FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lafomamone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lafomamone » 03 nov 2014, 19:13

hej, možeš misliti, prodajemo igrače. ja mislim da je to nečuveno u današnjem fudbalu. užas jedan.

a za otprilike milion vam se u isto vrijeme i povećala glavnica duga prema poreznoj otkad je došao investitor, kakav je to plan sanacije ne znam, ali polako, imaćete se kad pitati.
Nije niko rekao da je necuveno, ne znam na osnovu cega si donio takav zakljucak :think:
glavnica se nije povecala

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 03 nov 2014, 19:19

A potrošili 3 mil.
Vecina je otisla na sanaciju kluba, dakle dugovi organizacija i sl.
Sta ce se desiti sa sarajevom kada se hobit prestane igrati? Ikad razmislili o tome ?

Uvijek postoji varijanta ''podmladjivanja'' i davanja sanse ''nasoj djeci''
Plate od 3000-10000 eura, ugovori na 3-4 godine.
Ah, sta da ti kazem :njanjanja:
A doći ce taj dan.
Zasto bi dosao, nema nikakvog razloga
Uživaj i pobjedu dok možete
Uzivam
i u to još malo jada od kluba sto je ostalo
Bez komentara :kafa:

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 03 nov 2014, 19:27

Heh ne vrijedi zivot je prekratak...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 nov 2014, 19:38

lafomamone je napisao/la:
hej, možeš misliti, prodajemo igrače. ja mislim da je to nečuveno u današnjem fudbalu. užas jedan.

a za otprilike milion vam se u isto vrijeme i povećala glavnica duga prema poreznoj otkad je došao investitor, kakav je to plan sanacije ne znam, ali polako, imaćete se kad pitati.
Nije niko rekao da je necuveno, ne znam na osnovu cega si donio takav zakljucak :think:
glavnica se nije povecala
stranica porezne uprave kaže drukčije. bili ste u par desetina hiljada sa nama zimus, sad ste na više od 2 miliona, a mi na malo više od milion i dvjesto. kako, zašto i kakva je to sanacija, pojma nemam.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 nov 2014, 19:40

Momci, kad ce dokumentarac o nasem derbiju sto je radila neka strana TV ekipa?

Navodno, bili su u gradu vec sedam dana.

Pustite se glupih prepucavanja. Oni su pobijediti, i sta sad?

Ja sam nakon pregledana snimak ustakmice, dosao do zakljucka da ova nasa djeca nisu jos dosegla mentalni nivo koji ce im omoguciti da pobijede u jacoj tekmi. (Dakle, govorimo o momentu kada smo moglo na 2:1 ali nismo znali. Isti problem smo imali protiv Zrnjiskog, Sirokog, Borca, Slavije, a da ne govorim da se ovaj problem u derbiju vuce jos od 2009, tj kada je Amar dosao, mi njih fakticki nismo pobijediti kako Bog zapovijeda, tj dokrajcili, a mogli smo. Ove sezone jos jaceg protivnika nista pobijediti, a protivnik koji je malo kvalitetnije odigrao iako je bare-bare sa nama, je izvukao pozitivan skor.

Posto se nema finansija, trebat ce jedan duzi period da ovo sve legne na svoje...

jadosaoonako
Kontakt:

Post Postao/la jadosaoonako » 03 nov 2014, 19:47

Kad ste vi mogli do 2:1 sviju vam? Kad ste nas to mogli dotuci na derbiju? Vi leteci medvjedici koda zivite u paralelnom univerzumu pa sve gledate sa neke pogresne strane.
GRBAVICA BAZA BEZ PORAZA!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 nov 2014, 19:49

jadosaoonako je napisao/la:Kad ste vi mogli do 2:1 sviju vam? Kad ste nas to mogli dotuci na derbiju? Vi leteci medvjedici koda zivite u paralelnom univerzumu pa sve gledate sa neke pogresne strane.
Decko, posto se ocigledno pravis pametan, ili pratis Sarajevo od dolaska Tana, nema zaista potrebe sa tobom voditi bilo kakav vid diskusije.

Samo odgovarajte normalnim pitarima poput @hilme..

EDIT: Nego, trebalo bi se stvarno sjesti sa nasim u vezi moguceg otvaranja fonda za sakupljanje novca za istocnu tribinu.
Jbg, morat cemo raditi po tom pitanju, jer gubimo ljude sa djecom, u prevodu ljude od kojih klub moze nesto da zaradi. Napraviti tribinu slicnu kao sto Zvijezda ima u Gradacu, mozda cak i manju od 2.000 sjedecih mjesta. Zna li neko koliko je Zvijezdu kostala ona tribina?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 03 nov 2014, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.

jadosaoonako
Kontakt:

Post Postao/la jadosaoonako » 03 nov 2014, 19:53

DzoleZeljo je napisao/la:
jadosaoonako je napisao/la:Kad ste vi mogli do 2:1 sviju vam? Kad ste nas to mogli dotuci na derbiju? Vi leteci medvjedici koda zivite u paralelnom univerzumu pa sve gledate sa neke pogresne strane.
Decko, posto se ocigledno pravis pametan, ili pratis Sarajevo od dolaska Tana, nema zaista potrebe sa tobom voditi bilo kakav vid diskusije.

Pa realno, takav sam odgovor i od tebe ocekivao, jer nemas argumenata.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 nov 2014, 20:00

jadosaoonako je napisao/la:

Pa realno, takav sam odgovor i od tebe ocekivao, jer nemas argumenata.
Stani malo..

Uredu, pobijediti ste. Cestitamo.

Da li ste bolji bili? Realno, jeste bolja ekipa u mnogim segmetnima igre.
Da li ste to moglo konkretno pretvoriti u golove? Niste, dok Vam sami nismo poklonili drugi, nakon cega ide rasprad nase igre.

Kako god da okrenes, tu Vasu prednost u mnogim segmentima igre niste uspijeli dovoljno iskoristiti, vec ste se namucili, tj nacekali dok Vam loptu nismo poklonili. Ali opet, kapa dole, jer Zeljo je prosli derbija imao cistih zicera, pa njegovi igraci nisu znali, a vasi jesu.

Da se vratim na ono tvoje...

Dakle, kod 1:1 Bajic ima priliku i promasuje.
Sta bi bilo da je pogodio? Ostaje veliko pitanje, kao i par derbija unazad, kad su Selimovc (3 derbija po 2X zicera i 1 derbi po zicer), Tomic (dva derbija po zicer), Stanic (dva derbija po zicer), Svraka (ziceri), Hodzic (Kosevo kup i Grbavica kup, ziceri da se roknes) promasivali nemoguce, a Zeljo imao dominaciju igre, pa se na kraju vadio, mada je pretezno to sve remi zavrsavalo. Ali da je Zeljo imao sanse, jeste, a sto nije pogodio, to treba pitati ljude u upravi Zelje, jer vec evo ne znam vise koji derbi, nasi igraci se prepadnu kada dodu pred Vas gol...

Dakle, argumenata ima apsolutno, samo sto Vi se toliko dicite igrom, a Vi ste fakticki poceli nesto raditi tek konkretno kada smo Vam poklonili drugi gol, jer se mi nismo mogli sastaviti kasnije sa igrom. Ja ne znam da ste losi, naravno bolji ste i to stoji, ali odredeni igraci kojim se dicite Vas je mogao dobro zajebati da je Zeljo bio slucajno bolja ekipa u ovom momentu.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 03 nov 2014, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.

jadosaoonako
Kontakt:

Post Postao/la jadosaoonako » 03 nov 2014, 20:08

DzoleZeljo je napisao/la: Stani malo..

Uredu, pobijediti ste.

Da li ste bolji bili? Jeste
Da li ste to moglo konkretno pretvoriti u golove? Niste, dok Vam sami nismo poklonili drugi, nakon cega ide rasprad nase igre.

Sta bi bilo da je pogodio? Ostaje veliko pitanje, kao i par derbija unazad, kad su Selimovc (3 derbija po 2X zicera i 1 derbi po zicer), Tomic (dva derbija po zicer), Stanic (dva derbija po zicer), Svraka (ziceri), Hodzic (Kosevo kup i Grbavica kup, ziceri da se roknes) promasivali nemoguce, a Zeljo imao dominaciju igre, pa se na kraju vadio, mada je pretezno to sve remi zavrsavalo. Ali da je Zeljo imao sanse, jeste, a sto nije pogodio, to treba pitati ljude u upravi Zelje, jer vec evo ne znam vise koji derbi, nasi igraci se prepadnu kada dodu pred Vas gol...

Dakle, argumenata ima apsolutno, samo sto Vi se toliko dicite igrom, a Vi ste fakticki poceli nesto raditi tek konkretno kada smo Vam poklonili drugi gol, jer se mi nismo mogli sastaviti sa igrom. Ja ne znam da ste losi, naravno bolji ste i to stoji, ali odredeni igraci kojim se dicite Vas je mogao dobro zajebati da je Zeljo bio slucajno bolja ekipa u ovom momentu.
Bravo, tom logikom.. Sta bi bilo da je Okic umjesto da primi loptu, odma sutao posle naseg prvog gola, bio je sam u 10m od gola? bilo bi 2:0 i Bog zna kako bi se to zavrsilo. A sigurno bi vasi medvjedici prekinuli utakmicu. Da, bas ste nas ubili nogama na prijasnjim derbijima, mi sansi nismo imali.

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 03 nov 2014, 20:09

EDIT: Nego, trebalo bi se stvarno sjesti sa nasim u vezi moguceg otvaranja fonda za sakupljanje novca za istocnu tribinu.
Jbg, morat cemo raditi po tom pitanju, jer gubimo ljude sa djecom, u prevodu ljude od kojih klub moze nesto da zaradi. Napraviti tribinu slicnu kao sto Zvijezda ima u Gradacu, mozda cak i manju od 2.000 sjedecih mjesta. Zna li neko koliko je Zvijezdu kostala ona tribina?

Tribina u Kaknju je napravljena kapaciteta 2.000 stolica,nije izasla vise od 40.000KM,to vi mozete napraviti od novca koji je prikupljen od ulaznica za derbi,a dobili bi mnogo ljepsi izgled stadiona i probati nekako spojiti sa sjeverom..plus u Kaknju je bio problem sa zemljistem koje nije bilo u njihovom vlasnistvu.
A evo kako izgleda tribina :

http://prntscr.com/52p80r" onclick="window.open(this.href);return false;
Rudar Kakanj !!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 nov 2014, 20:11

@jadosaoonako - Sta je Okic imao?
Pa nije lopte uspio da primi? Kakva je to sansa?

Da je primio, pa pucao, fulio, pa bi rekao zicer covjek promasio. Ali on je covjece nije ni primio, pa da se nade u prilici. Dok se Bajic nasao u 100% i promasio je...

@GK1996 - Dakle, to mi je prijatelju i trebalo!

Sve se moze kada se hoce!

E sada fino treba nasim onda ovo zalijepiti na celo, da Vvde da se nesto moze uraditi postepeno a ne cekati Mercedes-Arene i pizde materine, a normalni ljudi ne mogu zbog huligana gledati utakmicu kako treba.
Ili ako su pametni, u svo iskreno vjerujem, bolje neka ne radi nista, pa neka se sutra onda zapitaju, sto nema raje koja pare donosi?

Jebote za 40.000 KM napraviti tribinu koja nam bas treba, pa za 100.000 KM bi je mogli jos natkriti...

HzCZ
Kontakt:

Post Postao/la HzCZ » 03 nov 2014, 20:24

Samo odgovarajte normalnim pitarima poput @hilme..[/quote]

Pa realno, takav sam odgovor i od tebe ocekivao, jer nemas argumenata.[/quote]

Stani malo..

Uredu, pobijediti ste. Cestitamo.

Da li ste bolji bili? Realno, jeste bolja ekipa u mnogim segmetnima igre.

Kako god da okrenes, tu Vasu prednost u mnogim segmentima igre niste uspijeli dovoljno iskoristiti, vec ste se namucili, tj nacekali dok Vam loptu nismo poklonili. Ali opet, kapa dole, jer Zeljo je prosli derbija imao cistih zicera, pa njegovi igraci nisu znali, a vasi jesu.

Da se vratim na ono tvoje...

Dakle, argumenata ima apsolutno, samo sto Vi se toliko dicite igrom, a Vi ste fakticki poceli nesto raditi tek konkretno kada smo Vam poklonili drugi gol, jer se mi nismo mogli sastaviti kasnije sa igrom. Ja ne znam da ste losi, naravno bolji ste i to stoji, ali odredeni igraci kojim se dicite Vas je mogao dobro zajebati da je Zeljo bio slucajno bolja ekipa u ovom momentu.[/quote]
Vi ste bili bolji u sva 3 derbija prošle polusezone, svaka čast... Ovo je svojevrsni fenomen, jer se nakon utakmice, vaša igra u toj istoj utakmici poboljšava kako vrijeme odmiče, izgleda da je probijen vrijeme-prostor kontinuum zahvaljujući maestralnosti velikog vođe Amara Osima, koji svojim lucidnim potezima ujedno gura rod u klupske fotelje, pardon gura novog željinog wunderkida Nedu Turkovića i ništa manje talentovanog Bučana Seju. Samo se nastavite ovako podmlađivati, molim vas :pray:
FKS 1946 !

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 nov 2014, 20:47

idi dijete smaraj nekoga drugog

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 03 nov 2014, 20:48

Pa ako je vjerovati ovim manijacima Sarajevo i nije imalo navijaca prije dolaska Tana,za svakoga kazu da prati FCS od dolaska Tana :lolno:

jadosaoonako
Kontakt:

Post Postao/la jadosaoonako » 03 nov 2014, 21:02

shminka je napisao/la:idi dijete smaraj nekoga drugog
Ma ja dosao samo da vama pijem krv na slamcicu i izenandio sam se kako mi dobro ide. Primate se ko Bandovic za ki.tu kad je odbranio onaj zicer i okrenuo se prema vasem dijelu sjevera.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 03 nov 2014, 21:04

Lijepo je biti glup

jadosaoonako
Kontakt:

Post Postao/la jadosaoonako » 03 nov 2014, 21:06

lazar je napisao/la:Lijepo je biti glup
Bas vala, jug vam pun glupana i krezavaca i bas vam lijepo.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 03 nov 2014, 21:07

Tako je

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 nov 2014, 21:07

dosadan si majstore :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 3 gosta.