Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

carsijaba
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la carsijaba » 04 sep 2015, 08:34

Juventinisimo je napisao/la:Nema vise vila da nas nosaju kao protiv Izraela, pa dva gola na brzaka, na kraju prvog, pa iz negative u pozitivu prije odmora..

I onda teferic...popljuj Papeta, euforija na forumu..

Pape institucija kaze: "nije me briga kako drugi igraju, mi idemo igrati nasu igru i pobijediti" :salut: :tokralju:

Ovi, veliki strucnjaci, kojih smo imali pun sepet, vazda su analizirali protivnika i istim se prilagodjavali. Mijenjali nasu igru, da bi im parirali.

Moje pitanje vama, velikim poznavaocima fudbala ili ti nogometa...koju smo repku IKADA pobijedili kada smo im se prilagodjavali??

Vazda smo zijanili, evo zijanili smo i ovu..

PAPE INSTITUCIJO, VRATI SE!!! Oprastam ti Nigeriju..

Nije davno bilo, kada je institucija unistio Belgiju.
Možda bih mu i oprostio Nigeriju, ali neću Kipar, Izrael i ove kvalifikacije.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 sep 2015, 08:46

Oni koji nisu shvatili o čemu je zapravo Švabo govorio neki dan, sinoć vam se samo kazalo sa Pjanićem. Ne mislim na naslovnicu i ono što je izvučeno iz konteksta, mislim na taj dio intervjua iz kojeg su izvukli ono što uopšte nije rečeno..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 sep 2015, 08:56

prvo poluvrijeme smo pokusali igrati kao italija i islo nam je, odlicno smo stojali na terenu, uopce im nismo dozvoljavali prilike, dva gola su dali prakticno iz nicega..mesi skidam kapu fala bogu pa te imamo ! , oni koji nostalgicno spominju papeta su blago receno maloumni.
Zarathustra

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 04 sep 2015, 08:58

molim svu raju za oprost.....juce sam bas fulao s prognozom, da cemo ih ubiti.....ipak, nisam vidoviti raso hehehe......nadam se, da ce mi raja oprostit :(

sto se tice tekme, par stvari, sto bi naveo iz mog ugla.....

nebi reko da je mesa kriv, ne moze on to sve poslozit, sve dok nasi igraci ne budu standardni u klubovima, dok ne budu imali spremnost (fizicki i psihicki), i sve dok ne budemo imali igrace kako treba! pogledajmo jednog pjanica, pa po mom misljenju taj nikad barcelone i reala nece vidjeti! njemu je roma vrh vrhova! da li je taj isti pjanic ikad odigro dobru utakmicu (osim protiv levata iz latvije i litvanije) u repki? uz to je promasio jako vazan penal protiv kipra gdje bi nam bod sad bio ko kuca! nama jako puno nedostaje misimovic! jos kad odu spahic i dzeko, tesko se nama!
begovic po meni i nije neki golman, dosta puta kiksa na "lahkim" loptama, a brani nemoguce....tako isto sinoc kriv za najmanje jedan gol! ako se sjecate i njegove reakcije kod izjednacenja protiv kipra?
vezni red nam uopste ne postoji ljudi!!! KATASTROFA!!!.....svaka cast malom besicu, ostalo za zaboravit! svaki put kad neki protivnik krene u napad, ja drhtim sav, jer nasa sredina ama bas nikad da presjece taj isti napad! UZASNO!!

ne znam za vas momci, al ne vidim bas svjetlu buducnost, pogotovo sto ce se neki igraci za 2-3 godine oprostiti, a najteze ce nam biti bez dzeke! sa dzekom smo u rangu norveske, bulgarije, svicarske i tkd.....bez dzeke smo u rangu latvije, estonije, slovenije !!! TO JE REALNOST RAJA!!!! mislim da nam je SP 2014 bilo vrh vrhova i da duze vremena necemo imati neku solidnu generaciju!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 04 sep 2015, 09:02

Zalosno je da je Dzeko jedini igrac u reprezentaciji koji je sposoban postic gol nekoj ozbiljnijoj reprezentaciji.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 04 sep 2015, 09:05

jutro, jedi go.vna safete susicu djubre jedno
Rođeni brato

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 04 sep 2015, 09:18

Realno je da idemo u baraz to cemo 99% i uraditi ali kako se gleda taj baraz ? je li ide najbolji dalje ili najgori ispada ? i je li 4 ekipe koje su bolje pozicionirane od ostale 4 su nosioci a ovi ostali ne nosioci ? kakve su nam sanse da budemo nosioci ako uzmemo u obzir da 3. bude .. norveska , skotska/irska , holandija, ukrajna ,slovenija/estonija,mađarska /s.irska ,rusija,albanija ? :bih:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 04 sep 2015, 09:32

EdoBa je napisao/la:Realno je da idemo u baraz to cemo 99% i uraditi ali kako se gleda taj baraz ? je li ide najbolji dalje ili najgori ispada ? i je li 4 ekipe koje su bolje pozicionirane od ostale 4 su nosioci a ovi ostali ne nosioci ? kakve su nam sanse da budemo nosioci ako uzmemo u obzir da 3. bude .. norveska , skotska/irska , holandija, ukrajna ,slovenija/estonija,mađarska /s.irska ,rusija,albanija ? :bih:
Najbolja treca ide direktno, ostale igraju baraz. imamo realne sanse da budemo nositelji. Valjda se nece desiti neko cudo, pa da Danci, Spanci odu u baraz.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 04 sep 2015, 09:33

TMovac je napisao/la:
EdoBa je napisao/la:Realno je da idemo u baraz to cemo 99% i uraditi ali kako se gleda taj baraz ? je li ide najbolji dalje ili najgori ispada ? i je li 4 ekipe koje su bolje pozicionirane od ostale 4 su nosioci a ovi ostali ne nosioci ? kakve su nam sanse da budemo nosioci ako uzmemo u obzir da 3. bude .. norveska , skotska/irska , holandija, ukrajna ,slovenija/estonija,mađarska /s.irska ,rusija,albanija ? :bih:
Najbolja treca ide direktno, ostale igraju baraz. imamo realne sanse da budemo nositelji. Valjda se nece desiti neko cudo, pa da Danci, Spanci odu u baraz.
hvala .. ajd bitno je da imamo siguran baraz a direktno mislim da su nam male sanse da idemo ( kao najbolji 3 ) najvise zbog poraza od kipra a oni nece biti zadnji u grupi :crazy:

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 04 sep 2015, 09:38

zmaj348 je napisao/la:Bgm sinoć sam sanjao 3:1 za Belgiju,od muke sam se kod trećeg gola probudio :),a da budem iskren slabo kad sanjam..ajd valjda ne bude kao u snu :bih:
nažalost izgleda da su nekada snovi-realnost..

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 04 sep 2015, 09:40

Na zalost, pogodio sam rezultat, ali sve dok ima i malo sanse treba navijati i vjerovati u ovu ekipu. Neshvatljivo je da smo pored ovako mocne Belgije gajili nade da popravimo izgubljeno na pocetku kvala i vratimo se u borbu za direktni plasman? Malo realnosti ne bi nam skodilo.

o/la Biki » 03 sep 2015, 08:39

Realno, 2:1 ili 3:1 za Belgiju, navijacki, onako, 1:1! Juriiis!!

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 04 sep 2015, 09:47

slika
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 sep 2015, 09:51

Protiv Andore i Kipra, krenuti sa istom postavom, ali protiv jacih Mesa mora mal mucnuti pa ce biti skoro jasno da nemamo krila koja mogu praviti razliku. Dzeko se mora max korisiti, a jedan od nacina da pored kapitena gurne dodatnog napadaca, da se ovaj rastereti, ali takodjer da sredina dobije opciju vise u proigravanjima, nesto ovako:

----------Dzeko-------Zec
--------------Hajrovic
------Lulic----Besic----Pjanic

Realno, na desetki bi trebali bolje rijesenje, al' ga nemamo trenutno, jer Medo nije za ozbiljnijeg fudbala u ovom momentu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 sep 2015, 09:54

ma idemo 100% sta cjepidlacis :roll:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 04 sep 2015, 09:56

Koliko trenutno ima bodova najbolji treceplasirani? Mi u najboljem slucaju mozemo znaci imati 17,da li bi mogli kojim slucajem direktno na EP kao treceplasirani?

Od nositelja u grupi,do nositelja u barazu,izgleda da nam je to plafon..cccc

Fale nam ta 4 boda (Kipar,Izrael) i realno tako je i trebalo biti,jer smo jaci od pomenutih taman koliko je i Belgija od nas,ali kad igramo lopte na zeljenom nivou (cak sta vise mislim da smo kojim slucajem pravi kao sto nismo ovakva razlika izmedju nas i belgijanaca ne bi se vidjela) Tako da bi sinoc igrali za prva dva mjesta a ne bi spasavali kvale,vaditi se na Belgiji ovako rastimani,van forme.. :facepalm:

Meša fulio sa izborom igraca na odredjenim mjestima..Vranjes,Pjanic..Otuzno je pomalo da ti igraju isti ljudi kao i kod Papeta,a pri tom si dobrano izmjenio spisak u odnosu na njegov..

Fali tu mu.da i nogometne filozofije :!:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 sep 2015, 09:56

Belgija je bolja ekipa, taman onoliko koliko rezultat pokazuje. Bili su bolji u svim segmentima igre, **** ga, to treba priznati i idemo dalje. Ne mislim da je iko posebno podbacio, to je realnost, zatvorili su Pjanica i nismo mogli da se povezemo. Js jednom se pokazalo da je Dzeko nas najbolji igrac, igrac koji pravi razliku, sinoc to nije bilo dovoljno, Belgijanci su bili prejaki.

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 04 sep 2015, 10:00

Kad bi bilo da sve ekipe iz grupe idu direktno na EP mi bi se opet borili za baraž .

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 sep 2015, 10:04

Samo Pape nadam se da gledas sta si uradio, i jesi za Eviana ali i tamo ces nogu dobiti. I sta kaze ovaj Begovic nije dobar golman majko moja naroda
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 04 sep 2015, 10:07

TaRgEt_ je napisao/la:Samo Pape nadam se da gledas sta si uradio, i jesi za Eviana ali i tamo ces nogu dobiti. I sta kaze ovaj Begovic nije dobar golman majko moja naroda
A sad na srneca, pa poslije ševe s Pajom
DD

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2015, 10:12

Daleko smo mi od baraza, predaleko.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, hurem, mahic, Sheyi i 40 gostiju.