RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Druže, nemoj tako imate dušu i srce, pa evo imate i golmanaMostaracVelezovac je napisao/la:Ma nije problem sto imamo dusu i srce, nego sto nemamo golmana.puza je napisao/la:FK SARAJEVO
FK ZETA
1
0
17’
Suljić
19’
Bravo Dejane! Golman Saraejeva pratio je igru, te u maniru stopera izbacio loptu ispred protivničkog napadača. Odlično, odlično, odlično!
17’
Sesar je blokirao pokušaj Zetinog igrača da izbaci loptu, lopta došla do Suljića, naprvio sebi prostor i sjajnim udarcem desnom nogom loptu poslao u suprotni ugao gola Brnovića. Bravo Asmire!
17’
Bandović je odlično intervenisao, nakon opasnog napada Zete. Nije lako ovom mladom golmanu, koji prvi put brani za Sarajevo. Naslijedio je Adija Adilovića, koji je otišao u Grčku.
ROĐENI JOŠ JEDNOM STE POKAZALI DA IMATE DUŠU I SRCE.

a sinošnjem treningu Veleža pojavio se golman Željko Kuzmić, koji je u posljednje vrijeme stajao na golu OFK Mladenovca u Srbiji. Kuzmić je rođen 1984.godine u Aranđelovcu, a kroz karijeru je još branio za Železnik, Lastu Sremčice, Mornar iz Bara, Kanye Gostin u Poljskoj, Proleter iz Teslića, Pobedu iz Prilipa u Makedoniji, Smederevo, Železničar iz Lajkovca, te Saint Georgea iz Adis Abebe.
Zanimljivo, dolaskom u Saint George, Kuzmić je tada postao prvi bijelac koji je nastupio u elitnom fudbalskom rangu Etiopije. Vrhunac Kuzmićeve karijere bio je kada je stajao na golu Smedereva u 1.ligi Srbije, te na golu Pobede u kojoj je do sad ostavio najdublji trag. Svojevremeno je Kuzmić bio i kadetski reprezentativac Srbije i Crne Gore. O njegovom eventualnom angažmanu izjasnit će se struka Veleža na čelu sa Asmirom Džafićem.
sutra ćemo vidjeti kakav će VELEŽ biti ove sezone. ne treba pričati unaprijed. sutra će se sve znati.....
Velež sa svojim snagama ulazi u prvenstvo
Prvenstvena pauza sutra zvanično i završava. Pirpremni ciklus koji je trajao sedam radnih sedmica ostaje iza fudbalera i stručnog štaba i od sutra kreće borba za bodove.
Po mnogo čemu ovo je jedna drugačija sezona za „Rođene“, a to pojašnjava i sportski direktor Veleža Admir Velagić.
- Nakon veoma dugog perioda mi u sezonu ulazimo sa stručnim štabom kojeg sačinjavaju domaće snage. Igrački kadar nam je po prvi put oslonjen upravo na ono što je uvijek krasilo Velež, a to je njegova škola i igrači iz sredina koje gravitiraju našem klubu. Jednostavno moramo vraćati Velež njegovim korijenima, a ovo je samo počatak. Pripreme su obavljanje na Bjelašnici i Austriji i mislim da su na obje lokacije bili dobri uslovi. Veliki sam optimista i treba samo podržati ovu generaciju i stručni štab koji vjeruje kao i svi u klubu u ovaj tim, pojašnjava Velagić.
Sličnog mišljenja je i šef struke „Rođenih“ Asmir Džafić:
- Iza nas je oko pedeset radnih dana. Kada podvučemo crtu kroz kompletne pripreme, zadovoljan sam urađenim. Poznata nam je udarna jedanaestorka. Mislim da ovi mladi momci zaslužuju veliku podršku. Siguran sam da će oni svojim pristupom na terenu opravdati povjerenje. Drago mi je da tim sačinjava ovoliki broj igrača koji su ponikli u Veležu. Ovo je dugoročan put i on će donijeti rezultata, ističe Džafić.
Struka „Rođenih“ nema problema sa sastavom. Večeras nakon treninga ekipa će se uputiti u karantin do utakmice u subotu. Utakmica Velež – Radnik počinje u 17.30 na stadionu u Vrapčićima.
Prvenstvena pauza sutra zvanično i završava. Pirpremni ciklus koji je trajao sedam radnih sedmica ostaje iza fudbalera i stručnog štaba i od sutra kreće borba za bodove.
Po mnogo čemu ovo je jedna drugačija sezona za „Rođene“, a to pojašnjava i sportski direktor Veleža Admir Velagić.
- Nakon veoma dugog perioda mi u sezonu ulazimo sa stručnim štabom kojeg sačinjavaju domaće snage. Igrački kadar nam je po prvi put oslonjen upravo na ono što je uvijek krasilo Velež, a to je njegova škola i igrači iz sredina koje gravitiraju našem klubu. Jednostavno moramo vraćati Velež njegovim korijenima, a ovo je samo počatak. Pripreme su obavljanje na Bjelašnici i Austriji i mislim da su na obje lokacije bili dobri uslovi. Veliki sam optimista i treba samo podržati ovu generaciju i stručni štab koji vjeruje kao i svi u klubu u ovaj tim, pojašnjava Velagić.
Sličnog mišljenja je i šef struke „Rođenih“ Asmir Džafić:
- Iza nas je oko pedeset radnih dana. Kada podvučemo crtu kroz kompletne pripreme, zadovoljan sam urađenim. Poznata nam je udarna jedanaestorka. Mislim da ovi mladi momci zaslužuju veliku podršku. Siguran sam da će oni svojim pristupom na terenu opravdati povjerenje. Drago mi je da tim sačinjava ovoliki broj igrača koji su ponikli u Veležu. Ovo je dugoročan put i on će donijeti rezultata, ističe Džafić.
Struka „Rođenih“ nema problema sa sastavom. Večeras nakon treninga ekipa će se uputiti u karantin do utakmice u subotu. Utakmica Velež – Radnik počinje u 17.30 na stadionu u Vrapčićima.
Željko Kuzmić 1,94m 88 kg, liči na golmana
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.
-
- Kontakt:
Imajuć u vidu da vam ova naša uprava prepušta ulogu favorita,vjerovatno ćete slavit,mada... Nek barem malo bude kvalitetna utakmica i nek sudije ne odluče pobjednikaAlemC85 je napisao/la:sutra ćemo vidjeti kakav će VELEŽ biti ove sezone. ne treba pričati unaprijed. sutra će se sve znati.....

Jel imate problema sa povredama bitnih igrača?
- Titova-Juga
- Kontakt:
samoradnik je napisao/la:Imajuć u vidu da vam ova naša uprava prepušta ulogu favorita,vjerovatno ćete slavit,mada... Nek barem malo bude kvalitetna utakmica i nek sudije ne odluče pobjednikaAlemC85 je napisao/la:sutra ćemo vidjeti kakav će VELEŽ biti ove sezone. ne treba pričati unaprijed. sutra će se sve znati.....
Jel imate problema sa povredama bitnih igrača?
Mi nemamo bitnih igraca.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Titova-Juga je napisao/la:Mi nemamo bitnih igraca.

Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
Okic i Knezevic jedini igraci sa strane 

Majko mila za kakav klub ja navijam....
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Bit ce nenormalno vruce sutra ..
Moglo bi biti kao protiv Kozare prosle sezone onaj celopek , samo da otvorimo sezonu pobjedom

Moglo bi biti kao protiv Kozare prosle sezone onaj celopek , samo da otvorimo sezonu pobjedom

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
A jadan je i klub kad taki navijaju za njega...Pirke je napisao/la:Majko mila za kakav klub ja navijam....
Nevoljnici...
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.
Ne se.riPirke je napisao/la:Majko mila za kakav klub ja navijam....
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Odavno bolji post nisam pročitaoTitova-Juga je napisao/la:
Mi nemamo bitnih igraca.

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
samo se odlasci Lakičevića i Bandovića može smatrati gubitkom za momčad.........
Ne se.rem.Bliss je napisao/la:Ne se.riPirke je napisao/la:Majko mila za kakav klub ja navijam....
Nepricam ti o Velezu. Pricam ti o klubu, administraciji. Ne o Velezu.
Citam novine i portale, i dodje mi da povracam.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Bas mi je zao sto je Laki otisao. Svidjao mi se je kao igrac. A bio je i kul tip.AlemC85 je napisao/la:samo se odlasci Lakičevića i Bandovića može smatrati gubitkom za momčad.........
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
manje - više ovo je isti tim od prošle godine. što se tiče Bobića, treba mu dati potporu, i ne treba ga osuđivati, nek se dokaže, ima 30 kola, pa ćemo vidjeti........
-
- Kontakt:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzafic-o ... rsku/85346" onclick="window.open(this.href);return false;
Džafić: Ovaj Velež treba, ali i zaslužuje podršku
Piše: A. BeganovićDanas, 17:29
U okviru 1. kola Premijer lige u Mostar sutra dolazi Radnik iz Bijeljine. Premijera je to sezone koja po mnogo čemu biće drugačija od dosadašnjih.
Naime, nakon nekoliko sezona Velež u novu sezonu ulazi sa stručnim štabom sastavljenim iz vlastitih redova. Džafić, Zaimović, Dizdarević i Bratić kvartet je ljudi koji od prije dva mjeseca započeli mukotrpan posao selekcije igračkog kadra. Spremno su prihvatili zadatak i opredjelili se na mlađe igrače.
"Mislim da se samo kroz jedan sistematičan i dugoročan rad može napraviti rezultat. Naglasak je na selekciji, jer ovo je tek prva stepenica, mislim na ljetni prelazni rok. Igrači imaju pola godine da se nametnu, da pokažu da udovoljavaju standardima koji se od njih traže. Mnogi su skeptični kada je u pitanju ova mladost. To je Veležova mladost i mislim da je vrijeme da prestanemo sa pričom o potencijalima, već da se to kroz prvenstvo i dokaže. Ne možete vječno biti potencijal. Klub se opredjelio da im pruži priliku, a pripremne utakmice su nam pokazale neke prve odrednice ko može udovoljiti
tome. Stručni štab vjeruje u njih i sutra je tek jedna od malih stepenica na putu koji smo
zacrtali", rezimira u uvodu Asmir Džafić, šef struke Rođenih.
Jedna od karakteristika ove sezone je svakako i veliki, do sada možda i najveći, broj igrača koji su ponikli u vlastitim redovima ili poput napadača Šefke Okića po mnogo čemu se mogu smatrati „domaćim“. Tu je i nekolicina mladih igrača poput Mehremića ili Nuhića, koji imaju 19-20 godina i na koje klub računa da kao mladi igrači imaju potencijal.
"Tokom pripremnog ciklusa svakome smo dali priliku. Nismo se obazirali ni na rezultat ni na protivnika. Za ovaj dio priprema mnogi od njih su pokazali na kojem su trenutno nivou. Neki još nisu na dovoljnom, ali to opet ne znači da se ne mogu poboljšati. Također, neki su pokazali i karakter i da mogu jako mnogo. Utakmica sa Facom, ma koliko to nekome zvučalo čudno, početak je stvaranja Veleža kakvog želimo. Naravno da sam bio jako ljut, pa može se reći i ogorčen na igru u prvom dijelu. Nije bitan rezultat, već pristup i igra. Bila je ispod svakog nivoa. Međutim, u nastavku neki novi momci poptuno su promjenili tok igre, pokazali karakter. Dva dana kasnije smo protiv Hapoela pružili priliku uglavnom ovim „rezervistima“ od prošle utakmice i oni su pokazali da ono prije toga nije bila slučajnost. E to se traži, karakter !!! Zato sam se po povratku iz Austrije vratio zadovoljan. Vjerujem u te momke. Ne treba sada idealizirati ništa. Biće teških utakmica, biće jakih protivnika. Ne može se preko
noći promjeniti višegodišnja navika, ali ide to. Podrška je potrebna. Opet kažem, ova Veležova mladost treba podršku", naglašava Džafić.
Posljednjih dana aktueliziralo se pitanje golmana. O tome Džafić ima rezoluntno mišljenje:
"Dejan Bandović nas je iznadio postpukom pred put u Austriju, a posebno kasnije isključivim zahtjevom da pređe u Sarajevo. Ne bih o tome više. Nekada ne možete ni protiv volje igrača. Ustvari možete samo napraviti slučaj, ali opet u praksi taj igrač nije duhom sa vama. Kroz pripreme u Austriju bilo je jasno da je Adnan Bobić naš prvi golman, jer tako treba da bude. Momak je prošao sve pripreme sa Veležom, branio je i prije i kako sam već govorio okarakterisan je potencijalom. Trener Dizdarević odlično već više od pola godine radi sa našim golmanima. U ovom trenutku i da Iker Kasillas dođe u Velež, Adnan Bobić je trenutno prvi golman. Mora se poštovati neki red, neka hijerarhija i odnos prema dresu. Naravno, dugo je prvenstvo, a mladi Dugalić odlično radi, ali Velež će dovesti još jednog golmana. Međutim, na njemu je da se nametne i pokaže da želi i da zaslužuje Veležov dres. Svaka čast svakome, ali što se mene tiče i stručnog štaba, mi o ovome nemamo nedoumica, niti uopšte razmišljamo više o tome",
naglašava Džafić.
Koliko poznaje suparnika Džafić objasnio:
"Imamo njihove snimke, a prikupili smo i dodatnih informacija. Međutim, nas zanima samo naša ekipa. Klub je osigurao odlične uslove za pripreme, radi se dosta dobro. Želimo sutra pokazati na kojem smo trenutno nivou, ali opet kažem, treba strpljenja i duga je sezona. Igrat ćemo protiv vrućine, odnosno kao ekipa koja će napadati imat ćemo i taj problem, ali šta se tu može. Ostavit ćemo srce na terenu i idemo po prvu „tricu“. Nadam se podršci, jer ovaj projekat, onog Veleža koji se vraća svojim
korijenima, to je i zaslužio, ističe na kraju razgovora za Sportsport.ba Asmir Džafić.
Utakmica Veleža i Radnika počinje u subotu u 17.30 sati. Cijene ulaznica u ovoj sezoni ostale
su kao i u prošloj, a to su 3,00 , 5,00 i 8,00 KM.
U okviru 1. kola Premijer lige u Mostar sutra dolazi Radnik iz Bijeljine. Premijera je to sezone koja po mnogo čemu biće drugačija od dosadašnjih.
Naime, nakon nekoliko sezona Velež u novu sezonu ulazi sa stručnim štabom sastavljenim iz vlastitih redova. Džafić, Zaimović, Dizdarević i Bratić kvartet je ljudi koji od prije dva mjeseca započeli mukotrpan posao selekcije igračkog kadra. Spremno su prihvatili zadatak i opredjelili se na mlađe igrače.
"Mislim da se samo kroz jedan sistematičan i dugoročan rad može napraviti rezultat. Naglasak je na selekciji, jer ovo je tek prva stepenica, mislim na ljetni prelazni rok. Igrači imaju pola godine da se nametnu, da pokažu da udovoljavaju standardima koji se od njih traže. Mnogi su skeptični kada je u pitanju ova mladost. To je Veležova mladost i mislim da je vrijeme da prestanemo sa pričom o potencijalima, već da se to kroz prvenstvo i dokaže. Ne možete vječno biti potencijal. Klub se opredjelio da im pruži priliku, a pripremne utakmice su nam pokazale neke prve odrednice ko može udovoljiti
tome. Stručni štab vjeruje u njih i sutra je tek jedna od malih stepenica na putu koji smo
Jedna od karakteristika ove sezone je svakako i veliki, do sada možda i najveći, broj igrača koji su ponikli u vlastitim redovima ili poput napadača Šefke Okića po mnogo čemu se mogu smatrati „domaćim“. Tu je i nekolicina mladih igrača poput Mehremića ili Nuhića, koji imaju 19-20 godina i na koje klub računa da kao mladi igrači imaju potencijal.
"Tokom pripremnog ciklusa svakome smo dali priliku. Nismo se obazirali ni na rezultat ni na protivnika. Za ovaj dio priprema mnogi od njih su pokazali na kojem su trenutno nivou. Neki još nisu na dovoljnom, ali to opet ne znači da se ne mogu poboljšati. Također, neki su pokazali i karakter i da mogu jako mnogo. Utakmica sa Facom, ma koliko to nekome zvučalo čudno, početak je stvaranja Veleža kakvog želimo. Naravno da sam bio jako ljut, pa može se reći i ogorčen na igru u prvom dijelu. Nije bitan rezultat, već pristup i igra. Bila je ispod svakog nivoa. Međutim, u nastavku neki novi momci poptuno su promjenili tok igre, pokazali karakter. Dva dana kasnije smo protiv Hapoela pružili priliku uglavnom ovim „rezervistima“ od prošle utakmice i oni su pokazali da ono prije toga nije bila slučajnost. E to se traži, karakter !!! Zato sam se po povratku iz Austrije vratio zadovoljan. Vjerujem u te momke. Ne treba sada idealizirati ništa. Biće teških utakmica, biće jakih protivnika. Ne može se preko
noći promjeniti višegodišnja navika, ali ide to. Podrška je potrebna. Opet kažem, ova Veležova mladost treba podršku", naglašava Džafić.
Posljednjih dana aktueliziralo se pitanje golmana. O tome Džafić ima rezoluntno mišljenje:
"Dejan Bandović nas je iznadio postpukom pred put u Austriju, a posebno kasnije isključivim zahtjevom da pređe u Sarajevo. Ne bih o tome više. Nekada ne možete ni protiv volje igrača. Ustvari možete samo napraviti slučaj, ali opet u praksi taj igrač nije duhom sa vama. Kroz pripreme u Austriju bilo je jasno da je Adnan Bobić naš prvi golman, jer tako treba da bude. Momak je prošao sve pripreme sa Veležom, branio je i prije i kako sam već govorio okarakterisan je potencijalom. Trener Dizdarević odlično već više od pola godine radi sa našim golmanima. U ovom trenutku i da Iker Kasillas dođe u Velež, Adnan Bobić je trenutno prvi golman. Mora se poštovati neki red, neka hijerarhija i odnos prema dresu. Naravno, dugo je prvenstvo, a mladi Dugalić odlično radi, ali Velež će dovesti još jednog golmana. Međutim, na njemu je da se nametne i pokaže da želi i da zaslužuje Veležov dres. Svaka čast svakome, ali što se mene tiče i stručnog štaba, mi o ovome nemamo nedoumica, niti uopšte razmišljamo više o tome",
naglašava Džafić.
"Imamo njihove snimke, a prikupili smo i dodatnih informacija. Međutim, nas zanima samo naša ekipa. Klub je osigurao odlične uslove za pripreme, radi se dosta dobro. Želimo sutra pokazati na kojem smo trenutno nivou, ali opet kažem, treba strpljenja i duga je sezona. Igrat ćemo protiv vrućine, odnosno kao ekipa koja će napadati imat ćemo i taj problem, ali šta se tu može. Ostavit ćemo srce na terenu i idemo po prvu „tricu“. Nadam se podršci, jer ovaj projekat, onog Veleža koji se vraća svojim
korijenima, to je i zaslužio, ističe na kraju razgovora za Sportsport.ba Asmir Džafić.
Utakmica Veleža i Radnika počinje u subotu u 17.30 sati. Cijene ulaznica u ovoj sezoni ostale
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
generalno od dana kada je dosao..pa do danadnjeg intervjua..meni se licno izuzetno svidja nacin na koji dzafa daje izjave i ta neka umjerenost u njima...nema prica o nekoj atraktivnijoj igri..kratkim pasovima itd itd..sto mozda odbija malo navijace..jer raja voli da im se malo laska..od prvog intervjua poslije pobjede u derbiju nakon sto smo bili u krizi rezultata..bio je umjeren..nije pricao da cemo sad sve zgaziti itd itd..do vracanja demica sa suspenzije..pa i sada do fino odradjenih priprema i radu na tome da se promjeni mentalitet igraca...a sa mladim igracima da se i ubaci neka nova svijeza krv...zeljnih dokazivanja...stvarno mislim da ovim momcima na terenu a isto tako i strucnom stabu treba ukazati puno povjerenje, dati im podrsku, i biti strpljiv...MostaracVelezovac je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzafic-o ... rsku/85346
naglašava Džafić.
FORZA VELEZ
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.