Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- IlProfessore
- Kontakt:
Re: Chat
Ali ovo nije normalna država niti normalni narodi. Najgluplje je što međunarodno priznatu zastavu sa ljiljanima neki smatraju provokacijom i zastavom "Muslimanskog naroda".Wes je napisao/la:& " & " $ " то је то.? " је % cе на " ? " на ? ' ".
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
Za ćirilicu ti treba tačno jedan dan, za sedmicu je naučiš perfektno.
Jesi učio u školi?Momciluk je napisao/la:Mislis na pisanje ili citanje? Znam citat ne znam pisatsamo_lijevo je napisao/la:Meni je zalosno da na fakultetu ljudi ne znaju cirilicu. To je tuga.![]()
A kad me nisu naucili u osnovnoj kako treba sta ja trebam sam uzet ucit pisat cirilicu koja mi nece niakd trebat u zivotu, nisam lud
Kod nas se uči i latinica i ćirilica... Prvo ćirilica pa latinica. I jedan dan smo pisali jedno drugi dan drugo. Onda smo pismene radili po istom principu..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Meni je svejedno,ali nekoga banovati sa facebook stranice zato sto pise cirilicom je krajnje djecije,isto kao ona djeca sa 12-14 god. sto prizivaju ratoveMomciluk je napisao/la:A meni je jos gluplje sto ljudi uzimaju za ozbiljno te debilne pojedince koji ćirilicu smatraju provokacijom..

- samo_lijevo
- Kontakt:
Znam pisati. Ljepse pisem cirilicom nego latinicom.Momciluk je napisao/la: Nece biti potrebe da mi neko nesto prevodi jer kazem ti znam odlicno citat. Nece mi niko u firmi nikakvoj trazit da pisem na ćirilici jbt, kakva bi to bila diskriminacija. Evo ti znas pisat? Kad si sta napisao ćirilici?

Kroz srednju skolu sam imao praksu da svaku drugu zadacu i maternjeg pisem na cirilici. Dok sam recimo predmete tipa celik, materijali kompletno pisao na cirilicu. Na fakultetu nisam imao potrebe. Uglavnom ako se susretnem sa cirilicom bilo je citanje knjige, smjernica.
U srednjoj je knjiga bila dio cirilica dio latinica. Nastavnik je znao jedinice davati kome vidi uporedo ispisano na latinici.
Znas da kazu nikad se ne zna sta te ceka. Nije to u diskriminaciji, nego da pokazes tom nekom da nisi zatucana stoka i da imas sta ponuditi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Naravno da sam ucio, znao sam nesto i pisat u skoli ali kako mi kasnije nije bilo potrebno zaboravio sam. I knjige su neke bile od 5-8 razreda cini mi se pola latinica pola cirilica.. kasnije od 5-8 razreda gotovo nikako je nije bilo isto tako u srednjoj mozda da je jedna pismena iz bosanskog bila na cirilici al vjerovatno taj dan nisam bio na casu il sam predao praznu zadacnicuDANTES je napisao/la: Jesi učio u školi?
Kod nas se uči i latinica i ćirilica... Prvo ćirilica pa latinica. I jedan dan smo pisali jedno drugi dan drugo. Onda smo pismene radili po istom principu..

Ma iskreno koga boli qrac danas jel ti znas pisat cirilicu, a svakako ne planiram radit u nekim firmamasamo_lijevo je napisao/la: Znam pisati. Ljepse pisem cirilicom nego latinicom.![]()
Kroz srednju skolu sam imao praksu da svaku drugu zadacu i maternjeg pisem na cirilici. Dok sam recimo predmete tipa celik, materijali kompletno pisao na cirilicu. Na fakultetu nisam imao potrebe. Uglavnom ako se susretnem sa cirilicom bilo je citanje knjige, smjernica.
U srednjoj je knjiga bila dio cirilica dio latinica. Nastavnik je znao jedinice davati kome vidi uporedo ispisano na latinici.
Znas da kazu nikad se ne zna sta te ceka. Nije to u diskriminaciji, nego da pokazes tom nekom da nisi zatucana stoka i da imas sta ponuditi.

Zadnja izmjena: Momciluk, dana/u 04 dec 2016, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
This time next year we'll be millionaires.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Znam i čitati i pisati ćirilicu. Pisati znam pisana a čitati štampana
U školi bude pismena na ćirilici i napišem ali zbog toga što ne znam čitati pisana, onda ne znam pročitati šta sam napisao. 
Realno, kome više treba ćirilica? Jedino je još Srbi i Rusi koriste, ali i oni je izbacuju iz upotrebe polako.

Realno, kome više treba ćirilica? Jedino je još Srbi i Rusi koriste, ali i oni je izbacuju iz upotrebe polako.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Radikalni desničar Norbert Hofer izgubio je na predsjedničkim izborima u Austriji. Iz njegovog izbornog štaba je saopšteno da je priznao pobjedu nezavisnog kandidata Alexandera Van der Bellena.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/hos-o ... /161204069
Podigli kao znak tolerancije

http://www.klix.ba/vijesti/regija/hos-o ... /161204069
Podigli kao znak tolerancije

- samo_lijevo
- Kontakt:
Na kraju ce ispasti belaj zbog bezvezne konstatacije.
Ucite sve redom, nije nista suvisno.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Buli te kitu?BvB09 je napisao/la:Ja ne znam ćirilicu libu me tuki
This time next year we'll be millionaires.
- IlProfessore
- Kontakt:

“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
samo_lijevo je napisao/la:Na kraju ce ispasti belaj zbog bezvezne konstatacije.

Ja da imam vremena, sad bih se vratio ucenju turskog jezika i zapoceo bi ucenje ruskog. Prije toga cu svakako obnoviti njemacki jezik. Idem na goethe da odmah polazem A2 level, i kasnije cu izganjat barem B1 tokom iduce godine

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Riječ koju tražiš je retardirano.Wes je napisao/la:Meni je svejedno,ali nekoga banovati sa facebook stranice zato sto pise cirilicom je krajnje djecije,isto kao ona djeca sa 12-14 god. sto prizivaju ratoveMomciluk je napisao/la:A meni je jos gluplje sto ljudi uzimaju za ozbiljno te debilne pojedince koji ćirilicu smatraju provokacijom..
- IlProfessore
- Kontakt:
Nemam ništa lično protiv goethea, i sam sam išao jedno vrijeme ali sam čuo da ima i jeftinijih varijanti za učenje i tek na kraju odeš recimo da savladaš B2.2. i onda polažeš certifikat, neki dan sam čuo da je tako puno isplativije. A do tebe je samog da li ćeš se truditi ili ne, svejedno bio tamo ili vamo.Bosniacum Lilium je napisao/la: Ja da imam vremena, sad bih se vratio ucenju turskog jezika i zapoceo bi ucenje ruskog. Prije toga cu svakako obnoviti njemacki jezik. Idem na goethe da odmah polazem A2 level, i kasnije cu izganjat barem B1 tokom iduce godine
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ma znam da ima, ali koliko je to na nivou goethe-a?IlProfessore je napisao/la:Nemam ništa lično protiv goethea, i sam sam išao jedno vrijeme ali sam čuo da ima i jeftinijih varijanti za učenje i tek na kraju odeš recimo da savladaš B2.2. i onda polažeš certifikat, neki dan sam čuo da je tako puno isplativije. A do tebe je samog da li ćeš se truditi ili ne, svejedno bio tamo ili vamo.Bosniacum Lilium je napisao/la: Ja da imam vremena, sad bih se vratio ucenju turskog jezika i zapoceo bi ucenje ruskog. Prije toga cu svakako obnoviti njemacki jezik. Idem na goethe da odmah polazem A2 level, i kasnije cu izganjat barem B1 tokom iduce godine
Imas recimo i OSD, neko ga valjda priznaje, neko ga ne priznaje

Okrenimo se zapadu i najboljoj stranici na ovoj planeti
https://www.buzzfeed.com/regajha/how-pr ... cr0E836BKE

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Mlad si ti jos. Okreni se profitu gdje god da se nalazi. Sto se Amerika okretala zemalja Zaljeva, Japanu, Kini...Wes je napisao/la:Okrenimo se zapadu i najboljoj stranici na ovoj planeti![]()