ajde ako nista za samopouzdanje igraca a i da trener krene sa pobjedom.
http://www.bild.de/sport/fussball/ralf- ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Svakako fali u budjetu zbog izbacivanja iz kupa negdje oko 300.000 eura,jos sada ovo.
http://www.bild.de/sport/fussball/ralf- ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
razmislja li iko u upravu svojom glavom.Cetiri golmana i tri uz moguceg cetvrtog trenera na platnoj listi.Ob Minge Rechtsansprüche aus seinem Vertragsangebot geltend macht und machen kann, ist offen. Dann hätte Dynamo neben vier Torhütern möglicherweise auch noch vier Trainer auf der Gehaltsliste...

Svakako fali u budjetu zbog izbacivanja iz kupa negdje oko 300.000 eura,jos sada ovo.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Dinamov predsjednik Andreas Ritter je nakon osvojenog boda kod Fortune zelio cestitati novom treneru i poslao je SMS poruku sa ovim sadrzajem:
„Lieber Herr Janßen, Gratulation!!! Freue mich für die Mannschaft aber besonders für Sie! Darauf lässt sich aufbauen.Grüße Präsident Ritter.“
Medjutim poruku je poslao bivsem treneru Peteru Pacultu.
Njegova reakcija na poruku je:
„Ich kann mich nicht erinnern, dass Präsident Ritter mir jemals so eine SMS geschickt hat. Auch nicht als wir den Klassenerhalt geschafft hatten.“
Ralf Loose,trener koji je uveo Dynamo u drugu ligu ali je ubrzo beurlaubt(ne zna da li ima prevod za nas jezik),pronasao je novi angazman u Preusen Munsteru.Dobra vijest za Dinamo jer se Ralf nalazio na platnom spisku kluba.Tako da su sada ostala dva trenera na platnom,sadasnji trener Janssen i njegov prethodnik Pacult.
„Lieber Herr Janßen, Gratulation!!! Freue mich für die Mannschaft aber besonders für Sie! Darauf lässt sich aufbauen.Grüße Präsident Ritter.“
Medjutim poruku je poslao bivsem treneru Peteru Pacultu.

Njegova reakcija na poruku je:
„Ich kann mich nicht erinnern, dass Präsident Ritter mir jemals so eine SMS geschickt hat. Auch nicht als wir den Klassenerhalt geschafft hatten.“
Ralf Loose,trener koji je uveo Dynamo u drugu ligu ali je ubrzo beurlaubt(ne zna da li ima prevod za nas jezik),pronasao je novi angazman u Preusen Munsteru.Dobra vijest za Dinamo jer se Ralf nalazio na platnom spisku kluba.Tako da su sada ostala dva trenera na platnom,sadasnji trener Janssen i njegov prethodnik Pacult.
- gerdmuller
- Kontakt:
Valjda je u nedjelju vrijeme za prvu pobjedu 

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ultras Dynamo traze od kluba da podigne optuzbu protiv DFB-a zbog izbacivanja iz kup takmicenja.
Krajnji rok je 30.9.2013.Pribojavaju se da klub nece tuziti jer imaju veliki pritisak od saveza.Do sada se Dinamo obracao svim sportskim sudovima ali su sve tuzbe odbijene.Sada se zeli ici na civilni sud i kako smatraju ultrasi postoje sanse da se ista dobije.
Krajnji rok je 30.9.2013.Pribojavaju se da klub nece tuziti jer imaju veliki pritisak od saveza.Do sada se Dinamo obracao svim sportskim sudovima ali su sve tuzbe odbijene.Sada se zeli ici na civilni sud i kako smatraju ultrasi postoje sanse da se ista dobije.
http://www.sportzeitung-online.de/2013/ ... inreichen/
Dynamo Ultras schreiben offenen Brief an die Vereinsführung von Dynamo Dresden und fordern sie darin auf fristgerecht die Klage bis zum 30.09.2013 einzureichen.
Hintergrund ist der DFB-Pokalausschluss von Dynamo Dresden nach den Ausschreitungen im Pokalspiel gegen Hannover 96. Der DFB hatte ein bislang einzigartiges Urteil gefällt und Dynamo aus dem diesjährigen Wettbewerb ausgeschlossen. Dagegen ging Dynamo in allen Instanzen der Sportgerichtsbarkeit vor, scheiterte jedoch.
Die Ultras fordern in einem offenen Brief Dynamo auf den Klageweg weiterzugehen. Foto.SSZ
Der einzige Weg nun doch noch Recht zu bekommen, ist der Gang vor das Zivilgericht.
Dazu muss die Klage gegen den DFB bis 30.09. eingereicht werden. Die Ultras fürchten jedoch, dass sich Dynamo dem Druck des DFB beugen wird und einen Rückzieher macht.
In einem öffentlichen Brief, der sich an die Vereinsführung und alle Gremienmitglieder richtet, heißt es: “Wir sind im Verein den Weg bis jetzt gemeinsam gegangen – daran sollten wir festhalten und den Verein nicht spalten. Die Klage ist vorbereitet, die Kosten sind bereits angefallen.“
Für die bereits angefallenen rund 100.000 Euro hätte Dynamo, wenn sie jetzt die Klage nicht durchziehen, auch einen weiteren Spieler verpflichten oder einen Trainer finanzieren können, betonen die Ultras in ihrem Brief weiter.
Die Chancen zu gewinnen seien schließlich nicht gering schreiben sie und verweisen auf ein Gutachten eines Verfassungsrechtlers, welches bereits vorliegen soll. In diesem wird die Position bestärkt, dass die Anwendung des § 9a RuVO und dessen strikte Auslegung im Sinne einer verschuldensunabhängigen Bestrafung durch den DFB nicht rechtens wäre.
Es geht in erster Linie darum, dass Dynamo seitens des DFB bescheinigt wurde, alles Notwendige zur Vermeidung der Vorfälle getan zu haben, trotzdem für das Verhalten einiger weniger bestraft wurde. Das empfinden nicht nur Dynamo Fans ungerecht.
„Die verkrustete DFB-Rechtsordnung muss endlich aufgebrochen werden und modernen, rechtsstaatlichen und demokratische Regeln weichen. Niemand darf für Dinge bestraft werden, welche er nicht verursacht hat!“ so die Ultras.
- gerdmuller
- Kontakt:
Dresden-Paderbon 2:2.Steta.Proslo 8 kola a Dresden jos bez pobjede u ovoj sezoni.Bit ce ovo grcevita borba za ostanak.Nadamo se svi da ce tradicija ipak ostati u ligi 

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- samo_lijevo
- Kontakt:
Naredno kolo u gostima kod Furtha.
Kada se gleda tabela,kvalitet,forma ovo je nemoguca misija,ali nema druge nego napasti pa sta bude.
Sreca pa su Ingolstadt,Cottbus,Aue izgubili svoje meceve tako da se razlika nije povecala.Ovo danas je poraz jer je Paderborn direktni konkurent u borbi za opstanak.Jedino pozitivno je gol Dedica,njegov prvi nakon povratka u klub.Valjda i njega konacno krene.

Kada se gleda tabela,kvalitet,forma ovo je nemoguca misija,ali nema druge nego napasti pa sta bude.
Sreca pa su Ingolstadt,Cottbus,Aue izgubili svoje meceve tako da se razlika nije povecala.Ovo danas je poraz jer je Paderborn direktni konkurent u borbi za opstanak.Jedino pozitivno je gol Dedica,njegov prvi nakon povratka u klub.Valjda i njega konacno krene.

- samo_lijevo
- Kontakt:
Ima nesto u cemu je Dinamo prvi.Od 2011. godine klubovi su savezu platili kazne u vrijednosti od 4.3 miliona eura.
Platz 1 - 1.247.000 Euro: SG Dynamo Dresden (3 x Pyro, 2 x Platzsturm, 2 x Ausschreitungen, Knallkörper, Gegenstände geworfen,ausschluss DFB-pokal ist mit 1 milion euro eingerechnet)
Platz 2 - 363.000 Euro: Eintracht Frankfurt (8 x Pyro, Knallkörper, Personen auf dem Platz, Gegenstände geworfen)
Platz 3 - 213.000 Euro: Fortuna Düsseldorf (4 x Pyro, Gegenstände geworfen, Platzsturm)
Platz 4 - 183.000 Euro: 1.FC Nurnberg
Platz 5 - 182.000 Euro:Borussia Dortmund ( 6 x Pyro,3 x Gegenstände)
.
.
.
16.novembra se biraju novi clanovi nadzornog odbora.Od 15 kandidata istice se legenda kluba Dixie Dorner(100 meceva za reprezentaciju,5 x osvojena titula,4 x kup).U nadzorni odbor ce uci 6 novih clanova.
Platz 1 - 1.247.000 Euro: SG Dynamo Dresden (3 x Pyro, 2 x Platzsturm, 2 x Ausschreitungen, Knallkörper, Gegenstände geworfen,ausschluss DFB-pokal ist mit 1 milion euro eingerechnet)
Platz 2 - 363.000 Euro: Eintracht Frankfurt (8 x Pyro, Knallkörper, Personen auf dem Platz, Gegenstände geworfen)
Platz 3 - 213.000 Euro: Fortuna Düsseldorf (4 x Pyro, Gegenstände geworfen, Platzsturm)
Platz 4 - 183.000 Euro: 1.FC Nurnberg
Platz 5 - 182.000 Euro:Borussia Dortmund ( 6 x Pyro,3 x Gegenstände)
.
.
.
16.novembra se biraju novi clanovi nadzornog odbora.Od 15 kandidata istice se legenda kluba Dixie Dorner(100 meceva za reprezentaciju,5 x osvojena titula,4 x kup).U nadzorni odbor ce uci 6 novih clanova.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nista normalno u klubu da se desi.
Ukraden automobil Mickaelu Poteu.
http://www.bild.de/sport/fussball/micka ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hasan Demir ukrao automobil Kevinu Bonischu.Oba su igraci drugog tima Dinama.
http://www.bild.de/sport/fussball/dynam ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ukraden automobil Mickaelu Poteu.
http://www.bild.de/sport/fussball/micka ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hasan Demir ukrao automobil Kevinu Bonischu.Oba su igraci drugog tima Dinama.
http://www.bild.de/sport/fussball/dynam ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikakve ideje nema ovaj vezni red.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Lose,lose....
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Sada idu da laksa portivnika Aalen i Sandhausen.Ako se u petak ne ostvari pobjeda protiv Aalena odmah u subotu treba krenuti sa osiguravanjem licence za trecu ligu.Za mec se nema sta reci,bolje da nisu ni otisli na gostovanje.Ne zna covjek koga bi zamjenio,sve gori od goreg.Pote se ne sjeca kada je zadnji put dao gol.Mogu se mijenjati treneri ali ne mozes ti od ogranicenih igraca napraviti ekipu,a opet nemas novca da kupis bolje igrace.
Zar nema nijedna jaka kompanija nna tom prokletom istoku da stane iz ovog kluba?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.