Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Esport
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Esport » 02 avg 2017, 15:22

Gusta utakmica Turska Ukrajina

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 02 avg 2017, 15:23

Esport je napisao/la:Pobjeda nakon loše igre, sada kada smo obezbjedili opstanak, nadam se da nas krene sut i da se plasiramo na svjetsko. A mozda i trener poveze konce u svojoj glavi(Kameni...)
Nema svjetskog sljedece godine.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 avg 2017, 15:25

Sta reci osim hvala Bogu, ovo danas mozda nismo ni zasluzili (ali sreca prati hrabre). Svaka cast Adzicu i Kamenom, prvenstveno, Sani je tu konstanta bez koje mi ne bi mogli nista. Ostali, malo je reci losi. Bravo momci!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 avg 2017, 15:27

Sikiraš je trojkom pokrenuo preokret. Suterski loš ali neko reče da je bio dobar u odbrani što je tačno. Činjenica da se nije razvio kako treba ali treba uzeti u obzir da mu fali utakmica. 2 godine skoro izgubio i ne trebate ga sad na vjesalo jbg. nije fer, donio nam je zlato i sad zbog par loših tekmi odma lincovanje.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 avg 2017, 15:28

Ukrajina 0-3 zamalo izbacila Tursku 3-0 :lol:

TUR 78-76 UKR

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 02 avg 2017, 15:28

Al Sikiras imal iko njegovu statistiku , covjek je sa 16 licio na tehnicki mocnog kosarkasa , sad ne zna protrcat covjeka , baca lopte u bunar , konstantno duple koraci , greske , nerezonski sutevi . Njemu trener treba rec smireno il da nije spreman da bi dominirao i da ne ide na silu , ono najblaze , jer on se pokusava dokazat to je ocigledno al ne moze , Adzic posebno Kamenjas su me iznenadili. Al da budemo nacisto bez Muse ovo je super , jer osim Campare i pojedinih bljeskova nema tu aman nesta a i trener nije Pandzin nivo , vidi se jednostavno na igri .
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 avg 2017, 15:33

paulus je napisao/la:Al Sikiras imal iko njegovu statistiku , covjek je sa 16 licio na tehnicki mocnog kosarkasa , sad ne zna protrcat covjeka , baca lopte u bunar , konstantno duple koraci , greske , nerezonski sutevi . Njemu trener treba rec smireno il da nije spreman da bi dominirao i da ne ide na silu , ono najblaze , jer on se pokusava dokazat to je ocigledno al ne moze , Adzic posebno Kamenjas su me iznenadili. Al da budemo nacisto bez Muse ovo je super , jer osim Campare i pojedinih bljeskova nema tu aman nesta a i trener nije Pandzin nivo , vidi se jednostavno na igri .
Evo ti statistika:
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 596&lng=en

Ja Sikirasa razumijem, fali tu utakmica, samopouzdanje nije na nivou i svasta nesto ne stima, ali pravi previse gresaka i previse forsira. Moze se to svesti na neki normalan broj gresaka, a da opet bude jednako ucinkovit i u napadu i u odbrani. Mada, opet kazem, ni Dzidic njega ne zna iskoristiti. Kamenjas je definitivno Nurkic za Omerovica, momak mora igrati 20 minuta u prosjeku. Danas uopste nije izgledao sporo, a ja sam mislio da je trom do bola nakon prosle utakmice.
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 02 avg 2017, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 02 avg 2017, 15:34

Pobjeda u najvaznijoj utakmici na prvenstvu.Kamenjas i Adžić najbolji Sani povukao kad je trebalo.Jel neko gledo Srbiju i Njemacku dosad na prvenstvu? Ko je blizi četvrtfinalu?

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 avg 2017, 15:34

Srusili smo ih u FT, to je lijepo vidjeti.

BiH: 16/20

SLO: 3/7

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 avg 2017, 15:34

Svaka čast momcima, glavni cilj je ispunjen i to je najbitnije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 02 avg 2017, 15:36

Samo se mora skinut kapa Saniju , nije se puno od njega ocekivalo na konto visine i gradje , al momak izgleda ko pravi kosarkas , tehnicki nadaren , sa osjecajem i mudima , Na kraju preuze tri najgutavije lopte i zabi sve tri, On ce imat finu karijeru u Evropskoj kosarci ubjedjen sam .

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 02 avg 2017, 15:40

kobe24 je napisao/la:
paulus je napisao/la:Al Sikiras imal iko njegovu statistiku , covjek je sa 16 licio na tehnicki mocnog kosarkasa , sad ne zna protrcat covjeka , baca lopte u bunar , konstantno duple koraci , greske , nerezonski sutevi . Njemu trener treba rec smireno il da nije spreman da bi dominirao i da ne ide na silu , ono najblaze , jer on se pokusava dokazat to je ocigledno al ne moze , Adzic posebno Kamenjas su me iznenadili. Al da budemo nacisto bez Muse ovo je super , jer osim Campare i pojedinih bljeskova nema tu aman nesta a i trener nije Pandzin nivo , vidi se jednostavno na igri .
Evo ti statistika:
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 596&lng=en

Ja Sikirasa razumijem, fali tu utakmica, samopouzdanje nije na nivou i svasta nesto ne stima, ali pravi previse gresaka i previse forsira. Moze se to svesti na neki normalan broj gresaka, a da opet bude jednako ucinkovit i u napadu i u odbrani. Mada, opet kazem, ni Dzidic njega ne zna iskoristiti. Kamenjas je definitivno Nurkic za Omerovica, momak mora igrati 20 minuta u prosjeku. Danas uopste nije izgledao sporo, a ja sam mislio da je trom do bola nakon prosle utakmice.
Forsira to je problem , zato ja kazem ne treba nista dokazivat , ne moras ti bit taj koji ce zabit 20 , kontas , nije da ja njega nes sad kudim aman al se vidi da nije uopste dominatan ko recimo Campara , koji je jos dominatniji nego prije dvije god. Tu je razlika izmedju Pandze i ovog , Pandza bi prepoznao Kamenjasa a najveca greska mu je dosad ona trka sa Latvijcima gdje ce ti svako rec da u tom tempu oni imaju prednost

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 avg 2017, 15:41

Znači u 1/4 protiv Srbije ili Njemačke...

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 02 avg 2017, 15:45

Vucevich je napisao/la:Ukrajina 0-3 zamalo izbacila Tursku 3-0 :lol:

TUR 78-76 UKR
Nije smjesna uopste ekipa. Jako nezgodna, iako ima 0:3.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 02 avg 2017, 15:50

BIHpatriota je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Ukrajina 0-3 zamalo izbacila Tursku 3-0 :lol:

TUR 78-76 UKR
Nije smjesna uopste ekipa. Jako nezgodna, iako ima 0:3.
Odlučila trica Turske 20 sekkundi prije kraja, Ukrajinci imalii napad z produžetak ali se useprtljali

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 02 avg 2017, 15:51

Prva petorka mora biti Sani-Adzic-Čerkezović-Sikiras-Kamenjas
Adzic mora uzimati vise suteva, a Njegos manje forsirati i Janković mora imati manje loptu u rukama jer je očajan, ali je dobar sto se tiče skokova i tu ga treba iskoristiti i da bude običan role player, a ne vođa. Kamenjas mora igrati vise jer je bolji igrac i od Mirkovica i Omerovica.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 02 avg 2017, 15:51

Ma znam gledao sam Ukrajinu protiv Španaca i Srba, piče dobru kosarku. Pokretljivi .

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 avg 2017, 15:52

Joj kad vidim ove komentare po FB 'Sikiras katastrofalan, propali talenat, navikan, nema pojma'..., to sve ljudi koji garantujem nisu pogledali 5 utakmica u kojima je on igrao. Momak ima nevjerovatan potencijal i ja sam ubijedjen da ce, ako Bog da, ove sezone napredovati, popraviti ove nedostatke (segmente od kojih je u nekima cak prije dvije godine bio bolji) i sljedecih godina biti u seniorskoj reprezentaciji kao jedan od vaznijih igraca. Vidi se tu da njemu fali lopte, treninga i prije svega takmicarskih meceva. Samo da ga povrede aBd zaobidju, i sigurno nema zime kada je on u pitanju.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 02 avg 2017, 15:54

Meni kod Sikiraša najviše smeta njegov izbačaj. Malo je reći da je ružan.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 02 avg 2017, 15:54

Sa Dzananom bi ovdje bilo zlato primaran cilj..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MElloo, TripleThreat, Vaya i 22 gosta.