Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

AndreaAgnelli
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la AndreaAgnelli » 18 feb 2013, 23:55

Nemaju već je dijele, ipak još uvijek sebi ne smiju dozvoliti neki kiks, ukoliko nakon sljedeća dva kola kad igraju protiv direktnih konkurenata budu treći onda će zavisiti sami od sebe. :D

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 feb 2013, 23:58

AndreaAgnelli je napisao/la:Nemaju već je dijele, ukoliko nakon sljedeća dva kola kad igraju protiv direktnih konkurenata budu treći onda će zavisiti sami od sebe. :D
ne shvatam te zavise sami od sebe, znaci imaju sve u svojim rukama ne moraju vise cekati kiks nego pobjedjivati i bice 3, zar nije tako ;)

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 19 feb 2013, 00:00

Da, tako nekako, ali fazon je što si ti u svojim prethodnim postovima najavio borbu za drugo mjesto, a ni treće nije osigurano. Treba da se odlučiš koji je domet, drugo ili treće mjesto. :D

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 19 feb 2013, 00:04

AndreaAgnelli je napisao/la:Da, tako nekako, ali fazon je što si ti u svojim prethodnim postovima najavio borbu za drugo mjesto, a ni treće nije osigurano. Treba da se odlučiš koji je domet, drugo ili treće mjesto. :D
pa i dalje cvrsto vjerujem da cemo se boriti za drugo mjesto, jer napoli ce sig jos vise padati pod pritiskom, dokazali su da su takva ekipa...govorio sam ja da ce milan doci do 3 mjesta kad su bili i 14-15 na tabeli pa su se mnogi smijali...ali eto sad vise nije smijesno...7 bodova u 13 kola je itekako dostizno vjeruj mi ;)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 feb 2013, 00:09

Što se mene lično tiče , nakon onog katastrofalnog uvoda u sezonu , sad bi potpisao to treće mjesto . :D
Pa braćo draga i to je ravno čudu , za ekipu koja se tek počela graditi i birati igrače za budućnost , završiti u TOP 3 u ovako teškoj ligi je ravno čudu po meni .
Kao što je neko ovdje već napisao , vjerovatno ispadanje Milana od Barce će više pomoći Milanu nego odmoći . Jer do kraja se mogu posvetiti samo ligi , dok će Lazio i Inter igrati i EL-u . Tu vidim neku malu Milanovu prednost .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 19 feb 2013, 00:12

Ne treba ni zanemariti Fiorentinu u toj borbi. Milanu nimalo neće biti lahko na Artemio Francchiju.

#ronaldo99

Razumijem ja sve što ti govoriš meni, isto kao što je tih 7 bodova nekad dostižno, nekad je nedostižno, za Milan bi bilo idealno da je Napoli prošao dalje u EL, a ovako su bojktom takmičenja obrukali i sebe i calcio.

I Milan će prestati pratiti sreća i sudijska naklonost koju je imao u prethodnih nekoliko utakmica pa će i oni s vremena na vrijeme kiksati.

Gledajući trenutnu situaciju Napoli je glavni favorit za drugo mjesto, sve ostale teorije su zasnovane na pretpostavkama.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 19 feb 2013, 00:20

AndreaAgnelli je napisao/la:Ne treba ni zanemariti Fiorentinu u toj borbi. Milanu nimalo neće biti lahko na Artemio Francchiju.

#ronaldo99

Razumijem ja sve što ti govoriš meni, isto kao što je tih 7 bodova nekad dostižno, nekad je nedostižno, za Milan bi bilo idealno da je Napoli prošao dalje u EL, a ovako su bojktom takmičenja obrukali i sebe i calcio.

I Milan će prestati pratiti sreća i sudijska naklonost koju je imao u prethodnih nekoliko utakmica pa će i oni s vremena na vrijeme kiksati.

Gledajući trenutnu situaciju Napoli je glavni favorit za drugo mjesto, sve ostale teorije su zasnovane na pretpostavkama.
Procice valjda kao svoje komsije.. ;)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 feb 2013, 00:24

Idemo mi u ligu prvaka, samo trebamo sve dobit do kraja ukljucujuci i viole i milan na strani i et :D
nema potpisa

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 19 feb 2013, 09:55

Ovdje se već predviđaju pozicije na kraju sezone, a? :mrgreen:
Budimo realni, još je mnogo mečeva pred nama i mnogo toga se može desiti. Ozljede nekih glavnih aktera u rosteru može imat' također vel'ku važnost, a također i eventualni otkaz nekom od trenera iz vrha Calcia. Prema mome skromnom mišljenju Juve je definitivno prvak, jer igraju trenutno najljepši fudbal na čizmi. A, drugo mjesto? Hm, a Napoli za sada drži tu poziciju i +7 naspram momčadi koje ju prate. Pratioci? Uh, e tu je već prava gužva. ACM, Inter, SSL, Viole, Catania, Roma. Na prvi pogled bih odma' otpisao Cataniu i Romu, te predviđam borbu između Milana, Intera i Fiorentine. SSL me je sinoć neugodno iznenadio sa predstavom protiv fenjeraša Siene.

I, naravno, Inter će na kraju sezone ući u CL. :mrgreen:
NON MOLLARE MAI

“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 feb 2013, 00:20

Roma ako dobije iduce dvije ide u lp ;)
Iskreno igramo bolji fudbal i od ACM i FCI i SSL.
Najpravednije je da to 3. mjesto uzme Viola.Al vidjet cemo ima jos dosta do kraja.13 kola
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Re: Najboljih 11 Serie A

Post Postao/la Denno » 20 feb 2013, 01:35

--------------------------------------------------------------Buffon----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Marqinhos -------Barzagli--------------------------------------------------------------------------------------------Lichtstainer--------------------------------------Asamoah-------------------------------------------------------------------------------------------------------Pirlo------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Marchisio-------De Rossi--------------------------------------------------------------------------------------------Lamela-----------------------------------------El Shaarawy--------------------------------------
--------------------------------------------------------------Cavani----------------------------

Buffon-Najbolji golman ikad.Meni licno ispred Casillasa.Msm da je za klasu bolji.I dalje je No.1 bez obzira na godine.
Marqinhos-Klinac.Tek 18 god.Ulijeva veliku sigurnost i smirenost kao da je 10 god stariji,ima brzinu odraz.Bez greske dosad.
Barzagli-La Roccia(stijena).Iskusan stoper.Komadant.
Lichtstainer-Ne prelazan.Moze odigrat 3 utakmice za redom.Fizicki odlicno pripremljen.
Asamoah-Sve isto vazi kao i za Lichta.
Pirlo-Nema potrebe ista reci za njega osim da je maestro.
Marchisio-Radilica,taj covjek nikad ne staje,ima solidan sut,pregled igre,tip veznjaka koji mora da igra uz Pirla.
De Rossi-Iako nije bas u vrhunskoj formi svi znamo ko je on i na kakvom nivou bi bio sa ovim saigracima.
Lamela-Brzina,tehnika,dribling,sve to posjeduje i moj je izbor za krilo,mada bi mogao tu i Jovetic.
El Shaarawy-Vec se pokazao na toj poziciji i msm da je najbolji igrac u ligi za tu poziciju.
Cavani-Golgeter.

Klupa: Perin,De Sciglio,Ranocchia,Ogbonna,Caceres,Pjanic,Nainggolan,Obiang,Jovetic,Hamsik,Balotelli.
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 20 feb 2013, 02:51, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 feb 2013, 01:43

Da li ima neko još da se slaže sa mnom , da otvorimo temu nešto u fazonu " najprecjenjeniji" igrač Serie A , odnosno "najpodcjenjeniji " . Dovoljna je jedna tema sa ovim duplim nazivom, pa neka svako iznese svoje mišljenje za svaku od ove dvije navedene kategorije .
Naravno ako se slažete sa tim , da pokrenemo nešto ovako ? :D
-Rui Costa-

ferroviere
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere » 20 feb 2013, 01:46

Denno je napisao/la:Roma ako dobije iduce dvije ide u lp ;)
Iskreno igramo bolji fudbal i od ACM i FCI i SSL.
Najpravednije je da to 3. mjesto uzme Viola.Al vidjet cemo ima jos dosta do kraja.13 kola
:roll: :oops:

realno je samo zato što si romanista ;)
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.

S.S. Lazio - Padroni di Roma !

ferroviere
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere » 20 feb 2013, 01:52

još jedan jako realan i odmjeren post od tebe...

u ekipu nisi stavio marketija i hernanesa :oops: :oops:

lamela i markinjo u prvih 11, još ti samo destro fali :roll: :lol:
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.

S.S. Lazio - Padroni di Roma !

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 20 feb 2013, 02:07

I opcija:

4-3-3: Buffon - Zanetti, Barzagli, Ranocchia, Chiellini - Vidal, Pirlo, Marchisio - Vučinić, Cavani, Lamela

II opcija:

4-3-1-2: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Nagatomo - Vidal, Pirlo, Marchisio - Totti - Cavani, Balotelli

III opcija:

3-5-2: Buffon - Barzagli, Ranocchia, Chiellini - Cuadrado, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Cavani, Di Natale

IV opcija (izvodiva samo na PES-u :mrgreen: ):

3-3-3-1: Buffon - Barzagli, De Rossi, Chiellini - Vidal, Pirlo, Marchisio - Cuadrado, Totti, El Shaarawi - Cavani

MVP je uz Barcin možda i najjači vezni red na svijetu, odlično se nadopunjuju i funckionišu perfektno, zato mi oni i čine vezni red u svakoj opciji. Prva formacija je ofanzivna, zato sam pojačao odbranu sa Zanettijem i Chiellinijem na bekovima, da bi Vučinić i Lamela imali potpunu slobodu bez defanzivnih zadataka. Druga opcija je klasična italijanska dijamant formacija, izabrao sam ofanzivnije bekove koje u odbrani mogu zamjeniti trkači Vidal i Marchisio. Totti je neprikosnoven još uvijek i mora igrati na pozicije treqaurtiste. Treća opciju koristi dosta ekipa u Serie A. Štoperski trojac je pravi bedem, za vezni red sam objasnio, a Cuadrado i Asamoah su pravi trkači, znaju s loptom, jaki su 1 na 1 i zaslužuju da budu izabrani. Di Natale i Cavani već dosta igraju u sličnoj formaciji i redovno zabijaju, iz tog razloga sam njih dvojicu stavio u napad. Četvrta opcija je ništa drugo osim fantasy footballa, ali je kad malo bolje sagledate itekako izvodiva i zanimljiva. :D

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 20 feb 2013, 02:11

____________________Cavani_______________

____ El Shaarawy _____Hernanes______Lamela______

_______________Pirlo________Pogba____________

____Radu_____Chiellini______Paleta______???

_________________Marchetti_____________

stvarno ne znam koga postaviti na poziciju desnog beka :roll:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 feb 2013, 02:17

Buffon - i dalje numero uno , bez konkurencije u Serie A i dalje .
Licht- prije svega njega sam izabrao jer je trenutno najbolji u ligi na toj poziciji , naravno dok De Sciglio ne stasa . :mrgreen:

Stoperi Chiellini i Barzalji , uigrani su , kompaktni i odlično se nadopunjaju .
Lijevo po meni najveće iznenađenje ove sezone Kevin Constant , ko je gledao kako ovaj momak igra, sve mu je jasno . Možda i najpodcjenjeniji igrač lige .

Zadnji vezni Pirlo , odmah uz njega Marchisio i Vidal .

Naprijed trio Lamela -Cavani - Shaarawy .

Formacija 4-3-3
-Rui Costa-

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 20 feb 2013, 02:20

ono, nije nikakva provokacija, niti bilo šta .. al' romanisti su mi stvarno smješni .. ja smješnijih navijača nisam vidio .. uvijek su šampioni u augustu, a u septembru shvate da nema ništa od Scudetta .. dođe Zeman, idu po Scudetto .. igraju loše, Zemane odlazi .. Zeman ubilježi dvije pobjede, eto ih u LP .. ista stvar i sa Luis Enriqueom .. evo i sad, pobjediše Juve i eto ih u LP :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 feb 2013, 02:29

ferroviere je napisao/la:još jedan jako realan i odmjeren post od tebe...

u ekipu nisi stavio marketija i hernanesa :oops: :oops:

lamela i markinjo u prvih 11, još ti samo destro fali :roll: :lol:
Evo vidis i ostali stavljaju Lamelu ;)
A Marqinhos ce kroz 2-3 god vrv biti najbolji stoper lige
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 feb 2013, 02:35

Ne razumijem vas lacijale,ja licno nisam ocekivao skudeto,na romabalkan sam vodio rasprave da sa ZZ i trenutnim timom koji imamo i LE ce biti uspjeh.Sad sam rekao da po prikazanom najrealnije je da ide Viola u lp,ali da ima dosta da se igra.Milan je najblizi 3. mjestu
embrace the chaos

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.