FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

avlami97
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avlami97 » 01 dec 2014, 12:28

Baja_Zvjerka je napisao/la:Gredic suti suti suti, i lafo sad nasao da kaze da Koldzo ne dozvoljava gradnju...
Šta je trebao Greda da uradi? Da odmah na sva zvona zazvoni!?

Situacija je slijedeća. Koldžo fol forsira ovaj projekat:
slika
Ovaj projekat izgleda fantastično. Cijena 15 miliona eura. Ono glavno, ovaj stadion nema poslovne prostore, a nama takav stadion ne bi bio samoodrživ. Sadašnji travnati teren bi i dalje bio zelena površina i Koldžo bi imao pogled. Taj stadion bi "gradila" Država, FBiH, KS i Općina N. Sarajevo. Ovo je u ovakvoj Državi tipično zamazivanje očiju i potpuno nerealna opcija.

Dva Mađarska investitora su trebala da prave stadion kao kod Ujpeš Dože, a za uzvrat da im se da travnati pomoćni teren, na kojem bi izgradili Tržni centar. U ovoj priči se nije našao Koldžo, jer ne bi bio dobar, a i pogled iz kuće bi mu TC zaklonio. Žuta kuća iza gola na travnatom pomoćnom igralištu.

Stadion je trebao izgledati, samo sa večim kapacitetom (20 000) i poslovnim prostorima i ostalom infrastrukturom
slika
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 dec 2014, 12:31

Ovo je zlocin prema zelji,navijacima i gradu sarajevu ako ima istine u svemu ovome.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 01 dec 2014, 12:32

terabajt je napisao/la:Ovo je zlocin prema zelji,navijacima i gradu sarajevu ako ima istine u svemu ovome.
Tako je pasa moj to je prava rijec koju si nasao i jedn+ino sto mi navijaci mozemo uraditi izaci na ulicu.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 01 dec 2014, 12:33

Tacno tako, ako si vec lafo to dogovorio sa Mađarima 100%, a samo ti trebala izmjena regulacionog plana onda bi to na sva zvona objavio i pod pritiskom javnosti bi morao promijeniti pa makar mu preselili kucu na Poljine kao sto ce on ljudima zgradu sa juzne longitudinale.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 01 dec 2014, 12:37

Baja_Zvjerka je napisao/la:Tacno tako, ako si vec lafo to dogovorio sa Mađarima 100%, a samo ti trebala izmjena regulacionog plana onda bi to na sva zvona objavio i pod pritiskom javnosti bi morao promijeniti pa makar mu preselili kucu na Poljine kao sto ce on ljudima zgradu sa juzne longitudinale.
Upravo to

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 01 dec 2014, 12:40

super je napisao/la:da ne dodje do daljnih razglabanja oko ovog duga sto zeljo ima ovdje pise oko 1800 000 km samo da se zna na prosloj sjednici se pricalo o dugu da je jos ostao kada se naplati sta ima da ce ostati dug manji od jednog miliona,znaci da pojednostavim kada naplatimo transfer sehica,dug ce biti oko 800k km sto je po meni trenutno prihvatljivo kada se uzme u obzir da su svi doprinosi za igrace i radnike uplaceni do zadnjeg mjeseca,da se redovito uplacuje mjesecno na ime duga prema porezu 10k km.da se uplatilo hasagicu 110k km,bh banci 120k km i da se stize skoro mjesec za mjesec uplatiti za plate igracima + pripreme i ostale troskove oko ekipe,nedavno sam pisao da ce se desiti nesto pozitivno,ocekujem ovih desetak dana pozitivne vijesti :D
Ima ovdje oko dugova dosta i mutnog mene ako pitas. Sad odjednom dug 6.5 miliona ali se eto dobar dio vratio.
Nema ba hajra dok sve ne bude transparentno dok ja ne budem mogao znati koliko je kostao svaki igrac (odlazak, dolazak, plata, premije) ma sve sve sve u detalj.

Sto se Koldze tice fakat treba otici pred opstinu i trazit da ode ili ga barem upitati dokle je doslo to dogovaranje/pregovaranje sa ostalim nivoima vlasti sto je spominjao i ranije da ce se desiti u vezi Grbavice.

Za ove sto se pitaju "cuj protesti" i sl. krajnje je vrijeme da shvatite da od sutnje nema nista. Dok ti sjedis i sutis neko drugi sjedi i suti ali kesira 45 hiljada milijardi puta vise od tebe. Znaci ne vezano samo za sport nego opcenito gledano omladina nam ionako nista ne radi pa hajde sinko/kceri izadji na taj protest i pokazi onima na vlasti da vise ne mogu sjedit nego moraju radit.

@supere bolan kakve "crne" novosti nam sad donosis. Haj na pp
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 01 dec 2014, 12:56

FKZ1921 je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Evo Koldzo ulozi sredstva u novi centar, tj oko 2.200.000 KM, a mi bi sa tim parama mogli komonto srusiti onu tribinu zapad, na istom mjesto srediti sve pratece objekte (mislim prvenstveno na svlacionice i sve drugo sto uefa trazi), ostaviti prostor za gradnju zapada kada dodu bolja vremena, a to sve mozemo za 1.000.000 KM, a ostatak usmjeriti na istocnu stranu koja bi mogla biti kao na stadionu Mlade, gdje je Siroki nedavno igrao.

Zato, zajebeti te price kako ce opcina, kanton ili neki treci nivo vlasti praviti Zelji stadion. Vidimo da se moze, ali ocigledno nije stranka dala zeleno svijetlo za to...
on je jedan kreten idiotski, on je dao crveno svjetlo madjarima koji su htjeli napraviti stadion, sto ? jer ga nije bilo u tome naravno :oops:
Ovo sa Madjarima je tacno. Dakle,u klub su dosli ljudi iz Madjarske,radilo se o firmi koja se bavi investicijama. Donijeli su projekat stadiona od cca 20000 mjesta kakav su napravili u Budimpesti.
Ponuda je glasila:napravicemo identican stadion i predati ga u vlasnistvo FK Zeljeznicara. Za taj ulog trazimo zemlju,sadasnji pomocni stadion,na kojoj bi pravili poslovno-stambeni objekat, koji bi bio nase vlasnistvo(vlasnistvo tih Madjara).Nasa uprava je prihvatila ponudu.Da bi se to realizovalo,opcina je trebala promijeniti regulacioni plan,te zemljiste gdje je sad pomocni teren prenamijeniti u gradjevinsko. Cinjenica je da je to zaustavio nacelnik opcine,Koldzo.Ovo je bila jedina konkretna prica i najbolja prilika za rijesavanje pitanja stadiona za sva vremena. Na zalost,ocigledno su prevagnuli neki licni interesi ljudi u politici koji imaju moc da odlucuju.
01.avgusta sam pisao o ovom prolemu sa Koldzom,a vezano za situaciju da se je moglo rijesiti pitanje stadiona.
U ovakvoj drzavi ti je hendikep imati sportski objekat u vlasnistvu. Da Grbavica nije Zeljina,drzava bi je do sad napravila. Nadjes sam investitora,drzava ti ne dozvoljava da realizujes investiciju od cca 20 mil.km.
Na zalost,ne smijes talasati protiv Koldze,jer ti i ovako tesku situaciju moze uciniti jos tezom(poceti ce ti naplacivati teren za djecu,komunalne naknade...).Predpostavljam da je to bila logika. Mozda se nasta u tom smislu mijenja...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 01 dec 2014, 13:00

terabajt je napisao/la:Ovo je zlocin prema zelji,navijacima i gradu sarajevu ako ima istine u svemu ovome.
Nažalost istina je, ja sam za ovo saznao prije nekoliko mjeseci. Bio sam na Grbavici (treningu) kad ljudi otovoreno pricaju o tome. Na prvu nisam mogao da vjerujem, onda sam pitao i par forumasa odavde koji bolje poznaju situaciju i oni su je potvrdili. Bio sam sokiran tom cinjenicom, ali evo sad je sve na vidjelu.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 dec 2014, 13:01

Bgm Koldzo hoce problema.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 01 dec 2014, 13:06

terabajt je napisao/la:Bgm Koldzo hoce problema.
Trebaju navijači da se organizuju i odu kod Koldže da se malo sa njim "poprica", sve dok budemo šutili i trpili ovo, go.vna poput njega ce nam ovo raditi..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 01 dec 2014, 13:10

Ko da ode ? I ko da organizuje ? :crazy:

CARSON

Post Postao/la CARSON » 01 dec 2014, 13:17

Željooooo je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Bgm Koldzo hoce problema.
Trebaju navijači da se organizuju i odu kod Koldže da se malo sa njim "poprica", sve dok budemo šutili i trpili ovo, go.vna poput njega ce nam ovo raditi..
Da smo mi malo ozbiljnija skupina vec bi dosad bili na protestima.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 01 dec 2014, 13:24

Sama cinjenica da se s ovim nakon toliko vremena odlucilo izaci u javnost je velika stvar. Nadam se da je to priprema terena i lagano pravljenje pritiska na ovog kriminalca da ne pravi dalje opstrukciju ako se nekad sutra nesto bude radilo.
Kazem,nadam se. Sumnjam da je ovo Gredi slucano izletilo, bas sad.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 01 dec 2014, 13:35

Pa nije ovaj tekst nikakva novost, sve smo mi ovo znali. Mozda je ovo samo prvi put da se javno izaslo sa Koldzom, mada ni to nije nikakva novost, s tim sto bih ja ovaj pogled sa Koldzine kuce povezao zapravo sa Robotom i gazdom Robota , te pojavom nove konkurencije na trzistu, da su ovi madjari uzeli ono zemljiste i napravili tamo nesto sto bi mozda ugrozilo poslovanje Robota kao firme. Ipak nije slucajno da na tom prostoru, vrlo blizu postoje dvije zgrade Robota. Talovi su talovi i mislim da to nema nikakve veze sa pogledom naseg dragog Koldze, vec sa poslovnim transakcijama u kojima su uvezani razliciti ljudi. I stranke naravno. Nista cudno i nista novo.
Mozda ce se ovim pritiskom u javnosti malo izmijeniti slika i odnosa opstine prema Zelji, a i obrnuto, a ko zna, mozda u mediju izadje i neka Koldzina izjava, kada je vec prozvan. Ocigledno je da su neke stvari u odnosima otisle preko glave, kada su poslije ovolike vremenske tisine ipak odlucili da malo javno zakuhaju.

Sto se tice dugovanja, tu je bar meni sve jasno. Radi se dobro, radilo se prije katastrofalno, doslo je na naplatu i i dalje dolazi na naplatu. Dok se te stvari ne regulisu, a hvala Bogu pa imamo jednu ekipu ljudi koji su se uhvatili u kostac sa citavom istorijom loseg poslovanja, ne trebamo ocekivati nista veliko po pitanju igrackog kadra, kao sto se i najavljivalo na pocetku sezone. 70 % dugova se vratilo i ostaje jos taj dio osim poreza da se vrati. Racunajuci vremenski koliko se do sada vratilo novca, ne bi trebalo da prodje puno vremena da i ostatak dodje na nulu. Oni su sami sebi dali vremena koliko su dali i mislim da biljeze dobre rezultate, te da ce u zadatom roku koji su sebi postavili ispuniti ono zamisljeno. Do tada cemo da se strpimo sa ekipom i eventualnim rezultatima, mada ni sa ovom ekipom, iako je katastrofalno losa, imamo samo nekoliko bodova da budemo cak prvi na tabeli. Ne vjerujem da to mozemo ostvariti, ali bi evropu mogli ukoliko nastavimo da sakupljamo bodove kao u prvoj polusezoni. Trebace malo srece i puno rada da se i to ostvari.
U svakom slucaju sve je ovo jasno bilo i na pocetku sezone. Sada se samo ovim intervjuom naseg predsjednika otkrila javno neka karta vise, koju smo mi i bez pisanja javnosti znali.
Proces koji je u toku bi ubrzali ukoliko bi legla lova od Sehica, ukoliko bi se desila neka prodaja mladog igraca eventualno, itd...na te stvari uvijek moramo racunati i zeljeti da se dese, cak i ako to nije realno u ovom trenutku.

Za mene je ovo sve pozitivno, iako idemo teskim putem, mnogo teskim putem, ali se moralo jednom presjeci i krenuti ovako, da bi prestali raditi divlje i krenuti organizovano prema buducnosti. Iako ce moje oci gledati patnju na terenu ove godine, nadam se da cu vrlo brzo gledati i biti ponosan i na sve segmente rada u klubu, kako unutar kluba, tako i na terenu, sa gledanjem utakmica. Radimo ovo sve sami, bez icije pomoci, i bez obzira koliko se to ne vidi, klub lagano staje na svoje noge. A tada ce sve biti lakse.
Zadnja izmjena: boccaccio, dana/u 01 dec 2014, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 01 dec 2014, 13:46

super je napisao/la:da ne dodje do daljnih razglabanja oko ovog duga sto zeljo ima ovdje pise oko 1800 000 km samo da se zna na prosloj sjednici se pricalo o dugu da je jos ostao kada se naplati sta ima da ce ostati dug manji od jednog miliona,znaci da pojednostavim kada naplatimo transfer sehica,dug ce biti oko 800k km sto je po meni trenutno prihvatljivo kada se uzme u obzir da su svi doprinosi za igrace i radnike uplaceni do zadnjeg mjeseca,da se redovito uplacuje mjesecno na ime duga prema porezu 10k km.da se uplatilo hasagicu 110k km,bh banci 120k km i da se stize skoro mjesec za mjesec uplatiti za plate igracima + pripreme i ostale troskove oko ekipe,nedavno sam pisao da ce se desiti nesto pozitivno,ocekujem ovih desetak dana pozitivne vijesti :D
Zar nije dug pao vec ispod milion ako ne racunamo ovaj dug prema drzavi koji se vraca u ratama?
BUDI ŽELJO !!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 01 dec 2014, 13:59

champions1921 je napisao/la:
Zar nije dug pao vec ispod milion ako ne racunamo ovaj dug prema drzavi koji se vraca u ratama?
Ma bilo je tu dosta price, ne treba da cudi ova cifra koju je Gredic spomenuo sada,kao raniji dug od 6,5 miliona. Tada to nije bila cifra, a sada ju je spomenuo. I ne treba da cudi, jer bar kako ja to shvatam, dug raste i pojavi se kao cifra kako koja presuda bude na izvrsenju. Do tada se to ne smatra kao dio duga jer je na sudu. Pa se desava da koliko god ti vratis, pojavi se nova presuda i odmah je to i novi dug. Bar je tako logicno. Tako da cifra naraste sa novom presudom.
Osim toga, davno je Gredic spominjao da imamo i oko milion potrazivanja, sto je on onda ubacio u povrat duga, pa je i cifra onda bila manja. Sada nije spomenuo ta potrazivanja, koja i dalje stoje kao potrazivanja, nego je rekao samo vezano za dug. Meni je jako vazna recenica o tome koliko jos ima sudskih presuda da se dese. Cifre ce se mijenjati, ali sa vracanjem duga ne bi smjelo da se pojave nova potrazivanja od ovih spomenutih. Tada bi bio problem. Ovako se smanjuje broj onih koji te tuze, a brojka se mijenja sa brojem presuda. To se vraca i onda se konacno i smanjuje, ako vec nece biti novih, a ovde je naznaceno da je u pitanju jos taj konkretan broj tuzbi, osim poreza, koji je naveden u ovoj velikoj cifri koja je bila, ako se ne varam. Tako da bi to trebalo biti sve cisto, i da je vazno da nam iz kluba izmedju redova govore kako nece biti novih tuzbi jer se sve sada odradjuje kako treba. Znaci samo ce se smanjivati broj tuzbi, a zavisno od presude, dug i cifra ce se mijenjati. Iako nisam strucan po ovom pitanju, bar ja tako shvatam, pa se nadam da ako neko zna vise i strucan je za ove stvari, da napise, ukoliko ja ovde grijesim.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 01 dec 2014, 13:59

Mislim da se ne smije na ovom završiti jer je klubu nanesena ogromna šteta, višemilionska! Po meni, najbezbolnije bi bilo da udruženje navijača FK Željezničar izda saopštenje za javnost u kojem se traži da Nedžad Koldžo podnese ostavku, zbog štete koju je nanio FK Željezničar. Navesti kao primjer da se jedna kompletna zgrada može premjestiti (longitudinala), ljudima parking uzeti (Malta, nova zgrada) i još primjera gdje su na travnatim površinama izgrađeni objekti a da se "ne može" izmijeniti **** regulacioni plan zarad napretka najvećeg sportskog kolektiva opštine N. Sarajevo. SMIJEŠNO i žalosno!

Ne očekujem da će se to desiti, čisto da ga mediji i javnost malo uzmu na zub, a i vrlo lako bi se moglo desiti da baš zbog toga budemo imali novog načelnika poslije narednih izbora. Ne košta nas ništa!

P. S. @boccaccio Promijeni potpis u ".ba", http://www.fkzeljeznicar.com/ evo vidi šta je na ovom linku. :oops: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 01 dec 2014, 15:07, ukupno mijenjano 4 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 dec 2014, 14:08

vi to malo naivno gledate, kao da je koldžo pojedinac. a u stvarnosti, iza njega je oligarhija koja je na minulim izborima dobila ubjedljivo najviše glasova u federaciji bih. ne bih sad ulazio u procjene koliko od tih ljudi navija za želju, ali po zakonu velikih brojeva sigurno mnogo. i to se ne može odvojeno posmatrati jer je sve to halka, organizovana kriminalna grupa. koldžo ne valja, al' valja adil, obilazi povratnike u RS? nažalost, ne funkcioniše to tako...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 01 dec 2014, 14:17

Jeste, Robot sasvim slucajno ima dvije lokacije u Novom Sarajevu, skoro pa savrsene. Treca je u Rajlovcu, Bogu iza nogu. Sasvim slucajno. A ta prica da je Koldzo zbog stranke odbio sve ovo moze pasti u vodu, jer i gospodin Gredic je ista stranka kao i doticni :puke:
@adi93 Evo onaj Rustemovic iz Drine sto smo ga ti i ja hvalili citavu polusezonu potpisao za Sarajevo :thumbdown:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 01 dec 2014, 14:20

champions1921 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Protesti radi stadiona i Koldze ? Daj dođite sebi gdje vi zivite ?
Zivimo u jednoj vukojebini punoj indolentnog i nepismenog naroda.. U normalnom svijetu protest je najlogicniji nacin da se izrazi nezadovoljstvo a kod nas je to ofirno..

p.s. Treba nase pitati ko je uopste dozvolio da Koldzo serenda na nasoj proslavi titule i skuplja politicke poene.. Od samog pocetka se znalo da je to obicna ubleha a neki su i ovdje branili tog majmuna i vjerovali njegovoj supljoj.. Taj Koldzin govor je najveca bruka koja se desila u istoriji a da je povezana sa nasim klubom.
Kod nas je bitno sjesti u kombi/autobus, feknuti se raznim hemikalijama i ici od grada do grada i praviti sr.a.nja, a sve ostalo je manje bitno..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.