Najžešća rivalstva između nogometnih klubova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

KONGO
Kontakt:

Re: Najžešća rivalstva između nogometnih klubova

Post Postao/la KONGO » 03 jan 2010, 03:31

River- Boca
Fener-Galata
Roma-Lazio
Betis-Sevilla

Cardiff-Swansea
Nisu klubovi nesto extra al' navijaci su opasni :mrgreen: !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 03 jan 2010, 10:23

West Ham - Milwall ;)

I prošle godine ( 2009 ) su se potukli na stadionu... Iako znamo šta znači u Engleskoj ako pređeš prostor za navijače... al opet... ne vole se ljudi :D

a najstariji derbi, gradski je, Hearts - Hibernian...

A jedan od najboljih derbia meni je, lično, Lazio - Roma :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

jalehordas
Kontakt:

Post Postao/la jalehordas » 03 jan 2010, 10:28

Mozda se nece neko sloziti ali ja smatram da medju 20 najvecih derbija se moze uvrstiti i derbi Sarajevo Zeljo
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 03 jan 2010, 10:31

jalehordas je napisao/la:Mozda se nece neko sloziti ali ja smatram da medju 20 najvecih derbija se moze uvrstiti i derbi Sarajevo Zeljo
Po britanskom listu ( samo ne znam kojem ), slušao sam to preko radia, derbi Sarajevo - Željezničar je 20 derbi u EUROPI :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 03 jan 2010, 10:38

KONGO je napisao/la:River- Boca
Fener-Galata
Roma-Lazio
Betis-Sevilla

Cardiff-Swansea
Nisu klubovi nesto extra al' navijaci su opasni :mrgreen: !
sta ce ti taj zadnji :roll: umjesto njega zvezda -patrizan ;)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 03 jan 2010, 10:45

Pastuh je napisao/la:Red Army i ultrasi.

[youtube][/youtube]

Heh, i na ovakvom stadionu ovakva atmosfera. Oni su jaki na priči ali kada treba imati muda onda nestanu tek tako.
đes Rambo :D
1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 jan 2010, 14:18

ŠB_Fidelis je napisao/la:
daffy je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:torino-juventus, torineza dođe u hiljadama, a juventina onih 700 što gleda i sve ostale utakmice juventusa u torinu, uglavnom to treba doživjeti ;)
a vi vjerovatno ovdje mislite na huliganstva, tuče, noževe, brojanje mrtvih i sl. srednjovjekovna njasra - to je u pravu ovaj gore kad kaže da toga u milanu nema, ali pjevanja i navijanja 90 minuta za svoj tim + extra koreografije koje osim na nou campu se u evropi skoro nigdje nemože vidjeti ima itekako(imao sreću da budem jednom i mogu reći da mi je to definitivno jedan od najljepših dana u životu)
od ovih derbija koje ste vi spominjali bio jedino po par puta sarajevo-željo, i dinamo-hajduk, bilo sasvim ok, al ništa više od toga
hahahaha koja patetika.. jao.. ali sto je najgore, Juventus ima navijaca kao sto inter i milan nemaju zajedno.. pratim tekme Seria a svake sedmice.. pogledam ponekad i milan i inter i mogu reci da ste smijesni.. gledaj gostovanja Juventusa.. svako gosotvanje ove godine kao i sva prethodna se navijalo za Juve a ne za domacina.. svaku tekmu ces cuti 'Forza Juve'.. dok milaneze samo cujes kad igraju kuci..
Mozda, i to samo mozda, ali unutar Italije, ne u vlastitom gradu. U vlastitom gradu zna se tko je gazda i za koji su klub ljudi vezani - Torino. To je cinjenica obicna. Juventus te gledatelje NEMA. Oni sto se na njih kace kao ''navijaci'' su oni koji padaju na trofeje i titule, a s obzirom da im Juventus to cesto moze ''pruziti'', veliki su navijaci istog, kao. Medjutim, kuci Juventus nema upola gledanost kao Inter ili Milan, kad vec spominjes.
A sto se tice gostovanja, tu upravo dolaze ovi gore spomenuti na djelo. A ima i jedna dobra ne tako davna fora, tj. vic, u vezi posjecenosti Juventusa. Ide nesto tipa : ''zasto Juventus ima tako slabu gledanost kuci za razliku od one u gostima?'' - ''Kuci svi znaju da kradu, a u gostima ljudi dodju da se u to ustvari i uvjere''. :D
Veze ti nemas, zasto Juve ima navijace sirom Italije. Samo bezze maltis i bubas. Prvo se informisi, pa onda se pravi pametan.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 03 jan 2010, 15:06

Roma-Lazio
Inter-Milan
Hajduk-Dinamo
Velež-Zrinjski ;)
Partizan-Zvezda

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 jan 2010, 20:50

ŠB_Fidelis je napisao/la:
daffy je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:torino-juventus, torineza dođe u hiljadama, a juventina onih 700 što gleda i sve ostale utakmice juventusa u torinu, uglavnom to treba doživjeti ;)
a vi vjerovatno ovdje mislite na huliganstva, tuče, noževe, brojanje mrtvih i sl. srednjovjekovna njasra - to je u pravu ovaj gore kad kaže da toga u milanu nema, ali pjevanja i navijanja 90 minuta za svoj tim + extra koreografije koje osim na nou campu se u evropi skoro nigdje nemože vidjeti ima itekako(imao sreću da budem jednom i mogu reći da mi je to definitivno jedan od najljepših dana u životu)
od ovih derbija koje ste vi spominjali bio jedino po par puta sarajevo-željo, i dinamo-hajduk, bilo sasvim ok, al ništa više od toga
hahahaha koja patetika.. jao.. ali sto je najgore, Juventus ima navijaca kao sto inter i milan nemaju zajedno.. pratim tekme Seria a svake sedmice.. pogledam ponekad i milan i inter i mogu reci da ste smijesni.. gledaj gostovanja Juventusa.. svako gosotvanje ove godine kao i sva prethodna se navijalo za Juve a ne za domacina.. svaku tekmu ces cuti 'Forza Juve'.. dok milaneze samo cujes kad igraju kuci..
Mozda, i to samo mozda, ali unutar Italije, ne u vlastitom gradu. U vlastitom gradu zna se tko je gazda i za koji su klub ljudi vezani - Torino. To je cinjenica obicna. Juventus te gledatelje NEMA. Oni sto se na njih kace kao ''navijaci'' su oni koji padaju na trofeje i titule, a s obzirom da im Juventus to cesto moze ''pruziti'', veliki su navijaci istog, kao. Medjutim, kuci Juventus nema upola gledanost kao Inter ili Milan, kad vec spominjes.
A sto se tice gostovanja, tu upravo dolaze ovi gore spomenuti na djelo. A ima i jedna dobra ne tako davna fora, tj. vic, u vezi posjecenosti Juventusa. Ide nesto tipa : ''zasto Juventus ima tako slabu gledanost kuci za razliku od one u gostima?'' - ''Kuci svi znaju da kradu, a u gostima ljudi dodju da se u to ustvari i uvjere''. :D
brate, da Juventus upravo ima takve navijace koji se lijepe za titule budi uvjeren da bi sada imali manje navijaca od Veleza.. zasto smo Adinjo i ja jos uvijek vjerni klubu i nakon ispadanja u Seriu B?? znam!! da bi svi ovi navijaca Chlesea, Liverpoola etc. nakon ispadanja u nizu ligu promjenili svoje misljenje o najdrazem klubu i pocelo navijati za novi.. ali niko od juventina nikad nije pomislio na to.. vec smo samo se digli jos jaci i dokazali svima da se za klub navija srcem jer ga volimo, a ne zato sto ima u policama 29 Scuedetta.. ako ces iskreno, 97% trenutnih navijaca Juventusa je pocelo navijati radi Il Capitana tj. Alessandra Del Piera.. ko to nije uzivao kasnih 90'-ih uz majsotrije Alexa?? znam hiljade bianconera na balkanu, i vjeruj mi svi su poceli navijati za Juve kao i ja oko 7,8 godine kada ne znas sta je we solja a kamoli Scudetto.. ja nisam poceo radi Del Piera vec radi Trezegueta, ali svoj klub volim vise nego i repku i Sarajevo zajedno.. ne samo ja, vec i svi ostali Juventini sa juvebalkan.com koji je najposjecejni site na Balkanu tog tipa.. svima je na prvom mjestu Juve , pa tek onda repka.. a svi znamo kako se navija za repku..

dat cu ti odgovore na tvoja pitanja.. prvo, zasto Torino ima vise navijaca.. davno jos kad je napravljen Juve, 1897 godine ubrzo se i raspao.. bio je jak klub, ali se gazde nisu slagali i tako da je vecina 'uprave' otisli i formiralo novi klub 'Torino'.. jako je malo ostalo ljudi u Juvenutusu i morali su sve iz pocetka.. i tako kad neko pocne navijati za Torino , logicno je da ce i njegova djeca, pa njegovi unuci i pra unuci navijati za taj klub.. tada je Torino bio popularni, a i nosi ime grada.. ( slicno imas u nasem glavnom gradu.. za Sarajevo navija centar i stari grad oni ciji su dede zivjeli u Sarajevo, a ovi sa periferije sto su doselili u ratu navijaju za Zelju ).

taj ti je vic jako smijesan, ali nazalost ne znas zasto Juve nema posjetu veliku.. zadnji par godina tj. otkako smo ispali u Seriu B igramo na Olimpicu i vecinom je ispunjen do kraja, ali on ima samo 24,25k kapacitet.. sad smo tu jer se pravi novi stadion na prostoru Delle Alpia.. zasto Delle Alpi nije nikad pun tesko ce ti sad iko odgovoriti, jedan od glavnih razloga jeste zato sto navijaci Delle Alpi ne smatraju svojim stadionom vec smatraju Stadio Olimpico ( Communale nekada ) svojim stadionom.. na Delle Alpiu su bila samo sjedeca mjesta, tako da Drughi, Vikinzi, N.A.B. i slicni mogu samo lagano sjediti k'o englezi i aplaudirati kad bude koja sansa.. ali opet, sa druge strane ako pogledamo citavu Italiju i tu je ista situacija.. stadioni su polu prazni, nema vise interesovanja za fudbalom.. ni milanezima nije nista bolja situacija, vjeruj mi..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 03 jan 2010, 20:59

Roma - nazio i West Ham - Milwall
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 jan 2010, 22:46

daffy je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la: Mozda, i to samo mozda, ali unutar Italije, ne u vlastitom gradu. U vlastitom gradu zna se tko je gazda i za koji su klub ljudi vezani - Torino. To je cinjenica obicna. Juventus te gledatelje NEMA. Oni sto se na njih kace kao ''navijaci'' su oni koji padaju na trofeje i titule, a s obzirom da im Juventus to cesto moze ''pruziti'', veliki su navijaci istog, kao. Medjutim, kuci Juventus nema upola gledanost kao Inter ili Milan, kad vec spominjes.
brate, da Juventus upravo ima takve navijace koji se lijepe za titule budi uvjeren da bi sada imali manje navijaca od Veleza.. zasto smo Adinjo i ja jos uvijek vjerni klubu i nakon ispadanja u Seriu B?? znam!! da bi svi ovi navijaca Chlesea, Liverpoola etc. nakon ispadanja u nizu ligu promjenili svoje misljenje o najdrazem klubu i pocelo navijati za novi.. ali niko od juventina nikad nije pomislio na to.. vec smo samo se digli jos jaci i dokazali svima da se za klub navija srcem jer ga volimo, a ne zato sto ima u policama 29 Scuedetta.. ako ces iskreno, 97% trenutnih navijaca Juventusa je pocelo navijati radi Il Capitana tj. Alessandra Del Piera.. ko to nije uzivao kasnih 90'-ih uz majsotrije Alexa?? znam hiljade bianconera na balkanu, i vjeruj mi svi su poceli navijati za Juve kao i ja oko 7,8 godine kada ne znas sta je we solja a kamoli Scudetto.. ja nisam poceo radi Del Piera vec radi Trezegueta, ali svoj klub volim vise nego i repku i Sarajevo zajedno.. ne samo ja, vec i svi ostali Juventini sa juvebalkan.com koji je najposjecejni site na Balkanu tog tipa.. svima je na prvom mjestu Juve , pa tek onda repka.. a svi znamo kako se navija za repku..

dat cu ti odgovore na tvoja pitanja.. prvo, zasto Torino ima vise navijaca.. davno jos kad je napravljen Juve, 1897 godine ubrzo se i raspao.. bio je jak klub, ali se gazde nisu slagali i tako da je vecina 'uprave' otisli i formiralo novi klub 'Torino'.. jako je malo ostalo ljudi u Juvenutusu i morali su sve iz pocetka.. i tako kad neko pocne navijati za Torino , logicno je da ce i njegova djeca, pa njegovi unuci i pra unuci navijati za taj klub.. tada je Torino bio popularni, a i nosi ime grada.. ( slicno imas u nasem glavnom gradu.. za Sarajevo navija centar i stari grad oni ciji su dede zivjeli u Sarajevo, a ovi sa periferije sto su doselili u ratu navijaju za Zelju ).

taj ti je vic jako smijesan, ali nazalost ne znas zasto Juve nema posjetu veliku.. zadnji par godina tj. otkako smo ispali u Seriu B igramo na Olimpicu i vecinom je ispunjen do kraja, ali on ima samo 24,25k kapacitet.. sad smo tu jer se pravi novi stadion na prostoru Delle Alpia.. zasto Delle Alpi nije nikad pun tesko ce ti sad iko odgovoriti, jedan od glavnih razloga jeste zato sto navijaci Delle Alpi ne smatraju svojim stadionom vec smatraju Stadio Olimpico ( Communale nekada ) svojim stadionom.. na Delle Alpiu su bila samo sjedeca mjesta, tako da Drughi, Vikinzi, N.A.B. i slicni mogu samo lagano sjediti k'o englezi i aplaudirati kad bude koja sansa.. ali opet, sa druge strane ako pogledamo citavu Italiju i tu je ista situacija.. stadioni su polu prazni, nema vise interesovanja za fudbalom.. ni milanezima nije nista bolja situacija, vjeruj mi..
Naravno da ima takvih navijaca, skupio ih je podosta kroz godine, to je normalna stvar. Isto sto je normalno da broj takvih opane u momentima manjka dominacije, pa se ''privezu'' drugom sto je ociglednije u ovom momentu. Oni koji su vjerni, svaka cast. Ne govorim ja za one koji to prate inace i neovisno o rezultatima, medjutim cinjenica je da je diljem Italije dosta takvih, jer, ponovno kazem, ljudi dolaze npr. iz male sredine, nemaju klub koji bi igrao u elitnom razredu, i onda je tu jedan Juventus sa najvise osvojenih naslova u Italiji i mamac za instant uspjeh i identifikaciju takvih. No brainer really.
Ne usporedjujem ja to s onima koji zive za to i ne gledaju pozicije na tabeli, nije prvi put da raspravljam o tome sa juventinima, ali neke stvari gore su cinjenice, nerealno je reci da to utjecaja nema i stvarati odredjenu religiju od toga jer je cinjenica da su trofeji mamac, inace bi neki tradicionalniji klubovi imali primat u danasnjoj Italiji, npr. Napoli, a sad, tebi je suvisno se svrstavati medju one, tj. braniti one na koje se ja osvrnuh u postu. Isto sto kazes za Del Piera moze vrijediti i za brojne druge igrace u Italiji, npr. Totti-a, ali nisu isti toliki mamac tim ''nesvrstanim'', ne zbog manjka atraktivnosti igraca, nego nekih drugih stvari, ali eto. Opet kazem, normalna i jasna stvar, ali lako i dokaziva ''opipavanjem pulsa'' u danima dominacije i danima manjka te iste dominacije. Ne znam sto te to dira, to su cinjenice koje se doticu postotka privucene populacije, to nema sta znaciti onima koji su uz klub inace.

Znam ja zasto Torino ima vecu posjecenost i ugled i sve u Torinu, ne moras mi to pojasnjavati, Serie A aktivno pratim od '96e osobno, samo jedan klub oduvijek, i drago mi je da mogu reci i da sam ga gledao dvaput uzivo dosad, malo, ali bit ce toga i vise uz punu neovisnost i visak slobodnog vremena.
Uostalom, to svejedno nije potpuna prica zasto Torinezi vole Torino vise, a ne Juventus, al dobro, ne da mi se u to, mada i sam znas da tu ima dosta drugih stvari, primarno to sto su pojedini htjeli taj isti Juventus premjestiti van Torina. Ista stvar je i sa Cityem i Unitedom, od kojih City uvijek drzi primat u gradu, al boze moj, uspjesi Uniteda su ucinili svoju za podrsku diljem Engleske, za razliku od City-a. Ne znam zasto ti je to tako tesko progutati pa kontas da trofeji nemaju s tim veze vec iskljucivo ime kluba ili igraci. Nije narocito drugacije ni za taj Sarajevo Zeljeznicar primjer sto koristis, ta Zeljeznicar je stariji, ovi su postali kao klub sustava i uzeli im igrace, za mene je logicno da Zeljeznicar ima vise fanova u BiH.

Nije to stvar samo stadiona, nego i svijesti ljudi iz Torina jer to je klub s kojim se vise identificiraju. I na Olimpicu su imali manju gledanost, neovisno za sta oni smatrali svojim stadionom, bojim se da se to njih ne pita previse. Torino i u drugoj ligi ima solidnu gledanost, najvisu u svojoj diviziji, a kad je u istoj sa Juventusom, prevazidje ih. Sta ce biti s novim stadionom Juventusa je druga stvar, mozda ljude motivira u vecoj mjeri, bude zanimljivo, novo, moderno, a sumnjam nesto da ti i tu nece biti situacija sjedala tako da navijacke grupe nece imati nikakvog izgovora. Uostalom, to je tako diljem Europe, ne mozes bojkotirati na racun toga sto nema ''stajanja'', nije kao da ih stolice u tome ometaju.
Za ostatak Italije je naravno istina, al boze moj, opet su milanski klubovi na vrhu sto se posjete tice.
...Život za Široki...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 jan 2010, 23:03

Naravno da ima takvih navijaca, skupio ih je podosta kroz godine, to je normalna stvar. Isto sto je normalno da broj takvih opane u momentima manjka dominacije, pa se ''privezu'' drugom sto je ociglednije u ovom momentu. Oni koji su vjerni, svaka cast. Ne govorim ja za one koji to prate inace i neovisno o rezultatima, medjutim cinjenica je da je diljem Italije dosta takvih, jer, ponovno kazem, ljudi dolaze npr. iz male sredine, nemaju klub koji bi igrao u elitnom razredu, i onda je tu jedan Juventus sa najvise osvojenih naslova u Italiji i mamac za instant uspjeh i identifikaciju takvih. No brainer really.
ovakvih imas u citavom svijetu.. sta mislis za koga ce navijat neko iz Zavidovica.. za tamo neku mjesnu zajednicu ili ?? ili neko ko zivi na selu pored Madrida, da ce navijati za to selo.. sumnjam.. ali mi nemamo samo navijace po tim selima, vec i navijace u velikim gradovima.. Milano, Rim, Genoa.. etc.. tako ti je svugdje.. ima i navijaca koji gledaju samo titule.. znam i takvih koji su za Juve navijali dok smo pobjedjivali, a kada smo izbaceni onda presli na Chelsea,Barcu i Man Utd.. ja takve ne smatram navijacima.. nemozes sad porediti Del Piera i Tottia.. to su dvije ikone Italijanskog fudbala koje svaki covjek mora postovati.. eh sad gledaj sa ove strane.. npr. na balkanu uzet cu za primjer, na TV-u ce prije biti prijenos Juventus - Catania, nego Roma - Cagliari.. i ljudi ce gledati Alexa a ne Tottia.. Tottia ce samo gledati kada bude derbi, a kad su 'male' tekme rijetko kad ce on biti na kanalu.. tako da nemozes ti kao mali zavoljeti nesto sto uopste i ne znas sta je.. ako cemo iskreno, onaj Del Piero prije povrede je bio tada najbolji igrac na svijetu.. ako ne najbolji onda top 3.. izbacio je Roberta Baggia iz provg tima i to ti sve govori o kakvom igracu se radilo..

imaju bolju gledanost milanezi, ali cinjenica da imamo vise navijaca od milana i intera zajedno.. u ovoj prici Sarajevo - Zeljo, Juventus je Zeljo.. samo sto Torino nemoze biti ni S od Sarajeva.. u gradu se navija za Sarajevo/Torino tj. klub koji nosi ime ovog grada, a u citavoj drzavi se navija za Juventus.. dok sad razlika Sarajevo/Zeljo po navijacima nije velika.. ne znam ko ima vise navijaca, ali ima i Sarajevo dosta.. a i po trofejima je Sarajevo bolje..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 03 jan 2010, 23:04

Kako se moze voljet neki klub ako nije iz tvog grada. I kako mozes biti veliki navijac, i vjeran mu biti ili sta ja znam vec ? Da ne spominjem da 90% VJERNIH NAVIJACA sa Balkana nije nikad ni vidjelo uzivo te svoje VOLJENE KLUBOVE iz Italije,Engleske,Spanije itd...

Ja jedino volim i navijam za Velez i BIH. A sve ostalo me ne privlaci previse, sve tekme koje gledam su samo tekme gdje se najbolje vidi slika kapitalizma. Veliki je jos veci a mali jos manji ! Nekad su interesantne al' to je sve.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 jan 2010, 23:08

Hibernian-Hearts
Veliki rivali
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 03 jan 2010, 23:11

KONGO je napisao/la:Kako se moze voljet neki klub ako nije iz tvog grada. I kako mozes biti veliki navijac, i vjeran mu biti ili sta ja znam vec ? Da ne spominjem da 90% VJERNIH NAVIJACA sa Balkana nije nikad ni vidjelo uzivo te svoje VOLJENE KLUBOVE iz Italije,Engleske,Spanije itd...

Ja jedino volim i navijam za Velez i BIH. A sve ostalo me ne privlaci previse, sve tekme koje gledam su samo tekme gdje se najbolje vidi slika kapitalizma. Veliki je jos veci a mali jos manji ! Nekad su interesantne al' to je sve.
sta 90%
99% nije bili u prilici,to je sve tv i internet,ni meni nije jasno ta sta imam sa madridom i manchasterom te ostalim evropskim gradovima.
1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 03 jan 2010, 23:12

Ne znam da li je spomenuto,al jedan od najzesci rivaliteta je onaj izmedzu ROME I JUVENTUSA!!!
Zadnja izmjena: Google, dana/u 03 jan 2010, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 jan 2010, 23:12

KONGO je napisao/la:Kako se moze voljet neki klub ako nije iz tvog grada. I kako mozes biti veliki navijac, i vjeran mu biti ili sta ja znam vec ? Da ne spominjem da 90% VJERNIH NAVIJACA sa Balkana nije nikad ni vidjelo uzivo te svoje VOLJENE KLUBOVE iz Italije,Engleske,Spanije itd...

e pa vidis da moze.. za Juve se ne navija, za Juve se zivi.. nisam vidio jer jos sam mlad, ali aBd cu ici jer nije daleko Italia..

Fiorentina - Juventus.. tj. Viole su pravu nalozene protiv nas.. i mi smo im ubjedljivo najveci i najmrzi protivnici.. jer im nikad nismo dali da postanu neko i nesto u Italiji.. a to rivalstvo traje od dana kada smo im uzeli Roberta Baggia.. nedavno i Chiellinia, a ljetos smo jos pogorsali sa Melom..

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 03 jan 2010, 23:16

ma to ste u pravu 100%, kakvi navijači, svi smo mi samo simpatizeri nekih stranih klubova, ali to je tako u svim manjim zemljama gdje je fudbal na nivou engleske konferencije, pa šta trebam ići na utakmice po bh oranicama gledati igrače koji u životu nisu napravili 10 šprintova, i kojima je zimska pauza 3-4 mjeseca, siguran sam da u državama sa jakim ligama i nema baš nešto puno ljudi koji navijaju sa strane klubove, koji će njemac navijati za npr liverpul ili arsenal pored mase svojih dobrih klubova
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 jan 2010, 23:20

tony-mortale je napisao/la:ma to ste u pravu 100%, kakvi navijači, svi smo mi samo simpatizeri nekih stranih klubova, ali to je tako u svim manjim zemljama gdje je fudbal na nivou engleske konferencije, pa šta trebam ići na utakmice po bh oranicama gledati igrače koji u životu nisu napravili 10 šprintova, i kojima je zimska pauza 3-4 mjeseca, siguran sam da u državama sa jakim ligama i nema baš nešto puno ljudi koji navijaju sa strane klubove, koji će njemac navijati za npr liverpul ili arsenal pored mase svojih dobrih klubova

hahaha.. istina.. hahaha

sta ce oni navijati, imaju svoje klubove koji igraju u najvecim ligama i njima super..

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 jan 2010, 23:24

daffy je napisao/la:
ovakvih imas u citavom svijetu.. sta mislis za koga ce navijat neko iz Zavidovica.. za tamo neku mjesnu zajednicu ili ?? ili neko ko zivi na selu pored Madrida, da ce navijati za to selo.. sumnjam.. ali mi nemamo samo navijace po tim selima, vec i navijace u velikim gradovima.. Milano, Rim, Genoa.. etc.. tako ti je svugdje.. ima i navijaca koji gledaju samo titule.. znam i takvih koji su za Juve navijali dok smo pobjedjivali, a kada smo izbaceni onda presli na Chelsea,Barcu i Man Utd.. ja takve ne smatram navijacima.. nemozes sad porediti Del Piera i Tottia.. to su dvije ikone Italijanskog fudbala koje svaki covjek mora postovati.. eh sad gledaj sa ove strane.. npr. na balkanu uzet cu za primjer, na TV-u ce prije biti prijenos Juventus - Catania, nego Roma - Cagliari.. i ljudi ce gledati Alexa a ne Tottia.. Tottia ce samo gledati kada bude derbi, a kad su 'male' tekme rijetko kad ce on biti na kanalu.. tako da nemozes ti kao mali zavoljeti nesto sto uopste i ne znas sta je.. ako cemo iskreno, onaj Del Piero prije povrede je bio tada najbolji igrac na svijetu.. ako ne najbolji onda top 3.. izbacio je Roberta Baggia iz provg tima i to ti sve govori o kakvom igracu se radilo..

imaju bolju gledanost milanezi, ali cinjenica da imamo vise navijaca od milana i intera zajedno.. u ovoj prici Sarajevo - Zeljo, Juventus je Zeljo.. samo sto Torino nemoze biti ni S od Sarajeva.. u gradu se navija za Sarajevo/Torino tj. klub koji nosi ime ovog grada, a u citavoj drzavi se navija za Juventus.. dok sad razlika Sarajevo/Zeljo po navijacima nije velika.. ne znam ko ima vise navijaca, ali ima i Sarajevo dosta.. a i po trofejima je Sarajevo bolje..
Heh, pa stvar i jest upravo tog nekog navijanja i sta ti ja znam, a sta ih privlaci u startu osim imena i trofeja. Budi realan. Ne kazem da tako nije za sve velike klubove svijeta, ali je logicno da dugogodisnji Juventus s najvise naslova ima najvecu podrsku u Italiji. A ostalo je, jebga, stvar tvog subjektivizma i nacina na koji zelis vidjeti situaciju.

Da ima vise navijaca (da boldam, da skontas sta hocu da kazem), ne bih bas rekao. Uostalom, kazem opet, klasicna prica gdje nisu glavni u gradu, ali zbog titula su praceni drugdje i samim time imaju masu simpatizera, al i podredjeni su jednom drugom klubu medju svojom vlastitom publikom, tj. svojim ljudima. Sto se tice Sarajeva i Zeljeznicara, svejedno mi, ubacih onako usput, et Sarajevo je trofejnije pa nema vise pratitelja diljem BiH.
Mada, ne pricam ionako o nekim navijacima ili fanovima odavde. To je i dalje stvar subjektivizma. Za mene je netko tko prati to sve i cije raspolozenje o takvom necemu ovisi fan kluba, i nema mu sta govoriti netko sa strane jel ili nije kad/ako ne zna sta to njemu znaci. Ja sam svoju ambiciju i zelju ispunio i gledao dvaput (dosad) jedini strani klub koji mi nesto znaci. Ostalo mi je pak svejedno.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.