HeraklitMracni je napisao/la:Ja sam jednom davno isao na gostovanje u kakanj , kad im je seval zahirovic uvalio dva gola i lik izasao , mislim da nas je tad vodio janjos ... Za drinu igrao krupinac i muratovic liga domacinska bula , jednom sam bio i protiv turbine u jabl... Al iz tog perioda sjecam se za nas igrao Herco star igrac bio , ako se ko sjeca kako se zvao neka kaze

Reuf Herco. Dosao iz Rudara iz Kaknja ili Breze, vise nisam siguran, kao napadac, kasnije libera igrao.
Na toj utakici u Jablanici izbili su belaji, drot se uspanicio, opalio metak i ranio mog jarana u ruku. Stajali dva metra jedan od drugog.
Nakon te utakmice, izradjenje su bile prve poslijeratne clanske karte. Kostale cetri dinara ili cetri marke, ne sjecam se koja valuta je tad bila aktuelna.
Taj jaran sto je dobio metak, dali su mu je dzaba
Sjecam se da smo tepsiju pite zavrnuli iz nekakve avlije tad u Jabllanici.
Takodje, ako se ne varam, mi smo tu utakmicu zijanilli, ali kasnije je registrovana pobjeda za nas, jer je za Turbinu nastupio Tufek, koji nije bio pravilno registrovan. Kasnije je Tufek igrao i za nas, a mladji ga znaju kao pomocnika Mehe Kodre.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk