Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

roy_makaay
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la roy_makaay » 11 avg 2011, 01:00

Najstariji u startnoj postavi je bio Lahm sa 27 godina :o .Elf još bez Khedire i Ozila izdominirao u potpunosti Brazilce.Kakav roster imaju Švabe posebno u sredini,Schweini,Kroos,Khedira,Bender,Ozil,Podolski,Muller i fenomenalni malac iz Dortmunda,Goetze slika.Klose pokazao da je u repki dosta bolji od Gomeza.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 avg 2011, 01:05

kombinovano sam pratio tekmu s tekmom naše reprezentacije i mora se priznat da je elf odigrao odlično...gotze najbolji, pogodio je, uvijek je imao dobru ideju, sjajne poteze pravio, još jednom pokazao svoju zavidnu tehniku...schurle još jednom pokazuje da se na njega može ozbiljno računat, dobra partija...schweinsteiger isto dobar (da Bog da ovakav opet u bayernu bio :D ), odbrana sa hummelsom i badstuberom dobro funkcionisala, dobro se dopunjuju, značajna pobjeda jer ipak pobijeđen je brazil a i lijepa igra njemačke
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 01:15

Omerbavarac je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:

Preyebena akcija kod gola Gotzea. Briljantna asistencija Kroosa. :D
Dogodine ce to ABD da rade u Bayernu. :D

Svabe su stvarno pokazale da su u ovom trenutku uz Spance repka broj 1.
Kako su samo izigravali Brazilce. 8-)
Definitivno, kad tad ce Spanija platiti. :D
Götze, momak je fenomen.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 11 avg 2011, 01:30

naravno da ce platiti i to za nesto manje od godinu dana na EURU 2012 Švabe ce da preuzmu titulu najboljeg u Europi,to je i njihov golman Iker kazao.
VOLIM BAYERN

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 avg 2011, 09:24

isakovich je napisao/la:uli hoenes pripremio 35 milki za Gotzea od januara zna se gdje ce,,hehehe :lol:
Nece Gotze jos dugo dugo iz BvB, a ako kad tad dodje vrijeme da ode, nista ispod 50 milki a i to u inostranstvo. Ako Pastore vrijedi 42 onda Gotze vrijedi 50. Sto se tice odlaska igraca BvB u Bayern, mislim da taj film necete gledat. Drugo je bio Frings, ja mislim i jedini otkako ja pratim. Al njemu ne mozemo ni zamjerit, dosao iz Werdera pa osvojio titulu 2002, klub pao u financijsku krizu pa smo vam ga utrpali i onda kod vas kahva.

Mnogi novinari su vec pitali BvB igrace ( nosioce igre) za odlazak u Bayern.
Subotic je rekao "nije to put za mene".
Kagawa je rekao "niko osim BvB-a iz Njemacke".
Hummels je rekao kad se spominjala ona klauzula u Bayern "da imam klauzulu od 2 eura ne bih presao u Bayern" :lol:
Gotze je rekao "igram u jednom od najboljih svjetskih klubova i ne vidim zasto bih isao u Bayern".
Da ne pisem dalje Schmelzer i Grosskreutz i tako dalje....

Vjerujem da se i klub sada stabilizovao kako financijski a vidjet cemo nakon ove sezone je li i rezultatski, tako da nema nikakve potrebe za prodajom a kamoli jos u Bayern... ;) Sve dok igramo iz godine u godinu u Ligi prvaka mislim da nema prodaje,a mogu doc samo neka pojacanja, mozda i iz Bayerna, sto da ne. Al trenutno nam ne treba niko.
Dokle god Watzke, Zorc i Klopp vode klub mislim da Bayern moze zaboraviti na BvB igrace i potraziti srecu negdje drugo ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 11 avg 2011, 09:34

Njemci,Španci i Holanđani su najače selekcije na svijetu,a po meni Elf igra najljepši fudbal definitivno 8-)
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 avg 2011, 10:54

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 11 avg 2011, 11:00

Monolog je napisao/la: Da, zaboravih pitati ovo u vezi Schurrle-a. MoRe li se on progurati gore u 1. postavu? Je l' išta mijenja Loew? Stvarno nisam od SP-a kako treba pogled'o Nijemce, pa ne znam da l' se usudio mijenjati ekipu, il' se drži one "tim koji pobjeđuje se ne mijenja". Jesu li gore i dalje Podolski - Muller i Gomez? A onda tamo Ozon :mrgreen:, Khedira i Schweini? Il' se tu nađe neki novi igrač koji se uvuče u ovu uštimanu mašineriju?
Sve je relativno isto,samo sto u zadnjih 4 utakmice redovna je izmjena Podolski-Schurle.
Ako se dobro sjecam,od te 4 utakmice samo Austriji nije dao gol (ako je uopste i igrao,nesto se ne sjecam te utakmice dobro),ali je dao Azerbejdzanu,Urugvaju i sinoc Brazilu :)
Po meni,on bi trebao u prvih 11 umjesto Podolskog.
Low previse gura ono svoje vezano za Podolskog jos od kako je otisao iz Bayerna,ali klimavo mu je mjesto s obzirom kako Schurle igra :)

@Semir bvb
Ne pratim toliko Borussiu,gledao sam im zadnje 2-3 utakmice,pa odigra li Gotze kad na lijevoj strani :?
Znam da je tamo Kevin,ali,reko',da Gotze igra umjesto Podolskog :D
Kako bi on saradjivao s Ozilom i Mullerom i kakve bi to rotacije bile na sredini terena,pa svakoj odbrani bi se vrtoglavalo :D :D
I daBogda vi zavrsili peti ove sezone i ispali u grupnoj fazi,pa Gotze dosao nama :lol: :lol:
(ali ruku na srce,vjerujem da cete barem do polufinala u LP :D )
Hare_BvB je napisao/la:
PS. Meni se sviđa mi ova kombinacija Kroos - Svinjček na doppelsechsu. 8-)
Tako je,bravo ! :D
Saradjuju bolje nego Khedira i Schweini,to je sigurno :D

Ali u Bayernu tesko da cemo ovo gledat',posto ima ona zvijer Gustavo i bio bi haram njega na klupu :D

Badstuber me opet iznenadio :D
Zadnje 3 utakmice na nivou igra stvarno,ne ureklo se :D

Onakva igra,a jos falio glavni kreativac u reprezentaciji 8-)
Potop na Euru ima da bude :D
#miasanmia

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 11 avg 2011, 11:02

Semir bvb je napisao/la:
isakovich je napisao/la:uli hoenes pripremio 35 milki za Gotzea od januara zna se gdje ce,,hehehe :lol:
Nece Gotze jos dugo dugo iz BvB, a ako kad tad dodje vrijeme da ode, nista ispod 50 milki a i to u inostranstvo. Ako Pastore vrijedi 42 onda Gotze vrijedi 50. Sto se tice odlaska igraca BvB u Bayern, mislim da taj film necete gledat. Drugo je bio Frings, ja mislim i jedini otkako ja pratim. Al njemu ne mozemo ni zamjerit, dosao iz Werdera pa osvojio titulu 2002, klub pao u financijsku krizu pa smo vam ga utrpali i onda kod vas kahva.

Hummels je rekao kad se spominjala ona klauzula u Bayern "da imam klauzulu od 2 eura ne bih presao u Bayern" :lol:
Gotze je rekao "igram u jednom od najboljih svjetskih klubova i ne vidim zasto bih isao u Bayern".

Vjerujem da se i klub sada stabilizovao kako financijski a vidjet cemo nakon ove sezone je li i rezultatski, tako da nema nikakve potrebe za prodajom a kamoli jos u Bayern... ;) Sve dok igramo iz godine u godinu u Ligi prvaka mislim da nema prodaje,a mogu doc samo neka pojacanja, mozda i iz Bayerna, sto da ne. Al trenutno nam ne treba niko.
Dokle god Watzke, Zorc i Klopp vode klub mislim da Bayern moze zaboraviti na BvB igrace i potraziti srecu negdje drugo ;)
Ma pusti te priče...tako ste i za Sahina govorili neće on nigdje iz Borussie,i ode odmah i to za jadnih 10 mil eura,rijetko koji igra iz ljubavi prema klubu,tako da,ako Bayern bude tražio neke od ovih igrača,preći će oni u bavarsku,ako je velika lova u pitanju....

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 11 avg 2011, 14:43

Semir bvb je napisao/la:

dobro si napisao ti samo mislis,lova radi cuda,,ovaj nas ludi Uli kada je mogao za Gomeza i Neuera iskesirati ogromnu lovu,naravno da moze i za Gotzea ma makar i 50 milki mada mu nije tolika cijena na trzistu....
dobro rece @Dabar sve za lovu,,nikako mi nije jasno da je taj Sahin golema zvijeza kostala samo 10 mill,,

jos kad se uzme u obzir da Gotzea hvali sva svita u Bayernu to mora da nesto znaci..... ;) :D

uhh da, pa polahko sa tim igranjima u LP niste jos ni poceli nakon finih godina a kamoli da znate da ce te igrati niz godina,,
VOLIM BAYERN

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 avg 2011, 14:56

Pricu o tome koliko ce Bayern i Uli platiti za jednog igraca, ili sta su izjavili Subotic, Kagawa i kompanija prebacite na teme o klubovima, jer je ovo ipak tema o reprezentaciji Njemacke.
Sinoc jedna dosta lagana i rutinska pobjeda "Elfa" i mozemo biti zadovoljni sa predstavom i ako je meni licno krivo zbog dva glupo primljena gola sto je i Loew rekao i izjavi poslije utakmice. Takodje je isti najavio da ga na EP-u 2012 zanima samo titula prvaka i da nakon odlicna posljednja tri velika turnira ostalo ce sve smatrati kao neuspjeh. "Elf" ima sada tu sirinu i raznovrsnot u svojoj igri - uz cinjenicu da je Lahm najstariji igrac, a ima 27 godina - i za ovaj uspjeh je najodgovorniji pored Loewa, Matthias Sammer koji je iz temelja promjenio nacin skolovanja mladih i talentovanih igraca.
Koliko su Nijemci hladnokrvni pokazuje i izjava Loewa nakon utakmice da komentarise nastup Goetze-a:

"Odigrao je odlicnu utakmicu i uvijek se opredijeli za ono najbolje rjesenje, drago mi je sto imamo jos jednu opciju u nasem timu".
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 11 avg 2011, 19:15

al sho ga kroos odigra sinoc jbt lik kao da rukom dijeli lopte a ne nogom..a onaj pas kod drugog gola je najava velike karijere

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 avg 2011, 14:39

Selektor Joachim Löw je danas u Frankfurtu objavio spisak za utakmicu kvalifikacija protiv Austrije (2.09.) i prijateljsku utakmicu protiv Poljske (6.09.). Na spisku nece biti Samija Khedire koji je povrijedjen, a golman Hannovera Zieler ce imati svoj debi u "Elfu", najvjerovatnije na utakmici protiv Poljske.
Na spisku se nalaze:

Tor: Manuel Neuer (Bayern München), Tim Wiese (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Abwehr: Jerome Boateng (Bayern München), Holger Badstuber (Bayern München), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Christian Träsch (VfL Wolfsburg), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund)

Mittelfeld: Sven Bender (Borussia Dortmund), Mario Götze (Borussia Dortmund), Toni Kroos (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (1. FC Köln), Mesut Özil (Real Madrid), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Andre Schürrle (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München)

Angriff: Mario Gomez (Bayern München), Miroslav Klose (Lazio Rom)

Za mene licno veliko iznenadjenje predstavlja pozivanje Simona Rolfesa i on se nikako ne uklapa u novu filozofiju "Elfa" i po meni je mozda trebao u ovoj prijateljskoj utakmici isporobati kvalitete Manuela Schmiedenbacha.
Inace Nijemci su vec sigurno na EP-u naredne godine u Ukrajini i Poljskoj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 29 avg 2011, 06:53

nemoze scmidebach prije rudyja niti larsa bendera...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 avg 2011, 23:40

slika
slika

Dresovi za EP 2012.
Vom Jäger zum Gejagten

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 02 sep 2011, 20:55

Ozil na asistenciju Schweinia 1:0 8-)
Zadnja izmjena: warden, dana/u 02 sep 2011, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 02 sep 2011, 21:15

ubi Ozil 2:0
za 3:0 podolski :shock:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 02 sep 2011, 21:20

warden je napisao/la:ubi Ozil 2:0
za 3:0 podolski :shock:
Reprezentacija ujedinjih naroda mora biti jaka.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 sep 2011, 21:35

Panceri ce malo popustiti u nastavku, jer ne bi trebali bas toliko sramotiti "svoju" Austriju. :D
Özil nema milosti. 4:1 pocetkom 2. poluvremena.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 sep 2011, 22:46

geronimo je napisao/la:Panceri ce malo popustiti u nastavku, jer ne bi trebali bas toliko sramotiti "svoju" Austriju. :D
Özil nema milosti. 4:1 pocetkom 2. poluvremena.
Ne bih ja rekao da su popustili, barem ovih 6:2 na kraju govori tako. 8-)

Igrali su onoliko koliko im je bilo potrebno i na kraju osmom uzastopnom pobjedom su samo potvrdili klasu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.