FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ficobahtic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ficobahtic » 02 dec 2014, 23:06

Moja procjena je da je kvadrat zemlje na toj lokaciji negdje oko 350-400KM, sto kad se pomnozi sa 50-ak dunuma vrijedi izmedju 15-20 miliona KM!?

Svakako ogromna lova je u pitanju..;)

Nama je svakako jedini nacin da napravimo stadion da damo na koristenje poslovne prostore na recimo 10-15 godina i da to jos malo kompenziramo sa imenom stadiona u tom vremenu i to je pravac ka kojem bi trebali razmisljati...Vjerovatno i bolja opcija od (pro)davanja zemljista na pomocnom terenu.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 02 dec 2014, 23:10

ChWilla je napisao/la:vrijedi koliko vrijedi ono što bi te pustili da izgradiš. manje troškovi da izgradiš.
:thumbup: Ovo ima smisla.
terabajt je napisao/la:
ultrassa1921 je napisao/la:Mnogo je veca cijena kvadrata stambenog objekta sto je i logicno i to se ne moze porediti sa zemljistem
Zavisi od lokacije a ova lokacija izuzetna, tako da nije daleko ta cifra sto ovaj gore navodi. Tu je samo pitanje kolko je zaista zemljista 1/1 na zeljeznicaru.
Sve navedeno je 1/1, jasno piše u katastru!

slika
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 02 dec 2014, 23:10

Ni jedan klub u drzavi,niti u regiji nije gradio stadion,niti je svojim parama renovirao isti. Niti ga moze graditi. Sve sto je radjeno u BiH,a vezano za stadione,radila je drzava,razliciti nivoi vlasti(Zenica,Mostar,Siroki,Kosevo,Tuzla...).Ista je situacija i sa Zagrebom,Beogradom,Ljubljanom,Mariborom,Skopljem,Podgoricom...
Kad je Zeljo u pitanju,problem je kompleksan. Iako je vlasnik znacajne imovine,bez drzave,adekvatnih zakona i niza drugih akata,niko nece ulaziti u avanture i raspolagati tolikom imovinom.
Da se moglo nesta na tom planu poceti,moglo je. Da treba intezivirati aktivnosti na tom planu,treba. Znaju li to ovi ljudi koji sad vode klub, ne znam. Bitno je da imaju jasnu ideju i viziju. Za sve postoje strucnjaci i eksperti.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 02 dec 2014, 23:11

Ma sve ekipe prodaju zemljiste u zamjenu da naprave stadion arsenal,galata mi odma padose na um.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 02 dec 2014, 23:39

Aragon je napisao/la:Ako je tacno to sto si naveo, to je 48 duluma zemlje.
Neka je dulum na toj lokaciji cca 200 000KM, eto pa izracunaj.
Realno, nista osim same zemlje tu nema vrjiedno.
@aragon pa gdje si ti, nego sta tvoj klub ima vrijedno ? Ta "sama zemlja" koju spominjes vrijedi puno vise nego tvoj citav klub, to je kada govorimo o materijalnim stvarima, a ako govorimo o nekoj duhovnoj vrijednosti, ona je neprocjenjiva, tako da ne pricaj gluposti
FKŽ !

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Aragon » 02 dec 2014, 23:55

TeaM87 je napisao/la:
@aragon pa gdje si ti, nego sta tvoj klub ima vrijedno ? Ta "sama zemlja" koju spominjes vrijedi puno vise nego tvoj citav klub, to je kada govorimo o materijalnim stvarima, a ako govorimo o nekoj duhovnoj vrijednosti, ona je neprocjenjiva, tako da ne pricaj gluposti
Vidis kako ste vi svi podli i iskompleksirani. Da vam covjek normalan podatak, vi opet provocirate.
A na pitanje sta moj klub ima, ima stabilnu budicnost i ima period kad ce biti DALEKOOOO ispred tvog kluba cijI je opstanak dobrano dosao u pitanje i koji tone ispod prosjecnosti ove zabokrecine od lige.
Jesi zadovoljan odgovorom?
Imate samo ono sto vam je drzava poklonila, a dicite se sa tim kako su bili svi protiv vas. Da niste slucajno kupili nesto?
Pa gdje je onda tu logika?
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 02 dec 2014, 23:57

Pojede se on jadan :lol: :lol: :lol: :lol:

Baci malo pogled na to koliko kosta gradjevinsko zemljiste u A zoni grada sarajeva.Evo nedavno iznad moje kuce na bistriku dulum zemlje bez icega otisao za 500k maraka.

Gledam bas sad po piku,par ih u novom sarajevu,a to sigurno nije na lokaciji gdje je grbavica stadion,prodaje zamlju 500-600km m3

To 200000km dulum je kod vas na kobiljoj glavi,zući i orliću

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 02 dec 2014, 23:59

Ma pusti ih brate neka se dave u svojim **** i neka uzivaju imamo mi pametnija posla ;)

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 03 dec 2014, 00:00

Kao prvo, objasnio sam samo covjeku kako se zemlja racuna. Kao drugo rekao sam cca ne tacan iznos, zaista se ne razumijem u te stvari niti me intresuje. Kao trece, je li ovo sportki forum ili gradjevinsko obrtno preduzece? :)
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 03 dec 2014, 00:01

Meni samo nije jasno kako su oni zamislili napraviti tu cestu tako blizu sjevera. Pa ako će se ikad praviti stadion to je stvarno nedopustivo. I ovako dole nastupi kolaps kad je malo jača tekma, a zamisli da krene 20 milja na nov stadion (kapacitet nikako ne može biti manji) pa to je suludo.
Umjesto da opština učini sve da ojača klub i da mu prepiše i šljaku pa što i ne i dvoranu u budućnosti oni imam osječaj sve čine da još više zakomplikuju situaciju. Pa cijeli svijet je čuo za Grbavicu i Želju (kroz film, kroz rat, kroz pjesmu, kroz sport itd.) samo ovi naši levati kao da nisu. Neko sposoban bi na toj legendi Grbavice ćuda napravio.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 03 dec 2014, 00:03

Aragon je napisao/la:Kao prvo, objasnio sam samo covjeku kako se zemlja racuna. Kao drugo rekao sam cca ne tacan iznos, zaista se ne razumijem u te stvari niti me intresuje. Kao trece, je li ovo sportki forum ili gradjevinsko obrtno preduzece? :)
Ako se ne razumijes i ako te ne interesuje sto pises .

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 03 dec 2014, 00:07

terabajt je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Kao prvo, objasnio sam samo covjeku kako se zemlja racuna. Kao drugo rekao sam cca ne tacan iznos, zaista se ne razumijem u te stvari niti me intresuje. Kao trece, je li ovo sportki forum ili gradjevinsko obrtno preduzece? :)
Ne razumijes se ni ti u fudbal pa visis na svim mogucim temama ;)
Ako se ne razumijem u tacne iznose cijena, ne znaci da ne znam osnove kako se zemljiste mjeri i kako se prodaje. Moja namjera je jednom normalnom forumasu u kratkim crtama bila objasniti najjednostavnije ono sto je covjek i pitao.
Ostanite pozdravljeni.
Vidim i onako da se ovdje kod vas o sportu, igracima, pojacanjima, sponzorima i slicnim stvarima nema sta procitati. Pozdravvvv :)

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 00:08

rodom s Mejtaša je napisao/la:Meni samo nije jasno kako su oni zamislili napraviti tu cestu tako blizu sjevera. Pa ako će se ikad praviti stadion to je stvarno nedopustivo. I ovako dole nastupi kolaps kad je malo jača tekma, a zamisli da krene 20 milja na nov stadion (kapacitet nikako ne može biti manji) pa to je suludo.
Umjesto da opština učini sve da ojača klub i da mu prepiše i šljaku pa što i ne i dvoranu u budućnosti oni imam osječaj sve čine da još više zakomplikuju situaciju. Pa cijeli svijet je čuo za Grbavicu i Želju (kroz film, kroz rat, kroz pjesmu, kroz sport itd.) samo ovi naši levati kao da nisu. Neko sposoban bi na toj legendi Grbavice ćuda napravio.
Pa gledajuci onako logicno,pored te ceste ide 2-3m trotoara,tako da ce to sve doci na isto,mozda trotoar u buducnosti bude kraci za jedno metar najvise sa obije strane i to je to.Jer od onog zida sa pomocnog pa do ulice ima 4m maximalno
Ti ne znas jesi li se upi.sao ili us.rackao,al bas,pazi sta pises,sam sebe kontriras :lol: :lol: :lol:

Prvo objasnjava kako se zemlja racuna(na sportskom forumu),pa onda kaze da nije upucen u te stvari,niti ga interesuje,a onda se zali sto se o tome pise na sportskom forumu....

E sad samo zamisli,koliko ti se smijem,demagogu u pokusaju,i ti djeci ovdje hoces da spustas :clap: :clap: :clap: :clap:

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 03 dec 2014, 00:09

Aragon je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:
Vidis kako ste vi svi podli i iskompleksirani. Da vam covjek normalan podatak, vi opet provocirate.
A na pitanje sta moj klub ima, ima stabilnu budicnost i ima period kad ce biti DALEKOOOO ispred tvog kluba cijI je opstanak dobrano dosao u pitanje i koji tone ispod prosjecnosti ove zabokrecine od lige.
Jesi zadovoljan odgovorom?
Imate samo ono sto vam je drzava poklonila, a dicite se sa tim kako su bili svi protiv vas. Da niste slucajno kupili nesto?
Pa gdje je onda tu logika?
Poprilicno sam zadovoljan odgovorom, sam si sebi rekao da vi imate rijeci, a mi djela, samim tim ova prica zavrsava...
FKŽ !

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 dec 2014, 00:10

Pa u Butmiru je dulum zemlje od 100-120 hiljada KM, a koliko je tek na ovakvoj lokaciji

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 03 dec 2014, 00:10

Aragon je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
Ne razumijes se ni ti u fudbal pa visis na svim mogucim temama ;)
Ako se ne razumijem u tacne iznose cijena, ne znaci da ne znam osnove kako se zemljiste mjeri i kako se prodaje. Moja namjera je jednom normalnom forumasu u kratkim crtama bila objasniti najjednostavnije ono sto je covjek i pitao.
Ostanite pozdravljeni.
Vidim i onako da se ovdje kod vas o sportu, igracima, pojacanjima, sponzorima i slicnim stvarima nema sta procitati. Pozdravvvv :)
A kazes objasnio covjeku kako se zemlja racuna. A napisao si 48 d. x 200 000 HAHAHA. E nek si mu objasnio, ni on a ni mi nismo znali da se tako zemlja racuna . Hvala

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 00:14

Btw.Sad izgleda kad su pojeli go.vno sa pricom da je pola juga koldzina zemlja,da poslovni prostori nisu željini,da je plato iza istoka...da ne idem dalje,pokusavaju minimalizirati cjenu zemljista,pa na kraju ce se uz kutiju cigara kupljenu na kosevu djeliti metar zemlje kod stadiona grbavica.dokle vam sve zelje mogu dosegnuti mastu...

e jadi moji pitarski...

p.s.-meni fkt nekad bude neprijatno gledati koliko se ovaj aragorn provaljuje,nekad mi ga fkt zao bude :(

@aleksandar_veliki-jel moguce da ne znas koga proziva???? :o

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 03 dec 2014, 00:20

@sarajlija od onog zida od pomocnog terena do ceste ima sigurno 8 metara, a prema nekoj mojoj procjeni, kada se bude radila cesta, zahvatice 4-5 metara prema sjeveru
FKŽ !

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 03 dec 2014, 00:40

Prema ovoj vizuelizaciji, (na 2:25) ostace mozda 2-3 metra platoa ispred sjeverne tribine, a vjerovatno da ce cesta zahvatiti i par metara pomocnog terena.. :roll:

[youtube][/youtube]
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 03 dec 2014, 00:54

Ovo treba masno naplatiti kad bude eksproprijacija zemljista.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, pinki, Proximic i 57 gostiju.