Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

red devil88
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la red devil88 » 27 maj 2011, 19:45

@marconato @bimbrlica veze vi nemate !
Glory Glory Man United !!! :D

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 27 maj 2011, 19:45

marconato je napisao/la:Ma raspali su se! Ja uopste ne znam kako su oni sa Parkom, Flatcherom, Carrickom i ostolom boranijom prvaci Engleske i igraju u finalu LS ?! :? Trebao bi 'bimbrlica' otvoriti oci SAF-u... ;)
na tome sto su prvaci sigurno ne mogu zahvaliti parku,carricku,fletcheru i takvim igracima ;)
na tome prvenstveno trebaju zahvaliti SAF-u...ako se kvalitetno ne pojacaju,kad ode SAF ostaje im borba za kup sajamskih gradova ;)
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 maj 2011, 19:46

Ocito da pojedini ne razume osnove nogometa. Nije ovo Football Manager pa da mozes skupit 11 najboljih igraca i deri. Park, Fletcher, Carrick (moram i njemu priznat) i njima slicni su dio ekipe. Odradjuju svoj posao, i dio su takticke postave Fergusona. Evo sutra cce igrat Park umjesto Nania, a Nani je 100 puta bolji sto se tice tehnike i napadacke igre. Zasto? Pa zato sto Park uradi tacno to sto mu se kaze, i moze trcat 90 minuta. Uz to je sasvim dobar i sa loptom u nogama. Dao je vazne golove protiv Arsenala, Liverpoola, Chelsea itd. Ali takve stvari djeci nisu jasne. Samo gledaju je li ime sexy.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 27 maj 2011, 19:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 27 maj 2011, 19:47

red devil88 je napisao/la:@marconato @bimbrlica veze vi nemate !
izvini veliki poznavaoce fudbalske igre nisam te prepoznao...molim te prosvijetli moj zastranjeli um i daj mi nekih korisnih informacija da ne zivim vise u zabludi...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 maj 2011, 19:49

@devil, vidis da pisem ironicno...

@ bimbrlica

nije fudbal samo naklepat sve najbolje igrace i pustiti ih ko ovce po terenu...United je mashinerija upravo zbog takvih igraca poput Parka, koji odradi toliki posao za ekipu, bez da mora napravit neki spektakularan potez (sto je izgleda tebi osnovno mjerilo za odredjivanje vrijednosti igraca)...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 27 maj 2011, 19:52

Cartman je napisao/la:Ocito da pojedini ne razume osnove nogometa. Nije ovo Football Manager pa da mozes skupit 11 najboljih igraca i deri. Park, Fletcher, Carrick (moram i njemu priznat) i njima slicni su dio ekipe. Odradjuju svoj posao, i dio su takticke postave Fergusona. Evo sutra cce igrat Park umjesto Nania, a Nani je 100 puta bolji sto se tice tehnike i napadacke igre. Zasto? Pa zato sto Park uradi tacno to sto mu se kaze, i moze trcat 90 minuta. Uz to je sasvim dobar i sa loptom u nogama. Dao je vazne golove protiv Arsenala, Liverpoola, Chelsea itd. Ali takve stvari djeci nisu jasne. Samo gledaju je li ime sexy.
ja to nisam rekao,ja samo kazem da navijaci utd-a (barem ovi koje ja poznajem) previse dizu igrace uniteda u nebesa...po njihovim pricama united je na svakoj poziciji najjaci na svijetu...
najvece zasluge za sve uspjehe uniteda idu SAF-u htjeli vi to priznati ili ne...ja njemu skidam kapu do poda...ubjedljivo najbolji trener svih vremena i sumnjam da ce se nekada roditi neko ko ce biti tako kvalitetan trenere...jedini je on mogao izvuci ovo sto je izvukao iz ove ekipe...

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 27 maj 2011, 19:53

Ma Nani mora ostati. Ne vjerujem da Ferguson i pomišlja riješiti ga se nakon ove sezone, kad već nije ranije, a sam Nani je izjavljivao da ne želi nikuda iz Uniteda.
Berbatova također ostaviti jer bi ja njega uvijek prije Hernandeza stavio u utakmicama kakve su protiv Wigana, Boltona, Wolvesa i sličnih, a i sezona je preduga, forma svih igrača padne, stignu i povrede, svakako da će se Berbatov naigrati utakmica iako je možda Hernandez prije njega što se tiče najjačih utakmica (prije svega zbog taktike).

@Cartman je lijepo objasnio 8-)
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 27 maj 2011, 19:53

Ma,kao i uvjek prvih dvaest min,.ako ne primimo go,normala,so vrijeme sve vise odmicalo,sanse su nam realnije,...Nekako mislim ako do 60 min.bude o-o,ubaciti Nanija,a deset min.poslije Berbu,i lagano rijesiti tekmu,...Jer Barca nema jokera,sto imaju,tu je na terenu,...Moramo uzeti u obzir,da u sutrasnjem mecu,Nani i Berba su cista klupa,....
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 27 maj 2011, 19:56

marconato je napisao/la:@devil, vidis da pisem ironicno...

@ bimbrlica

nije fudbal samo naklepat sve najbolje igrace i pustiti ih ko ovce po terenu...United je mashinerija upravo zbog takvih igraca poput Parka, koji odradi toliki posao za ekipu, bez da mora napravit neki spektakularan potez (sto je izgleda tebi osnovno mjerilo za odredjivanje vrijednosti igraca)...
ti nisi shvatio sta ja zelim da ti kazem,ja nisam rekao da united ima lose igrace nego samo zelim da kazem da su navijaci uniteda malo nerealni kad je ocjenjivanje njihovih igraca...to je sve...i ne ocjenjujem ja igrace po spektakularnim potezima vjeruj mi...npr. nani ima milion tih spektakularnih poteza ali ja mislim da je sebican i zbog toga ga ne cijenjim previse iako je on spektakularan igrac ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 maj 2011, 19:56

bimbrlica je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ocito da pojedini ne razume osnove nogometa. Nije ovo Football Manager pa da mozes skupit 11 najboljih igraca i deri. Park, Fletcher, Carrick (moram i njemu priznat) i njima slicni su dio ekipe. Odradjuju svoj posao, i dio su takticke postave Fergusona. Evo sutra cce igrat Park umjesto Nania, a Nani je 100 puta bolji sto se tice tehnike i napadacke igre. Zasto? Pa zato sto Park uradi tacno to sto mu se kaze, i moze trcat 90 minuta. Uz to je sasvim dobar i sa loptom u nogama. Dao je vazne golove protiv Arsenala, Liverpoola, Chelsea itd. Ali takve stvari djeci nisu jasne. Samo gledaju je li ime sexy.
ja to nisam rekao,ja samo kazem da navijaci utd-a (barem ovi koje ja poznajem) previse dizu igrace uniteda u nebesa...po njihovim pricama united je na svakoj poziciji najjaci na svijetu...
najvece zasluge za sve uspjehe uniteda idu SAF-u htjeli vi to priznati ili ne...ja njemu skidam kapu do poda...ubjedljivo najbolji trener svih vremena i sumnjam da ce se nekada roditi neko ko ce biti tako kvalitetan trenere...jedini je on mogao izvuci ovo sto je izvukao iz ove ekipe...

Bas je suprotno! Vecina navijaca Uniteda istice upravo taj timski duh, jer je United jedna od rijetkih ekipa koja nema ni 7-8 uvijek standardnih igraca, skoro svi rotiraju, nikad ne znas ko ce poceti...Trenutno, osim VDS-a, Vidica, Ferdinanda, Evre i Rooneya niko nema garantovano mjesto u startnih 11 i to je upravo nesto sto krasi ovaj tim
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 27 maj 2011, 19:59

marconato je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:

Bas je suprotno! Vecina navijaca Uniteda istice upravo taj timski duh, jer je United jedna od rijetkih ekipa koja nema ni 7-8 uvijek standardnih igraca, skoro svi rotiraju, nikad ne znas ko ce poceti...Trenutno, osim VDS-a, Vidica, Ferdinanda, Evre i Rooneya niko nema garantovano mjesto u startnih 11 i to je upravo nesto sto krasi ovaj tim
ali vidis da pise da su takvi ovi navijaci uniteda koje ja poznajem...;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 maj 2011, 20:02

marconato je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:

Upravo tako. A ne znam kakve ti navijace poznajes, ali znam da ce ti svaki navijac Uniteda dat najvise zasluge Fergusonu za ovo zlato.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 maj 2011, 20:03

@ bimbrlica

Ma svako ima svoje misljenje, ali poenta je u tome da taj Park vjerovatno nije u krugu najboljih veznih na svijetu, ali isto tako nije ni za podcjenjivanje (sto mi se nekako cini s tvoje strane)...

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 27 maj 2011, 20:05

@Cartman
imam ja par prijatelja koji su navijaci uniteda i kad mi kazu da je on jedan od najboljih veznih igraca ja bi plako'...
mislim momku svaka cast na igri u defanzivnom dijelu,ali kako ce biti medju najboljim veznim igracima ako ne moze spojit tri precizna pasa...

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 27 maj 2011, 20:07

marconato je napisao/la:@ bimbrlica

Ma svako ima svoje misljenje, ali poenta je u tome da taj Park vjerovatno nije u krugu najboljih veznih na svijetu, ali isto tako nije ni za podcjenjivanje (sto mi se nekako cini s tvoje strane)...
ja momka ne podcjenjujem...njemu svaka cast,kad god je bilo najpotrebnije united on je odigrao najbolje i cesto je zabijao golove u nabitnijim utakmicama...ali ne volim kad ga neko previse uzdize i poredi ga sa igracima koji su dosta bolji od njega...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 maj 2011, 20:12

Slazem se da nije sad na nivou najboljih igraca Svijeta. Ali u svojoj ulozi je dobar i to je jedino vazno. A naravno ima likova kojima je svaki igrac iz vlastitog kluba najbolji.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 27 maj 2011, 21:13

Ja mislim da su pojedini jako nezahvalni po pitanju Nanija.Covjek presjedio nekoliko utakmica na klupi poslije povrede (utakmica sa Liverpoolom) i malo pao sa formom i odmah bi ga se odrekli (pojedini). Covjek je najbolji asistent lige i postigao dosta golova ove sezone, a na kraju krajeva igraci Uniteda su ga izabrali za najboljeg ove sezone i bio je kandidat za najboljeg mladog igraca sezone u EPL (neocekivano se nije nasao na listi za najboljeg igraca sezone u EPL). Covjek je nosio ekipu veci dio sezone (do utakmice sa Liverpoolom i dok su Park i Valencia bili odsutni).On je, od svih igraca Uniteda, ove sezone najveci napredak dozivio.To ocekujem i od Andersona sljedece sezone, mada ni ove nije bio los, ali definitivno moze jos.Nani ce mozda i sutra sa klupe pocet' i to je dio taktike, sto je normalno, ali on definitivno ima mjesta u Unitedu i za nekoliko sezona tj. ako nastavi ovom putanjom moze biti jedan od najboljih igraca na svijetu.Sto se tice sutrasnjeg meca, jedini sigurni u sastavu su VDS, Vidic, Ferdinand, Evra i Rooney, a za ostale pozicije je svasta moguce.Meni je licno jako zanimljivo i to ko ce se na klupi naci, vjerujem da je Fergie tu u velikim problemima, svi igraci spremni, a samo 7 mjesta na klupi :D Ipak vjerujem Fergusonovom izboru i znam da on zna najbolje :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 27 maj 2011, 21:20

Ma koga briga jel park najbolji igrac svijeta ako radi svoj posao isto tako i za kerika i flechera mozda u drugim klubovima nebi ni igrali al zato je SAF ispred ostalih. a vi fudbalski velemajstori zapitajte se malo sto to mourinho dovodi sahine altintope i tamo neke po vama sigurno levate?

odgovor je jednostavan trazi igrace koji ce moc odradit zadatke a sve dok to neshvatite uzivat cete u lijepoj igri arsenala bez trofeja u povremenim bljeskovima chelsea o bayernovim uspjesima da negovorim itd itd dalo bi se nabrajat

i da umalo da zaboravim sjetite se one ko igra za raju i zanemaruje taktiku...
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 27 maj 2011, 22:08

@bimbrlica

Jarane ja nikako nevidim da se na ovoj temi dizu u nebesa igraci Uniteda, ok govori se da su DOBRI ali sta zelis da cujes? Da udjes na ovu temu i procitas gomilu kritika na racun Carricka koji nam je bio jedan od najboljih protiv Chelsea ili Parka koji je igrac za velike utakmice ili mozda Fletchera koji sigurno nije ni blizu mnogih svjetskih imena ala Xavi ili Sneijder ali sigurno ima kapacitet da svojom borbenoscu donosi uspjeh.

Da se mi vratimo na tu tvoju tezu o dizanju igraca Uniteda. Eh sada ja nisam vidio da mi ovdje dizemo svakog igraca Uniteda i govorimo da je najbolji na svijetu, bilo bi malo i apsurdno priznajem! Vidio sam da "dizemo" Vidica i Rooneya u top svjetsku klasu i rang najvecih trenutno ali oni to i zasluzuju. Tako da si mozda iz toga zakljucio da se na ovoj temi igraci Uniteda nazivaju najboljim na svijetu na svojim pozicijama.

Vidim gore da se vodi rasprava o Naniju pa cu i ja reci svoje misljenje, mada ce vecina da me mozda i objesi zbog toga! :D OK sve to on jeste najbolji asistent lige ali ima poteza koji me strasno nerviraju kod njega. Prvenstveno spora predaja lopte u kljucnim momentima, mislim da je @Valencia pricao o tome cesto i moram priznati da dijelim njegovo misljenje, ne u cjelosti ali jedan dio sigurno da. Nanija nikako nebih prodavao niti mijenjao nego bih samo rekao da jos uvijek ima dosta nedostataka u njgovoj igri. Kada su tu Valencia i Park sve ide jednostavno, bez nepotrebnog komplikovanja, sve se radi u trku i djelujemo uboitije s njima u prvih 11. Nani sigurno moze potezom rijesiti mec ali isto tako me nervira kada pretjeruje sa driblinzima ili kada previse ceka kod predaje lopte, odbrana se cesto postavi i onda je teze probiti dok on izvede sve one svoje 1 na 1 trzaje.

Ponavljam opet da ga nebih prodavao niti mijenjao nego bih ga dodatno "izbrusio" i izbio mu te navike iz glave. Kada bi to uspjeli u klubu dobili bi pravog igraca.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 27 maj 2011, 22:21

http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... ining.aspx Za registrovane na zvanicnoj stranici Uniteda preporucujem ovaj predobar video sa danasnjeg treninga :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.