FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Moderator/ica: GracanicaAA

BosanacGorstak
Kontakt:

Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Post Postao/la BosanacGorstak » 29 avg 2019, 23:24

Bosnausrcu9 je napisao/la:
slika
Na kraju se se sve smirilo, a Fukare su se sada oglasile i istakle nezadovoljstvo ponašanjem pripadnika zaštitarske agencije.

"Poštovani prijatelji FK. Sloboda, ispred navijača "Fukare" želimo da vas upoznamo sa represivnim, a ničim izazvanim mjerama pripadnika specijalne policije, kao i neprofesionalnom i pristrasnom ponašanju djelatnika zaštitarske agencije Sector.
Naime, već treću domaću utakmicu smo izloženi provokacijama pojedinih uposlenika pomenute agencije. Na iste nismo reagovali, jer ne želimo nikakve probleme. Mirno i dostojanstveno bodrimo svoju svetinju, ne diramo nikoga. Juče je njihova provokacija prešla svaku granicu, kad je zaštitar (nama poznata sluzbena lica) "pozvao" našeg navijača "da izađe napolje, jedan na jedan"). Pri tome ga je uhvatio za ramena i vukao. Vođa navijača, kao i još jedan momak su vidjeli tu nemilu scenu, te su htjeli da priđu i da na miran način riješe tu provokaciju. Međutim, pripadnici specijalne policije kao da su jedva čekali da neko "pogrešno trepne", te su bez ikakvog pitanja o čemu se radi nasrnuli na ta dva momka. Otprilike je bilo riječ o 12-15 pripadnika SP i 3-4 pripadnika zaštitarske agencije Sector na ta dva navijača. Tom prilikom su ih hvatali za vrat, ubadali pendrecima, udarali bokserima u rebra, špicevima čizama ih udarali u zadnje lože. Oba navijača su zadobili tjelesne povrede, za koje naravno imaju nalaze, jer su potražili medicinsku pomoć.
Nije nam jasno zašto je Tušanj jedini stadion u državi gdje policija trenira strogoću na domaćim navijačima.
:kafa:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 avg 2019, 23:25

cadillac je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Au,ne vadi ga Gorštak....ono kulturno, podrinjski :tokralju: :urnebes: :rol:
Jes ti drago ko da ti ga je ženi stavio :urnebes: :urnebes:
Poznati tuzlanski humor ...ti i makabi mora da se drogirate zajedno
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 29 avg 2019, 23:26

Kaže Hazmir Gorštaku, od sutra ideš u školu za analfabete.

Kad će Gorštak: pa što ću u skoli, ne treba mi škola za anal.
staragarda je napisao/la:
cadillac je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Au,ne vadi ga Gorštak....ono kulturno, podrinjski :tokralju: :urnebes: :rol:
Jes ti drago ko da ti ga je ženi stavio :urnebes: :urnebes:
Poznati tuzlanski humor ...ti i makabi mora da se drogirate zajedno
Za tebe je Fikret Abdić pojam lojalnosti baro pored preliva iz septičke jame u Indiji.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 29 avg 2019, 23:28

Djeca sta ces.. :)
Vase je jedan lik vratio postrojio i ugasio hehe

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 avg 2019, 23:29

Beduin je napisao/la:
Heller je napisao/la:
Zar nemaš stida ni srama smegmo najvećeg beskućnika Ugande.
Sigurno ima od Azmira besplatno tehnicki na taxiju. Sjecas se da se hvalio ovdje kako je vozio jednom Azmira :urnebes:

Razumijem ove maloljetnike, al stara guzica kad se pocne ofirat i prodavat.
Kupio mi Azem novo vozilo...sad radim samo na potezu slavinovici-simin han :urnebes:....a reko je da ako naletim na kojeg igraca slobode kako pješke šamara do Tusnja obavezno ga odvucem ...on će platit....valjda ne slaže :D :rol:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 29 avg 2019, 23:31

Kupio mi Azem novo vozilo...sad radim samo na potezu slavinovici-simin han :urnebes:....a reko je da ako naletim na kojeg igraca slobode kako pješke šamara do Tusnja obavezno ga odvucem ...on će platit....valjda ne slaže :D :rol:
Šta će tamo koji ****.

Čujem Hazmir je Gorštaka angažovao da sutra poslije utakmice počupa česme, utičnice i instalacije u slučaju poraza. Ipak mu je to u genima
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 29 avg 2019, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 29 avg 2019, 23:33

Treba se cuvati sectora.nesto mi smrdi zadnjih mjeseci ali bit ce nas akoBogda
A policija i ovi majmuni iz sektora qrac ce zaviriti tu kada nas je 3500 i nisu sami omladinci u kopu.
Ma bit ce dosta starije raje ne vjerujem da ce sektor nesto uradit,mada hoce svakako cekati najmanji incident pa da uleti SP
Udjes na temu Slobode i imam sta i vidjeti.Prepali se ljudi zastitarske agencije na njihovoj tribini :urnebes:
Strasne Fukare iz grada soli,nemoj da se pogazite kad krene stampedo ako vas zaganjaju zastitari :roll:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 avg 2019, 23:33

Heller je napisao/la:
Šta će tamo koji ****.
Valjda ostalo nekog hljeba bajatog i kifla od juče pa ko veli da pomogne...opet :urnebes:
A oni pješke lakapo prema gore...ljubav na usta ulazi....hahahahahha

cadillac
Kontakt:

Post Postao/la cadillac » 29 avg 2019, 23:37

staragarda je napisao/la:bit ce sto bude..kome se ne bude svidjelo ne mora ni dolazit na Tusanj..nema sanse da se svima ugodi....SLOBODA I NJENA ISTORIJA JE U NASIM SRCIMA I GLAVAMA A NE U PAPIRIMA I RACUNARIMA..sad samo jako i igurat pricu do kraja
E jesi izguro priču,svaka ti čast :urnebes:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 29 avg 2019, 23:38

Heller je napisao/la:
Šta će tamo koji ****.
Valjda ostalo nekog hljeba bajatog i kifla od juče pa ko veli da pomogne...opet :urnebes:
A oni pješke lakapo prema gore...ljubav na usta ulazi....hahahahahha
Ako vidis gdje Lazarevica i Crnogorca,povuci ih i bog ce ti dupli sevap upisat :kafa: :mrgreen:
Onakvu kuknjavu nisam odavno vidjeo,svaki put kad nadjem clanak da kopiram na forum,jednostavno mi same suze naviru od tuge :o :(
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 29 avg 2019, 23:40

staragarda je napisao/la: Kupio mi Azem novo vozilo...sad radim samo na potezu slavinovici-simin han :urnebes:....a reko je da ako naletim na kojeg igraca slobode kako pješke šamara do Tusnja obavezno ga odvucem ...on će platit....valjda ne slaže :D :rol:
Taman kad si pomislio da ne može gore od "taksiste romske klijentele". To je ko igraš manju veću, i izvuče 2 i kontaš može samo veća, kad kurko.
Nullius in verba

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 29 avg 2019, 23:42

BosanacGorstak je napisao/la:
Bosnausrcu9 je napisao/la:
slika
Na kraju se se sve smirilo, a Fukare su se sada oglasile i istakle nezadovoljstvo ponašanjem pripadnika zaštitarske agencije.

"Poštovani prijatelji FK. Sloboda, ispred navijača "Fukare" želimo da vas upoznamo sa represivnim, a ničim izazvanim mjerama pripadnika specijalne policije, kao i neprofesionalnom i pristrasnom ponašanju djelatnika zaštitarske agencije Sector.
Naime, već treću domaću utakmicu smo izloženi provokacijama pojedinih uposlenika pomenute agencije. Na iste nismo reagovali, jer ne želimo nikakve probleme. Mirno i dostojanstveno bodrimo svoju svetinju, ne diramo nikoga. Juče je njihova provokacija prešla svaku granicu, kad je zaštitar (nama poznata sluzbena lica) "pozvao" našeg navijača "da izađe napolje, jedan na jedan"). Pri tome ga je uhvatio za ramena i vukao. Vođa navijača, kao i još jedan momak su vidjeli tu nemilu scenu, te su htjeli da priđu i da na miran način riješe tu provokaciju. Međutim, pripadnici specijalne policije kao da su jedva čekali da neko "pogrešno trepne", te su bez ikakvog pitanja o čemu se radi nasrnuli na ta dva momka. Otprilike je bilo riječ o 12-15 pripadnika SP i 3-4 pripadnika zaštitarske agencije Sector na ta dva navijača. Tom prilikom su ih hvatali za vrat, ubadali pendrecima, udarali bokserima u rebra, špicevima čizama ih udarali u zadnje lože. Oba navijača su zadobili tjelesne povrede, za koje naravno imaju nalaze, jer su potražili medicinsku pomoć.
Nije nam jasno zašto je Tušanj jedini stadion u državi gdje policija trenira strogoću na domaćim navijačima.
:kafa:
:shh:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 avg 2019, 23:45

Heller je napisao/la:
staragarda je napisao/la: Kupio mi Azem novo vozilo...sad radim samo na potezu slavinovici-simin han :urnebes:....a reko je da ako naletim na kojeg igraca slobode kako pješke šamara do Tusnja obavezno ga odvucem ...on će platit....valjda ne slaže :D :rol:
Taman kad si pomislio da ne može gore od "taksiste romske klijentele". To je ko igraš manju veću, i izvuče 2 i kontaš može samo veća, kad kurko.
Brao,pa ti znaš i brojeve...joj kako vas je jala i druženje na keju opismenilo.. ..imaš bambu, Hazmir poslo :D

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 29 avg 2019, 23:47

Heller je napisao/la:
Brao,pa ti znaš i brojeve...joj kako vas je jala i druženje na keju opismenilo.. ..imaš bambu, Hazmir poslo :D
Zamijeni za jelkicu, treba ti na tom potezu.
Nullius in verba

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 avg 2019, 23:51

cadillac je napisao/la:
staragarda je napisao/la:bit ce sto bude..kome se ne bude svidjelo ne mora ni dolazit na Tusanj..nema sanse da se svima ugodi....SLOBODA I NJENA ISTORIJA JE U NASIM SRCIMA I GLAVAMA A NE U PAPIRIMA I RACUNARIMA..sad samo jako i igurat pricu do kraja
E jesi izguro priču,svaka ti čast :urnebes:
Jasminova sloboda i bevbin frankestajn mi nisu sekunde zanimljivi za guranja...kad su privatni projekti u pitanju rađe ću propratit ovaj Hazirov a imam i pinku jbg....i zaobidji me jer imaš tuzlaski smisao za humor i šuk.....vidi opet da mi porodicu spomenes

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 avg 2019, 00:13

NYKnicks Fan je napisao/la:
Heller je napisao/la:Za navijačku grupu Anex 7:
sloboda72 je napisao/la:Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.Ovo govorim iz ličnog iskustva 1978 godine kad su pušteni svečano u rad.
Očistite blato sa opanaka i istuširajte se prije utakmice, možete i zube oprati (ko ima).

Nemojte s frezama i traktorima dolaziti, ako morate bez priključaka, parking nije neograničen.

Motorke i ostalo ostavite kod kuće, imamo jednu svoju pa vam možemo rentati.

Nemoj da nam ko lurade traktorčić za košenje.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Nisam podrinjac nit imam ikakve veze s podrinjem, a s tuzlom opet dosta veze i ono sto je tuzlanski neki duh i ta raja fina kulturna, taj antifasizam, rnr metal, kreativni ljudi umjetnici, informaticari... uvijek sam cijenio i bio neko vrijeme i dio toga, al tuzla je imala uvijek, a evo vidim nazalost i dalje ima tu neku tamnu stranu svoju, kao i dres slobode stendalovski, crveno i crno, svijetlu crvenu i tamnu crnu fukarasku stranu

Pored one fine raje koja ne gleda odakle je ko, ako je i ruralac neki hajd nadoce u voznji, ove fukare u dusi, tuzlanske ojebine, neradnici, prosjaci, dangube dzeparosi i sitni kokosari sto se nazivaju fukare su bas i pogodile s nazivom kako niko na prostoru balkana nije pogodio s nazivom, ko da vam je mesa selimovic dao naziv oca'm

Poznavao sam mnoge te fukare u dushi, levate klasicne i nehljebovce sto se zicaju do pedesete od oca i matere, il od kokosarenja, varanja nena jadnih i djedova iz sela koje muka na tjera u tuzlu doktoru i sl, to je otpad i fukara za enciklopedija, jedino cime se hvale je sto su tuzlaci, 'oni pravi', nikakvog drugog kvaliteta nemaju, nit hoce knjige, nit motike nit lopate nit koji qrac, ponose se ruznim, smrdljivim, sivim, tonecim gradom. Najsmjesnije mi kad ta fukara sto omalovazava te podrinjce, zivinicane, banovicane i sl, kad edjes u pricu s njim il njihovim roditeljima, skontas da su i oni sami samo jednu generaciju prije tako iz istih ili slicnih mjesta tu u tuzlu dosli, i sad su ko neki starosjedioci, stara raja carsijska, fuj

Dugo nisam bio u tuzli i skoro navrnem, i iznenadim se kako je carsija napredovala, nema onog nekadasnjeg smrada, oni neki parkovi zone sumraka gdje je olos ordinirarala sad uredjeno sve, zene i djeca setaju, drago mi zbog stare raje moje tuzlanske zbog tog napretka, ovaj vas nacelnik il ko vec, svaka cast ko radi na tome, pravi evropski grad tuzla postaje, duh nikad nije bio upitan al sad i izgledom ide prema tome, i konto sam da je i ona fukaraska strana zamrla, al vidim sad da nije, drze se i dalje ti recidivi

Bolesno je vrijedjati ove podrinjce, neka ljudi nek zive i nek imaju taj nemi svoj klub, taj azmir koliko ga znam momak je susta suprotnost ovih nasih posleratnih bogatasa, ko mladvje nahebo u podrinju, otiso u ameriku, zarradio pare, nije se ovdje obogati na privatizaciji, politici, guljennju radnika za 400 maraka, frajer je donio neke pare, ulaze u nesto, nesto pokusava, i ovi podrinjci mozda nisu profinjeni, al su generalno vrijedan narod i u tuzli i svugdje gdje ih je sudbina odvela, ako imaju ti neki klub i finansijera pustite ljude na miru, platite cenera kartu, ako nemate fatajte se posla da imate, bavite se slobodom koja je od giganta nekadasnjeg svedena na fukaraski nivo da igraci u 21 stoljecu gladuju, nikad simin han nece biti ono sto je bila sloboda, al pustite ljude nek se bave svojim poslom, a vi svojim
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 avg 2019, 00:25

N a j e b o si sad romario...oprat će te na ruke raja sa keja...hahahahahaha....i da ti kažem....baš puno kenjas, ne navijaju samo podrinjci za Tuzlu....odakle ti to :? :D

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 30 avg 2019, 00:35

Beduin je napisao/la:
Heller je napisao/la:
Zar nemaš stida ni srama smegmo najvećeg beskućnika Ugande.
Sigurno ima od Azmira besplatno tehnicki na taxiju. Sjecas se da se hvalio ovdje kako je vozio jednom Azmira :urnebes:

Razumijem ove maloljetnike, al stara guzica kad se pocne ofirat i prodavat.
Hvalio se Azmir kaze kako ga stararinaka ispostovao jos sa blowjob-om :lol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 avg 2019, 00:46

staragarda je napisao/la:N a j e b o si sad romario...oprat će te na ruke raja sa keja...hahahahahaha....i da ti kažem....baš puno kenjas, ne navijaju samo podrinjci za Tuzlu....odakle ti to :? :D
Kakvog keja, gdje je to, ispo sam iz tokova, a ovo za tuzla citi nemam pojma o toj ekipi nista nit me zanima, al kako vidim samo se neki podrinjci pominju pa sam konto da za taj klub uglavnom navijaju prognanici koji su se nastanili po periferiji tuzle,normalno ne samo oni al vecina, tako to barem djeluje ko gleda to sa strane
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 30 avg 2019, 00:58

Romariooo je napisao/la:
staragarda je napisao/la:N a j e b o si sad romario...oprat će te na ruke raja sa keja...hahahahahaha....i da ti kažem....baš puno kenjas, ne navijaju samo podrinjci za Tuzlu....odakle ti to :? :D
Kakvog keja, gdje je to, ispo sam iz tokova, a ovo za tuzla citi nemam pojma o toj ekipi nista nit me zanima, al kako vidim samo se neki podrinjci pominju pa sam konto da za taj klub uglavnom navijaju prognanici koji su se nastanili po periferiji tuzle,normalno ne samo oni al vecina, tako to barem djeluje ko gleda to sa strane
Ima @staragarda da nije iz Podrinja navija za njih trenutno valjda. On to promjeni začas kao nasi politicari zacas dres zamjene.
Ne cini ti si bas je tako kako si napisao.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.