Pa nije ovaj tekst nikakva novost, sve smo mi ovo znali. Mozda je ovo samo prvi put da se javno izaslo sa Koldzom, mada ni to nije nikakva novost, s tim sto bih ja ovaj pogled sa Koldzine kuce povezao zapravo sa Robotom i gazdom Robota , te pojavom nove konkurencije na trzistu, da su ovi madjari uzeli ono zemljiste i napravili tamo nesto sto bi mozda ugrozilo poslovanje Robota kao firme. Ipak nije slucajno da na tom prostoru, vrlo blizu postoje dvije zgrade Robota. Talovi su talovi i mislim da to nema nikakve veze sa pogledom naseg dragog Koldze, vec sa poslovnim transakcijama u kojima su uvezani razliciti ljudi. I stranke naravno. Nista cudno i nista novo.
Mozda ce se ovim pritiskom u javnosti malo izmijeniti slika i odnosa opstine prema Zelji, a i obrnuto, a ko zna, mozda u mediju izadje i neka Koldzina izjava, kada je vec prozvan. Ocigledno je da su neke stvari u odnosima otisle preko glave, kada su poslije ovolike vremenske tisine ipak odlucili da malo javno zakuhaju.
Sto se tice dugovanja, tu je bar meni sve jasno. Radi se dobro, radilo se prije katastrofalno, doslo je na naplatu i i dalje dolazi na naplatu. Dok se te stvari ne regulisu, a hvala Bogu pa imamo jednu ekipu ljudi koji su se uhvatili u kostac sa citavom istorijom loseg poslovanja, ne trebamo ocekivati nista veliko po pitanju igrackog kadra, kao sto se i najavljivalo na pocetku sezone. 70 % dugova se vratilo i ostaje jos taj dio osim poreza da se vrati. Racunajuci vremenski koliko se do sada vratilo novca, ne bi trebalo da prodje puno vremena da i ostatak dodje na nulu. Oni su sami sebi dali vremena koliko su dali i mislim da biljeze dobre rezultate, te da ce u zadatom roku koji su sebi postavili ispuniti ono zamisljeno. Do tada cemo da se strpimo sa ekipom i eventualnim rezultatima, mada ni sa ovom ekipom, iako je katastrofalno losa, imamo samo nekoliko bodova da budemo cak prvi na tabeli. Ne vjerujem da to mozemo ostvariti, ali bi evropu mogli ukoliko nastavimo da sakupljamo bodove kao u prvoj polusezoni. Trebace malo srece i puno rada da se i to ostvari.
U svakom slucaju sve je ovo jasno bilo i na pocetku sezone. Sada se samo ovim intervjuom naseg predsjednika otkrila javno neka karta vise, koju smo mi i bez pisanja javnosti znali.
Proces koji je u toku bi ubrzali ukoliko bi legla lova od Sehica, ukoliko bi se desila neka prodaja mladog igraca eventualno, itd...na te stvari uvijek moramo racunati i zeljeti da se dese, cak i ako to nije realno u ovom trenutku.
Za mene je ovo sve pozitivno, iako idemo teskim putem, mnogo teskim putem, ali se moralo jednom presjeci i krenuti ovako, da bi prestali raditi divlje i krenuti organizovano prema buducnosti. Iako ce moje oci gledati patnju na terenu ove godine, nadam se da cu vrlo brzo gledati i biti ponosan i na sve segmente rada u klubu, kako unutar kluba, tako i na terenu, sa gledanjem utakmica. Radimo ovo sve sami, bez icije pomoci, i bez obzira koliko se to ne vidi, klub lagano staje na svoje noge. A tada ce sve biti lakse.
Zadnja izmjena:
boccaccio, dana/u 01 dec 2014, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !