SP - Grupa F

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 24 jun 2010, 20:16.

Italija
135
41%
Paragvaj
121
37%
Novi Zeland
20
6%
Slovacka
50
15%

Ukupno glasova: 326

sarajlija89
Kontakt:

Re: SP - Grupa F

Post Postao/la sarajlija89 » 14 jun 2010, 21:32

Trasimaco je napisao/la:Cini mi se da je neko Isnaru ukrao account ili je neka opklada u pitanju. Drugo objasnjenje nemam. Slazem se ja s njim u vecini stvari po pitanju Italije, ali stil pisanja mu je jako sumnjiv. :mrgreen:
e svasta..nije ba ovo on... :lol: :lol: moze biti nesto od navedenog da je u pitanju :mrgreen:

sta je ovo ba buffon izaso :| :roll: :roll: :roll:

A jbt.....

FORZA ITALIA..quagliarelu ubacit za preokret ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 jun 2010, 21:32

kako ce valjati kada pola igraca iz juventusa u prvih 11 a znamo kako je Juve jak :D
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jun 2010, 21:46

Gdje je daffy da mi kaze kako je marchisio najbolji veznjak svijeta? Covjek izgubljen ko abdest. Pitaj ga gdje je on nece znati reci.

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 14 jun 2010, 21:55

fali nam jos jedan de rossi 8-)
pepe solidan, iaquinta il' gila napolje za di natalea ;)

edit : toto je u igri bice veselo
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jun 2010, 22:08

Hahahahahahah komentatora izbaci kriscito glavom loptu u korner i on kaze IPAK JE TO KORNER...hahaha...a cista situacija bas se vidi kako je izbacio ... :lol: :lol: :lol:

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 14 jun 2010, 22:24

Marchisio je bio los, nista konkretno nije napravio. Odbranom sam zadovoljan, De Rossi i Montolivo solidni, Pepe dobar, Iaquinta i Gila se ne bi proslavili u Drugoj Ligi Jug, Lippi me opet razocarao uvodjenjem Di Natalea.

Sve u svemu, dobar rezultat kako je Italija igrala.

P.S. Sta je sa Giggijem?
Support Velez, It's logical! ★

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 jun 2010, 22:31

DDR ubjedljivo najbolji, solidni su jos bili Chielini, bekovi i Montolivo. Upravu su svi oni koji su govorili sta ce pola Juventusa u reprezentaciji. Prvo Canavaro kiksa da to nije normalno, Marchisio kao da nije ni igrao, Jakvinta ocajan, a tek Camoranesi kada udje :roll: :roll: Onaj Pepe srednja zalost, al dao bi mu jos jednu priliku. Gilardnho isto ocajan, mislim da ne treba poceti sljedecu utakmicu protiv Zelanda, jer ce mozda dati gol i eto ti opet patnje protiv Slovacke.

Qualjarela i Pazzini moraju poceti sljedecu tekmu
nema potpisa

gogo_s
Kontakt:

Post Postao/la gogo_s » 14 jun 2010, 22:33

Očekivao sam pobjedu Italije, al šta je tu je. Definitivno fali Pirlo, kako u kreaciji, tako i u prekidima. Nisu nimalo loše igrali, kako bude odmicalo svjetsko, tako će polako dizati formu. Ne znam što je Lippiju trebalo da Iaquintu stavi na lijevo krilo, očigedno je da čovjek ništa ne zna ljevicom. Gilardino se nije vidio živ, trebao je tu igrati Pazzini ili Iaquinta. Kako god, mislim da će već naredna utakmica biti mnogo bolja, vraća se Pirlo, a i ostali će biti u boljoj formi.
Paragvaj je bio solidan, nisu puno napadali, ali su pokazali da mogu itekako biti opasni. Malo me razočarao onaj Barrios, toliko su ga si hvalili, a nije imao ni jednog udarca na gol.
Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi
FORZA LA JUVE!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jun 2010, 22:34

Rezultat nije onakav kakav se ocekivao, ali je zadovoljavajuci. Opet igra sa dosta gresaka i vrlo malo prodora po bokovima..... Iaquinta definitivno najlosiji veceras, ne znam koji klinac ga Lippi fura pored onakvih napadaca na klupi. Nadam se da ce Iaquinta dobijati sto manje prilike za igru, a da ce Pazzini i Quaqiarella imati vise prostora za manevar. Prvi bod je osvojen, ide se na Slovacku koja moze biti vrlo opasna i Novi Zeland sa kojim se ne smije imati problema i protiv kojeg se mora upisati pobjeda.

Zelim ovako:
Pepe - Quaqiarella - Di Natale.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 jun 2010, 22:36

u odbrani dobro,jaka odbrana ,Paragvaj nista nije uradio u napadu.Primili gol iz prekida.
U napadu katastrofa.Nedostaje igrac koji bi povezao napad i sredinu,nema ni trunke kreativnosti na sredini.Igra na silu.Isto ko grcka ,3 napadaca,samo sto se talijanski zabiju u coskove i onda se pojavi izmedju napada i veze razmak od 30 metara i postane nemoguce povezati igru.
Montolivo los,Markizio jos gori,jedino De Rosi u veznom sto je bio na nivou.Sreca pa ima rjesenja na klupi za te pozicije,prvenstveno Pirlo i Kamoranezi a zasto ne i Gatuzo.
Ali ono za sta ne vidim rjesenje je nedostatak igraca koji ce povezati vezni i napad na pravi nacin.Fali Toti,Del Piero,Perota ili cak Kasano ili Mikoli.
naredni mec bi poce naprijed sa Jakintom/Gilardinom (tu stvarno ne znam koji je gori),Pepeom i Di Nataleom na krilima i u sredini Kamoranezi,De Rosi,Pirlo(Markizio-mozda cak i Gatuzo).Odbrana dobra.
Nadam se da se i Buffon nije ozbiljnije povrijedio.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jun 2010, 22:38

Nisam ocekivao ovaku dobru tekmu od ove dve ekipe koje preferiraju defanzivni stil igre.Malo cudno za Paragvajce koji imaju strasan napad.Uz Argentinu mozda i najjaci sa toliko kvalitetnih igraca,u ciji ce kvalitet mozes uveriti tek kada pocne utakmica i kad vidis da tu nema mesta za jednog Roque Santa Cruza,Cardoza,a u igri su jos Barrios,Valdez.
Paragvajci su po pravilu od kako ih sa klupe vodi Martino odlicno odigrali u defanzivi osim one greske Villara nije bila niti jedna vidljiva greska koja je mogla biti pogubna.Alcaraz perfektno odigrao tekmu,strelac gola nekoliko odlicnih defanzivnih zadataka i zasluzeno igrac utakmice.U napadu se i nisu previse trzali napadaci,pored ovoga gola nisu imali vise niti jedan udarac da makar zagriju Marchettia ili Buffona sve je otislo daleko od gola.
Italijani nisu mogli vise od ovoga,zatvoreli su ih Paragvajci i da nije bilo ove greske Villara tesko bi oni dali gola.Jednostavno nista nisu uradeli,jedini koji su nesta radeli su bili Pepe i De Rossi a tek kasnije kada su usli Di Natale a pogotovo Camoranesi to je tek pocelo na nesta da lici malo brza igra ali lose je to kao i obino kako igraju Azuri u prvom delu takmicenja.Toliko hvaljeni Marchisio na ovome forumu ne da je beo los,nego onakva igra zasluzuje kartu u jednom smeru nazad za Torino.Rekao sam ja vama koji ste ga hvaleli nece on nista uradeti na ovome SP.Pa covek jedva da je imao 50% tacnih pasova,od toga mu je samo jedan dugi pas beo tacan.Jedino sto je bilo korisno od njega je trcanje pretrcao skoro 7500 m za 59.minuta.Ja sam licno zadovoljan ovom tekmom,ali nisam nikako zadovoljan igrom Talijana moraju oni to mnogo bolje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jun 2010, 22:40

Pa valjda znate kakav je igrač Gilardinho. Nije to tip napadača poput Drogbe, Torresa, Ville koji sami sebi kreiraju priliku, već je to nešto modernija verzija Inzaghija kome su potrebne lopte ili neki odbijanci da bi zabio. Dakle, ne možete njega kriviti, već vezni red koji nije funkcionirao toliko dobro. Da, igrali su DDR i Montolivo sasvim dobro, ali Pepe, Iaquinta, kasnije Camoranesi nisu pravili višak te izbacivali Gilardinha. Btw, nadam se da je Marchisio odigrao posljednju utakmicu od prve minute, jer imam na tiketu da će Italija biti prva u grupi, a ukoliko se ovaj polovnjak bude forsirao na ovoj poziciji, onda od te ljubavi nema ništa. Btw, Zambrotta je bio puno ofanzivniji od Crisita, Cannavaro je pokazao(iako gol ide njemu na dušu) da je mnogo bolji u reprezentativnom dresu negoli u klupskom. Sve u svemu, Italija je bila bolja od Paraguaya, ali nisu imali neke izgledne prilike da bi realizirali tu terensku inicijativu koju su imali u 2. poluvremenu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 jun 2010, 22:41

Pa Marchisia je jedino u nebesa dizao duffy gigant, cak je pricao da je on buduci kapiten nakon Kanavara i Buffona :roll: :roll:
nema potpisa

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 jun 2010, 22:42

Pepe najbolji,nenormalno koliko trci i bori se...(dobro pojacanje za juve :D ),izdvojio bih jos montoliva i cannavara...de rosi je zabio gol al mislim da moze puno bolje

mozda smo trebali pobijediti al dobro je da nismo zijanili..jer vrlo je vazno uzeti prvo mjesto...mi idemo na grupu E jel???

i samo da gigi nije ozbiljnije povrijedjen...ako je to uopste u pitanju :|
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jun 2010, 22:42

Admir_Sa je napisao/la:Pa Marchisia je jedino u nebesa dizao duffy gigant, cak je pricao da je on buduci kapiten nakon Kanavara i Buffona :roll: :roll:
Marhisio nemoze igrat u BiH umjesto Pjanica zivota mi.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jun 2010, 22:45

sarajlija89 je napisao/la:Pepe najbolji,nenormalno koliko trci i bori se...(dobro pojacanje za juve :D ),izdvojio bih jos montoliva i cannavara...de rosi je zabio gol al mislim da moze puno bolje

mozda smo trebali pobijediti al dobro je da nismo zijanili..jer vrlo je vazno uzeti prvo mjesto...mi idemo na grupu E jel???

Da Italija se ukrsta sa Grupom E.Ako Italija bude druga u ovoj grupi cisto sumnjam da ako ovako nastave igrati da ce moci proci Oranje koje ce verovatno tamo biti prvo.

p.s.Stvarno ne znam od cega se Gigi povredeo,pa covek se nije pomereo posteno za prvo poluvreme,stari se verovatno reuma uhvatela :mrgreen:
Na FIFI-noj stranici jos nikakvih vesti.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 jun 2010, 22:53

Marchisio je prvi put u zivotu igrao trequartistu....treba imat u obziru...jbg...nije to njegova pozicija..recimo de rossi bi bolje to odigro,kreativniji je....a marchisio je centralni vezni

Buffon se povrijedio,nije navedeno jos o cemu je rijec al saznace se vec...Lippi izjavio da je zadovoljan i da su zasluzili da pobjede

djelim misljenje...al moze to i bolje

FORZA ITALIA

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 jun 2010, 22:54

Gatusa na dmc, a DDR I Montolivo blize golu!
nema potpisa

Derim

Post Postao/la Derim » 14 jun 2010, 22:56

Devil je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:Pepe najbolji,nenormalno koliko trci i bori se...(dobro pojacanje za juve :D ),izdvojio bih jos montoliva i cannavara...de rosi je zabio gol al mislim da moze puno bolje

Da Italija se ukrsta sa Grupom E.Ako Italija bude druga u ovoj grupi cisto sumnjam da ako ovako nastave igrati da ce moci proci Oranje koje ce verovatno tamo biti prvo.

p.s.Stvarno ne znam od cega se Gigi povredeo,pa covek se nije pomereo posteno za prvo poluvreme,stari se verovatno reuma uhvatela :mrgreen:

Care ili si mlad, ili brzo zaboravljas. Italiani stalno muljaju, naizgled se pate u razigravanju, a poslije suse jednog po jednog favorita.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jun 2010, 22:59

Derim je napisao/la:
Devil je napisao/la:

Care ili si mlad, ili brzo zaboravljas. Italiani stalno muljaju, naizgled se pate u razigravanju, a poslije suse jednog po jednog favorita.
Ma znam ja kako oni igraju vec nekoliko prvenstva.Evo sta sam ja napisao pred pocetak SP-a na prvoj stranici ove teme
Italija-Cudan sastav Lippia za SP,ali vec sam na drugoj temi rekao da i da poslaju igrace u16 oni moraju biti u krugu favorita zbog mentaliteta.Predvidjam im drugo mesto u grupi jer se uvek jedva provuku.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.