FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 dec 2014, 11:30

DukeOfWellington je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Da je Greda to htio stranački, pustio bi ovu priču i prije izbore. Znači bezveze vam je šuplja. Što sad? Vjerovatno jer je Željo mogao ispušiti još neke stvari radi njega da se ranije izašlo sa ovim. Ovako je možda manja šteta za Želju. Jedino logično po meni. Koldžina reakcija? Da Bog da da ga iko išta upita od ovih novinara. Sa Avazovima vjerovatno i ne priča. Tako da reakcije vjerovatno i neće biti ako mi ne odemo tamo i ne napravimo neki protest.
Kad je mog'o pustit? Nije bilo mjesta u Avazu od vreća za Bakira, pet vreća zauzelo 50 strana.

Ovo je za navijače Želje bitna informacija, ali generalno gledano ništa posebno, koga osim nas briga za ovo uopšte. Na ovu priču se ne može dobiti ni 100 golasova, a kamo li izbori.
Pa što onda govoriš da je rat stranaka u pitanju, ne kontam te. Kakve veze ima stranka sa ovim i uostalom koliko znam Greda je bio BPS, a ne SBB. I ne slažem se da nije bitna stvar jer je ovo očit primjer korupcije i ličnih interesa u odnosu na društvene.
@benko uradio jeste neke stvari ali to je fakat minorno za sve ove godine. Pa osam godina je on načelnik. Projekat pomoćnog terena (a tja teren nije Željin) je koliko znam i iz sredstava kanotna urađen. Da ne govorim da su sve to do sada bila mala sredstva za omladinski pogon. Pa više je Olimpic od Novog Grada hajrovao nego mi od njega. I ovo za svlačionce je u saradnji sa NSBiH i FIFOM koliko znam. Pa da je to odbio užas bi to bilo jer su mala sredstva u pitanju a blokiraš mnogo veći iznos zbog toga.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 02 dec 2014, 11:47

zaboljisportuBiH je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Da je Greda to htio stranački, pustio bi ovu priču i prije izbore. Znači bezveze vam je šuplja. Što sad? Vjerovatno jer je Željo mogao ispušiti još neke stvari radi njega da se ranije izašlo sa ovim. Ovako je možda manja šteta za Želju. Jedino logično po meni. Koldžina reakcija? Da Bog da da ga iko išta upita od ovih novinara. Sa Avazovima vjerovatno i ne priča. Tako da reakcije vjerovatno i neće biti ako mi ne odemo tamo i ne napravimo neki protest.
Kad je mog'o pustit? Nije bilo mjesta u Avazu od vreća za Bakira, pet vreća zauzelo 50 strana.

Ovo je za navijače Želje bitna informacija, ali generalno gledano ništa posebno, koga osim nas briga za ovo uopšte. Na ovu priču se ne može dobiti ni 100 golasova, a kamo li izbori.
Pa što onda govoriš da je rat stranaka u pitanju, ne kontam te. Kakve veze ima stranka sa ovim i uostalom koliko znam Greda je bio BPS, a ne SBB. I ne slažem se da nije bitna stvar jer je ovo očit primjer korupcije i ličnih interesa u odnosu na društvene.
@benko uradio jeste neke stvari ali to je fakat minorno za sve ove godine. Pa osam godina je on načelnik. Projekat pomoćnog terena (a tja teren nije Željin) je koliko znam i iz sredstava kanotna urađen. Da ne govorim da su sve to do sada bila mala sredstva za omladinski pogon. Pa više je Olimpic od Novog Grada hajrovao nego mi od njega. I ovo za svlačionce je u saradnji sa NSBiH i FIFOM koliko znam. Pa da je to odbio užas bi to bilo jer su mala sredstva u pitanju a blokiraš mnogo veći iznos zbog toga.
Svašta raja može napisati, gluoho bilo. Gredić je u BPS-u,ne u SBB-u. Uostalom ovo je lično pitanje, koje gospodin Dzo Kol riješava sa svojim dobrim drugom iz Robota :crazy:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 02 dec 2014, 11:56

zaboljisportuBiH je napisao/la:

Druže, ne znam je li Koldžo u vašoj Upravi, ali uzmi naš primjer, gdje je Bećirović načelnik opštine, u upravi Kluba, a nije se nešto posebno pretrgo da pomogne.One priče o davanju po 50000 km godišnje su pomalo smiješne jer i ostale sportske kolektive sljeduje taj dio kolača za razvoj sporta.Tako da je iluzorno očekivati od političara da nešto valjaju klubovima.Nama načelnik nije mogao da obezbijedi normalno korištenje stadiona, a kamoli da neki drugi napravi stadion ili ga bar renovira
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 dec 2014, 12:03

zaboljisportuBiH je napisao/la: Pa što onda govoriš da je rat stranaka u pitanju, ne kontam te. Kakve veze ima stranka sa ovim i uostalom koliko znam Greda je bio BPS, a ne SBB.
Zato što jeste rat stranaka, sada je na redu hronični dio sa light pričama da ljudi ne zaborave 'koliko SDA ne valja i ko je njihov spasitelj', a pred izbore ide akutni rat sa velikim pričama, vrećama i slično. Nije bitno koja stranka je Gredić, bitno je da je izašlo u dnevnom smeću i da je na tapetu neko iz SDA.
I ne slažem se da nije bitna stvar jer je ovo očit primjer korupcije i ličnih interesa u odnosu na društvene.
Nije toliko bitna stvar za Radončića da bi izlazila prije izbora, bitnije su bile velike priče o vrećama. Ja pričam o tome da nije dovoljno bitna stvar za ono što dnevno smeće prodaje kao priču, a ti govoriš o korupciji i ličnim interesima, kao da je Radončiću bitna borba protiv korupcije, nemoj me nasmijavat.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 02 dec 2014, 12:06

Moje mišljenje da ovo oko Gredića i Koldže nema veze sa politikom, nego je sasvim druga stvar u pitanju. Samo sabur, znaće se...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 dec 2014, 12:18

tm8782 je napisao/la:Moje mišljenje da ovo oko Gredića i Koldže nema veze sa politikom, nego je sasvim druga stvar u pitanju. Samo sabur, znaće se...
Slicnog sam misljenja. Ovde je Koldzo pogodjen licno u glavu od strane naseg kluba, a za to postoji razlog, sto su bas sada iznijeli ovu pricu u javnost. Pozadina ove price je nesto sto se moze nagadjati, da li je politicka pozadina, da li je pozadina neki biznis koji se otkriva a vezano za Koldzine manevre... itd... Uglavnom, o ovome se nije pricalo javno u medijima do ovog trenutka. Mislim da Zeljo nije mogao ili smio ici u bilo kakvu objavu dok nije pronasao neki adut. Ja mislim da bi taj adut mogao biti neka nova zeljina snaga. Nadam se da cemo ubrzo saznati konkretno sa kojim adutima Zeljo izlazi, kada se vec medijski prakticno odrice nacelnika opstine, jer ovom izjavom je upitna svaka dalja saradnja sa celnikom opstine. Nesto tu ima. I nadam se da je dobro po nas klub. Vjerujem u to, jer je ovo javno receno i bas u jednom momentu kada i nije trenutno vazno za neke izbore i politicka pitanja.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 dec 2014, 12:24

@Ado vjeruj mi da ni ne očekujem da nešto pretjerano urade. @benko je čini mi se rekao da je uradio puno, pa sam samo odgovorio da i nije. Mnogo veću stvar je minirao i to ne jednom nego više puta. Pravi dvoranu, a nas preskače, a obećavao i sl.
@duke nisam ni ja mislio da Radončić suzbija korupciju, ali ovo je itekako velika stvar kad hoćeš nekog da optužiš za korupcji a on to radi stalno. I kakve veze ima što je izašlo u Avazu. pa to je najčitanije novina. Logično da ćeš tamo reći. Nećeš reći u San-u. Mnogo više logike ima da ovo nije stranački nego da jeste, zbog toga ti i govorim, ali hajd nije ni bitno ti imaš sovj emišljenje i to je to. Momenat je po meni biran prije svega radi Želje, u momentu kad Želji nije više bitan načelnik i kad se može objaviti rat sa njim.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 02 dec 2014, 12:30

bojamora je napisao/la:Političari generalno su da bog sačuva ali u našem slučaju ne može se generalizirati niti praviti teorije zavjere. Jedini i isključivi krivac za ne ulaganje u Želju i opstruisanje svih radnji oko stadiona je lično Nedžad Koldžo. Saobračajnica južna lognitudinada je kantonalni projekat ali je Koldžo zbog svog lično interesa izdvojio iz opštinskih para 300 000 KM za izradu projekta na dionici od skretanja na zaobilaznicu do Misa i platio njegovom arhitekti i po tome projektu se ruši i ograda i dio tribina na pomočnom travnatom terenu a Željo ne dobija nikakvu nadoknadu. Njegove 3 kuče su jedini razlog zbog kojeg se ne radi ništa u vezi stadiona a Greda više nije mogao da šuti.
:thumbup:

Ranije se ovdje govorilo o tome ali, niko to za obiljno ne uzima, TUGA, kažu neće se to desiti! Vjerovatno se zato i "proširivao" pomoćni teren, što znači, da uprava kluba zna za to a šute, SRAMOTA! Ova longitudinala ne može proći pored stadiona bez da se uzme skoro cijeli plato ispred sjeverne tribine. Nijedan novinar nije probao da to istraži. Na ovoj vizulizaciji se jasno vidi ... http://youtu.be/aCiRIYiWdoU?t=2m5s Umjesto da probamo nešto, da se to promijeni, dok nisu počeli graditi ovaj drugi dio, tada će biti kasno. Mi šutimo i puštamo da nas gaze, neka nas gaze, tako nam i treba. Treba im svima yebat mame, od Koldže pa sve do gradonačelnika. Mame im yebem, ne znaju ništa uraditi za klub, samo znaju otimati i ono jada što imamo.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 02 dec 2014, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 02 dec 2014, 12:38

boccaccio je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Moje mišljenje da ovo oko Gredića i Koldže nema veze sa politikom, nego je sasvim druga stvar u pitanju. Samo sabur, znaće se...
Slicnog sam misljenja. Ovde je Koldzo pogodjen licno u glavu od strane naseg kluba, a za to postoji razlog, sto su bas sada iznijeli ovu pricu u javnost. Pozadina ove price je nesto sto se moze nagadjati, da li je politicka pozadina, da li je pozadina neki biznis koji se otkriva a vezano za Koldzine manevre... itd... Uglavnom, o ovome se nije pricalo javno u medijima do ovog trenutka. Mislim da Zeljo nije mogao ili smio ici u bilo kakvu objavu dok nije pronasao neki adut. Ja mislim da bi taj adut mogao biti neka nova zeljina snaga. Nadam se da cemo ubrzo saznati konkretno sa kojim adutima Zeljo izlazi, kada se vec medijski prakticno odrice nacelnika opstine, jer ovom izjavom je upitna svaka dalja saradnja sa celnikom opstine. Nesto tu ima. I nadam se da je dobro po nas klub. Vjerujem u to, jer je ovo javno receno i bas u jednom momentu kada i nije trenutno vazno za neke izbore i politicka pitanja.
Po meni takodjer ovo nije stranacki(Gredic BPS) jer nasi da su htjeli izasli bi s ovom vijescu prije izbora.A Radoncic bi jedva docekao da tada to objavi i oblati Koldzu kao sto je svakodnevno pisao o B.I.
Ocito se nesto iza brda valja... :zviz:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 dec 2014, 12:45

zaboljisportuBiH je napisao/la: @duke nisam ni ja mislio da Radončić suzbija korupciju, ali ovo je itekako velika stvar kad hoćeš nekog da optužiš za korupcji a on to radi stalno. I kakve veze ima što je izašlo u Avazu. pa to je najčitanije novina. Logično da ćeš tamo reći. Nećeš reći u San-u. Mnogo više logike ima da ovo nije stranački nego da jeste, zbog toga ti i govorim, ali hajd nije ni bitno ti imaš sovj emišljenje i to je to. Momenat je po meni biran prije svega radi Želje, u momentu kad Želji nije više bitan načelnik i kad se može objaviti rat sa njim.
Avaz je smeće i svaku informaciju koja se tamo pojavi treba uzeti s ozbiljnom dozom rezerve, a ne treba imati nikakve sumnje da je u pitanju politički obračun ako je neko iz SDA involviran, taman priča bila i tačna. U Avazu kad pročitaš rezultate u odjeljku za sport obavezno provjeri i na Flashscoreu.

Pretpostavljam da je Gredić govorio istinu ali isto tako ne sumnjam da je dobio prostor iz dobro znanih razloga, a to svavako nije briga Radončića za Želju. Gredićeva priča vjerovatno nije politički potez, ali objava njegove priče svakako jeste, što znači da se politika svakako umiješala i što ne čudi ni najmanje.

Optužbe za korupciju su top tema svih medija i više generalno nisu nikakva priča jer se po tom pitanju ništa ne dešava. Ovo će biti priča jedino ako se istjera na čistac, do tad ne očekuj da će se bilo šta bitno desiti, to što nešto piše u Avazu više nikom ne predstavlja ništa spektakularno. Mi smo se ovdje digli jer nas se tiče, prosječni građanin koji ionako misli da su svi političari lopovi neće pretjerano mariti za ovo iako Radončić misli da hoće.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 dec 2014, 12:59

ja ipak mislim da ne bi lajao da se nešto ne dešava. jer ova priča nije baš od juče niti je on zna od juče, pričao je u međuvremenu i za avaz i za oslobođenje, i o dugovima i o svemu, nije prvi put. šta i jel to dobro za klub ili nije, boga pitaj. al' nešto ima.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 dec 2014, 13:01

Ma ja Koldzo heroj a ne zlocinac. Kad procitam kako razmisljaju pojedini navijaci nismo nista bolje ni zasluzili.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 dec 2014, 13:03

pile87 je napisao/la:Ma ja Koldzo heroj a ne zlocinac. Kad procitam kako razmisljaju pojedini navijaci nismo nista bolje ni zasluzili.
Nisam vidio da je iko stao na njegovu stranu.

Ako ciljaš na mene onda si bezobrazan jer sam jasno podvukao šta misliš o tome.

Meni u svakom slučaju ne pada na pamet da stajem na stranu dnevnog smeća i graditelja.

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 02 dec 2014, 13:09

zaboljisportuBiH je napisao/la:@Ado vjeruj mi da ni ne očekujem da nešto pretjerano urade. @benko je čini mi se rekao da je uradio puno, pa sam samo odgovorio da i nije. Mnogo veću stvar je minirao i to ne jednom nego više puta. Pravi dvoranu, a nas preskače, a obećavao i sl.
@duke nisam ni ja mislio da Radončić suzbija korupciju, ali ovo je itekako velika stvar kad hoćeš nekog da optužiš za korupcji a on to radi stalno. I kakve veze ima što je izašlo u Avazu. pa to je najčitanije novina. Logično da ćeš tamo reći. Nećeš reći u San-u. Mnogo više logike ima da ovo nije stranački nego da jeste, zbog toga ti i govorim, ali hajd nije ni bitno ti imaš sovj emišljenje i to je to. Momenat je po meni biran prije svega radi Želje, u momentu kad Želji nije više bitan načelnik i kad se može objaviti rat sa njim.
Ovo podebljano je najbitnije.
Ako ima sta lijepo dajte mi na PP please.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 dec 2014, 13:15

pile87 je napisao/la:Ma ja Koldzo heroj a ne zlocinac. Kad procitam kako razmisljaju pojedini navijaci nismo nista bolje ni zasluzili.
Nisam vidio da je iko stao na njegovu stranu.

Ako ciljaš na mene onda si bezobrazan jer sam jasno podvukao šta misliš o tome.

Meni u svakom slučaju ne pada na pamet da stajem na stranu dnevnog smeća i graditelja.
Ovdje je strana Zeljo i Koldzo nema trece strane i ti rekao sta si imao reci sve drugo je skretanje sa problema.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 dec 2014, 13:18

Ti ako misliš da se na ovu temu neće politički lešinariti onda imaš jako pozitivne poglede na svijet.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 dec 2014, 13:26

DukeOfWellington je napisao/la:Ti ako misliš da se na ovu temu neće politički lešinariti onda imaš jako pozitivne poglede na svijet.
Pa nije Greda babaroga pitaj ga slobodno. Sve ce ti reci. Nema politike u ovome ovo je cista realnost i ono sto se desilo. Ne krivim ja Koldzu ima on svoje razloge ali krivim nas jer nemamo stav koji je u interesu Zelje.

Western
Kontakt:

Post Postao/la Western » 02 dec 2014, 13:29

Koldzo je politicar i de molim vas navedite jednog politicara nevezano za sport da je valjao ikome i da je ispunio ijedno obecanje. Ovdje koda obdeniste pise. Posao Koldze tj. danasnjeg politicar se svodi na to da dobije izbore i da naredne 4 godine ubire plodove svojim neradom. Ne mora pola ovoga sto je Gredic naveo biti istina. Cak sto vise mislim da je te investitore upravo sa Zeljom spojio Koldzo ali jedo jeste istina da Koldzo ne zeli promjeniti urbanisticki plan i da pomocni teren drzi zelenom povrsinom iz licnih interesa da mu se ne bi blokirao pogled. Dovoljno je samo da se taj plan promijeni da Zeljo investitoru ponudi taj prostor. Do sada su investitori upravo to trazili.

Znaci upamet sljedece izbore. Sljedecem kandidatu dati do znanja da je to u interesu kluba. I da se klub povodom toga oglasi. Mada i to je pucanj u prazno. Jer danasnjem politicaru je posao slagati tj. obecati pa se praviti da nisi obecao a specificno za SDA. Bakir rece 100.000 radnih mimesta prije 7 dana kod Senada u studiju rece ma ja sam to rekao za 10 godina za dekadu :lol: isti Koldzo je obecao bagere pa je 6 mijeseci nakon obecanja rekao da je mislio da svi nivou vlasti ucestvuju.

Zeljo treba da se fokusira na vracanje dugova i da ih se rijesi do kraja 2015 godine. Onda da jednostavno prekopira sistem rada Sirokog Brijega. Zrinjski je to ucinio i vec se osjeti da ce Zrinjski biti samo jos bolji. Zeljo i Sarajevo su jos uvijek mahalski klubovi. Mahal se puno. Siroki i Zrinjski su profesionalni klubovi. Kada je Siroki u pitanju u medijima se pise o njihovim sjajnim igracima o Wagneru o pobjedama o uspjesima isto se desava i sa Zrinjskim. Dok kod Zelje Aletic, Ligata i Delic su o Jamakovo privatnom zivotu napisali dovoljno tekstova da se moze biografija sloziti. A o Sarajevu da ne pricam vise slika Ibrakovica i Selimovica objavljeno je u zadnjih godinu dana nego sto imaju u porodicnim albumima. Znaci grad Sarajevo je postala mahala gdje su dosli provincijalci da sebe ispromoviraju.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 dec 2014, 13:36

Ja želim da vjerujem Grediću, evo i vjerujem mu u neku ruku ali izabrao je pogrešan način ili bolje rečeno pogrešan pamflet. Tako je sad priča o stadionu postala priča u kojoj Radončić lešinari nad SDA što je po svaku cijenu trebalo izbjeći. U toj borbi njemu ništa nije sveto, a Željo je isuviše mali u toj priči da ne bi vrlo lako postao moneta za političko potkusurivanje. Ne moram ja sa njim ništa pričati, evo poručujem mu da promijeni način, a ima i moju podršku ali i podršku mnogih ovdje kako vidim.

Ono što ljudi zaboravljaju je to da je opština Novo Sarajevo opština sa preko 70,000 stanovnika na relativno maloj površini, a u kojoj živi bezobrazno puno onih koje nije ni briga za Želju. Zato i načelnik opštine može biti neko kome se takođe uporno oprašta nemar kada je u pitanju Željo. To je to.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 dec 2014, 13:46

DukeOfWellington je napisao/la:Ja želim da vjerujem Grediću, evo i vjerujem mu u neku ruku ali izabrao je pogrešan način ili bolje rečeno pogrešan pamflet. Tako je sad priča o stadionu postala priča u kojoj Radončić lešinari nad SDA što je po svaku cijenu trebalo izbjeći. U toj borbi njemu ništa nije sveto, a Željo je isuviše mali u toj priči da ne bi vrlo lako postao moneta za političko potkusurivanje. Ne moram ja sa njim ništa pričati, evo poručujem mu da promijeni način, a ima i moju podršku ali i podršku mnogih ovdje kako vidim.

Ono što ljudi zaboravljaju je to da je opština Novo Sarajevo opština sa preko 70,000 stanovnika na relativno maloj površini, a u kojoj živi bezobrazno puno onih koje nije ni briga za Želju. Zato i načelnik opštine može biti neko kome se takođe uporno oprašta nemar kada je u pitanju Željo. To je to.
Reci mi medij koji bi ovo objavio i koji bi se smio zamjeriti vlasti i u klubu se cekalo sa ovim. Pogresno tumacis sve ovo ovo je izmedju Zelje i Koldze i nema nikoga vise nema strana. Zeljo od te opcine nema nista a sahovski klub ima 30 000 godisnje da ne pisem koliko pitari imaju od opcine centar.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15 i 41 gost.