Cartman je napisao/la:Eno onaj vitual napravio analizu Litvanije kakvu Susic vjerovatno nece.
Pazi, ja sam napravio mini analizu na osnovu Wikipedije, izvještaja sa utakmice, Youtube i dva Litvanska portala, za to sam odvojio otprilike pola sata svog vremena. Kad bih imao resurse kao Safet Sušić, vjerovatno ne bi postojala niti jedna i najmanja sitnica kojom bi me protivnički selektor mogao iznenaditi. Međutim, nisam baš siguran čiji je to posao, dali su za to zaduženi pomoćni treneri, skauti saveza ili neko treći? Samo jedno je sigurno, neko od tih ljudi je jučer trebao biti na stadionu u Viljnusu! Da sa lica mjesta dobijemo izvještaj o toj 'novoj' Litvaniji, jer nam je to najbitnija utakmica i ništa se ne treba prepustiti slučaju. Uvijek se može desiti pacerski gol, gol sa 30. metara i slične nepredviđene stvari, ali ne možeš dozvoliti da nam npr. onaj mali Cernych pravi dar-mar, jer je sam uništio Latviju i na njega treba biti spreman. Igrati flastera na njemu, udvajati, udarati, nebitno je, samo ga treba zaustaviti. Po svemu viđenom Avdija će ga vrlo teško zaustaviti, živi bili pa vidjeli.
Do SP ima još mnogo vremena. Tu će najvjerovatnije biti Kolašinac, naći će se neka solucija na relaciji Misimović-Pjanić-Hajrović, jer sve nas zanima koliko realno Hajrović može pomoći našem timu, gdje ga uklopiti da bude najkorisniji. Nadam se da će do SP biti bar 4-5 pripremnih utakmica, bez pritiska, bez opterećenja rezultatom, pa će se isprobati sve varijante. Treba riješiti pitanje zadnjeg veznog, treba alternativa za desnog beka, jer Mujdža sa staklenim nogama ne ulijeva nikakvo povjerenje, jbg, kad je spreman odličan je, ali ne valja što je vrlo rijetko spreman.
Igra sa jednim napadačem bi nam možda najbolje odgovarala, ali nebi bili ni upola ovako efikasni i to bi nam sigurno stvaralo probleme protiv 'slabijih' reprezentacija, jer njih tučemo na snagu i presing. Vremena su takva da ne smiješ kiksati protiv ekipa iz četvrtog i petog šešira, a sad smo u takvoj situaciji da ne smijemo gubiti ni protiv timova iz trećeg šešira, konkurencija diše za vratom (Grčka). Malo je zeznuto staviti Vedada na klupu, jer njegovu borbenost Džeko ne može nadoknaditi i sigurno da bi Džeki bilo puno teže.
Mnogo je pitanja, malo odgovora, niko od forumaša ne može biti siguran da bi nam igra sa jednim napadačem donijela rezultat, a sa druge strane mi rezultat već imamo. Samo je potrebno napraviti plan B. Realno, samo nas je Portugal prekucao, a ove ostale slabe utakmice su mogle otići na drugu stranu (Slovačka). Niko ne spominje problem zvani 'drugo poluvrijeme', kada nerijetko padamo i gubimo se.