FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

molotovljev

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la molotovljev » 21 mar 2016, 23:50

Evolution87 je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Znate li koje je prvo gostovanje Hz neposredno nakon rata, ujedno i prvo gostovanje jedne navijačke grupe u BiH :?:
Jablanica?
Tačno. :thumbup: Mart 1996, nas 17 smo prošli kroz ratni tunel Dobrinja - Butmir, pješke na Igman, pa kamionom do Pazarića,
i tu smo prespavali u kasarni, pa ujutro vozom do Jablanice. U povratku autobusom sa igračima, a Srbi još uvijek bili na Ilidži.. :cool:
F.K.SARAJEVO

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 21 mar 2016, 23:52

Cujem da se neka tribina napravila u Butmiru, je li skela ili nesto montazno, betonsko?

High

Post Postao/la High » 21 mar 2016, 23:56

Lakoste je napisao/la:Cujem da se neka tribina napravila u Butmiru, je li skela ili nesto montazno, betonsko?
Pravi se giljotina za Dinu Selmanagića. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 21 mar 2016, 23:59

molotovljev je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Znate li koje je prvo gostovanje Hz neposredno nakon rata, ujedno i prvo gostovanje jedne navijačke grupe u BiH :?:
Jablanica?
Tačno. :thumbup: Mart 1996, nas 17 smo prošli kroz ratni tunel Dobrinja - Butmir, pješke na Igman, pa kamionom do Pazarića,
i tu smo prespavali u kasarni, pa ujutro vozom do Jablanice. U povratku autobusom sa igračima, a Srbi još uvijek bili na Ilidži.. :cool:
Ti bas prosao sve sa FKS, respekt veliki..
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 22 mar 2016, 00:00

molotovljev je napisao/la:
Jablanica?
Koliko se sjecam tih prica, konkretno za Jabalnicu, tu su se i pistolji potezali na nas, cak je i povrijedjenih bilo, dok se Campo htio objesiti na mostu :rol:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 22 mar 2016, 00:20

HeraklitMracni je napisao/la:Ja sam jednom davno isao na gostovanje u kakanj , kad im je seval zahirovic uvalio dva gola i lik izasao , mislim da nas je tad vodio janjos ... Za drinu igrao krupinac i muratovic liga domacinska bula , jednom sam bio i protiv turbine u jabl... Al iz tog perioda sjecam se za nas igrao Herco star igrac bio , ako se ko sjeca kako se zvao neka kaze :)
Reuf Herco. Dosao iz Rudara iz Kaknja ili Breze, vise nisam siguran, kao napadac, kasnije libera igrao.
Na toj utakici u Jablanici izbili su belaji, drot se uspanicio, opalio metak i ranio mog jarana u ruku. Stajali dva metra jedan od drugog.
Nakon te utakmice, izradjenje su bile prve poslijeratne clanske karte. Kostale cetri dinara ili cetri marke, ne sjecam se koja valuta je tad bila aktuelna.
Taj jaran sto je dobio metak, dali su mu je dzaba :D

Sjecam se da smo tepsiju pite zavrnuli iz nekakve avlije tad u Jabllanici.

Takodje, ako se ne varam, mi smo tu utakmicu zijanilli, ali kasnije je registrovana pobjeda za nas, jer je za Turbinu nastupio Tufek, koji nije bio pravilno registrovan. Kasnije je Tufek igrao i za nas, a mladji ga znaju kao pomocnika Mehe Kodre.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

High

Post Postao/la High » 22 mar 2016, 00:50

Otprilike:

U Banja Luci opća mobilizacija, akulturalni i amoralni dio Bosne i Hercegovine u općem transu; evociranje 1389., pjevanje junačkih pjesama, usmene predaje o srpskim junacima, zatim pun stadion protiv nas i pobjeda koja ih ostavlja u igri za opstanak. S druge strane, kod nas press o stvaranju ekipe za narednu sezonu, mitovi o sektama, priče o popustima za članove na parking mjestima, etc. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Memara
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Memara » 22 mar 2016, 01:09

Lakoste je napisao/la:Cujem da se neka tribina napravila u Butmiru, je li skela ili nesto montazno, betonsko?
slika

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 mar 2016, 01:09

Meni je nekako najvise u sjecanju ostalo goatovanje kod visocke Bosne '98. cini mi se. Nas dosta doslo,vodili 1:0 (cini mi se dzeno gol dao) i onda sumnjiv penal za Bosnu. A nekakvu armaturnu ogradu postavili ispred nas,koja je pala nakon minute ljuljanja :D
I onda intervencija policije,haos,makljaza...sto se kasnije prenijelo i u grad,autobusku stanicu...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 22 mar 2016, 01:13

Kordom policije je tad bio od stadiona do autobuske stanice. Nisu birali koga udaraju. Cijela ZE DO policija je tad dosla, zeljna sarajevske krvi.
Dobar pendrek sam preko ledja dobio tom prilikom.
Na toj utakmici nas je Hota toliko provocirao, da mi niti danas nije jasno kako mu se preslo preko toga i kako smo mu halalili.

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 22 mar 2016, 01:21

Koji old school. :D
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 mar 2016, 01:21

joker90 je napisao/la:Ispovijesti.com :D
Oca mi :lol:
Al dobri su momci, prave price, bit ce dobre dede :thumbup:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 22 mar 2016, 01:25

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 mar 2016, 01:25

Evander je napisao/la:Kordom policije je tad bio od stadiona do autobuske stanice. Nisu birali koga udaraju. Cijela ZE DO policija je tad dosla, zeljna sarajevske krvi.
Dobar pendrek sam preko ledja dobio tom prilikom.
Na toj utakmici nas je Hota toliko provocirao, da mi niti danas nije jasno kako mu se preslo preko toga i kako smo mu halalili.

On i Ivica Pekic,kako je taj lik znao biti ljigav.
Azmir Husic me podsjeca na njega.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 mar 2016, 01:34

Evo sad pregledah emisiju sa husicem na OBN. Prvo da se poserem na tu televizisku kucu i onog voditelja.

Ako iko cita od uprave naseg kluba, zelim da premiraju sve i jednu ekipu koja igra protiv slobode i da premiraju igrace po 50 k km za pobjedu u tuzli.

Husic je ispo ne korektan prema nasem klubu i prema drzavi. Ako je istina (nebi nista cudno da je istina) zasto gospidine husicu nisu to uradio u majuu juli septembru novembru itd, uradio si kukavcki potez. Licno, ako husic nebude mogo dokazat navode (tam treba uzet advokate i tuzit ga za 10m km).

Hrvatskim klubovima pusi **** lize ih, a zaboravlja da je ta ista sloboda do juce igrala sa suspendovanim igracima da sarajevski klubovi kad got tamo bi otisli dodu sa 5-6 teze povjedenim igracima.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 22 mar 2016, 01:38

Prava smo domaćinska ekipa, prvi po broju domaćih bodova ukupno 30. Po broju gostujućih bodova tek 6 sa 12 bodova :facepalm: Kažu neki naši igrači veliki pritisak na Koševu igrati, a tri bobe uzimamo redovno :cool:
SRETAN BROJ - 1725

High

Post Postao/la High » 22 mar 2016, 01:42

pitic je napisao/la:Prava smo domaćinska ekipa, prvi po broju domaćih bodova ukupno 30. Po broju gostujućih bodova tek 6 sa 12 bodova :facepalm: Kažu neki naši igrači veliki pritisak na Koševu igrati, a tri bobe uzimamo redovno :cool:
Tako je. Postali smo, eto, najbolja ekipa što se tiče domaćih utakmica; dali 30, primili samo 5 golova. Očajni smo na gostovanjima, ali očajni. Komšije su bolje od nas, a mi jedva bolji od lošeg Olimpica. Od 11 gostujućih utakmica mi imamo isto toliko bodova! :facepalm:

FKS - najbolja domaća ekipa i šestoplasirana ekipa što se tiče gostovanja. :hmmmmm:
Zadnja izmjena: High, dana/u 22 mar 2016, 01:46, ukupno mijenjano 1 put.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 mar 2016, 01:45

High je napisao/la:
pitic je napisao/la:Prava smo domaćinska ekipa, prvi po broju domaćih bodova ukupno 30. Po broju gostujućih bodova tek 6 sa 12 bodova :facepalm: Kažu neki naši igrači veliki pritisak na Koševu igrati, a tri bobe uzimamo redovno :cool:
Tako je. Postali smo, eto, najbolja ekipa što se tiče domaćih utakmica; dali 30, primili samo 5 golova. Očajni smo na gostovanjima, ali očajni. Komšije su bolje od nas, a mi jedva bolji od lošeg Olimpica. Od 11 gostujućih utakmica mi imamo isto toliko bodova! :facepalm:
Nema vise ibraka :urnebes:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

High

Post Postao/la High » 22 mar 2016, 01:48

Pritisak kad igramo u gostima. :mrgreen:

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 22 mar 2016, 01:49

Pitar6785 je napisao/la:Evo sad pregledah emisiju sa husicem na OBN. Prvo da se poserem na tu televizisku kucu i onog voditelja.

Ako iko cita od uprave naseg kluba, zelim da premiraju sve i jednu ekipu koja igra protiv slobode i da premiraju igrace po 50 k km za pobjedu u tuzli.

Husic je ispo ne korektan prema nasem klubu i prema drzavi. Ako je istina (nebi nista cudno da je istina) zasto gospidine husicu nisu to uradio u majuu juli septembru novembru itd, uradio si kukavcki potez. Licno, ako husic nebude mogo dokazat navode (tam treba uzet advokate i tuzit ga za 10m km).

Hrvatskim klubovima pusi **** lize ih, a zaboravlja da je ta ista sloboda do juce igrala sa suspendovanim igracima da sarajevski klubovi kad got tamo bi otisli dodu sa 5-6 teze povjedenim igracima.
Husiću je taktika prošla pokrenuo priče protiv FKS da bi nas privremeno poremetio i uspio je i to treba priznati. I zbog toga su prošli u kupu. Druga strana priče je što su izgubili velikog saveznika zbog kojeg će izgubiti titulu.

Do kraja igrati da se evropa izbori i da Sloboda ne bude prvak. Igračima dati što požele samo da pobjede u Tuzli predzadnje kolo.
SRETAN BROJ - 1725

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.