RK Bosna

smradex
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la smradex » 19 avg 2009, 11:23

Pa smajlagic je bio zamjenik cervara u hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji prije 5-6 godina pa kad su se posvadjali onda je bio trener juniorske reprezentacije hrvatske i mislim da su vecina ovih koje je doveo iz hrvatske ili cak svi bili clanovi te juniorske reprezentacije, a pored toga zivi u zagrebu i vjerovatno prati hrvatsku ligu pa zna gdje sta ima :) dok sumnjam da je bas pratio bosansku, srpsku ili lupam makedonsku ili crnogorsku ligu :) pa je logicno da je njih dovodio...

ali eto od svih koji su dosli, cini mi se da je ponajbolji golman, Uvodic..

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 avg 2009, 12:06

Da,

Smailagic se 'ponasa' kao i svaki trener - odabere nekog od igraca i onda zeli svima da "pokaze kako trenira strogocu"! Slijedece kod trenera je to sto, svi ama bas svi, imaju odredjene afinitete prema odredjenim igracima i obrnuto. Skoro u svim kolektivnim sportovima je tako. To moze ali i ne mora biti 'presudno', naravno ako se 'maprave' rezultati.
Sto se tice Buljugije, nisam znao za te detalje i vjerujem u to sto je napisano. Medjutim, ja se Bakira Buljugije uvijek pribojavam - ne kao igraca koji istinski ima kvalitet (iako i na terenu zna raditi gluposti) nego kao osobe koja ima neki "problem", a samo pogledajte koliko je klubova promijenio i koliko se prosjecno zadrzavao u tim klubovima!?
Mislim da mu je Bosna, skoro pa "rekord"!!!

Mene vise iznenadjuje i brine pitanje JASKICA!
Momak je, kako sam i pisao, reprez.krilo odlicnih psiho-motornih kvaliteta, dobar u odbrani, jos bolji u napadu.
Bek nije i na toj poziciji je skoro "katastrofa".
Zasto Pipe daje prednost 'kamikazi' Melicu (slab u odbrani), pa i mladom Vrazalicu u odnosu na Adnana - e, to mi stvarno nije jasno!??
Na dobojskom turniru je mozda 'probava' neke varijante, ali da Jaskicu ne pruzi ni 1 sekundu na krilu - to mi ne stima, nikako!
Sve ce se vrlo brzo pokazati, treba, ipak, pustiti covjeka da pokusa sprovesti ono sto je naumio...pa onda dati realniju ocjenu.

A sto se tice 'forsiranja' hrvatskih rukometasa i stila igre - pa ne znam koji bi Pipe drugi i forsirao kad je, nakon Borceve skole, svo vrijeme proveo u Hravtskom rukometu (reprezentativnom) i osvojio sve sto se moglo osvojiti (kao igrac ili trener)!?
Pa dokazano je da na ovim prostorima Hrvati igraju najbolji (i najljepsi) rukomet....a ko je za to zasluzan? Eh, to je druga tema.

Volim te Bosno :)
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 21 avg 2009, 19:53

smailagic otjerao bakira :oops: :oops: :oops: poslije pedje dejanovica jos jedan nekorektan potez kluba, ko je slijedeci?
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 avg 2009, 10:41

imeime je napisao/la:smailagic otjerao bakira :oops: :oops: :oops: poslije pedje dejanovica jos jedan nekorektan potez kluba, ko je slijedeci?

:?: :?: :?: :?: :?: - :o
Je li to istinski provjerena informacija!?
Ako jeste, onda bi trebalo "cuti obje strane" - zasto, u cemu je 'problem' ?

A sto se tice Pedje Dejanovica - nije velika steta (ma ko ga "otjerao"), jer je doveden mnogo, mnogo, kvalitetniji golman, a svaki jaci evropski klub ima najmanje dva izvrsna golmana (golman = 1/2 ekpe) i to je normalno, bez sujeta ili ljutnje, jedino sto u bh.klubovima golmani "ne podnose" cinjenicu da ponekad (vise ili manje vremena) sjede na klupi - svi bi da imaju punu 'minutazu'!

I jos jedna dilema - Ko je nekorektan?
Uprava RK Bosna ili trener Smailagic u ovom(ovim) 'slucajevima'!?
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 23 avg 2009, 11:34

zvali su momka da dodje iz doboja u sarajevo i poslije deset dana mu rekli da a njega vise ne racunaju, sto da ga oni u doboju nisu htjeli prihvatiti nazad ? nisam ni rekao da je bolji golman od ove dvojice

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 avg 2009, 12:50

imeime je napisao/la:zvali su momka da dodje iz doboja u sarajevo i poslije deset dana mu rekli da a njega vise ne racunaju, sto da ga oni u doboju nisu htjeli prihvatiti nazad ? nisam ni rekao da je bolji golman od ove dvojice
Zanimljivo.
Pa koliko igrača, u raznim klubovima, dođe na 'probu' i bude vraćeno, tj. ne zadovolje potrebe (ukus) klubova?
I šta je tu nekorektno i koji to klub vodi računa gdje će poslije igrati igrači koji nisu 'zadovoljili' na probi-pripremama!?
To se odnosi i na Peđu Dejanovića, a šta bi bilo da ga Sloga nije 'prihvatila'.....? Pa, o tome brigu treba da vode igrači, i njihovi menadžeri (koje većina ima), zar ne?
U sportu je to danas najnormalnija 'stvar' i tu nema ama baš ništa nekorektno! :shock:

PS:
Volio bi da si mi odgovorio da li je informacija o Bakiru Buljugiji istinita ili ne!? :cry:
Bosno moja poharana....

rukomet_24
Kontakt:

Post Postao/la rukomet_24 » 23 avg 2009, 12:54

U svemu gore navedenom, najmanje greske ima uprava. Oni su doveli Irfana i dali mu odrijesene ruke...samo se on malo za.ebo, jer ovo nije reprezentacija Egipta da mozes amatere dovoditi i tjerati sa priprema kako ti je ceif...sto se tice Dejanovica, tu je stvar jasna, nije zadovoljio isto kao i Doknic, koji je bio na probi...

U Bakirovom slucaju je pogrijesio...trebalo se momku u junu reci da ne treba dolaziti, a ne u augustu ga otjerati...sad da je pametan, da mu isplate ugovor koji ima do kraja sezone, a nek radi sa drugim timom...

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 23 avg 2009, 12:57

Pa RK Bosna radi upravo ti. Cim se neki igrac pokaze u nekoj ekipi oni ga odmah dovedu jer imaju pare i mogu dovest koga god hoce. Igrac nema mjesta u ekipi i bude tu pola godine i onda se vrati u svoj stari klub al igra puno slabije

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 avg 2009, 13:08

rukomet_24 je napisao/la:U svemu gore navedenom, najmanje greske ima uprava. Oni su doveli Irfana i dali mu odrijesene ruke...samo se on malo za.ebo, jer ovo nije reprezentacija Egipta da mozes amatere dovoditi i tjerati sa priprema kako ti je ceif...sto se tice Dejanovica, tu je stvar jasna, nije zadovoljio isto kao i Doknic, koji je bio na probi...

U Bakirovom slucaju je pogrijesio...trebalo se momku u junu reci da ne treba dolaziti, a ne u augustu ga otjerati...sad da je pametan, da mu isplate ugovor koji ima do kraja sezone, a nek radi sa drugim timom...
:?: :?: :?:
Istina je da je, kako si napisao, Uprava dala "odriješene ruke" treneru Smailagiću, ali ipak niti jedan trener na svijetu ne može ključne stvari (a tu spada i igrački kadar) rješavati apsolutno samostalno bez saglasnosti te iste Uprave, koja, barem, mora obaviti administrativne, ugovorne, zadatke!
To je činjenica.

Za Bakira Buljugiju i dalje nema ZVANIČNIH informacija - i, ponavljam, treba prvo 'ćuti' obje strane, pa donositi presude!
Niti jednom treneru nije lako odreći se reprezentativnog igrača i to pred početak takmičenja - za to mora postojati "debeo" razlog...sumnjam da je to samo 'hir' trenera. Sve mi je to plaho šuhveli, dok svi ne kazu svoje...pa onda da izvodimo i mi svoje zaključke i komentare. :oops:
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 23 avg 2009, 17:49

bakir je dobio nogu. a za pedju . kakva proba treba za nekog ko je vec godinama tebi pred ocima?

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 23 avg 2009, 17:56

Trigger je napisao/la:
rukomet_24 je napisao/la:U svemu gore navedenom, najmanje greske ima uprava. Oni su doveli Irfana i dali mu odrijesene ruke...samo se on malo za.ebo, jer ovo nije reprezentacija Egipta da mozes amatere dovoditi i tjerati sa priprema kako ti je ceif...sto se tice Dejanovica, tu je stvar jasna, nije zadovoljio isto kao i Doknic, koji je bio na probi...

Istina je da je, kako si napisao, Uprava dala "odriješene ruke" treneru Smailagiću, ali ipak niti jedan trener na svijetu ne može ključne stvari (a tu spada i igrački kadar) rješavati apsolutno samostalno bez saglasnosti te iste Uprave, koja, barem, mora obaviti administrativne, ugovorne, zadatke!
To je činjenica.

Za Bakira Buljugiju i dalje nema ZVANIČNIH informacija - i, ponavljam, treba prvo 'ćuti' obje strane, pa donositi presude!
Niti jednom treneru nije lako odreći se reprezentativnog igrača i to pred početak takmičenja - za to mora postojati "debeo" razlog...sumnjam da je to samo 'hir' trenera. Sve mi je to plaho šuhveli, dok svi ne kazu svoje...pa onda da izvodimo i mi svoje zaključke i komentare. :oops:
A lika, sta ti ba ima biti suhveli, nije ni prvi ni zadnji koji ce biti otjeran. A Bosnina uprava inace ovako nema obicaj mijenjati igrace ko carape.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 avg 2009, 19:51

The Game je napisao/la:
Trigger je napisao/la:

To je činjenica.

A lika, sta ti ba ima biti suhveli, nije ni prvi ni zadnji koji ce biti otjeran. A Bosnina uprava inace ovako nema obicaj mijenjati igrace ko carape.
A lika....!
Ama o cemu Ti to - sta je "pisac" htjeo kazati, sta ti to smeta u ovim postovima, da nisi malko zalut'o :?:
Bosno moja poharana....

banbus
Kontakt:

Post Postao/la banbus » 23 avg 2009, 23:03

Zivi bili pa vidjeli do kada ce se vrli trener zadrzati.
Znate li vi da je 10 igraca povrijedjeno do kada su pocele pripreme.
Ljudi moji on njih ne priprema on njih lomi. :cry:

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 24 avg 2009, 12:55

Trigger je napisao/la:
The Game je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
To je činjenica.

A lika....!
Ama o cemu Ti to - sta je "pisac" htjeo kazati, sta ti to smeta u ovim postovima, da nisi malko zalut'o :?:
Pisac je htio, ne htjeo, reci da Buljugija nije ni prvi ni zadnji igrac/trener koji ce biti otjeran iz Bosne. Bgm, ti ociglednno ne pratis rukomet dovoljno, vec se pravis nesto pametan i lutas u neke stvari gdje ti nije mjesto, prvo si se isprovaljivo na temi o kosarci, sad si ovdje presao. Koliko ti imas godina???????????????????????

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 24 avg 2009, 14:32

pošto u zadnje vrijeme ne pratim rk bosnu možel mi neko napisati ko je sve stigao u bosnu od pojačanja i ko je otišao
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 24 avg 2009, 15:12

marken je napisao/la:Bakir Buljugija u dobojskoj Slogi!
Prijateljska utakmica:
Čelik – Borac 35:37

U redovima Čelika najefikasniji je bio Bajramović sa 8 golova, dok su kod Banjalučana Golić :?: sa 7 i Halilbegović sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji.

banbus
Kontakt:

Post Postao/la banbus » 24 avg 2009, 15:18

Mirza_Hordas je napisao/la:pošto u zadnje vrijeme ne pratim rk bosnu možel mi neko napisati ko je sve stigao u bosnu od pojačanja i ko je otišao
oficijalna stranica RK Bosne i tamo imas sve informacije

http://www.rkbosnasarajevo.ba/bosanski/vijesti.html

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 24 avg 2009, 17:41

bandit je napisao/la:
marken je napisao/la:Bakir Buljugija u dobojskoj Slogi!
Prijateljska utakmica:
Čelik – Borac 35:37

U redovima Čelika najefikasniji je bio Bajramović sa 8 golova, dok su kod Banjalučana Golić :?: sa 7 i Halilbegović sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji.
Nije GOLIĆ (još uvijek u RK Bosna) nego GARIĆ GORAN - greška koja se multiplicirala na više "mjesta"...copy-paste :)
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 24 avg 2009, 18:04

The Game je napisao/la:quote="Trigger"]
A lika....!

Pisac je htio, ne htjeo, reci da Buljugija nije ni prvi ni zadnji igrac/trener koji ce biti otjeran iz Bosne. Bgm, ti ociglednno ne pratis rukomet dovoljno, vec se pravis nesto pametan i lutas u neke stvari gdje ti nije mjesto, prvo si se isprovaljivo na temi o kosarci, sad si ovdje presao. Koliko ti imas godina???????????????????????
Izvini majstore!
Šta i koliko pratim u sportu, i koliko mi je godina (dovoljno?) je moja lična, privatna, stvar. Ako te bas toliko interesuje - obrati mi se preko PP!
Zanimljivo je da vama nekolicini mnogo SMETA "MOJA POJAVA" na raznim temama (a vi mozete 'biti' na svakoj temi - experti za sve!?), a mogu pretpostaviti i zasto, ali to mene ne tangira...vidim samo da nekima 'smetam' a oni znaju zasto i sami ce se prepoznati! Zbog takvih ja necu napustiti Forum, jedino zamolite Admina da me banuje pa rahat 'mudrujte' kako ste navikli.
Da, još nešto: Niko, pa ni ja se NE MOGU PRAVITI NEŠTO PAMETAN - valjda si toliko obrazovan da shvatiš kakvu si nebulozu napisao - prave se "stvari " a ne pamet - insan od Boga dobija pamet, sve ostalo je stvar obrazovanja, edukacije, novih saznanja-autodidaktike, 'razvijanja sivih moždanih celija'...
Sretno ti bilo "The Game" za tebe su, ipak, kako izgleda samo igrice (the game) ....drzi se ti toga ;)

PS:
I tebe bi zamolio da izbjegnemo ovaj način 'polemike' (ličnog prepucavanja, pa i vrijedjanja...) i molim te da sve slicne 'polemike' prebacis na PP!
Ovdje cemo nastaviti iznositi svoje stavove, misljenja, arumente, prepostavke....ali nije lijepo 'prepucavati se', druge vrijedjati, nipodastavati, jer to je najlakse - tesko je biti fin...
Bosno moja poharana....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 avg 2009, 17:44

imam jarana golmana rk bosne damir efendic se zove i on je treci golman ako ko ne zna i kaze da je graho sad bas na meti irfana...terorise ga,maltretira....uvijek se nadje neko na kome se kola lome.......
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.