Calciopoli/Farsopoli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

gogo_s
Kontakt:

Re: Calciopoli/Farsopoli

Post Postao/la gogo_s » 19 apr 2010, 18:40

Moggi: Opraću obraz

Bivši direktor Juventusa Luciano Moggi je ubjeđen da će očistiti obraz nakon novih saslušanja vezanih za aferu Calciopoli zbog koje je 2006. godine Juventus izbačen u Seriju B, titula je dodjeljena interu, a Moggi kažnjen zabranom bavljenjem bilo kakvog posla vezanog za fudbal.

Bivši direktor Juventusa je proglašen za vođu sistema u kojem su čelnici mnogih klubova uticali prilikom delegiranja sudija.

Ipak, Moggi je iznio nove dokaze vezane za Calciopoli kojim će dokazati da su svi isto radili u to vrijeme, a ne samo Juventus.

"Ne postoje krivci. To su samo bili ljudi koji su radili svoj posao i gledali najbolje u interesu svojih klubova. Nije postojao nikakav sistem koji je favorizovao Juventus. Sve će se ovo dokazati i na kraju će svi znati da ništa nisam loše uradio".
Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi
FORZA LA JUVE!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 19 apr 2010, 19:15

recenica koju ja stalno ponavljam, a i ona koja mi stoji u sigu.. niko nije namjestao ljudi moji, ali se ljudi koji su inzistirali na izbacivanje Juventusa ( iako su znali da Juve nije kriv ni po cemu ) moraju adekvatno kazniti.. Serie B, 2 Scudetta i 200m bi bilo dovoljno za mene..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

gogo_s
Kontakt:

Post Postao/la gogo_s » 20 apr 2010, 20:31

Carlo Ancelotti bio je spriječen da prisustvuje suđenju za namještanje utakmica u Seriji A ali se proces uprkos tome zahuktao.

Bivši trener Juventusa i Milana, Carlo Ancelortti zbog islandske prašine nije mogao da bude saslušan u sudu u Napulju ali su se zato dogodile druge "erupcije" u ovom slučaju.

Na zahtijev advokata Luciana Moggia, sudija je dozvolio da se dokazi sa 75 novih traka koje su snimljene prilikom prisluškivanja telefona upotrijebe na sudu, što će pokrenuti velike polemike u javnosti.

Advokati odbrane tvrde da trake dokazuju da su inter i neki drugi klubovi, koji prvobitno nisu bili uključeni u aferu takođe pokušavali da biraju određene sudije za svoje mečeve, dok tužioci to poriču.

Čelnici intera, kluba koji nije bio optužen u vrijeme kada je skandal izbio 2006. godine, su bijesni na navodne pokušaje da ih uvuku u pomenutu aferu.
Ti seguiremo anche noi
FORZA LA JUVE!

gogo_s
Kontakt:

Post Postao/la gogo_s » 20 apr 2010, 22:49

Evo još jedna vijest

Za danas zakazano ročište u predmetu Calciopoli u Napulju, odloženo je za sledeći utorak, odnosno 27. april, jer trener Chelsea Carlo Ancelotti i veliki broj drugih ljudi nije mogao da doputije u Italiju zbog problema u avio saobraćaju koji je prouzrokovala vulkanska erupcija na Islandu.

Sudija je zatvorio postupak nakon kratke rasprave koja je trajala manje od sat vremena, a u kojoj su određeni planovi za sledeće ročište.

Nakon što je Moggi napustio zgradu suda, dao je kratku izjavu za novinare:

"Pitajte Juventus zašto se oni sami ne brane i zašto sam ja jedini koji ih brani."
Ti seguiremo anche noi
FORZA LA JUVE!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 22:52

smijem li ja odgovoriti?

uprava Juventusa tj. Elkann je bio ukljucen u sve to.. sve je to samo namjesteno Juventusu.. tj. Moggiju je namjesteno.. nsita ovo nije postojalo.. da da.. Milan je namjstao pa su osvojili ligu prvaka, da da.. Juve je namjstao i nije mogao bez namjestanja.. a ne ljeto neka mala ekipa imenom i prezimenom Italija je osvojila svjetsko prvenstvo iste te godine, a okosnicu tima su cinili igraci iz Juventusa.. i bili najzasluzniji za to.. cekaj, jel ono Cannavaro bio najbolji igrac svijeta.. onaj Cannavaro iz Juventusa? ili nije? :?

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

___Benny___
Kontakt:

Post Postao/la ___Benny___ » 20 apr 2010, 23:43

daffy je napisao/la:smijem li ja odgovoriti?

uprava Juventusa tj. Elkann je bio ukljucen u sve to.. sve je to samo namjesteno Juventusu.. tj. Moggiju je namjesteno.. nsita ovo nije postojalo.. da da.. Milan je namjstao pa su osvojili ligu prvaka, da da.. Juve je namjstao i nije mogao bez namjestanja.. a ne ljeto neka mala ekipa imenom i prezimenom Italija je osvojila svjetsko prvenstvo iste te godine, a okosnicu tima su cinili igraci iz Juventusa.. i bili najzasluzniji za to.. cekaj, jel ono Cannavaro bio najbolji igrac svijeta.. onaj Cannavaro iz Juventusa? ili nije? :?
hahahah,drze dobar ti je post al si se polijepo obrukao tada je ,.cannavaro igrao u REAL MADIRDU,. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@paja- je izjavio:''Liverpool treba odigrati casno i pustiti malim rusima da osvoji svoj drugi treci trofej u historiji i time pokazati da United ni uz pomoc sudaca tokom cijele sezone nece osvojiti titulu!''

gogo_s
Kontakt:

Post Postao/la gogo_s » 21 apr 2010, 08:04

___Benny___ je napisao/la:

hahahah,drze dobar ti je post al si se polijepo obrukao tada je ,.cannavaro igrao u REAL MADIRDU,. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pogrešno, Cannavaro je tek nakon svjetskog prešao u Real, svjetsko je osvojio kao igrač Juventusa. A najboljim igračem je proglašen baš zbog igre na svjetskom
Ti seguiremo anche noi
FORZA LA JUVE!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 21 apr 2010, 09:32

joj :oops: jesam se obrukao.. :oops: odoh sad sa foruma.. :oops:

:?

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 apr 2010, 11:34

joj jarane sto se ti obruka,Cannavaro kad dodje u Real,lik samo propade, :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 21 apr 2010, 13:09

nemoj te momku zamjeriti.. neka.. ja ipak mislim da prati fudbal od 2007 godine pa misli da je Cannavaro po prvi put kod nas ove sezone..

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 21 apr 2010, 18:25

evo izgleda da talijanski nogometni savez ponovo otvara slučaj calciopoli

http://www.football-italia.net/apr21o.html
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 apr 2010, 18:31

Da, da ... slucaj je ponovo otvoren zbog novih dokaza kontra intera, udinesea, palerma, Rome, bologne i cagliaria.

Evo sa zvanične stranice FIGC-a:
http://www.figc.it/it/204/24290/2010/04/News.shtml
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 21 apr 2010, 18:34

kasnite.. davno sam aj to rek+o :P

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 apr 2010, 18:36

daffy je napisao/la:kasnite.. davno sam aj to rek+o :P
a gdje to :mrgreen:
★★★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 21 apr 2010, 18:38

transkripti su kopirani sa Juvebalkana.. da ne bi sad trazio sve postavio sam ova dva 'bitnija' da bi imali mali pregled o cemu se tu zapravo radi.. treba jos napomenuti da ce 13. aprila ( za 3 dana ) biti predstavljeni svi transkripti sudu u Napulju gdje rijesava slucaj.. i tu bi trebalo vec biti jasnije sta ce biti.. uprava Juventusa se prije par dana oglasila i rekla da ce traziti ponovno pokretanje slucaja, a FIGC ( Italian Football Federation ) ce nakon sudjenja u Napulju ponovo pokrenuti proces i sve detaljno istraziti..
prva stranica, prvi post :mrgreen:

napredni sam od ostalih.. jea :D

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 21 apr 2010, 18:56

e tek sad kad pokrenu ovaj postupak ova tema ima smisao jer kako sam već ranije pisao krivični postupak protiv moggia nema veze s calciopolijem (osim što će i taj sportski sud kad se formira eventualno koristiti neke dokaze koji su korišteni i u ovom napuljskom suđenju).
ali ne treba od tog postupka očekivati nešto spektakularno, eventualno da se i interu oduzme onaj prvi skudeto i da se ne dodjeli nikome ili eventualno romi, a od velikih kazni nema ništa, jer figc se trudi vratiti seriu a ponovo u sam vrh evropskog fudbala, tako da od nekih izbacivanja i sl. nema ništa-to je čisto moje mišljenje, al pred nama je pa ostaje da vidimo hoće li tako stvarno i biti
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 apr 2010, 18:57

daffy je napisao/la:
transkripti su kopirani sa Juvebalkana.. da ne bi sad trazio sve postavio sam ova dva 'bitnija' da bi imali mali pregled o cemu se tu zapravo radi.. treba jos napomenuti da ce 13. aprila ( za 3 dana ) biti predstavljeni svi transkripti sudu u Napulju gdje rijesava slucaj.. i tu bi trebalo vec biti jasnije sta ce biti.. uprava Juventusa se prije par dana oglasila i rekla da ce traziti ponovno pokretanje slucaja, a FIGC ( Italian Football Federation ) ce nakon sudjenja u Napulju ponovo pokrenuti proces i sve detaljno istraziti..
prva stranica, prvi post :mrgreen:

napredni sam od ostalih.. jea :D
a dobro to je samo bila najava, ovo je zvanično :mrgreen: :mrgreen:

kako god, ovo je odlicna vijest ... konacno malo pravde ;)
★★★

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 apr 2010, 18:59

tony-mortale je napisao/la:e tek sad kad pokrenu ovaj postupak ova tema ima smisao jer kako sam već ranije pisao krivični postupak protiv moggia nema veze s calciopolijem (osim što će i taj sportski sud kad se formira eventualno koristiti neke dokaze koji su korišteni i u ovom napuljskom suđenju).
ali ne treba od tog postupka očekivati nešto spektakularno, eventualno da se i interu oduzme onaj prvi skudeto i da se ne dodjeli nikome ili eventualno romi, a od velikih kazni nema ništa, jer figc se trudi vratiti seriu a ponovo u sam vrh evropskog fudbala, tako da od nekih izbacivanja i sl. nema ništa-to je čisto moje mišljenje, al pred nama je pa ostaje da vidimo hoće li tako stvarno i biti
Dijelimo slicno misljenje. Tesko da ce biti velikih kazni jer su uvidjeli kako je pao rejting lige nakon izbacivanja Juventusa. Nece napraviti istu gresku.
★★★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 21 apr 2010, 19:31

ma da.. ovo je otvoreno jer ako se dokaze da je Moggi nevin onda je i Juve nevin..

mene ne interesuje Serie A, mene samo zanima da nam se na posten nacin oduze svi za 5 godina patnje.. mada je nemoguce da nam priblizno se oduze, ali nekako moraju..

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 25 apr 2010, 09:38

izvor juventuz.com,post sve govori kakav je osjecaj

This correspondence is directed at Juventus SpA, the FIGC and all Juventus fans.
http://www.j1897network.com/forum/in...e-t263132.html
(I did not write this but have translated it and will try to spread it)

WE WANT JUSTICE

Only four years have passed but for us fans it seems like many more. From 2006 to the present day we have absorbed too many humiliations, now it is time to seriously raise our voices.

The intercepted phone calls that have emerged recently from lawyers Prioreschi and Trofino in the Neapolitan Civil Court demonstrated one simple thing: those who four years ago professed immaculate honesty and walked the streets wearing the white veil of virginity with the “Scudetto of Embarrassment” stitched on top, made calls that were far worse than anything heard in 2006.

- Never was Moggi overheard asking for two linesmen from designator Mazzei let alone obtaining them.

- Never was Moggi overheard suggesting a new method to assign referees (and request to discontinue the random draw), inserting referees outside of the grid process to increase the probability of obtaining a desired referee.

- Never was Moggi found conversing with referees on the phone, excluding the call Paparesta made to Moggi after he officiated the Reggina-Juventus match which Moggi terminated with seconds claiming he had nothing to say to him.

- Never was Moggi heard requesting and being granted a referee for a Coppa Italia match (remember that Coppa matches did not adhere to a random draw process but rather straight assigning of referees).

Juventus fans are not stupid. It is clear as day that there were no fixed games in the “incriminated seasons” on behalf of Juventus, Inter, Milan, or any other club (this sentiment is further shared by the very judges who stated as much in the verdicts they wrote in July of 2006).

The only evident “system” was one that the FIGC itself created and promoted whereby team directors were invited and encouraged to maintain dialogue with referee designators for the purposes of communicating feedback be it satisfaction or criticism, there was certainly no mafia style organism governed by two men, who have now suffer consequences alone while all others continue to walk freely proclaiming their innocence.

It appears as though there are but two possible outcomes:

- It is determined that all are innocent: in such a case we demand that the FIGC reassign the 28th and 29th league titles to Juventus, a public apology for the damage that has been caused to the Juventus name along with a demand to Juventus SpA for an economic restitution by the FIGC for the financial losses incurred by the federation’s decisions. These are the MINIMUM acceptable actions that the team’s directors could carry out to finally demonstrate respect towards its fans that have remained loyal even in Serie B.

- It is determined that all are guilty: in such a case we demand that the FIGC open a new investigation in their Sporting Tribunal to analyze the new intercepted calls and that the same rules applied four years ago be applied again. This could only be realized by the relegation of certain”honest” teams.

The behavior was the same for all team directors, therefore we ask for only fair and equal treatment for all. Other solutions will not be tolerated from the Juventino population; do not think that revoking the 2006 title from Inter will be sufficient to pacify the country’s biggest fan base and burry the hatchet. We want a trial, we want the truth. The time of half truths and power games has come to an end.

Since all our prior requests for clarity regarding this case have fallen on deaf ears, now we are obligated to communicate by threat.

If these demands are not met by Juventus FC or the FIGC we are prepared to boycott the entire football product, because at that point it will become clear to all that this is not a league based on sport and competition but rather a farce where it is acceptable to make those who spend more win. No season ticket sales, no regular tickets, no magazine or web subscriptions, no pay TV, no merchandise, absolutely nothing.

• We do not want this type of football.
• For this type of football you will have to proceed without our money.
• This type of football Mr. Moratti will have to finance entirely.

We are many, we are awaiting the results of this case and we are infuriated.
Do not call our bluff because we assure you that in such a case we will bring our money elsewhere.

It is our consumer right and no one will take it away.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.