Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la tony-mortale » 19 jan 2010, 18:11

imo sam prilike biti često na sjeveru italije jer imam burazera tamo i znam da južnjaci masovno dolaze gore baš zbog posla i duplo većih plata, firmi ima koliko hoćeš od giganata pa to malih od 5-10 zaposlenih, uglavnom svi koji hoće mogu naći neki posao za platu veću od talijanskog prosjeka
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 jan 2010, 20:12

Moja sestra je 2000. provela mjesec dana na Siciliji,tačnije u jednom malom mjestu blizu Catanie,a obilazila je čitavo ostrvo,bila je i u Palermu i njen utisak je da se na jugu živi dobro.Tamošnji standard je naravno neuporediv u odnosu na ove prostore.Ono što je zanimljivo je kaže da ljudi na Siciliji mahom navijaju ili za juve ili za milan,lokalne klubove niko i ne spominje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 jan 2010, 20:35

JuveSissoko je napisao/la:kad je ekonomija u Torinu u pitanju,jel ko gledo onu zgradu Fiata u Torinu gdje se na vrhu zgrade trkaju one stare Fice,hahha crko sam od smijeha
Imaš li link kakav ?!

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 19 jan 2010, 21:04

alan_kardec je napisao/la:Moja sestra je 2000. provela mjesec dana na Siciliji,tačnije u jednom malom mjestu blizu Catanie,a obilazila je čitavo ostrvo,bila je i u Palermu i njen utisak je da se na jugu živi dobro.Tamošnji standard je naravno neuporediv u odnosu na ove prostore.Ono što je zanimljivo je kaže da ljudi na Siciliji mahom navijaju ili za juve ili za milan,lokalne klubove niko i ne spominje.
juventus je cak razmisljao da na siciliji pravi stadion....cijela sicilija navija za juve :mrgreen: ....al eto ....uglavnom mrze ove sa sjevera...veliki je rivalitet upravo zbog razlika u finansijama ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 19 jan 2010, 22:02

GunnerS je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:kad je ekonomija u Torinu u pitanju,jel ko gledo onu zgradu Fiata u Torinu gdje se na vrhu zgrade trkaju one stare Fice,hahha crko sam od smijeha
Imaš li link kakav ?!

nemam,to sam gledao mislim national geographic ili discovery tako je neko cudo bilo
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 19 jan 2010, 22:33

alan_kardec je napisao/la:Moja sestra je 2000. provela mjesec dana na Siciliji,tačnije u jednom malom mjestu blizu Catanie,a obilazila je čitavo ostrvo,bila je i u Palermu i njen utisak je da se na jugu živi dobro.Tamošnji standard je naravno neuporediv u odnosu na ove prostore.Ono što je zanimljivo je kaže da ljudi na Siciliji mahom navijaju ili za juve ili za milan,lokalne klubove niko i ne spominje.
heh pa kad je bila u turističkim mjestima, u središtu sicilije ima sela u koja samo kozijim stazama možeš doći, ali šta će ljudi iz kalabrije koji nisu na obali, osuđeni su da idu na sjever za poslom i sl. a i ta sicilija je do razvpja turizma bila najsiromašnija, nisu slučajno u ameriku išli samo sicilijanci, kalabrezi i ostali južnjaci, slabo je ko sa sjevera išao u novi svijet

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jan 2010, 18:02

Nakon Ljajica i Aleksica jos jedan mladic iz Srbije ide u Seriju A,rec je o Stefanu Scepovicu iz OFK Beograda koji ide na pozajmicu u Sampdoriju do kraja aprila sa opcijom dalje kupovine ali se moraju izjasniti do 30. aprila dali ce ga kupiti,ako se ne izjasne onda ce se vratiti na Karaburmu gde ce zavrsiti sezonu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 jan 2010, 18:07

Srpski talenti imaju negativna iskustva sa talijanskom ligom.Nigdje trenutno nema ni Krstičića,ni Gulana. :roll: Ipak ovom momku želim sve najbolje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jan 2010, 18:13

Genoa jos jednom pokazuje da je u losoj formi vec gube od Baria 0:1 nakon 10 minuta igre.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 jan 2010, 19:04

Bolonga pocela vezati dobre rezultate.. bas mi je drago..

svi imaju problema sa Italijom ,jos pogotovo ako se radi o igracima koji igraju napad i vezni red.. jer je nacvrsca liga na svijetu i nikome nije lagano.. ;)
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 20 jan 2010, 19:10

1-1 u genoi, milaneto iz slobodnjaka šutira, odbija se lopta id živog zida hajmo po još 1 đenovezi :lol:

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 jan 2010, 20:12

FT Bologna 2 - 2 Atalanta
FT Genoa 1 - 1 Bari

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jan 2010, 23:00

Viole u kupu dobile Lazia 3:2,golovima Mutua 2 i Kroldrupa,dok su za Laziale golove dali Rocchi i Zarate.

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 20 jan 2010, 23:09

Nisam zadovoljan...ali kakovo je stanje u klubu dobro je i ovo (Lazio) ;)
A C A B !

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 jan 2010, 23:27

zao mi ovog Zarate-a jbte.. treba ga dovesti u Juve!

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 20 jan 2010, 23:34

daffy je napisao/la:zao mi ovog Zarate-a jbte.. treba ga dovesti u Juve!
po meni jako precjenjen igrač, ništa specijalno a preskup-bolje je da kupite onog cavania iz palerma lik je zvijer, svakako s njima imate dobre odnose i razmjenjujete igrače svako malo, a plus je i jeftiniji

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 20 jan 2010, 23:47

zarate je dobar igrač nema šta ali ima i boljih mladih igrača od njega u italiji. juventusu bi dobro došao i cassano i možda rossi. ali s obzirom da u juventusu vole dovoditi robusne i visoke napadače teško je očekivati nekog od ovoga dvoje u dresu bianconera.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 jan 2010, 23:48

hmm.. istina u odlicnim smo odnosima sa njima i momak je sam rekao da zeli u buducnosti da zaigra za Juve ili Chelsea.. ali strah me da se ne dogodi Amauri.. a imamo previse robusnih napadaca, dok nam treba neki brzi napadac kao Zarate.. hmm, jeste percjenjen ali odlican je igrac.. btw. da se mene pita ja bi najradje Lavezzija.. :D

Rossi ti je jako blizu Juventusa.. jer se zeli vratiti u Italiju a pokazali smo interes za njega.. i njegov agent je izjavio kako ocekuje ponudu od Juventusa da se dogovore..

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 21 jan 2010, 00:23

cavani je dobar ali isto je bilo i sa amaurijem u palermu. čak bih rekao da je amauri u palermu bio i bolji. šta kaže kolega možda lavezzi bi bio dobro riješenje za juventus? malo da se rastereti sredina i doda malo kreativnih napadače, nešto što je nekad bio del piero ranijih godina?
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 21 jan 2010, 00:26

Zarate/Lavezzi/Aguero, neko od njih mora biti doveden kao zamjena za ADP-a.. ja bi najradje Lavezzija, ali nije na meni :D.. fazon je sto Cavani ima puno manje godina nego je Amauri imao kada je stigao..

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.