Ja koliko znam prvom timu su priključena 4 naša mlada igrača (Dedić-Mešanović, Isanović, Bijelić, Jašarević - možda sam koga još i ispustio) koji još mogu igrati za juniore Zvijezde, a tu je i Žule golman, koji je je već dvije godine pri prvom timu. Pa šta više da očekujete od omladinskih selekcija? Kada jedna generacija izrodi samo jednog prvotimca to je uspjeh za tu generaciju - a mi ih imamo 5 koliko sam ja nabrojao....zmajevac je napisao/la:Ja sam puno o tome pisao zasto nemamo kvalitetnih domacih igraca koji je razlog za mene je to jedan fenomen,mislim da smo po tome postali prepoznatljivi kao rijedak klub u PL bez svojih igraca.Nemoguce je da na podrucju opcine nema talentovane djece.Misljenja sam da i sama uprava kluba mora poraditi na tome da Zvijezda kao stabilan premijerligas postane magnet za djecu koja vole fudbal,a ne da neke druge skole fudbala budu atraktivnije od Zvijezdine.Koliko sam upucen da je sada dole u mladjim kategorijama nedostatak i kvantiteta i kvaliteta.Takodje sam misljenja da se da veca sansa da djeci koja su odabrana u prvi tim,pa ako treba nek se i slepaju dva igraca u ekipi,eto slepa se taj Brazilac drugu sezonu,a ima ih jos.Sjetite se samo Husica kada je tek dosao i njemu je dugo pruzana sansa vise nego ijednom nasem domacem igracu.batigol777 je napisao/la:Nema hajra zato što nemaju pravu šansu,mada i struka koja vodi klub je upitna sa svih strana. A mišljenja sam da se bar dva igrača domaća moraju forsirat i imaćemo bar svoja dva igrača garant bolja od ponjevića trejića adama i njima sličnim. Mislim da zvijezda mora mislii više na taj financijski aspekt u tome svemu.A omki je sigurno kvalitetniji od ovih gore nabrojanio 5 puta makar pušio i 3 kutije.
To što trenutno nisu imali priliku da se ubace u vatru ne moga značiti da te prilike neće u budućnosti i biti. Pred nama je - vidjećemo. Mišljenja sam da će od Dedić-Mešanovića biti jedan veoma kvalitetan igrač kojeg bi mogli tražiti mnogo jači klubovi nego što smo mi....