13.11.2016. Grčka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Protiv Grčke očekujem...

Pobjedu
85
43%
Remi
64
33%
Poraz
47
24%

Ukupno glasova: 196

amcibald

Re: 13.11.2016. Grčka - BiH

Post Postao/la amcibald » 18 okt 2016, 10:36

Mi nemamo igrace koji ce pokriti sredinu kad igramo sa dva spica,barem ne dok se ne oporavi Besic ili dodje neki novi koji ce opstruirati igru protivnika trkom i borbom. Pjana sam nemoze. Skro uvijek smo imali igrace na toj poziciji, uzmimo Rahimica koji je stvoren za tu poziciju iako u poznim godinama mislim da bi na SP u Brazilu izdominirala nasa sredina sa Besicom i Rahimicem u tandemu iza Pjanica. Danas je moderan fudbal sa jednim napadacem i dva krila koji ce pokriti i def zadatke i trojica u sredini od kojih jedan mora biti borac i trkac. Al opet s obzirom na nasu proslost,ustvari doprinis Edina i Vede (Vedin manje al opet...) treba stisnuti muda i ostaviti ga klupi. Ja nebi mogao,al bi zato nasao odg igrace u sredini terena a ne Pjanicu dodati jos Medenog. Nije Jajalo toliko los bio koliko je ostavljen na vjetrini da sam drzi jos u tako teskoj utakmici i jos debitantskoj. Radije bi ostavio Medenog na klupi ako vec idemo sa dva napadaca, i Pjani dodao dva defanzivna borca. Danas fudbal nije jedna podvaljena lopta, nego borba citavih 90min. Nismo Italija da mozemo drzati odbranu fokusiranu cijelu utakmicu. To smo vidjeli u svakoj nama bitnijoj utakmici gdje uvijek primimo min gol, dali nasom greskom ili extra akcijim protivnika,ali je tako.
Nisam bio za Safeta od Nigerije, optimistican sam bio sa Mesom, al sljedeca utakmica pritiv Grcke je odlucujuca sto se tice moje podrske.

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 18 okt 2016, 12:09

amcibald je napisao/la:Mi nemamo igrace koji ce pokriti sredinu kad igramo sa dva spica,barem ne dok se ne oporavi Besic ili dodje neki novi koji ce opstruirati igru protivnika trkom i borbom. Pjana sam nemoze. Skro uvijek smo imali igrace na toj poziciji, uzmimo Rahimica koji je stvoren za tu poziciju iako u poznim godinama mislim da bi na SP u Brazilu izdominirala nasa sredina sa Besicom i Rahimicem u tandemu iza Pjanica. Danas je moderan fudbal sa jednim napadacem i dva krila koji ce pokriti i def zadatke i trojica u sredini od kojih jedan mora biti borac i trkac. Al opet s obzirom na nasu proslost,ustvari doprinis Edina i Vede (Vedin manje al opet...) treba stisnuti muda i ostaviti ga klupi. Ja nebi mogao,al bi zato nasao odg igrace u sredini terena a ne Pjanicu dodati jos Medenog. Nije Jajalo toliko los bio koliko je ostavljen na vjetrini da sam drzi jos u tako teskoj utakmici i jos debitantskoj. Radije bi ostavio Medenog na klupi ako vec idemo sa dva napadaca, i Pjani dodao dva defanzivna borca. Danas fudbal nije jedna podvaljena lopta, nego borba citavih 90min. Nismo Italija da mozemo drzati odbranu fokusiranu cijelu utakmicu. To smo vidjeli u svakoj nama bitnijoj utakmici gdje uvijek primimo min gol, dali nasom greskom ili extra akcijim protivnika,ali je tako.
Nisam bio za Safeta od Nigerije, optimistican sam bio sa Mesom, al sljedeca utakmica pritiv Grcke je odlucujuca sto se tice moje podrske.
Svaka formacija moze biti uspjesna, sve zavisi kako to trener sredi i zavisi kakav igracki materijal/kvaliteit imas.
Atletico Madrid je u 3 sezone 2 puta dosao do finala Lige Prvake sa 4-4-2 formacijom, Leicester City je osvojio Premier Ligu sa 4-4-2 formacijom i tako ima jos primjera.

Mislim da bi za nas najbolje bio 4-2-1-3 formacija.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

amcibald

Post Postao/la amcibald » 18 okt 2016, 13:24

Slazem se s tobom, zavisi od igraca koje imamo odn nemamo da mogu pokriti sredinu terena jer ovo jako lose izgleda u sredini. Fali taj igrac koji ce raditi iza Pjanica.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 okt 2016, 14:06

Zuko je napisao/la:
amcibald je napisao/la:Mi nemamo igrace koji ce pokriti sredinu kad igramo sa dva spica,barem ne dok se ne oporavi Besic ili dodje neki novi koji ce opstruirati igru protivnika trkom i borbom. Pjana sam nemoze. Skro uvijek smo imali igrace na toj poziciji, uzmimo Rahimica koji je stvoren za tu poziciju iako u poznim godinama mislim da bi na SP u Brazilu izdominirala nasa sredina sa Besicom i Rahimicem u tandemu iza Pjanica. Danas je moderan fudbal sa jednim napadacem i dva krila koji ce pokriti i def zadatke i trojica u sredini od kojih jedan mora biti borac i trkac. Al opet s obzirom na nasu proslost,ustvari doprinis Edina i Vede (Vein manje al opet...) treba stisnuti muda i ostaviti ga klupi. Ja nebi mogao,al bi zato nasao odg igrace u sredini terena a ne Pjanicu dodati jos Medenog. Nije Jajalo toliko los bio koliko je ostavljen na vjetrini da sam drzi jos u tako teskoj utakmici i jos debitantskoj. Radije bi ostavio Medenog na klupi ako vec idemo sa dva napadaca, i Pjani dodao dva defanzivna borca. Danas fudbal nije jedna podvaljena lopta, nego borba citavih 90min. Nismo Italija da mozemo drzati odbranu fokusiranu cijelu utakmicu. To smo vidjeli u svakoj nama bitnijoj utakmici gdje uvijek primimo min gol, dali nasom greskom ili extra akcijim protivnika,ali je tako.
Svaka formacija moze biti uspjesna, sve zavisi kako to trener sredi i zavisi kakav igracki materijal/kvaliteit imas.
Atletico Madrid je u 3 sezone 2 puta dosao do finala Lige Prvake sa 4-4-2 formacijom, Leicester City je osvojio Premier Ligu sa 4-4-2 formacijom i tako ima jos primjera.

Atletiko Madrid sa 2 napadaca i BiH sa 2 napadaca makar ona na koje ciljamo i nisu ista prica da bi se na to referirali. Grizman je puno slicniji igrac Milicevicu, Visci ili Hajrovicu nego Ibisevicu ili Djuricu. Njihov defanzivni blok je vjerovatno najbolji u Evropi a u nasoj sredini Mesa je centralnu ulogu namjenio Harisu, igracu koji uopce ne moze igrati nogomet na reprezentativnoj razini.
Na zalost nasi selektori su jako ograniceni da bi pratili strategiju modernog nogometa.
Bazdarevic je mali napredak u odnosu na Safeta ali samo van terena . Na terenu je manje-vise njegova kopija.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 18 okt 2016, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.

SasaK
Kontakt:

Post Postao/la SasaK » 18 okt 2016, 14:24

Grci su izvukli bod na Pireju dok je Pape bio trener,a šamaranje u Zenici je klasik.
Hurta oplodi nas

JohnCasey
Kontakt:

Post Postao/la JohnCasey » 18 okt 2016, 14:37

Grci izvukli bod,ljudi promasili prazan gol bukvalno u toj utakmici,ne brukaj se.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 okt 2016, 14:50

mi smo se izvukli u atini, ali to je bila jedina tekma gdje smo se izvukli
sad nam je uspjeh kad se izvučemo. vidjećemo, to je vjerovatno najbitnija utakmica u kvalifikacijama, ako ne izgubimo imamo sve u svojim rukama i realne šanse za baraž, a ako zijanimo tice znaju!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 okt 2016, 15:19

jestamaji je napisao/la:mi smo se izvukli u atini, ali to je bila jedina tekma gdje smo se izvukli
sad nam je uspjeh kad se izvučemo. vidjećemo, to je vjerovatno najbitnija utakmica u kvalifikacijama, ako ne izgubimo imamo sve u svojim rukama i realne šanse za baraž, a ako zijanimo tice znaju!
Ovo "jedina gdje smo se izvukli" je kako se uzme.
Dobro smo mi prosli i u Slovackoj. Safet je tako podcjenio momcad Slovacke u tim utakmicama da nas je samo sreca i mogla odvesti na SP.
Hvala bogu pa to nismo platili sto se za Safeta i ne bi moglo reci. Treneri svoju limitiranost uvjek plate pa se to u konacnici i njemu dogodilo. U BiH a bogme i u Francuskoj.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 okt 2016, 16:40

dubrovnik je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:mi smo se izvukli u atini, ali to je bila jedina tekma gdje smo se izvukli
Ovo "jedina gdje smo se izvukli" je kako se uzme.
Dobro smo mi prosli i u Slovackoj. Safet je tako podcjenio momcad Slovacke u tim utakmicama da nas je samo sreca i mogla odvesti na SP.
Hvala bogu pa to nismo platili sto se za Safeta i ne bi moglo reci. Treneri svoju limitiranost uvjek plate pa se to u konacnici i njemu dogodilo. U BiH a bogme i u Francuskoj.
dalo bi se o žilini diskutovati, ali kad izađeš na gostujući teren pa još u važnoj utakmici a na stadionu 95% tvojih navijača ... tu se ne može izgubiti! a i poseban je to ugođaj na strani, navijanje u zenici i navijanje na gostovanjima nisu nikada imali nekih dodirnih tačaka. zato ja to ne vidim kao provlačenje

a o papetu i njegovom sastavu protiv nigerije nećemo ... tu je sve rečeno i prežvakano. ja sam jedna od tih nekih par stotina budala koja je otišla tamo, vjeruj mi nama je još na zagrijavanju sve bilo jasno (tj. ništa nam nije bilo jasno ... kako se uzme) :mrgreen: :wave:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 18 okt 2016, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 okt 2016, 16:44

ali bila su to genijalna vremena ... nadajmo se da će se kad tad ponoviti.

ako ne skoro možemo se realno nadati za 2026 i poslije kada elefantino uvede SP sa 7950 reprezentacija :mrgreen:

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 18 okt 2016, 23:43

dubrovnik je napisao/la:
Zuko je napisao/la:
amcibald je napisao/la:Mi nemamo igrace koji ce pokriti sredinu kad igramo sa dva spica,barem ne dok se ne oporavi Besic ili dodje neki novi koji ce opstruirati igru protivnika trkom i borbom. Pjana sam nemoze. Skro uvijek smo imali igrace na toj poziciji, uzmimo Rahimica koji je stvoren za tu poziciju iako u poznim godinama mislim da bi na SP u Brazilu izdominirala nasa sredina sa Besicom i Rahimicem u tandemu iza Pjanica. Danas je moderan fudbal sa jednim napadacem i dva krila koji ce pokriti i def zadatke i trojica u sredini od kojih jedan mora biti borac i trkac. Al opet s obzirom na nasu proslost,ustvari doprinis Edina i Vede (Vein manje al opet...) treba stisnuti muda i ostaviti ga klupi. Ja nebi mogao,al bi zato nasao odg igrace u sredini terena a ne Pjanicu dodati jos Medenog. Nije Jajalo toliko los bio koliko je ostavljen na vjetrini da sam drzi jos u tako teskoj utakmici i jos debitantskoj. Radije bi ostavio Medenog na klupi ako vec idemo sa dva napadaca, i Pjani dodao dva defanzivna borca. Danas fudbal nije jedna podvaljena lopta, nego borba citavih 90min. Nismo Italija da mozemo drzati odbranu fokusiranu cijelu utakmicu. To smo vidjeli u svakoj nama bitnijoj utakmici gdje uvijek primimo min gol, dali nasom greskom ili extra akcijim protivnika,ali je tako.

Atletiko Madrid sa 2 napadaca i BiH sa 2 napadaca makar ona na koje ciljamo i nisu ista prica da bi se na to referirali. Grizman je puno slicniji igrac Milicevicu, Visci ili Hajrovicu nego Ibisevicu ili Djuricu. Njihov defanzivni blok je vjerovatno najbolji u Evropi a u nasoj sredini Mesa je centralnu ulogu namjenio Harisu, igracu koji uopce ne moze igrati nogomet na reprezentativnoj razini.
Na zalost nasi selektori su jako ograniceni da bi pratili strategiju modernog nogometa.
Bazdarevic je mali napredak u odnosu na Safeta ali samo van terena . Na terenu je manje-vise njegova kopija.

>>sve zavisi kako to trener sredi i zavisi kakav igracki materijal/kvaliteit imas.<< ;)
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 okt 2016, 17:25

Kad krece prodaja ulaznica?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 okt 2016, 21:48

Goalgetter je napisao/la:Kad krece prodaja ulaznica?
Još ništa, izaći će ovdje,

https://buy.tickethour.com

https://www.pame-ethniki.gr/gnfc/showProductList.html
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 23 okt 2016, 20:18

Ove utakmice su mi sada najmrze. Koliko god se radovao nastupima nasih, isto toliko me brinu moguce povrede.

A znamo svi sta nama predstavlja izostanak 1 ili 2 igraca iz pocetnih 11. Nadam se da u Kolasinca nije nista ozbiljnije u pitanju.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 23 okt 2016, 20:38

Zasto Stevanovic iz Zelje nije medzu prvih 18'pa on igra vrhunski sa obzirom skim i gdje sve igra momak je top.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 23 okt 2016, 22:40

Alipasino je napisao/la:Zasto Stevanovic iz Zelje nije medzu prvih 18'pa on igra vrhunski sa obzirom skim i gdje sve igra momak je top.
Bio bi korisniji od Visce.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 23 okt 2016, 22:57

JohnCasey je napisao/la:Grci izvukli bod,ljudi promasili prazan gol bukvalno u toj utakmici,ne brukaj se.
Do Papeta su nas Grci samarali kako su htjeli. Pod Safetom 2 remija i jedna pobjeda.
Kad vec spominjes promasen gol Gekasa, spomeni da su i Grci skidali glavom sa linije gola Misimovicev sut, gdje je golman bio odavno savladan.

Utakmica je bila ujednacena. I sad ne trebamo da ih se bojimo, jer nam glavni igraci pucaju iz forme.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 okt 2016, 23:00

Formu okaciti macku o rep. Nemamo mi nista od forme Ibisevica, jedino nas moze ukopati pa da ga trenerski mag na nasoj klupi stavi u prvih 11 pored Dzeke zato jer su obojica u formi.
A prije su nas Grci samarali kad smo bili u rasulu
Nad tobom sunce najljepše sja

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 okt 2016, 23:06

emir79 je napisao/la:
JohnCasey je napisao/la:Grci izvukli bod,ljudi promasili prazan gol bukvalno u toj utakmici,ne brukaj se.
Do Papeta su nas Grci samarali kako su htjeli. Pod Safetom 2 remija i jedna pobjeda.
Kad vec spominjes promasen gol Gekasa, spomeni da su i Grci skidali glavom sa linije gola Misimovicev sut, gdje je golman bio odavno savladan.

Utakmica je bila ujednacena. I sad ne trebamo da ih se bojimo, jer nam glavni igraci pucaju iz forme.
Ljudi pogodili prečku i stativu, plus Begović skinuo Salpingidisu stopostotnu šansu. Mi izuzev Misimovićevog šuta nijedne ozbiljne šanse imali nismo, da ne kažem kako su nam se igrači gubili na terenu tipa Vranješ, ili kada je Salihović vratio onu loptu Zahiroviću gdje i dan danas mislim da je bio penal nad Gekasom.

Grci su bili bolji u tom meču i zaslužili su pobjedu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 okt 2016, 23:29

Raonffa je napisao/la:
emir79 je napisao/la:

Ljudi pogodili prečku i stativu, plus Begović skinuo Salpingidisu stopostotnu šansu. Mi izuzev Misimovićevog šuta nijedne ozbiljne šanse imali nismo, da ne kažem kako su nam se igrači gubili na terenu tipa Vranješ, ili kada je Salihović vratio onu loptu Zahiroviću gdje i dan danas mislim da je bio penal nad Gekasom.

Grci su bili bolji u tom meču i zaslužili su pobjedu.
Od onog tima u atini, samo pola ce ih igrat ovog puta. beg, spaha, dzeko, ogi, lula, moguce i medunjanin
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.