RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

steve-o
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la steve-o » 21 avg 2009, 14:45

Log Out je napisao/la:
Red je napisao/la:
Pudar, Ognjenovic, Vojvodic, Bajic, Drakul, Stokic, Juric, Krivokapic, Nikolic, Remetic, Milojevic, Paunovic, Railic, Knezevic, Jahovic, Djoric, Majkic, Bakic, Miceta, Stoilkov.

Da vidim tih 60 srba sto su igrali u Zrinjskom poslije rata :mrgreen:
Ako mislimo na Jahovića što sad igra za Sarajevo,on nije Srbin.Ali nevažno,u ovom klubu oduvijek igraju svi !
I taj Jurić kojeg spominjete,Hrvat je ali momak voli Velež pa je i Veležov grb istetovirao kraj srca.
svaka cast momku! znas li slucajno gdje sada igra juric?

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 21 avg 2009, 15:21

Ne znam.Čim smo ušli u PL,nigdje ga ni na mapi.Evo sad pred početak ove sezone pričalo se da je na probi u Zrinjskom ali izgleda da je ta priča samo ostala kao glasina.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 21 avg 2009, 16:31

veliki velezovci citava obitelj jurici..
znaci od srca je i ne nacionalni interesa stajao na golu voljenog kluba u ova traumatska poslijeratna vremena.. 8-)
KLUB KOJI JE ODBIO DA UMRE - VELEŽ MOSTAR 1922 - DO GROBA..

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 21 avg 2009, 16:37

pit bull liska je napisao/la:veliki velezovci citava obitelj jurici..
znaci od srca je i ne nacionalni interesa stajao na golu voljenog kluba u ova traumatska poslijeratna vremena.. 8-)
to se cijeni :!:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 21 avg 2009, 16:39

pit bull liska je napisao/la:veliki velezovci citava obitelj jurici..

jasta ...svaka mu cast ...trebao je i Ivankovic , inace Velezov predratni pionir i junior , a sadasnji kapiten Zrinjskog potpisati za Velez prije par godina kada je igrao u Brotnju sa Skaljicem , Kodrom itd ..
taman se bio vratio iz inostranstva gdje je igrao negdje u Izraelu , kao sto rekoh odigrao polusezonu za Brotnjom i trebao potpisati za Velez ...to mu je bila velika zelja al pritisci jebga .. nije smio ...a inace je neopterecen momak , Velezovac u dusi samo sto to malo raje zna ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 21 avg 2009, 16:45

Kaže kralj da iz Zrinjskog prijete hrvatima a oni premlatili Mehmedaliju Čovića u starom gradu jer je igrao za Zrinjski.
Stari komunistički i ljevičarski pozdrav se koristio na utakmici u vrapčićima" E`selam a leikum! " Baš slučajno na utakmici protiv Zrinjskog. :o
Jeste, Maka je sve trčao u Velež ha ha ha.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 21 avg 2009, 16:55

Marin je napisao/la:Kaže kralj da iz Zrinjskog prijete hrvatima a oni premlatili Mehmedaliju Čovića u starom gradu jer je igrao za Zrinjski.
Stari komunistički i ljevičarski pozdrav se koristio na utakmici u vrapčićima" E`selam a leikum! " Baš slučajno na utakmici protiv Zrinjskog. :o

samo se ti smiji, ja znam Maku licno od prije rata, a i sada se vidjamo redovno ... Igra za Zrinjski, voli taj klub profesionalno al u srcu mu je Velež bio i ostao ;)
nije uvijek sve onako kako se čini ...možda i ti u srcu nosis Velež jer prva ljubav zaborava nema ... ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 21 avg 2009, 17:03

Marin je napisao/la:Kaže kralj da iz Zrinjskog prijete hrvatima a oni premlatili Mehmedaliju Čovića u starom gradu jer je igrao za Zrinjski.
Jes ti krivo. Idi na svoju temu ako nisi skontao da je imaš.

Jeste li vi glupi ili samo čoravi. Čitaj malo bolje. Nacionalni izljevi se jave protiv vas (baš smo i napisali da nije slučajno) jer dođu šupci koji nemaju veze sa Veležom. Vidiš kako za razliku od vas Velež i navijači Veleža osuđuju sve nacionalne ispade pa čak i domaćih pojedinaca. A vi svoje podupirete i mate ih 100 puta više i ekstremije.

Komentiraš jedan pozdrav jedne budale, jesi li ti čovječe ikada stao i objektivno analizirao vaše ponašanje. Toliki ustašluk i toliko ekstremnih nacionalističkih pjesama, uvreda. Ali ne. Vi očito nemate namjeru čistiti svoju avliju nego samo srati na tuđe. Iako je 100 puta više govana kod vas. Dovoljno govori o vama.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 21 avg 2009, 17:08

mostar_mo je napisao/la:

samo se ti smiji, ja znam Maku licno od prije rata, a i sada se vidjamo redovno ... Igra za Zrinjski, voli taj klub profesionalno al u srcu mu je Velež bio i ostao ;)
nije uvijek sve onako kako se čini ...možda i ti u srcu nosis Velež jer prva ljubav zaborava nema ... ;)
draze mi je ovo cuti nego da mi daju sve dijamante u svijetu, prava ljubav nikada umrijeti nece!!

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 21 avg 2009, 17:13

ovo za za maku je 1000% htio je u velez ali zbog god(tada 32) u klubu nisu bili previse konkretni sa ponudom..
KLUB KOJI JE ODBIO DA UMRE - VELEŽ MOSTAR 1922 - DO GROBA..

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 21 avg 2009, 17:41

hoce li se vise netko sjetiti da napokon napise nesto o sutrasnjoj tekmi,a ne o necemu sto je bilo i proslo

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 21 avg 2009, 18:43

Red or Dead je napisao/la:hoce li se vise netko sjetiti da napokon napise nesto o sutrasnjoj tekmi,a ne o necemu sto je bilo i proslo
Pa idemo na pobjedu kao i uvijek na stadionu Rođeni :D !
Malo se koncepcija poremetila jer Osmanagić i Knežević ne mogu igrati radi kartona ali imamo solidnu klupu tako da taj nedostatak ne bi trebao imati veliki utjecaj na rezultat.

NAPRIJED ROĐENI !
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 21 avg 2009, 18:55

steve-o je napisao/la:
Log Out je napisao/la:
Red je napisao/la:
Pudar, Ognjenovic, Vojvodic, Bajic, Drakul, Stokic, Juric, Krivokapic, Nikolic, Remetic, Milojevic, Paunovic, Railic, Knezevic, Jahovic, Djoric, Majkic, Bakic, Miceta, Stoilkov.

Da vidim tih 60 srba sto su igrali u Zrinjskom poslije rata :mrgreen:
Ako mislimo na Jahovića što sad igra za Sarajevo,on nije Srbin.Ali nevažno,u ovom klubu oduvijek igraju svi !
I taj Jurić kojeg spominjete,Hrvat je ali momak voli Velež pa je i Veležov grb istetovirao kraj srca.
svaka cast momku! znas li slucajno gdje sada igra juric?
Samo jos nesto malo o Juri.

Sjecam se kad smo bili u Prvoj Ligi Federacije..

Red Army pjevao iza njegovog gola "Ko ne skace, Ultras je, ole ole"

A Juric poceo skakati.

Poslje se je vratio u GOSK iz Gabele mislim.

Legenda.

P.S.
Ognjenovic je iz Crne Gore. I njega se sjecam. Jednu utakmicu nije mogao igrati zbog kartona, otisao iza gola da pjeva sa RA.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 21 avg 2009, 19:31

I Ognjenović je legenda samo tak'a ! Ko zid je bio u odbrani,visok,jak...ali ode u Švedsku,a pričalo se da će se vratiti ali nije.Moguće je da će se te priče ostvariti ali malo kasnije,sigurno ćemo dobiti pojačanje u odbrani ako dođe !

um vuk
Kontakt:

Post Postao/la um vuk » 21 avg 2009, 20:31

slika

pojedinici..nema sta 8-)
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 21 avg 2009, 20:44

NAPRIJED ROĐENI :!: :!: :!: :!: :!: :)

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 21 avg 2009, 20:44

um vuk je napisao/la:slika

pojedinici..nema sta 8-)
Jedna od prvih utakmica kada je cilj bio samo isprovocirati vas !
A vi ste se valjda toliko prepali da niste do prije 3 godine smjeli kročiti u Vrapčiće,prepala vas ova zastava. :lol:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 21 avg 2009, 21:25

Log Out je napisao/la:

pojedinici..nema sta 8-)
Jedna od prvih utakmica kada je cilj bio samo isprovocirati vas !
A vi ste se valjda toliko prepali da niste do prije 3 godine smjeli kročiti u Vrapčiće,prepala vas ova zastava. :lol:
ma pusti ga bolan, vidis da bocka.

Ali da ti pravo kazem, meni je bezveze vidjeti Tursku zastavu na nasim tekmama...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 21 avg 2009, 23:15

pojedinici..nema sta 8-)
Jadan si kad moraš tražiti i mučiti se da nađeš odmah poslijeratnu sliku.
Koliko si se namučio dok si našao ovo.

Ti moraš u prošlot nalaziti ovakvo što. Za razliku od vas za Velež je to prošlost. Kod vas dan danas sranja.

Mogu ti ja iz 95' i 96' nači još 100 ovakvih slika. Mi ne moramo slike iz prošlosti tražiti kada vi sve to imate u sadašnjosti. Vi još živite u ratnoj mržnji. Kako te nije stid bolan. Licemjera čovjeka.

Dovoljno sve govori koliko nama pažnje posvećuješ i visiš na našoj temi.

OČAJNI STE. Idi sad traži sliku sa novije utakmice protiv vas gdje se vidi Turska zastava. Hajde požuri. Leti vrijeme.
Zadnja izmjena: Analic, dana/u 21 avg 2009, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.

miki27
Kontakt:

Post Postao/la miki27 » 21 avg 2009, 23:29

pit bull liska je napisao/la:ovo za za maku je 1000% htio je u velez ali zbog god(tada 32) u klubu nisu bili previse konkretni sa ponudom..
Kao i obično istina je sasvim drugačija. U Velež proteklih godina samo otpad od igrača je dolazio. U Zrinjski samo najbolji igrači. A za Maku i slično i ostale nebuloze :D :D :D

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.