FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Portillo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 18:17

izzo je napisao/la:Kako ce biti najbolji igrac kad sa njim Španija nije makla dalje od osmine finale ,nigdje :lol: :lol:
A Xavi bio glavni igrac u osvajanju titule prvaka i Evrope i Svijeta...mislim, smiješno...to što Gaurdiola hvali svog jarana, to je druga stvar.
Ja i kakve sad to ima veze :lol: Kao prvo, "najbolji Spanac ikada", ne odnosi se samo na reprezentativne pomake nego na opcenito, sve sto si uradio u karijeri. Drugo, po toj logici ispade da je najbolji Urugvajski igrac ikada onaj neki iz 1920-ih a ne Forlan ili Becks/Gerrard/ko vec i Charlton :lol:

Xaviju je se poklopilo kao i ostatku ekipe (ne sporim njegov kvaltiet da se razumijemo) sto igra u sjajno izbalansiranom timu i jednom od najjacih timova ikada. I, lave moj, da nije bilo Ikera Spanija nikad nebi osvojila Mundial, toga si i sam svjestan, Xavija je bilo i 2006 i 2002, pa? Ne, lako je igrati u ovoj generaciji, daj onog Raula iz 2001 druze moj pa vidi... mislim glupo je se prepirati oko ovoga kada svi neutralni ljudi znaju da je Raul najbolji Spanski igrac ikada, a nakon toga Iker i Butragueno.

btw. znam da nisi ovo dozivio, ali pogledaj, nebi ti skodilo:
[youtube][/youtube]
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 18:20

Raul je najbolji klupski igrac Španije, ali jedan Villa ima veci ucinak i doprinos nacionalnoj selekciji.
Cuj Butragueno i Casillas :lol: :lol: mogao si onda komotno staviti i Camacha,Salinasa,Enriquea,Guardiolu,Zubizaretu, Abelarda i ostale.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 18:26

izzo je napisao/la:Raul je najbolji klupski igrac Španije, ali jedan Villa ima veci ucinak i doprinos nacionalnoj selekciji.
Cuj Butragueno i Casillas :lol: :lol: mogao si onda komotno staviti i Camacha,Salinasa,Enriquea,Guardiolu,Zubizaretu, Abelarda i ostale.
Cuj klupski igrac Spanije? Nidje veze, kada govoris "najbolji Spanski igrac ikada" odnosi se opcenito, znam da nisi bas pretjerano bistar al eto, to pokusaj shvatit. Pogledaj usput Maradonine uspjehe sa klubovima, pa... Raul je najveci Spanjolac (nogometas) ikada i to je svima osim 40% navijaca Barce jasno. I da te jos na nesto napomenem, Raul kada je odlazio iz Madrida postavljena je anketa na El Mundu Deportivu i pitanje je glasilo je li Raul najbolji Spanac ikada? Preko 65% ih se slaze da jeste, zanimljivo, Katalonski dnevnik :lol:

I da, fino si stavio dole te igrace, po meni je to ovako: Raul, Iker, Butragueno, Iniesta (ima jos do kraja karijere i bice bolji mozda od Emilia), Zubi, Santillana, Salinas svakako, Chendo, Camacho, Zarra, Pep, Enrique...

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 18:29

Ti baš ogranicen lik jbt :o :shock: pa više vrijedi onaj gol Inieste u finalu, nego sve partije što su i Raul i Casilla i Hierro i svi zajedno imali u dresu Španije...Santa Iniesta je svetac danas u Španiji, njemu citava španija danas aplaudira...to nikad niti jedan igrac španije nece doživjeti.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 22 mar 2011, 18:32

:lol: :lol: Sipak bi dosli do finala da nije bilo Ikera na golu Spanije, ni Euro ni SP, a jasta plus Iniesta je rodjeni katalonac kao ija :mrgreen: nikad ni jedan katalonac nece biti najbolji igrac Spanije, mozda je Xavi najbolji ali u "pais pequeno" :mrgreen:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 18:36

izzo je napisao/la:Ti baš ogranicen lik jbt :o :shock: pa više vrijedi onaj gol Inieste u finalu, nego sve partije što su i Raul i Casilla i Hierro i svi zajedno imali u dresu Španije...Santa Iniesta je svetac danas u Španiji, njemu citava španija danas aplaudira...to nikad niti jedan igrac španije nece doživjeti.
Iniesta mora dat gol u finalu da bi mu se aplaudiralo u Santanderu, a Canales samo udje 8-)

Ne sporim to Iniesta je samim tim vec legenda, ali taj gol mogao je postici i bilo ko drugi i to ne sluzi kao neka referenca da bi ga se proglasilo najvecim Spancem ikada, isto je to uradio i Torres u finalu Eura, ii...?

A da nije drug moj bilo Ikera i one njegove parade vs Robben, Casper se vjerovatno nikad nebi ni proslavio "tim" golom.

Dileme nema niti ce je ikada biti: Raul je najveci Spanac svih vremena, narod tako veli, jbg.

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 22 mar 2011, 18:36

Sramota je porediti jednog Raula sa genijalcem Xaviem...Dok Barcinih 7 igrača nije upalo u repku Španije,Španija nije ni makla na velikim natjecanjima...Valdes,Puyol,Pique,Buss,Xavi,Iniesta,Pedro pa kasnije Villa...Čak se Španksa igra bazira na Barcinoj...Svi smo nekad mislili da niko neće Raula nadmašiti,kao ni Zubizaretu,Hiera...ali svemu dođe kraj...Ovi Barcini igrači su standard za sve.Raul jeste veliki strijelac i igrač,ali sa Xaviem se ne može poredit,s tim da Xavi još nije rekao posljednju riječ za Španiju. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 22 mar 2011, 18:38

izzo je napisao/la:Raul je najbolji klupski igrac Španije, ali jedan Villa ima veci ucinak i doprinos nacionalnoj selekciji.
Messi je jos vise onda klupski igrac :lol: ako nastavi ovako, ko je on u argentini onda?? :mrgreen:

Villa je zabijao po 5 komada Lux, San Marinu, Liht.. :lol:
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 22 mar 2011, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

FK Željezničar

Podrška Papetu

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 22 mar 2011, 18:38

Los_Blanos2 je napisao/la::lol: :lol: Sipak bi dosli do finala da nije bilo Ikera na golu Spanije, ni Euro ni SP, a jasta plus Iniesta je rodjeni katalonac kao ija :mrgreen: nikad ni jedan katalonac nece biti najbolji igrac Spanije, mozda je Xavi najbolji ali u "pais pequeno" :mrgreen:
realovci, ne pričajte gluposti živi bili kakav kasiljas :o

barcelonina odbrana, sredina i napad. sve golove koje je postigla španija na mundijalu u africi djelo je igrača barcelone.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 18:42

Sajoni je napisao/la:Sramota je porediti jednog Raula sa genijalcem Xaviem...Dok Barcinih 7 igrača nije upalo u repku Španije,Španija nije ni makla na velikim natjecanjima...Valdes,Puyol,Pique,Buss,Xavi,Iniesta,Pedro pa kasnije Villa...Čak se Španksa igra bazira na Barcinoj...Svi smo nekad mislili da niko neće Raula nadmašiti,kao ni Zubizaretu,Hiera...ali svemu dođe kraj...Ovi Barcini igrači su standard za sve.Raul jeste veliki strijelac i igrač,ali sa Xaviem se ne može poredit,s tim da Xavi još nije rekao posljednju riječ za Španiju. ;)
Ma jesi zdrav ti bolan, sta pricas? Sad ti govorimo o tom "genijalcu", koji je finale 2006. odgledao s klupe i koji je BIO CLAN SPANSKE SELEKCIJE I 2002 I 2006, samo sto tad nije imao ovakvu skupinu ostalih igraca. Citaj prethodne postove pa se ukljuci u raspravu, neda mi se 53434643x ponavljat ko papagaj, kada na katalonskom sajtu kazu da je Raul najbolji Spanac svih vremena mislim da je to onda jasno ko dan, ali eto, zivite vi u zabludi, slobodno.

Treba te biti stid i sram sto si rekao nesto takvo i da se kajes do kraja zivota, balavce jedan, cuj sramota poredit Raula sa Xavijem, puuuu.
pacovi_tu_ima je napisao/la:

barcelonina odbrana, sredina i napad. sve golove koje je postigla španija na mundijalu u africi djelo je igrača barcelone.
Kakvih sve pacenika ima ovdje Boze dragi. Znas li ti da je "Barcinu obranu" vadio Iker svojim penalom protiv Paragvaja koji ne napravio Pique i apsurd cijele obrane u finalu kada je Robben isao sam na Ikera. Veca sam budala sto i raspravljam o tome.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 18:43

Ikeru svaka cast, kao kapitenu prvaka i velikom autoritetu.
Raulu svaka cast kao najvecem klupskom igracu Španije i velikom covjeku.
Ali Xavi, Iniesta,Pique,Puyol,Busquets i ostala klapa iz Barce sa svojim prepoznatljivim sitnim vezom iz Blaugrane su donijela Španiji toliko željeni trofej prvaka Svijeta, a glavni dirigent tog orkestra Crvene furije je bio naravno Xavi Hernandez...ko god osporava te cinjenice, taj veze nema o fudbalu.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 22 mar 2011, 18:44

pacovi_tu_ima je napisao/la:
Los_Blanos2 je napisao/la::lol: :lol: Sipak bi dosli do finala da nije bilo Ikera na golu Spanije, ni Euro ni SP, a jasta plus Iniesta je rodjeni katalonac kao ija :mrgreen: nikad ni jedan katalonac nece biti najbolji igrac Spanije, mozda je Xavi najbolji ali u "pais pequeno" :mrgreen:

Jeste daje rodjeni i igra za maticni klub, ali treba biti iskren, oni su bili timdka rep..ali lik je u kljucnim tekmama prelomio rep.Spaniji na Euru provukao na penale protiv Italije, u toj tekmi je puno pokazao protiv sreni talijana :mrgreen:

Sta bi bilo da nije odbranio onaj penal Paragvaju :lol:
Mislim daje 2 put bio 1-1 sa Robenom u finalu :?
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 22 mar 2011, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.

FK Željezničar

Podrška Papetu

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 22 mar 2011, 18:45

Ova diskusija je smijesna, jedan Xavi se nikako ne moze porediti sa ocem Spanskog fudbala Raulom. Mogu al u kriketu mozda, cuo sam da je tu Xavi jaci, sto se fudbala tice, Raul bez lijeve noge je bolji igrac od Xavija i mnogo je veca legenda. Zdra'o
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 mar 2011, 18:46

Monolog de baci i na ovu i na Realovu temu najbolji igrac Spanije svih vremena...
pa da vidimo kada objektivni glasaju,ako se nasi glasovi vec poniste :mrgreen:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 18:46

izzo je napisao/la:Ikeru svaka cast, kao kapitenu prvaka i velikom autoritetu.
Ali Xavi, Iniesta,Pique,Puyol,Busquets i ostala klapa iz Barce sa svojim prepoznatljivim sitnim vezom iz Blaugrane su donijela Španiji toliko željeni trofej prvaka Svijeta, a glavni dirigent tog orkestra Crvene furije je bio naravno Xavi Hernandez...ko god osporava te cinjenice, taj veze nema o fudbalu.
Xabi, Ramos i Torres smrde jel? A sta je bilo onda 2008.? I tad je bila Spanija a nije bilo "Barce", i to su na 10x laksi nacin osvojili trofej nego Mundijal. Raul je najveci Spanski igrac opcenito, i ne ocekuj da cu ti ja priznati da je neko bolji od njega. Ne osporavam Xavija i njegov doprinos repki, da se razumijemo, to trebas da znas i on je neizostavna karika u tom sustavu, ali Raul je ipak prica za sebe, nazalost, nije imao priliku igrati u ovakvoj reprezentaciji nego sa hrpom nesposobnih debila, a da je onog Raula iz 2001 ili 2002,3 ubaciti u ovu repku, nebi bilo dileme ko je najbolji igrac u timu i glavni u svemu tomu.

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 22 mar 2011, 18:50

portillo, nisi budala nego si previše zaljubljen u real pa samo vidiš njihove igrače. znači za titulu prvaka svijeta najzaslužniji je kasiljas!??? nevjerovatno kako razmišljate vi simpatizeri reala.

eto prije su okosnicu tima španaije činili igrači iz reala. raul, morientes, i mnogi drugi. sa igračima iz reala španjolska je osvojila jedan veliki šipak, zar ne?

neoboriv argument kojeg ne može oboriti nikakav forumaš. Da nije bilo igrača barcelone, španija NE bi bila prvak svijeta i ne bi osvojila svoju PRVU titulu najboljih na svijetu! kraj priče.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 22 mar 2011, 18:50

Sta odgovoriti tipu kojem u potpisu stoji "Samo je Barca prava istina" :roll: .

Sad ja vas pitam: Je li Xavier Hernandez uradio nesto specijalno pa je Spanija dosla do titule Svjetskog prvaka? Nije. Nit' je dao neki odlucujuci gol, nit' je "nosio" Spaniju do naslova. Onda bismo komotno i Xabija mogli nazvati najboljim Spancem ikada ako mozemo Xavija. Kao sto neko prije mene pomenu, Xavi je sa reprezentacijom bio i u Koreji i u Njemackoj pa njegova genijalnost nije pomogla Spaniji da osvoji titulu. Dakle, dolazi se do zakljucka da Xavi sa ODLICNIM igracima kakve sada Spanija ima (imala ih je i prije, ali ovi su klasa za sebe) biva proglasavan za najboljeg Spanca ikad zato sto je sa njim Spanija osvojila titulu :? . Mislim, smijesno sve to izgleda, davat' samo jednom igracu (igracu koji npr. nije dao nijedan gol na tom prvenstvu a mislim da je upisao samo jednu asistenciju) zasluge za uspjeh Spanske selekcije i pritom ga proglasavat' najboljim Spancem ikada na osnovu te nebuloze. Zaista smijesno. Pa Xavi za svoj klub, za Barcelonu nije uradio nista narocito dok nisu stigli Ronaldinho i kasnije Messi. On jeste organizator i dobro se "uklapa" u sve to ali nije on prevaga za ove Barcine uspjehe, kao sto nije prevaga ni za uspjehe Spanije.

S druge strane imamo Raula, koji je sa Realom osvojio 3 titule Lige Sampiona i koji je u tim finalima i postizao kljucne golove (osim 1998), bio nosilac igre i jos pritom bio relativno mlad i neiskusan. To sto nije uspio nista sa Spanijom nije njegova krivica, jednostavno u to vrijeme nije imao mega zvijezde kakve sada Xavi ima. Pa jedna legenda koja je u karijeri postigla 400+ golova ne moze da se poredi sa igracem koji tek od 2005, 2006 godine igra na vrhunskom nivou...Smijesno je sve ovo, ma svi kazu da je Raul bolji, narod koji zivi tamo, koji vise prati Spanski fudbal od nas kaze da je Raul bolji. Xavi jeste odlican, ali je Raul Gonzales Blanco najbolji.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 18:52

Portillo je napisao/la:
izzo je napisao/la:Ikeru svaka cast, kao kapitenu prvaka i velikom autoritetu.
Xabi, Ramos i Torres smrde jel? A sta je bilo onda 2008.? I tad je bila Spanija a nije bilo "Barce", i to su na 10x laksi nacin osvojili trofej nego Mundijal. Raul je najveci Spanski igrac opcenito, i ne ocekuj da cu ti ja priznati da je neko bolji od njega. Ne osporavam Xavija i njegov doprinos repki, da se razumijemo, to trebas da znas i on je neizostavna karika u tom sustavu, ali Raul je ipak prica za sebe, nazalost, nije imao priliku igrati u ovakvoj reprezentaciji nego sa hrpom nesposobnih debila, a da je onog Raula iz 2001 ili 2002,3 ubaciti u ovu repku, nebi bilo dileme ko je najbolji igrac u timu i glavni u svemu tomu.
Ko kaže da Xabi Alonso (koji je vrlo bitan u vezi španske selekcije) ,Ramos (tog papka ne volim, ali je isto bitan igrac u selekciji) ili Torres (o njemu ne treba trošiti rijeci kakav je igrac) - da nisu bitni ili da smrede???
Nemoj mi stavljati rijeci koje nisam napisao...nemoj proizvoditi neke svoje kontrukcije.
Imao je Raul odlicnu ekipu svojevremeno oko sebe (mislim na selekciju) ,ali ekipu beskicmenjaka poput Hierra, Guardiole,Henriquea,Abelarda,Sergia i ostalih mentalnih luzera kojima je 1/4 bila maximalni domet.
Pricajmo samo snagom argumenta i cijenicama .

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 18:54

pacovi_tu_ima je napisao/la:portillo, nisi budala nego si previše zaljubljen u real pa samo vidiš njihove igrače. znači za titulu prvaka svijeta najzaslužniji je kasiljas!??? nevjerovatno kako razmišljate vi simpatizeri reala.

eto prije su okosnicu tima španaije činili igrači iz reala. raul, morientes, i mnogi drugi. sa igračima iz reala španjolska je osvojila jedan veliki šipak, zar ne?

neoboriv argument kojeg ne može oboriti nikakav forumaš. Da nije bilo igrača barcelone, španija NE bi bila prvak svijeta i ne bi osvojila svoju PRVU titulu najboljih na svijetu! kraj priče.
Pa jes, bili su tu i velike klase poput Frana, Pepa, Erceberia, Alfonso, Gerard, Barjuan, Helguera, Valeron, mnogo bolji igraci za razliku od recimo Xavija, Xabija, Caspera ili Piquea. Znam da nogomet pratis od 2004,5 ali ne brukaj se ziv bio.

I evo da ti jos jedan video stavim (ponovo), pa da donekle opravdam Raulov i Morin "neuspijeh" sa repkom:
[youtube][/youtube]

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 mar 2011, 18:55

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.