Leeds United Football Club
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- mexy_whites
- Kontakt:
Re: Leeds United Football Club
Veceras United igra drugu tekmu sezone i to u liga kupu protiv Lincoln Citya na Elland Roadu. Grayson ce sigurno izvrsiti par izmjena i mozda dati nekim igracima priliku da se dokazu i ostanu u prvih 11 pred utakmicu u nedjelju protiv Nottinghama. Nadam se da ce Alex Bruce zaigrati na stoperskoj poziciji ili na zadnjem veznom a sto se ostalih tice, mogao bi zaigrati od prve minute i Aidan White na krilu i Mike Grella u napadu. Naravno, nadam se pobjedi i mnogo boljoj tekmi posebno u odbrambenom dijelu u odnosu na prvu utakmicu sezone.
Leeds United boss Simon Grayson has no new injury worries ahead of the Carling Cup clash with Lincoln City at Elland Road tonight.
His squad came through Saturday`s opening day defeat unscathed but he may choose to give a few of the players who missed out on Saturday a chance.
Kasper Schmeichel who was the man of the match on Saturday may also be rested in favour of Shane Higgs.
Still out are Ben Parker, Patrick Kisnorbo, Billy Paynter and Robert Snodgrass through injury.
Max Gradel and Davide Somma are still sidelined through suspension.
Lincoln have doubts over Adam Watts and Ian Pearce who both picked up knocks in their opening day defeat at Rotherham on Saturday.
Leeds United boss Simon Grayson has no new injury worries ahead of the Carling Cup clash with Lincoln City at Elland Road tonight.
His squad came through Saturday`s opening day defeat unscathed but he may choose to give a few of the players who missed out on Saturday a chance.
Kasper Schmeichel who was the man of the match on Saturday may also be rested in favour of Shane Higgs.
Still out are Ben Parker, Patrick Kisnorbo, Billy Paynter and Robert Snodgrass through injury.
Max Gradel and Davide Somma are still sidelined through suspension.
Lincoln have doubts over Adam Watts and Ian Pearce who both picked up knocks in their opening day defeat at Rotherham on Saturday.
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Pobjeda u liga kupu protiv Lincolna 4-0. Strijelci su bili Howson u drugoj, Becchio u sedmoj, Sam u 30', i Kilkenny u 71. minuti utakmice. Sta reci za samu tekmu, dominirali smo od pocetka do kraja i zasluzeno dobili te na taj nacin se moralno pripremili za utakmicu u nedjelju protiv Nottinghama. Nadam se da cemo izvuci barem remi u nedjelju.
http://www.skysports.com/football/match ... 55,00.html
http://www.skysports.com/football/match ... 55,00.html
Side before self
vidim lagana pobjeda cestitke 

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- L'Avvocato
- Kontakt:
Gledao sam ovu utakmicu protiv Derbya i mogu samo reci da imate katastrofalnu odbranu ... pogotovo stopere. Steta jer sam navijao da dobijete zbog onih navijaca ... prejaki su.
Srecom pa ste sad imali ovu utakmicu da dobijete malo na samopouzdanju pred Not.Forest ... nadam se da cete doci do pobjede.
Srecom pa ste sad imali ovu utakmicu da dobijete malo na samopouzdanju pred Not.Forest ... nadam se da cete doci do pobjede.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
odlicna tekma u nedelju, steta sto je necu moci gledati 

Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- mexy_whites
- Kontakt:
Imas prenos na SK + Srbija....ako imas taj program mozes pogledat ili na digitaliCLS je napisao/la:odlicna tekma u nedelju, steta sto je necu moci gledati

Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Nottingam Forest - Leeds United 15.08.2010. 14:15
Direktan prenos na SK+
Utakmica u kojoj je Forest favorit iz vise razloga. Prosle sezone su na svom stadionu igrali fantasticno i samo zbog lose gostujuce forme nisu uspjeli odrzati korak sa WBA u borbi za 2. mjesto. Imaju dosta dobru ekipu i prije svega napad koji prevode Dexter Blackstock i Robert Ernšou. Prije starta sezone su uz Midllesbrough slovili za najveceg favorita za ulazak u visi rang. Prve dvije tekme sezone su izgubili pa mi u tome trazimo svoju sansu. No za razliku od nas nemaju problema s povredama i samo je u dvojbi Kelvin Wilson no i on ce najvjerovatnije nastupiti. Mi imamo nekoliko kljucnih igraca out no ipak mozemo sa nekom defanzivnijom taktikom doci do pozitivnog rezultata.
Leeds bi trebao nastupiti u ovoj postavi: Schmeichel, Collins, Naylor/Bruce, Connolly, Bessone, Killkenny, Howson, Johnson, Sam, Watt, Becchio. Ovo je formacija 4-5-1 sa transformacijom u 4-3-3 kad imamo loptu prilikom cega ce Watt i Sam djelovati dosta ofanzivno, kao krilni napadaci.
Eto ko ima sportklub + moze pogledat tekmu 2 engleska posrnula giganta
http://www.leeds.vitalfootball.co.uk/ar ... p?a=209103
Direktan prenos na SK+
Utakmica u kojoj je Forest favorit iz vise razloga. Prosle sezone su na svom stadionu igrali fantasticno i samo zbog lose gostujuce forme nisu uspjeli odrzati korak sa WBA u borbi za 2. mjesto. Imaju dosta dobru ekipu i prije svega napad koji prevode Dexter Blackstock i Robert Ernšou. Prije starta sezone su uz Midllesbrough slovili za najveceg favorita za ulazak u visi rang. Prve dvije tekme sezone su izgubili pa mi u tome trazimo svoju sansu. No za razliku od nas nemaju problema s povredama i samo je u dvojbi Kelvin Wilson no i on ce najvjerovatnije nastupiti. Mi imamo nekoliko kljucnih igraca out no ipak mozemo sa nekom defanzivnijom taktikom doci do pozitivnog rezultata.
Leeds bi trebao nastupiti u ovoj postavi: Schmeichel, Collins, Naylor/Bruce, Connolly, Bessone, Killkenny, Howson, Johnson, Sam, Watt, Becchio. Ovo je formacija 4-5-1 sa transformacijom u 4-3-3 kad imamo loptu prilikom cega ce Watt i Sam djelovati dosta ofanzivno, kao krilni napadaci.
Eto ko ima sportklub + moze pogledat tekmu 2 engleska posrnula giganta
http://www.leeds.vitalfootball.co.uk/ar ... p?a=209103
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
1-1 poluvrijeme zavrseno....solidna utakmica Uniteda prije svega u odbrani jer nismo imali ni priblizno propusta kao protiv Derbya. Nadam se da cemo ako nista vise bar zadrzat rezultat mada mozemo i do pobjede. Nottingham moze biti jako opasan u napadu sto dosad nije pokazao. I da, za Leeds je pogodio Sam nakon sjajnog centarsuta Johnsona.
Side before self
- Smudge@Yorkshire
- Kontakt:
Šteta što nismo pobijedili, bilo je prilika u nastavku, ali s obzirom da se Šumari kotiraju kao drugi favoriti i da smo ih nadigrali u drugom i ovih 1:1 je odlično. Eh, svaki vikend se Leeds gleda, još ćemo se navići na ovo uživanje...mexy_whites je napisao/la:1-1 poluvrijeme zavrseno....solidna utakmica Uniteda prije svega u odbrani jer nismo imali ni priblizno propusta kao protiv Derbya. Nadam se da cemo ako nista vise bar zadrzat rezultat mada mozemo i do pobjede. Nottingham moze biti jako opasan u napadu sto dosad nije pokazao. I da, za Leeds je pogodio Sam nakon sjajnog centarsuta Johnsona.

- mexy_whites
- Kontakt:
Nottingham 1-1 Leeds United full time
U drugom poluvremenu dosta mirnija utakmica i Leeds sigurno moze bit zadovoljan s bodom. Imali smo nekoliko izglednih prilika za razliku od domacina koji je mnogo pokusavao ali malo napravio. Opet je u par navrata skripalo u odbrani prije svega zbog stoperskog para Collins/Naylor koji zaista nisu materijal za Leeds. Mislio sam da ce Grayson ubaciti Brucea u vatru no nije to ucinio. Treba nam jos par pojacanja do kraja prelaznog roka i imacemo sasvim solidnu ekipicu za Championship. Sljedeca tekma je protiv vrlo dobrog Millwalla i tu ce Leeds traziti prvu pobjedu u ligi.
U drugom poluvremenu dosta mirnija utakmica i Leeds sigurno moze bit zadovoljan s bodom. Imali smo nekoliko izglednih prilika za razliku od domacina koji je mnogo pokusavao ali malo napravio. Opet je u par navrata skripalo u odbrani prije svega zbog stoperskog para Collins/Naylor koji zaista nisu materijal za Leeds. Mislio sam da ce Grayson ubaciti Brucea u vatru no nije to ucinio. Treba nam jos par pojacanja do kraja prelaznog roka i imacemo sasvim solidnu ekipicu za Championship. Sljedeca tekma je protiv vrlo dobrog Millwalla i tu ce Leeds traziti prvu pobjedu u ligi.
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
A znam da smo imali al i ovako je dobro. Vidio si da smo se malo povukli u zadnjih 10 minuta. Notingem sto je napravio, napravio je u prvih 15 minuta jer su nas iznenadili sa napadackom igrom. Ostatak utakmice ravnopravan s tim da smo imali bolje sanse do kraja. Sljedece protiv Millwalla, vrlo tesko ali nadam se pobjedi naravno. I da, nece biti prenosa sljedece sedmice iako igramo u 13:30Smudge@Yorkshire je napisao/la:Šteta što nismo pobijedili, bilo je prilika u nastavku, ali s obzirom da se Šumari kotiraju kao drugi favoriti i da smo ih nadigrali u drugom i ovih 1:1 je odlično. Eh, svaki vikend se Leeds gleda, još ćemo se navići na ovo uživanje...

Side before self
Dobra tekma, naročito drugo poluvrijeme. Nadati se da će oba tima uskoro u najviši rang 

LUHG!
- mexy_whites
- Kontakt:
Mislim da nam je tamo i mjestoR.J.W.G. je napisao/la:Dobra tekma, naročito drugo poluvrijeme. Nadati se da će oba tima uskoro u najviši rang

Evo i gol Lloyda Sama:
Side before self
ma imam gdje gledati, vec sam mislio necu biti kuci pa moci gledatimexy_whites je napisao/la:Imas prenos na SK + Srbija....ako imas taj program mozes pogledat ili na digitaliCLS je napisao/la:odlicna tekma u nedelju, steta sto je necu moci gledati

Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- mexy_whites
- Kontakt:
Leeds United - Millwall 21.08.2010. 13:30
U trecem kolu United igra na Ellandu protiv vodece momcadi na tabeli i nada se da ce doci do prve pobjede u Championshipu. Protiv Nottingama smo odigrali jako dobro i ukoliko se ponovi takva igra moglo bi se doci do bodova. Nakon suspenzije se u ekipu vraca Davide Somma mada ce vjerovatno ostati na klupi za rezerve. Snodgrass, Paynter i Parker su jos uvijek povrijeđeni dok ce ostatak momcadi konkurisati za prvih 11. Mike Grella bi mozda mogao uletiti u prvu postavu nakon 2 gola u srijedu za rezerve no Grayson ce se vjerovatno odluciti za isti sastav kao i protiv šumara. U toj tekmi smo presli sa 4-5-1 na 4-4-2 formaciju tako da bi se Sanchez Watt trebao naci u napadu sa Becchiom ako tako bude. No posto igramo kuci mozda budemo igrali 4-3-3 sa Wattom i Samom kao krilnim napadacima i Becchiom u sredini. Sto se tice Millwalla samo im je Scot Barron dvojben od igraca koji su ranije nastupali, tako da su gotovo kompletni. Sa njima nemamo dobar skor u zadnje vrijeme a i zadnju tekmu na Ellandu smo izgubili 2-0. Mislim da im je najjaca strana dobro organizovana timska igra, pri cemu Kenny Jackett kupi najvece zasluge. Valjda cemo sutra biti raspolozeniji jer sigurno imamo kvalitetu da ih dobijemo. Ukoliko se to ne desi, Graysone pod hitno pojacavaj napad.
Nadam se prvoj pobjedi u Championshipu i napretku prema gornjem dijelu tabele.
U trecem kolu United igra na Ellandu protiv vodece momcadi na tabeli i nada se da ce doci do prve pobjede u Championshipu. Protiv Nottingama smo odigrali jako dobro i ukoliko se ponovi takva igra moglo bi se doci do bodova. Nakon suspenzije se u ekipu vraca Davide Somma mada ce vjerovatno ostati na klupi za rezerve. Snodgrass, Paynter i Parker su jos uvijek povrijeđeni dok ce ostatak momcadi konkurisati za prvih 11. Mike Grella bi mozda mogao uletiti u prvu postavu nakon 2 gola u srijedu za rezerve no Grayson ce se vjerovatno odluciti za isti sastav kao i protiv šumara. U toj tekmi smo presli sa 4-5-1 na 4-4-2 formaciju tako da bi se Sanchez Watt trebao naci u napadu sa Becchiom ako tako bude. No posto igramo kuci mozda budemo igrali 4-3-3 sa Wattom i Samom kao krilnim napadacima i Becchiom u sredini. Sto se tice Millwalla samo im je Scot Barron dvojben od igraca koji su ranije nastupali, tako da su gotovo kompletni. Sa njima nemamo dobar skor u zadnje vrijeme a i zadnju tekmu na Ellandu smo izgubili 2-0. Mislim da im je najjaca strana dobro organizovana timska igra, pri cemu Kenny Jackett kupi najvece zasluge. Valjda cemo sutra biti raspolozeniji jer sigurno imamo kvalitetu da ih dobijemo. Ukoliko se to ne desi, Graysone pod hitno pojacavaj napad.
Nadam se prvoj pobjedi u Championshipu i napretku prema gornjem dijelu tabele.
Side before self
@Mexy ima li sutra na bilo kome SK prenos?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- mexy_whites
- Kontakt:
Nema prenosa, Sk prenosi Coventry - Derby u 1:15. StetaDevil je napisao/la:@Mexy ima li sutra na bilo kome SK prenos?

Side before self
Danas ima dobra utakmica sa Millwallom. Iako su oba tima ušla iz treće lige mislim da je to najbolje što u ovoj sezoni championship može ponuditi. Oba tima su u dobroj formi ali iza sebe imaju i navijače i reputaciju. Šteta što nema prenosa ove utakmice.
kada vam se vracaju ona dvojica sto su povrijedjena ??
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- mexy_whites
- Kontakt:
Zavrseno prvo poluvrijeme. Rezultat 1-1 ali smo potpuno dominantni i trebali smo voditi bar 2 3 razlike. Evo zasto: Leeds United . Millwall
17(10) Shots (on Goal) 2(1)
Nadam se da cemo ovako nastaviti mada obzirom na to koliko je ovaj Millwall sretna ekipa ne bi me cudilo da pobijede.
17(10) Shots (on Goal) 2(1)
Nadam se da cemo ovako nastaviti mada obzirom na to koliko je ovaj Millwall sretna ekipa ne bi me cudilo da pobijede.
Side before self
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 7 gostiju.