Polufinale SP 2018

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko će igrati u finalu?

Francuska - Hrvatska
60
30%
Francuska - Engleska
66
33%
Belgija - Engleska
39
19%
Belgija - Hrvatska
38
19%

Ukupno glasova: 203

skoroalen
Kontakt:

Re: Polufinale SP 2018

Post Postao/la skoroalen » 08 jul 2018, 21:16

Osim13 je napisao/la:Znam samo da se Dalić ne smije zayebavati i mora počet sa Brozovićem :zviz:
Sa onom 4-2-4 varijantom ima igrača manje na sredini, a onda je yeban. Ionako ne mogu trčat kao Englezi, još poslije dvije tekme po 120 minuta...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Ferdo
Kontakt:

Post Postao/la Ferdo » 08 jul 2018, 21:16

A svi se svezali utakmice Vatreni - Gordi Albion. Zaboravlja se na tekmu Crveni đavoli - Pijetlovi.

Ja tipujem da njena repka ide u finale. Zaslužili su. A i ona je to zaslužila:

slika

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 08 jul 2018, 21:24

Fikret1946 je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:Ja mislim da se mi plasiramo an iduce takmicenje sa novim selektorom a vi kako hocete! :mrgreen: :mrgreen:
Sretno Hrvatska u polufinalu. Volio bi da osvoje ili Hrvatksa ili Belgija jer do sad nisu osvajali pa eto neka budu oni prvaci.
Ako se na plasiramo na sljedece takmicenje (EURO 2020) treba nam zabraniti da ikad vise loptu sutnemo realno
Imas dva pokusaja ligu nacija gdje igras protiv onih kozoyeba i ako tu ne uspijes imas kvalifikacije gdje ce top repka iz grupe vec biti plasirana
Zato i kazem. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta kao repka a i selektora koji po mom misljenju zna znanje. Iskreno, od onoga sto je bilo ostalo nakon kvala za SP, ne moze mnogo gore. A momci pokazuju vec u prijateljskim neki novi stil i neku finu igru. Nema vise napucaj Dzeku u glavu i nadaj se najboljem. :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 08 jul 2018, 21:28

Ferdo je napisao/la:A svi se svezali utakmice Vatreni - Gordi Albion. Zaboravlja se na tekmu Crveni đavoli - Pijetlovi.

Ja tipujem da njena repka ide u finale. Zaslužili su. A i ona je to zaslužila:

slika
Zaslužila je da primi go kao Piplica birvaktile!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 08 jul 2018, 22:06

slika
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 jul 2018, 22:07

I ja citam sinoc kako pisu da Modrica nema u igri i ostala njesra, a lik izdominirao kao centralni vezni, i jos na to sve pokupio nagradu MotM.
U vezi Eng, nece odstupiti od formacije 3412. Hrv im moze parirati samo ako odigraju defanzivnije (kao vs Arg) sa prejakom sredinom Rakitic-Brozovic-Modric, u formaciji 433. Stvarno Perisic nije vise za pocetni sastav, ali moze trcati pa ce sigurno poceti. Rebic je siguran isto. Mandza ako je zdrav u spic. Nazad mora neko uletiti ako Sime ne bude mogao desno i to ce biti problem u najavi; nemaju Hrv nekog desno da moze trcati gore-dole. Lijevo Strinic, stoperi Lovren i Vida/Corluka i Suba na golu.
Samo se nadam da ih nece naigrati preko krila jer su Young i Trippier hebeni :D Sredina je Lukina. :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2018, 22:22

ANTIFA ! je napisao/la:slika
NBA
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 08 jul 2018, 22:24

U ze pe do pehara.
Don't hate what you don't understand.

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 08 jul 2018, 22:35

Da se upišem
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

Dena94
Kontakt:

Post Postao/la Dena94 » 08 jul 2018, 22:38

Subasic, Strinic - Vida - Lovren - Vrsaljko, Modric - Brozovic - Rakitic, Kovacic - Mandzukic - Rebic. Strinic koliko izdrzi, ali puno je ozbiljniji u odbrani od Pivarica. Perisic je ispuco svoje, ne samo da ne sudjeluje u kreaciji napada, nego vise ne zna ni iznjet loptu, otrcat kontru itd. Kovacic s druge strane iznosi loptu i igra glavom, ako iko zna iskoristit visak onda je to on i brzina je tu. Pored svega ovog Perisic je na izmaku snage.
The Nobles ⚔

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 08 jul 2018, 22:55

Dena94 je napisao/la:Subasic, Strinic - Vida - Lovren - Vrsaljko, Modric - Brozovic - Rakitic, Kovacic - Mandzukic - Rebic. Strinic koliko izdrzi, ali puno je ozbiljniji u odbrani od Pivarica. Perisic je ispuco svoje, ne samo da ne sudjeluje u kreaciji napada, nego vise ne zna ni iznjet loptu, otrcat kontru itd. Kovacic s druge strane iznosi loptu i igra glavom, ako iko zna iskoristit visak onda je to on i brzina je tu. Pored svega ovog Perisic je na izmaku snage.
Kovačić na krilu. :roll:
Igrač manje, ako ne i dva igrača manje. :hmmmmm:
"We need to suffer. And we need to fight."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jul 2018, 22:58

Finale: Engleska-Francuska.
27.10.2020

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 jul 2018, 23:04

Sad i Dalić zagonetan :hmmmmm:
Mučili smo se protiv defanzivnijih momčadi. Veselimo se da igramo s Engleskom koja će se nadigravati, što nam više odgovara.

Dena94
Kontakt:

Post Postao/la Dena94 » 08 jul 2018, 23:05

Captain4 je napisao/la:
Dena94 je napisao/la:Subasic, Strinic - Vida - Lovren - Vrsaljko, Modric - Brozovic - Rakitic, Kovacic - Mandzukic - Rebic. Strinic koliko izdrzi, ali puno je ozbiljniji u odbrani od Pivarica. Perisic je ispuco svoje, ne samo da ne sudjeluje u kreaciji napada, nego vise ne zna ni iznjet loptu, otrcat kontru itd. Kovacic s druge strane iznosi loptu i igra glavom, ako iko zna iskoristit visak onda je to on i brzina je tu. Pored svega ovog Perisic je na izmaku snage.
Nije ti stvarni nogomet FM pa da stavis igraca na njegovu poziciju i tjt. U defanzivnom sistemu bi to bilo 4 4 2 odnosno dvostruka linija sa 4 igraca i dvojica naprijed koja vrse presing, s tim da im se iz sredine prikljucuje jedan igrac (Kova), kada bi uzeli loptu siguran sam da bi Kovacic organiziro puno bolju kontru nego Perisic, a na postavljenu odbranu bi isli kroz sredinu, protiv Rusije su u drugom poluvremenu uveli veznog umjesto napadaca pa su skroz preuzeli igru, kad su uveli i Kovu umjesto napadaca, Rusija nije mogla zadrzat loptu sekunde.
The Nobles ⚔

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 08 jul 2018, 23:09

geoxx je napisao/la: Zanimljivo da iz ovog Sirokog i slicnih mjesta uglavnom dolaze ovakvi klipovi. Imal kakav klip iz Sirokog i slicnih mjesta gdje je delirijum nakon pobjede BiH?
a
Nema. Prošlo svjetsko za kavom u društvu ja govorim da navijam za BiH, ova jedna budala govori da će me ubit :urnebes:
Mislim da je tako u nas, u Grudama i Posušju jer je tu 95+% hrvatsko stanovništvo, gleda se samo HRT, i ljudi u tim mjestima se ponašaju kao da žive u RH.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 08 jul 2018, 23:30

Dena94 je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
Nije ti stvarni nogomet FM pa da stavis igraca na njegovu poziciju i tjt. U defanzivnom sistemu bi to bilo 4 4 2 odnosno dvostruka linija sa 4 igraca i dvojica naprijed koja vrse presing, s tim da im se iz sredine prikljucuje jedan igrac (Kova), kada bi uzeli loptu siguran sam da bi Kovacic organiziro puno bolju kontru nego Perisic, a na postavljenu odbranu bi isli kroz sredinu, protiv Rusije su u drugom poluvremenu uveli veznog umjesto napadaca pa su skroz preuzeli igru, kad su uveli i Kovu umjesto napadaca, Rusija nije mogla zadrzat loptu sekunde.
Pregledao sam sigurno preko 100 utakmica Kovačića, većinu u dresu Intera dok je još bio zelen. On je igrač koji je u stanju izbaciti pola ekipe prodorom i lažnjakom, u Interu je igrao na poziciji osmice i desetke. Na poziciji desetke se također gubio, na osmici izdominira u većini slučajeva. Njegov problem je samopouzdanje, njegova nesreća je što na njegovoj primarnoj poziciji igra najbolji vezni igrač svijeta. On ima potencijal da postane kao Luka Modrić, možda čak i bolji.

Koristiti ga uz Modrića i Rakitića je suludo, pogubi se on u takvim situacijama. Gdje nije glavni igrač nema ga, Luka Modrić je alfa i omega ove ekipe i dok god on hoda po terenu Kovačiću je mjesto na klupi, eventualno da se ubaci kada na individualni kvalitet treba riješiti meč. Kad je ušao protiv Rusije, fizički istrošeni i Rusi i Hrvati, on svjež, bježi od lopte skoro. Rusi nisu mogli iznijeti loptu jer su crkli, a Broz umjesto Perišića je prelomni taktički detalj meča. Stoji da je Perišić van stroja, po meni na klupi zacementiran treba biti.

Golman, odbrana, Broz/Badelj, Luka, Raketa, Rebic, Krama, Mandžo.
"We need to suffer. And we need to fight."

High

Post Postao/la High » 08 jul 2018, 23:38

Ne kvarite temu smradom Širokog Brijega, fašističkog čučavca.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 08 jul 2018, 23:40

NAPRIJED, RVATINE!
SLAVIĆESE ŠIROM ERCEG BOSNE!
MANJE ĆE SE SLAVITI ŠIROM RVACKE!
NOSIMO VATRENE DO TROFEJA!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 08 jul 2018, 23:44

Koji Kovacic ba tom mentalnom patuljku dati priliku da pocne polufinale svjetskog prvenstva bi bilo ravno samoubistvu :lol:
Brozovic je za klasu korisniji igrac od tog bezmudasa koji je u rangu wilsherea ako ne i slabiji
Taj polovnjak nije napredovao sekunde u zadnjih 5 godina cak je prije bio bolji igrac :lol:
Perisic ce vjerovatno sad odigrati ponajbolje jer ce imati haos prostora

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 08 jul 2018, 23:46

Rokoko87 je napisao/la:NAPRIJED, RVATINE!
SLAVIĆESE ŠIROM ERCEG BOSNE!
MANJE ĆE SE SLAVITI ŠIROM RVACKE!
NOSIMO VATRENE DO TROFEJA!
Ti si fašista i potencijalni ratni zlocinac. Ne valja ti taj sarkazam, trebas uz bracu za dom spremni uzvikivati.
Don't hate what you don't understand.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.