Sta odgovoriti tipu kojem u potpisu stoji "Samo je Barca prava istina"

.
Sad ja vas pitam: Je li Xavier Hernandez uradio nesto specijalno pa je Spanija dosla do titule Svjetskog prvaka? Nije. Nit' je dao neki odlucujuci gol, nit' je "nosio" Spaniju do naslova. Onda bismo komotno i Xabija mogli nazvati najboljim Spancem ikada ako mozemo Xavija. Kao sto neko prije mene pomenu, Xavi je sa reprezentacijom bio i u Koreji i u Njemackoj pa njegova genijalnost nije pomogla Spaniji da osvoji titulu. Dakle, dolazi se do zakljucka da Xavi sa ODLICNIM igracima kakve sada Spanija ima (imala ih je i prije, ali ovi su klasa za sebe) biva proglasavan za najboljeg Spanca ikad zato sto je sa njim Spanija osvojila titulu

. Mislim, smijesno sve to izgleda, davat' samo jednom igracu (igracu koji npr. nije dao nijedan gol na tom prvenstvu a mislim da je upisao samo jednu asistenciju) zasluge za uspjeh Spanske selekcije i pritom ga proglasavat' najboljim Spancem ikada na osnovu te nebuloze. Zaista smijesno. Pa Xavi za svoj klub, za Barcelonu nije uradio nista narocito dok nisu stigli Ronaldinho i kasnije Messi. On jeste organizator i dobro se "uklapa" u sve to ali nije on prevaga za ove Barcine uspjehe, kao sto nije prevaga ni za uspjehe Spanije.
S druge strane imamo Raula, koji je sa Realom osvojio 3 titule Lige Sampiona i koji je u tim finalima i postizao kljucne golove (osim 1998), bio nosilac igre i jos pritom bio relativno mlad i neiskusan. To sto nije uspio nista sa Spanijom nije njegova krivica, jednostavno u to vrijeme nije imao mega zvijezde kakve sada Xavi ima. Pa jedna legenda koja je u karijeri postigla 400+ golova ne moze da se poredi sa igracem koji tek od 2005, 2006 godine igra na vrhunskom nivou...Smijesno je sve ovo, ma svi kazu da je Raul bolji, narod koji zivi tamo, koji vise prati Spanski fudbal od nas kaze da je Raul bolji. Xavi jeste odlican, ali je Raul Gonzales Blanco najbolji.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.