Odbojkašice

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Odbojkašice

Post Postao/la Admir_Sa » 10 nov 2011, 18:17

DANTES je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:kakva steta, mislim da su se usrale pobjede protiv brazila, nisu ni one vjerovale da mogu dobiti. mislim da u tom lezi uzrok poraza nakon 2-0 u setovima gdje su izdominirale brazil samo tako

tijana super igra, bash me zanima sta ima magica da kaze :D

nisam gledao, a na sajtovima su neki siromašni izvještaji,,, sramota kako srpski novinari tetiraju odbojku....
reci mi kako je bilo???? u kakvom sastavu su bile brazilke? jesu igrale paula, fabijana, mari?
te zadnje dvije jesu sigurno, a nisam siguran sa paulu. žakline i jos jedna im je falila samo. ma nisu mogle brazilke meda u prva dva seta, a kad je srbija osvojila drugi set mogao sam na licima igracica procitati kao ovo je vishe nego dobro i kao da su se time zadovoljile. nishta brazilke nisu bile posebno bolje u zadnja tri seta, jednostavno se ove mlade prepale pobjede. al opet u ovim tekmama se dokazuje kvalitet, a Ana i Tijana su samo tako prolazile sa smecevima pored brazilki, pogotovo Ana na set loptu u drugom setu, isto kao da ima 100 onakvih tekmi, a ne samo 19 godina. Ja se nadam samo da mogu dobiti japana, kinu i italiju (bez ortolani i picinini) uz onakvu igru. Srednji blokeri igraju na vrhunskom nivou, samo josh npr da je bila Jovana skroz spremna uzeli bi njemice il brazilke 100%

mene strah da im ne padne forma ak se sad ne plasiraju, pa npr na kontinetalnim kvalifikacijama podbace, a npr neke ekipe tipa turska ih dobiju
nema potpisa

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 10 nov 2011, 19:53

SK 5 kolo:

Argentina - China 0-3 (10-25, 18-25, 23-25)
Algeria - Italy 0-3 (14-25, 14-25, 15-25)
Dominican Republic - Japan 0-3 (20-25, 19-25, 16-25)
Kenya - South Korea 0-3 (21-25, 15-25, 14-25)
Brazil - Serbia 3-2 (21-25, 21-25, 25-18, 25-19, 15-12)
Germany - United States 3-0 (32-30, 25-19, 26-24)
I think I'm a pussy one.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 10 nov 2011, 20:02

Admir_Sa je napisao/la:
te zadnje dvije jesu sigurno, a nisam siguran sa paulu. žakline i jos jedna im je falila samo. ma nisu mogle brazilke meda u prva dva seta, a kad je srbija osvojila drugi set mogao sam na licima igracica procitati kao ovo je vishe nego dobro i kao da su se time zadovoljile. nishta brazilke nisu bile posebno bolje u zadnja tri seta, jednostavno se ove mlade prepale pobjede. al opet u ovim tekmama se dokazuje kvalitet, a Ana i Tijana su samo tako prolazile sa smecevima pored brazilki, pogotovo Ana na set loptu u drugom setu, isto kao da ima 100 onakvih tekmi, a ne samo 19 godina. Ja se nadam samo da mogu dobiti japana, kinu i italiju (bez ortolani i picinini) uz onakvu igru. Srednji blokeri igraju na vrhunskom nivou, samo josh npr da je bila Jovana skroz spremna uzeli bi njemice il brazilke 100%

mene strah da im ne padne forma ak se sad ne plasiraju, pa npr na kontinetalnim kvalifikacijama podbace, a npr neke ekipe tipa turska ih dobiju
Njima je već pala forma na ovom turniru što je i logično, a kvalifikacioni turniri su u maju i junu 2012 tako da će do tada sve biti kako treba, ne sumnjam da će imati odlične pripreme i veliki motiv.
I think I'm a pussy one.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 nov 2011, 22:32

Texi je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:

Njima je već pala forma na ovom turniru što je i logično, a kvalifikacioni turniri su u maju i junu 2012 tako da će do tada sve biti kako treba, ne sumnjam da će imati odlične pripreme i veliki motiv.
a ovde igraju bez 4 igracice koje su igrale el, gp i ep, osjeti se to puno. bilo bi sranje kada se ovako mlada i super talentovana ekipa ne bi nashla na olimpijadi. sutra tekma protiv japana mensecini u 11:20
nema potpisa

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 nov 2011, 23:39

prošli put su nam te kontinentalne bile nešto lake, lako smo otišli na olimpijadu, ali tamo smo bili loši....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 nov 2011, 13:45

padoše japanke... kakve su šanse sad srbiji??? igra se još 5 mečeva od toga sa italijom i kinom, ostale su šaša......
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 nov 2011, 14:02

DANTES je napisao/la:padoše japanke... kakve su šanse sad srbiji??? igra se još 5 mečeva od toga sa italijom i kinom, ostale su šaša......
rutinski odradjeno, da ne kazem vrhunski protiv dobre selekcije japana. cak 1,9 bila kvota na srbiju :roll: nisu pruzile japankama ni gram sanse, poeni ravnomjerno rasporedjeni, japanke nisu znale sta vishe da brane.

treba dobit sve do kraja i uz malo srece moze se do treceg mjesta, al sve dobiti sa 3-0 ili 3-1. Samo nastaviti kao danas protiv kine, a onda protiv talijanki na sve ili nishta. srbija ima 11 bodova, 3 manje od treceplasirane ekipe
nema potpisa

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 nov 2011, 18:26

Admir_Sa je napisao/la:
DANTES je napisao/la:padoše japanke... kakve su šanse sad srbiji??? igra se još 5 mečeva od toga sa italijom i kinom, ostale su šaša......
rutinski odradjeno, da ne kazem vrhunski protiv dobre selekcije japana. cak 1,9 bila kvota na srbiju :roll: nisu pruzile japankama ni gram sanse, poeni ravnomjerno rasporedjeni, japanke nisu znale sta vishe da brane.

treba dobit sve do kraja i uz malo srece moze se do treceg mjesta, al sve dobiti sa 3-0 ili 3-1. Samo nastaviti kao danas protiv kine, a onda protiv talijanki na sve ili nishta. srbija ima 11 bodova, 3 manje od treceplasirane ekipe

mene blokerke oduševljavaju...stefana kad raspali u skoku kao muškarac...rašićka dobra...stvarno za njih ljudi nemaju rešenja....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 nov 2011, 13:27

sto se iznervira na uranku :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
nema potpisa

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 nov 2011, 16:28

sad više nemaju šansi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 nov 2011, 17:30

Dosta cudan turnir je ovo mora se reci,vecina reprezentacija je van forme,to sam spominjao i nedavno,pretezak i prezgusnut je raspored za selekcije,pogotovo evropske i logicno je da dodje to pada forme.U takvo okruzenje smo se i mi uklopili,dosli u jednom malo izmenjenom sastavu bez nekih igracica i uvek bili blizu pobeda,jedino su nasm Amerikanke ubile da kazes da su nas ubile,nisam jutros gledao protiv Kineskinja ali po rezultatu bila je to isto ravnopravna borba,gde smo mi dobili prvi set i onda prsli ali gusto prsli.
Ipak zadovoljan sam konacnom tabelom,Italijanke su prve i one su verovatno vec na OI,ali bilo bi fenomenalno kada bi Nemice uzele Kineskinje na toj trecoj poziciji do kraja i zajedno sa Italijom i USA otisli na OI,te tako nama otvorili put na OI.

Mi jos imamo dve sanse za OI,prvu pocetkom maja kada se u Istanbulu igraju evropske kvalifikacije gde smo najveci favoriti ako se bude igralo u punom sastavu,te onda imamo Svetske kvalifikacije krajem maja koje opet daju tri vize za London,dakle imamo 2 sanse i 4 mesta za OI,jednu sansu cemo da iskoristimo,bar se nadam.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 nov 2011, 20:43

mislim da bi te svjetske bile šansa ali ne znam koliko ih ide dalje....i ko bi igrao.........
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 nov 2011, 20:59

Ne kontam jutros Terzica kada je skoro na pocetku prvog seta izbacio Antonijevic, a ubacio Bojanu na mjestu dizaca i ona je solidno odigrala i uzele su set. A onda odma na pocetku drugog vraca Antonijevic :roll:, koja je realno jutros podbacila. Tek pri kraju 4 seta opet ubacuje Bojanu, al je kasno bilo nazalost
nema potpisa

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 12 nov 2011, 21:17

SK 6 kolo:

Italy - South Korea 3-0 (25-15, 25-12, 25-17)
China - Brazil 2-3 (23-25, 27-25, 25-21, 20-25, 15-17)
Japan - Serbia 0-3 (22-25, 20-25, 21-25)
Dominican Republic - Kenya 3-1 (25-18, 25-14, 26-28, 25-19)
Algeria - Germany 0-3 (10-25, 8-25, 19-25)
Argentina - United States 0-3 (12-25, 15-25, 19-25)

SK 7 kolo:

Italy - Brazil 3-0 (25-23, 25-16, 25-22)
China - Serbia 3-1 (21-25, 25-19, 25-23, 25-23)
Japan - South Korea 3-0 (25-21, 25-18, 25-17)
Argentina - Kenya 3-0 (26-24, 25-13, 25-16)
Algeria - United States 0-3 (12-25, 12-25, 9-25)
Dominican Republic - Germany 3-2 (30-28, 22-25, 25-14, 18-25, 15-12)
I think I'm a pussy one.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 12 nov 2011, 21:30

DANTES je napisao/la:mislim da bi te svjetske bile šansa ali ne znam koliko ih ide dalje....i ko bi igrao.........
Sigurni učesnici su 4 azijske selekcije: Japan, Kina, Tajland, J. Koreja, plus 4 selekcije van Azije.

Dve evropske najbolje plasirane na FIVB rang listi (Rusija, Srbija) i po jedna iz J. Amerike i S. Amerike.

Ako se Kina plasira preko SK zameniće je druga selekcija iz Azije.

Pošto je realno očekivati da se Brazil i Kuba plasiraju preko kontinentalnih kvalifikacija, onda bi te dve poslednje selekcije bile Argentina i Dominikanska Republika ( 90% ).

Ako se Italija i Nemačka plasiraju preko SK, a Srbija ili Rusija preko evropskog turnira, onda Turkinje idu kao sledeća evropska selekcija na FIVB rang listi.

Uglavnom idu 2 evropske selekcije i otprilike se već sad može naslutiti ko će sve učestvovati.
I think I'm a pussy one.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 12 nov 2011, 21:39

Što se tiče evropskog turnira koji će biti održan nešto ranije, sigurni učesnici su: Srbija, Nemačka, Turska (domaćin), Italija, Bugarska, Poljska.

Čekaju se još pobednici duela Rusija - Rumunija, i Holandija - Hrvatska, dakle realno Rusija i Holandija ako ne bude iznenađenja.

I to bi bilo to 8 ekipa, 2 grupe po 4, polufinale, finale i pobednik ide u London.

Međutim pošto je realno očekivati da će se Italija plasirati preko SK, a možda čak i Nemačka onda će te selekcije zameniti Hrvatska, Rumunija i/ili Azerbejdžan (nije mi poznato na osnovu kog kriterijuma će to odrediti :lol: ).
I think I'm a pussy one.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 nov 2011, 12:04

Sada je moguce staviti u perspektivu objektivno veoma slabo evropsko prvenstvo. To je ono o cemu pisah, ali me mnogi ne shvatise i rezultatom opravdavase Terzica.
Ne potcenjujem odlican rezultat na istom, samo pokušavam da budem objektivan. Tako nas je i sreca dosta pogledala, jer su glavni timovi podbacili na njemu (Rusija i Italija), a oni koji su protiv nas igrali odlucujuce utakmice nisu bili psiholoski spremni za veliku scenu tj. nesto su se losije snasli od nas. Daleko od toga je bilo da smo ih mi skroz nadigrali. Ozbiljni timovi ili nisu igrali u pravom sastavu besmisleno evropsko prvenstvo (koje ne daje ucesnike OI - apsurd CEVa i FIVBa) ili su se spremali za ovo, a na evropskom kako bude.
I inace, nakon izvesnog buma, odbojka je znatno opala, cini se u direktnoj proporciji sa ekonomskom krizom. Otkako Italija nije vise maltene ekvivalent kosarkaske NBA stvari su se dosta izmenile, i tu se vidi svetski trend, nezamisliv do pre deset godina - najvise para je na Istoku, ne na Zapadu!
U svemu tome doslo je do titule koja je, nakon niza neuspeha, mogla nekima da zamaze negativne strane selektora. Ali sada je neminovno doslo do situacije poznate u narodu kao "duplo golo". Em se nismo kvalifikovali, em smo se premorili i iscimali. Jedna po jedna devojka je premorena, povredjena, smorena Terzicem. Umesto da smo rasporedili snage i sa izvrsnim triom sada odbacenih reprezentativki Spasojevic, Djerisilo i Citakovic, uz koriscenje Marinkovic, Tomasevic i i jos ponekoga uradili sve, i to sa znatno boljom igrom. A u tom slucaju ne bi bilo preopterecivanja Brakocevic, a sada i Malagurski, ranije Veljkovic, sa neizbeznim i ozbiljnim posledicama. Zamislite tim imena koje sam naveo, a zdravih, sa lagodnim rotacijama Ognjenovic-Antonijevic, koji smo potencijalno imali, koji je po kvalitetu i igri ravnopravan Brazilu i SADu! A nemamo ga, po ko zna koji put, zbog selektora.
Devojke treba da dignu glavu gore, jer nista nije njihova krivica. Selektor "polaze racune" savezu. Valjalo bi izvuci te pobede do kraja, jer nam trebaju ti glupi ranking-bodovi.
E sad, trebace malo vise srece da Terzic dobije nogu, a kako to u Srbiji biva - na jednom dobrom rezultatu se zivi po 10 godina, bez problema.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 13 nov 2011, 13:04

MaGiCa je napisao/la:Sada je moguce staviti u perspektivu objektivno veoma slabo evropsko prvenstvo. To je ono o cemu pisah, ali me mnogi ne shvatise i rezultatom opravdavase Terzica.
Ne potcenjujem odlican rezultat na istom, samo pokušavam da budem objektivan. Tako nas je i sreca dosta pogledala, jer su glavni timovi podbacili na njemu (Rusija i Italija), a oni koji su protiv nas igrali odlucujuce utakmice nisu bili psiholoski spremni za veliku scenu tj. nesto su se losije snasli od nas. Daleko od toga je bilo da smo ih mi skroz nadigrali. Ozbiljni timovi ili nisu igrali u pravom sastavu besmisleno evropsko prvenstvo (koje ne daje ucesnike OI - apsurd CEVa i FIVBa) ili su se spremali za ovo, a na evropskom kako bude.
I inace, nakon izvesnog buma, odbojka je znatno opala, cini se u direktnoj proporciji sa ekonomskom krizom. Otkako Italija nije vise maltene ekvivalent kosarkaske NBA stvari su se dosta izmenile, i tu se vidi svetski trend, nezamisliv do pre deset godina - najvise para je na Istoku, ne na Zapadu!
U svemu tome doslo je do titule koja je, nakon niza neuspeha, mogla nekima da zamaze negativne strane selektora. Ali sada je neminovno doslo do situacije poznate u narodu kao "duplo golo". Em se nismo kvalifikovali, em smo se premorili i iscimali. Jedna po jedna devojka je premorena, povredjena, smorena Terzicem. Umesto da smo rasporedili snage i sa izvrsnim triom sada odbacenih reprezentativki Spasojevic, Djerisilo i Citakovic, uz koriscenje Marinkovic, Tomasevic i i jos ponekoga uradili sve, i to sa znatno boljom igrom. A u tom slucaju ne bi bilo preopterecivanja Brakocevic, a sada i Malagurski, ranije Veljkovic, sa neizbeznim i ozbiljnim posledicama. Zamislite tim imena koje sam naveo, a zdravih, sa lagodnim rotacijama Ognjenovic-Antonijevic, koji smo potencijalno imali, koji je po kvalitetu i igri ravnopravan Brazilu i SADu! A nemamo ga, po ko zna koji put, zbog selektora.
Devojke treba da dignu glavu gore, jer nista nije njihova krivica. Selektor "polaze racune" savezu. Valjalo bi izvuci te pobede do kraja, jer nam trebaju ti glupi ranking-bodovi.
E sad, trebace malo vise srece da Terzic dobije nogu, a kako to u Srbiji biva - na jednom dobrom rezultatu se zivi po 10 godina, bez problema.
Pre nego što bilo šta napišeš o jačini EP, moraš pogledati sastave evropskih ekipa na SK, i kvalifikacionim turnirima za OI.

U Japanu Srbija igra bez Brakočević, Malagurski, Ognjenović, Nikolić, Italija bez Pićinini i Ortolani, jedino je Nemačka kompletna.
Na kvalifikacionim turnirima, Hrvatska igra bez Maje Poljak, Holandija bez Mannon Flier, Rusija bez Gončarove...

Dakle ako pod ''pripremali za ovo'' misliš na SK, na kom Srbija i Italija igraju oslabljene a Turska uopšte ne učestvuje, onda tvoja priča o slabom EP ne pije vodu, jer su ekipe nastupale u mnogo jačim sastavima na EP nego na SK. Isto važi i za kvalifikacione turnire za OI, gde većina ekipa nastupa bez glavnih igračica, što samo govori koliko je EP bilo teško.

Rečenica ti nema smisla, kao uostalom i većina teksta. ''Ili su se spremali za ovo ( SK ? ), a na evropskom kako bude''.
Ako je neko želeo da učestvuje na SK morao je da se plasira u finale EP, tako da ne dolazi u obzir ovaj drugi deo tvoje rečenice. :lol:

P.S Lepo si napisao negde na početku, ti pokušavaš da budeš objektivan, samo nastavi možda jednog dana i uspeš... :lol:
I think I'm a pussy one.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 nov 2011, 13:31

Texi je napisao/la: Pre nego što bilo šta napišeš o jačini EP, moraš pogledati sastave evropskih ekipa na SK, i kvalifikacionim turnirima za OI.

U Japanu Srbija igra bez Brakočević, Malagurski, Ognjenović, Nikolić, Italija bez Pićinini i Ortolani, jedino je Nemačka kompletna.
Opet su te dve ekipe neuporedivo spremnije od Srbije, pa sve i da su igracki bile jace na EP nego sada.
Na kvalifikacionim turnirima, Hrvatska igra bez Maje Poljak, Holandija bez Mannon Flier, Rusija bez Gončarove...
Kvaklifikacioni turniri su merilo kvaliteta. Jel tako :?:
Dakle ako pod ''pripremali za ovo'' misliš na SK, na kom Srbija i Italija igraju oslabljene a Turska uopšte ne učestvuje, onda tvoja priča o slabom EP ne pije vodu, jer su ekipe nastupale u mnogo jačim sastavima na EP nego na SK. Isto važi i za kvalifikacione turnire za OI, gde većina ekipa nastupa bez glavnih igračica, što samo govori koliko je EP bilo teško.
Mislio sam na nacin tempiranja forme. Primetno je da su Italijanke mnogo ozbiljnije sada, nego na EP. Nemice su Nemice i tu se ta prica zavrsava.
Rečenica ti nema smisla, kao uostalom i većina teksta. ''Ili su se spremali za ovo ( SK ? ), a na evropskom kako bude''.
Ako je neko želeo da učestvuje na SK morao je da se plasira u finale EP, tako da ne dolazi u obzir ovaj drugi deo tvoje rečenice. :lol:
Polufinale EPa je bilo dovoljno za SK. A realno su igrackim kvalitetom do tog 1/2 mogle da dodju 4-5 reprezentacija. Tako da ta jacina EP je itekako upitna. Ali dobro, misljenja nam se razlikuju.
P.S Lepo si napisao negde na početku, ti pokušavaš da budeš objektivan, samo nastavi možda jednog dana i uspeš... :lol:
A ti mora da si u srodstvu sa Terzicem, pa se zato potpisujes sa Texi. ;)

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 13 nov 2011, 13:53

Terzić nije kondicioni trener. ;)

Ne kažem ja da je kvalifikacioni turnir merilo kvaliteta, nego da reprezentacije koje učestvuju na tim turnirima igraju u slabijim sastavima nego na EP, kao i ove na SK. Ti na tim turnirima imaš ekipe koje su učestvovale na EP: Rusija, Hrvatska, Holandija, Bugarska, Francuska, Rumunija... I opet ti ponavljam kako možeš reći da je EP bilo slabo kad su sve ekipe učestvovale u najjačim sastavima, ili barem jačim nego sad ? I čuj molim te neko neozbiljno shvatio EP. Pa koja to ekipa ide na EP u bilo kom sportu sa tim tvojim ''kako bude'', pogotovo ako se zna da samo finale garantuje SK ?

Polufinale obezbeđuje evropski turnir u Turskoj (maj 2012), a samo finale je garantovalo SK. Još jednom si loše informisan. :lol: To što je Italija dobila pozivnicu kao 4 na EP, verovatno jer je Turska domaćin ET, to je druga stvar...

Opet ti ponavljam samo finale EP garantuje SK, tako da je logično da Terzić i stručni štab tempiraju formu za EP, jer čoveče Božiji :roll: prvo se mora ostvariti dobar rezultat na EP, da bi se uopšte došlo do SK.

Kakve veze nadimak Texi ima sa Zoranom Terzićem ? :lol:
I think I'm a pussy one.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.