RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nem73
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nem73 » 30 jul 2012, 11:05

Kombinovana ekipa Veleza i Lokomotive ovogodisnji medjunarodni turnir Norway Cup zapocela je visokom pobjedom od 6-0 protiv ekipe Skeid 2. Danas na rasporedu imaju utakmicu protiv Kongsvingera. Nadat se i drugoj pobjedi te upisivanju nova tri znacajna boda za malisane Mostar United. Ovo je vec treca zaredom sezona na kojoj nasi malisani ucestvuju na ovom jakom i renomiranom turniru.

Idemo maleni, Cup je naš. :D
Zadnja izmjena: nem73, dana/u 30 jul 2012, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 30 jul 2012, 11:09

Apropo slučaja Bandović?

Deji sretno a rezervnom mater! :twisted:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 30 jul 2012, 15:04

nem73 je napisao/la:Apropo slučaja Bandović?

Deji sretno a rezervnom mater! :twisted:
Dok je rezervni glavni (i direktro i predsjednik) naše ambicije su sredina tabele i tu se ne uklapaju ovakvi igrači. Oni bi da dobiju nešto i love a rezervni neda, traži samo igrače koji će igrati a neće ništa tražiti.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 jul 2012, 15:13

Ja ne znam za vas, ali za mene je ovo oko Bandovica najveca katastrofa u zadnje 2 godine. Neznam sta me vise razocaralo, sto se ova sramota dogodila OPET ili to sto je Velez ostao tih i pasivan u svemu ovome.
Mene licno nije briga koliko Tanovic trazi od igraca da se ne bune i da igraju - to je na kraju krajeva na mjestu. I Jole Musa je trazio od igraca totalnu disciplinu i rad ... i vise od Tanovica.

Ali ono sto mi smeta i sto me jako razocarava u Tanu i Mrkvu su ponavljajuci propusti sa ugovorima. Ako nam igrac ode u sred ugovora i Velez to ne zaustavi bilo sudskim procesom bilo preko FSBiH, bilo kako bilo - to je za mene katastrofa. Jer meni su najveci iskoraci unaprijed u zadnje 2-3 godine bili upravo red i takvi ugovori koji su se potpisivali - a sada ako se ispostavi da Bandovic moze jednostavno otic u sred ugovora - onda moze svaki drugi igrac - i onda svi ti napretci su bili samo supljaci.

A hoce li Velez biti u sredini ove i sljedece sezone ili nece - sad za sad je meni to manje bitno od pitanja moze li neki drugi klub jednostavno uzeti iz Veleza igraca vezanog ugovorom. Jer ovo oko Bandovica - za jedan Velez - ovo je smijurija. I jedan Direktor i Sportski Direktor Veleza ovakav odnos prema Velezu (bilo igraca bilo drugog kluba) NESMIJU dozvoliti.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 jul 2012, 15:28

Neugodno iznenađenje na posljednje vijesti o Bandoviću sa velezove stranice...

U Veležu neugodno iznenađeni viješču da Dejan Bandović trenira sa Sarajevom.

„Nekorektno od golmana Bandovića koji je sa Veležom dogovorio sve uslove za nastavak saradnje, ukoliko ne bude našao inostrani transfer. Uvažavajući njegov doprinos u prošloj sezoni i godine mi smo mu izašli u susret i dali rok do početka priprema da bi mu, na njegovu molbu, omogućili dodatno vrijeme do 5. jula za pokušaj pronalaska inostranog transfera. Na Bjelašnici je sve bilo završeno i sam nam je potvrdio da ostaje u Veležu, uostalom bezbroj puta izjasnivši se da u BiH želi igrati samo za Velež. Nekorektno je što niko iz FK Sarajeva nije kontaktirao Velež jer Bandovic ima važeći ugovor sa Veležom do jula 2013. godine. Mozda u Sarajevu misle da u BiH fudbalu rade šta hoće ali Velež je veliki klub i nikom nećemo dozvoliti da se tako ponaša. Mi smo korektni prema svakome i isto tražimo od drugih prema nama“. naglašava direktor kluba Sedin Tanonović.

Identično razmišljanje ima i sportski direktor Admir Velagić.

Iznenadio sam se čitajući vijest da Dejan trenira sa Sarajevom i ne shvatam tog momka. Kompletne pripreme je prošao sa nama i na Bjelašnici je rekao da defintivno ostaje u Veležu. Pred sami polazak za Austriju je odbio da putuje sa ostakom jer je navodno dobio ponudu iz Grčke. Velež se čitavo vrijeme ponašao korektno prema njemu dajući mu dovoljno vremena za evenutalni transfer isključivo u inostranstvo“, izjavio je sportski direktor Veleža Admir Velagić.

------------------------------------------------------------------------

Tanovicu i Velagicu, predjite sa rijeci na djela - ima arbitraza, ako ne to onda ima sud.
Ja bi bas volio vidjeti jednom vise da Velez ne dozvoljava da se gazi po njemu. Ali od price na internetu nema nista.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 30 jul 2012, 16:00

Prešli bi oni da su imalo upravu. Evo i Cerić ide.

Bravo umjetnici.
Who dares, wins !

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 30 jul 2012, 16:08

Ceric nema ugovora a nije ni na pripreme isao znalo se da ce otici

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 30 jul 2012, 16:13

Cerić je davno otišao, a i neka je.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 30 jul 2012, 16:14

Izvinite sto vam spamam temu, kakav je Ceric igrac posto dolazi u Slobodu ?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 jul 2012, 16:18

MakeTZ je napisao/la:Izvinite sto vam spamam temu, kakav je Ceric igrac posto dolazi u Slobodu ?
Onako. Mislim da vam moze posluzit, ali nece vam biti zvijezda.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 jul 2012, 16:21

NeToBoLa je napisao/la:Prešli bi oni da su imalo upravu. Evo i Cerić ide.

Bravo umjetnici.
Evo upravo sada imaju priliku da se dokazu da li znaju preci sa rijeci na djela ili ne.
Mislim da je ovo dobar test za njih dvojicu, jer po onom sto su izjavili i Velagic i Tanovic Banda nema teorije da moze legalno da ode iz Veleza u Sarajevo, a niti u jedan drugi klub u BiH.

A sad, do njih je dvojice sta ce biti dalje.

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 30 jul 2012, 20:24

Na golu će protiv Zete, kaže Jović, stajati golman koji se najbolje pokaže na treninzima. Jović na raspolaganju ima i Adija Adilovića i Dejana Bandovića za utakmice protiv Zete. Adilović je, podsjećamo, potpisao za grčku ekipu Panthrakikosa, ali će ovaj transfer biti realizovan nakon utakmica Evropske . evo sta je jović rekao,znači oni već računaju na bandovića.uostalom ovo je samo dokaz jeli uprava sposobna ili ne a bobić je sve utakmice branio u austriji i u tome nije problem jer je bobić dobar golman.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 30 jul 2012, 21:13

Ne mogu da vjerujem da golman koji je vezan ugovorom i cistim papirima moze tek tako preci!
Pitanje je koliko je vasa uprava cista i sta se je tu radilo! Cisto sumnjam da bi Sarajevo dovelo
igraca od kojeg bi ih zabolila glava!! Ja sam misljenja da su se uprave dogovorile oko prelaza!
Uz neko obestecenje!!! To su igre!!! Oni ako su cisti nikako nece moci doci do tog transfera!
U sta sumnjam!!!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 30 jul 2012, 21:28

Molim vas rođeni ako mislite da smo vas mi oštetili onda nam Dejo ne treba, nama treba golman Dejo idealan ali braču iz Mostara ne bi dao ni za Ilkera ili Noyera nikad vam neču zaboraviti ama nikad onu pomoć a Dejo nije dijete niti je uprava Sarajeva naivna da se igra sa tim stvarima da ih kazne.PO MENI JE NAJGORE ŠTO BI SE POKVARILI ODNOSI 2 KLUBA ALI NEČE AKO BOG DA AKO I DOĐE DEJO NEČE BITI ĐABA ALI NEKOM JE KOD VAS ZINULA GUZA ZA PARAMA.KAKO TO MOŽE VANI A NE MOŽE KOD NAS U ČEMU JE RAZLIKA PITA LI SE IKO,MOŽDA ZATO ŠTO JE MANJE PARA U IGRI ETO TO BI BILO TO ALI DOBRO AKO MOŽETE SLOŽITE GA U MILAN I ZARADITE NEMAM NIŠTA PROTIV, NAPROTIV ALI DA OSTANE KOD VAS NEZADOVOLJAN NEMA OD TOG VELEŽ NIKAKVE KORISTI. ISTA STVAR JE NAMA SA SAIDOM HUSEINOVIĆEM OTIČI ČE A KAKO GA DRŽATI NA SILU NE IDE DA IGRA ZA KLIKERE I DA BUDE NEZADOVOLJAN NE BI IMALI KORISTI OD NJEGA OVAKO BOLJE DA IDE ONDA. MOLIM VAS NE KRIVITE SARAJEVO NAMA TREBA GOLMAN DA LI DEJO ILI MUJO ILI PERO ALI NAMA TREBA, JER NAŠA PRVA JEDINICA IDE A VI AKO JE SVE PO ZAKONU NE BRINITE NEMA TEORIJE DA SE REGISTRUJE ZA NAS, PA NE SJEDE U SAVEZU MAJMUNI IPAK MALO SE I OVDE POŠTUJE ZAKON,NIJE IDEALNO ALI SE POŠTUJE. POZDRAV ZA MOSTAR I RED ARMY!
Sarajevo ljubavi moja!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 jul 2012, 21:57

Normalni navijači Veleža se neće naljutiti, nego će realno sagledati situaciju i pomiriti se sa istom.
Ko se bude ljutio na Sarajevo, taj nema 2 čiste u glavi. Dejo ako ode,neće biti otet, nego će otći zbog boljih uslova, i tu je sva mudrost, ohladite od priče o transferu i otimanju, jer isti ne postoji
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 30 jul 2012, 22:00

zizu1991 je napisao/la:Normalni navijači Veleža se neće naljutiti, nego će realno sagledati situaciju i pomiriti se sa istom.
Ko se bude ljutio na Sarajevo, taj nema 2 čiste u glavi. Dejo ako ode,neće biti otet, nego će otći zbog boljih uslova, i tu je sva mudrost, ohladite od priče o transferu i otimanju, jer isti ne postoji
BRAVO BRATE SVAKA TI ČAST I HVALA NA REALNOSTI PUNO SREČE BRAći U NASTUPAJUČOJ SEZONI (ZABORAVIO U PRVOM POSTU ;) )
Sarajevo ljubavi moja!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 jul 2012, 22:47

Apsolutno ne vidim niti jedan razlog zašto bi mi Sarajevo bilo krivo za ovu situaciju.
Krivci su dosta bliže,u našoj upravi.
Uostalom,da smo mi u sličnoj situaciji,da možemo dobiti na isti način Husejinovića npr.(sanjaj,sanjaj :) )isto bi postupili.
Doveli bi ga.
Igrači ko igrači,idu gdje im je bolje.
A što se tiče tog rasipanja naših igrača...sve dok ne idu u zrinjski,dobro je.
Jedino taj scenarij nikada ne bi oprostio.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 30 jul 2012, 22:47

Nije to do FK SA .. nego do nase uprave ... a Sarajevu i Bandovicu sve naj u buducnosti !!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 30 jul 2012, 22:56

zizu1991 je napisao/la:Normalni navijači Veleža se neće naljutiti, nego će realno sagledati situaciju i pomiriti se sa istom.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 30 jul 2012, 23:32

Nema tu šta da se ljutite na Sarajevo, pa iskreno ni na Bandovića, jer je otišao gdje su mu ponudili više. Najveći krivac je vaša uprava, jer Bandović je već registrovan u UEFA-iza predstojeću utakmcicu, da nije imao čiste papire i slobodne ruke ta registracija nebi bila moguća. Nego uprava sad baca prašinu u oči.
U novi boj...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.