Safet Sušić - Pape

Consigliere
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Consigliere » 01 okt 2013, 15:03

samson je napisao/la:
Hahah. To ti Ciro rekao licno? I mi smo doceklai Slovake kao amatere pa nas uzese kuci ... Druze moj, sve je to relevantno ...
Pa, naravno da smo ih docekali kad nam je nas selektor najavio da cemo ih pojesti za dorucak :roll:
Kad nas je Ciro vodio imali smo najtezu grupu od postanka repke

Spanija (najbolja ekipa svijeta)
Turska (ovo je jos bila jaka ekipa prije krize)
Belgija (nezgodan protivnik, nekoliko svjetskih igraca u tom trenutku)
Armenija (slijdece kvalifikacije za bod ostali bez baraza)
Estonija (slijedece kvalifikacije igrali baraz)

U ovoj grupi je 2. mjesto smatrano mega-uspjehom, a ostvarili smo ga kolo prije kraja. Clanovi prvih 11, izmedju ostalih: Hasagic, Mravac, Damjanovic, Muratovic, Ibricic, Vladavic....
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 01 okt 2013, 15:24

Consigliere je napisao/la:Meni su najjaci ovi sto pljuju Ciru, uz dva argumenta- Rijeka i cirkusant, a to sto su ga bukvalno 2 milimetra djelila da na Svjetsko prvenstvo odvede ekipu sa Jahicem, Muratovicem, Damjanovicem... to se zaboravlja. :roll:
Ovo sto danas Pape ima u ekipi je Dream Team za ono s cim je Ciro raspolagao.
Ciro je imao Dzeku i Misimovica, Dzeko, top forma. Miske oborio rekord u BL. Seju i Ibisevica(kojeg je drzao na klupi onu polusezonu). Ciro imao mladjeg Rahimica i Spahica. Pjanic na klupi. Nadarevica i Jahica, vamo imamo Zukanovica/Mravca/Vranjesa i Avdiju. Ciro nije htio da pozove Mujdzu, mi ga sad imamo al je vecinom povredjen. Isto je i sa Sejom, dobio je 4 tekme zabrane protiv Portugala(pod Cirom) i onda ga vecinom nismo vidjeli.
Uglavnom Dzeko, Miske, Vedo, Sejo, Rahimic pod Cirom > Dzeko, Miske, Vedo, Sejo, Rahimic pod Susicem
Spahic je sad bolji, prosle kvalifikacije nije bio bolji(samaranje i zabrane u francuskoj po 8 utakmica), malo malo pa crveni. Medo je bolji od Muratovica, al je Muratovic makar igrao u svome Sturmu, Medo se izgubio u Maccabiju a kod nas bio u prvih 11. Begovic > Hasagic, Nemanja S..
Susic je imao Papca i Lulica ova dvojica su plus.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 01 okt 2013, 16:34

Consigliere je napisao/la:
samson je napisao/la:
Hahah. To ti Ciro rekao licno? I mi smo doceklai Slovake kao amatere pa nas uzese kuci ... Druze moj, sve je to relevantno ...
Pa, naravno da smo ih docekali kad nam je nas selektor najavio da cemo ih pojesti za dorucak :roll:

U ovoj grupi je 2. mjesto smatrano mega-uspjehom, a ostvarili smo ga kolo prije kraja. Clanovi prvih 11, izmedju ostalih: Hasagic, Mravac, Damjanovic, Muratovic, Ibricic, Vladavic....

A ti bi zakopao u rupu znajuci da imas ofanzivu na nivou vhrunskih svjetskih reprezentacija? Posebno kada znas da imas solidne Slovake za protivnika? To se zove motivacija, a druga stvar su nasi igraci koji u glavi nemaju dvije letvice pa bukvalno kontaju stvari ... Ipak su u Slovackoj skontali kako mora da ide pa pokazase karakter ...

Da si ti slucajem moj trener, ja bih se objesio zbog tvog nacina motiviranja. Toliko ...

Sto se tice ovih nabrojanih ekipa gore, ne bih komentarisao jer ti sve svodi na prije krize, iduce kvalifikacije, prije nove ere, .... Bezze ... Zaboravio si ponovo na Francuze koji su u odnosu na nas uvijek favoriti bez obzira na nasu formu ...

Sto se sastava tice, boljih nije nije bilo. Znaci, Safet da bi tebi i slicnim nesto dokazao ne moze zvati igrace koji su se pojavili nakon Cire? Mozda ... Ne sjecam se hronoloski za Begovica, a koliko se sjecam, Ciro je isto tako odugovlacio sa njegovim nastupom. Ili je bila pairologija? Kako god ... Nije li Medunjanin vec bio tu? Ali isti taj Ciro ga posjede na klupu? Forsirani Murat i ostali. Kao sto si sam napisao ... Ciro je forsirao Ibru, a Mujdza se mogao zvati ... Imao bih jos napisati o mnogo boljem Dzeki, Ibisevicu, vrhunskom Misketu, mnogo standardnijem Rahimicu, ...

Na kraju, da zavrsim. Sve je to, druze moj, relativno - ponavljam. Potpuno druga stvar je vas subjektivizam u datom trenutku. U ovom slucaju, od samog dolaska Susica u fotelju. Covjek je prvi mandat dostigao baraz. Sta da ti kazem .. Portugal ... I danas vjerujem da su naz uzeli na psihu. Drugi mandat jos malo pa gotovo. Reci ces: Ah, najslabija grupa, jos nismo sigurni, bla, bla, bla, ... Mi imamo samo jedan poraz i jedan remi. Na gostovanju kod favorita grupe. Nije Susic kriv sto nam rezultati i nacin kako Grcka dolazi do bodova nikako ne idu na ruku ... Ali, upravo od tih Grka smo uzeli bodove koji nas drze ispred njih. I uprkos domacem porazu protiv Slovaka. Ili su za to zasluzni igraci prije svega? Razmislimo ...
Zadnja izmjena: samson, dana/u 01 okt 2013, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 01 okt 2013, 17:07

samson je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:
samson je napisao/la:

A ti bi zakopao u rupu znajuci da imas ofanzivu na nivou vhrunskih svjetskih reprezentacija? Posebno kada znas da imas solidne Slovake za protivnika? To se zove motivacija, a druga stvar su nasi igraci koji u glavi nemaju dvije letvice pa bukvalno kontaju stvari ... Ipak su u Slovackoj skontali kako mora da ide pa pokazase karakter ...

Da si ti slucajem moj trener, ja bih se objesio zbog tvog nacina motiviranja. Toliko ...

Sto se tice ovih nabrojanih ekipa gore, ne bih komentarisao jer ti sve svodi na prije krize, iduce kvalifikacije, prije nove ere, .... Bezze ... Zaboravio si ponovo na Francuze koji su u odnosu na nas uvijek favoriti bez obzira na nasu formu ...

Sto se sastava tice, boljih nije nije bilo. Znaci, Safet da bi tebi i slicnim nesto dokazao ne moze zvati igrace koji su se pojavili nakon Cire? Mozda ... Ne sjecam se hronoloski za Begovica, a koliko se sjecam, Ciro je isto tako odugovlacio sa njegovim nastupom. Ili je bila pairologija? Kako god ... Nije li Medunjanin vec bio tu? Ali isti taj Ciro ga posjede na klupu? Forsirani Murat i ostali. Kao sto si sam napisao ... Ciro je forsirao Ibru, a Mujdza se mogao zvati ... Imao bih jos napisati o mnogo boljem Dzeki, Ibisevicu, vrhunskom Misketu, mnogo standardnijem Rahimicemu, ...

Na kraju, da zavrsim. Sve je to, druze moj, relativno - ponavljam. Potpuno druga stvar je vas subjektivizam u datom trenutku. U ovom slucaju, od samog dolaska Susica u fotelju. Covjek je prvi mandat dostigao baraz. Sta da ti kazem .. Portugal ... I danas vjerujem da su naz uzeli na psihu. Drugi mandat jos malo pa gotovo. Reci ces: Ah, najslabija grupa, jos nismo sigurni, bla, bla, bla, ... Mi imamo samo jedan poraz i jedan remi. Na gostovanju kod favorita grupe. Nije Susic kriv sto nam rezultati i nacin kako Grcka dolazi do bodova nikako ne idu na ruku ... Ali, upravo od tih Grka smo uzeli bodove koji nas drze ispred njih. I uprkos domacem porazu protiv Slovaka. Ili su za to zasluzni igraci prije svega? Razmislimo ...

Ti se vodis teorijom da je jedan odradio ili shvata stvar kako treba a 23 ili u drugom slucaju hiljade da nisu u pravu i da su oni pogrijesili?

Daleko ces dogurat' s tim nacinom razmisljanja.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 01 okt 2013, 17:22

Nit ti ne kontas. I tebi mogu nipisati: Sve je relativno .... Nigdje ja nisam favorizirao Susica, posebno ne u boldiranom djelu kao sto ti zelis protumaciti ... Koje i kakve hiljade? Hiljade onih sto dolaze na stadion i zvizde, gadaju Susica paradajzom? Mozda si nesto vidio .... Ili na forumu ti, ovaj od prije, Gringo jedan pa drugi pa treci, ..

Daj ohladite malo, srolajte jedan bolid i kontajte kako do Brazila da ohladite jaja kao sto normalan svijet radi decenijama. Kako ce Ciro, Susic ili ti doci do tog cilja, totalno mi se duva. Mislis da Grke boli jer ih svijet proziva za ovu sadaku sto ih prati od onog Portugala? I njih boli uvo ...

A, nasi igraci su meni u Rumuniji dokazali kakvog mentalnog skolpa su. Ne zamjerim im nit Dansku, Portugal, Albaniju ili nazadnje Slovacku kao sto sam im zamjerio levatizam u Rumuniji ... Toliko od mene ..

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 01 okt 2013, 18:06

samson je napisao/la:Nit ti ne kontas. I tebi mogu nipisati: Sve je relativno .... Nigdje ja nisam favorizirao Susica, posebno ne u boldiranom djelu kao sto ti zelis protumaciti ... Koje i kakve hiljade? Hiljade onih sto dolaze na stadion i zvizde, gadaju Susica paradajzom? Mozda si nesto vidio .... Ili na forumu ti, ovaj od prije, Gringo jedan pa drugi pa treci, ..

Daj ohladite malo, srolajte jedan bolid i kontajte kako do Brazila da ohladite jaja kao sto normalan svijet radi decenijama. Kako ce Ciro, Susic ili ti doci do tog cilja, totalno mi se duva. Mislis da Grke boli jer ih svijet proziva za ovu sadaku sto ih prati od onog Portugala? I njih boli uvo ...

A, nasi igraci su meni u Rumuniji dokazali kakvog mentalnog skolpa su.
Ne zamjerim im nit Dansku, Portugal, Albaniju ili nazadnje Slovacku kao sto sam im zamjerio levatizam u Rumuniji ... Toliko od mene ..

Ova srednjoskolska furka sa tim ''sve je relativno'' za bilo koju terminologiju na svijetu kod mene ne pali jer sam ja to davno prevazisao,i da,kontam,sta hoces da kazes,ali ti kao da zivis u ubjedjenju da mi ne mozemo biti u potpunosti nadigrani,mozemo itekako i to od bilo koje solidnije reprezentacije. Niko ne zvizdi,zato sto ima uspjeha,vidjet' ces kad' dodje neuspjeh ko ce biti glavni krivac,pa i tebi i takvima kao ti,za Papeta me boli briga dok god obavlja dobar posao ali on ga ne obavlja dobro,pogotovo kod selektiranja igraca.Isto kao kada bih bio zadovoljan sa politikom i politicarima zato sto tezimo Evropskoj Uniji,iako imamo sve potrebno da udjemo u istu,isto je sa reprezentacijom,imamo sve potrebno da odemo,a mi jos uvijek pravimo ispade i sami sebe degradiramo na putu do SP-a,isto tako analogno idemo u EU,ali kada udjemo svi cemo se razocarati,zbog toga sto na u pocetku nece biti bolje,pa tako i na SP-u,ako mi budemo ista mogli sa ovakvim mentalnim sklopom selektora...Daj Boze,niko sretniji od mene,ali previse sam vidio padova i nedostataka da bi se necemu nadao na SP-u,mada je i SP uspjeh kojemu se ne bi trebali radovati kao osvajanju SP-a sto mi radimo,iako imamo kvalitet da tu budemo non-stop i da pravimo solidne rezultate.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 01 okt 2013, 21:08

Metanor je napisao/la:
samson je napisao/la:Nit ti ne kontas. I tebi mogu nipisati: Sve je relativno .... Nigdje ja nisam favorizirao Susica, posebno ne u boldiranom djelu kao sto ti zelis protumaciti ... Koje i kakve hiljade? Hiljade onih sto dolaze na stadion i zvizde, gadaju Susica paradajzom? Mozda si nesto vidio .... Ili na forumu ti, ovaj od prije, Gringo jedan pa drugi pa treci, ..

A, nasi igraci su meni u Rumuniji dokazali kakvog mentalnog skolpa su.
Ne zamjerim im nit Dansku, Portugal, Albaniju ili nazadnje Slovacku kao sto sam im zamjerio levatizam u Rumuniji ... Toliko od mene ..

Ova srednjoskolska furka sa tim ''sve je relativno'' za bilo koju terminologiju na svijetu kod mene ne pali jer sam ja to davno prevazisao,i da,kontam,sta hoces da kazes,ali ti kao da zivis u ubjedjenju da mi ne mozemo biti u potpunosti

nadigrani,mozemo itekako i to od bilo koje solidnije reprezentacije. Niko ne zvizdi,zato sto ima uspjeha,vidjet' ces kad' dodje neuspjeh ko ce biti glavni krivac,pa i tebi i takvima kao ti,za Papeta me boli briga dok god obavlja dobar posao ali on ga ne obavlja dobro,pogotovo kod selektiranja igraca.Isto kao kada bih bio zadovoljan sa politikom i politicarima zato sto tezimo Evropskoj Uniji,iako imamo sve potrebno da udjemo u istu,isto je sa reprezentacijom,imamo sve potrebno da odemo,a mi jos uvijek pravimo ispade i sami sebe degradiramo na putu do SP-a,isto tako analogno idemo u EU,ali kada udjemo svi cemo se razocarati,zbog toga sto na u pocetku nece biti bolje,pa tako i na SP-u,ako mi budemo ista mogli sa ovakvim mentalnim sklopom selektora...Daj Boze,niko sretniji od mene,ali previse sam vidio padova i nedostataka da bi se necemu nadao na SP-u,mada je i SP uspjeh kojemu se ne bi trebali radovati kao osvajanju SP-a sto mi radimo,iako imamo kvalitet da tu budemo non-stop i da pravimo solidne rezultate.
Ti se moras malo skoncentrisati na boldiranje i pisanje nakon toga .... Mora postojati nekakva poveznica ... Kako god. I, naravno da je sve relativno. To sto ti nisi citao mnogo o tome pa ti je termin relativizma nesto srednjeskolsko ... Dobro je, rekli smo si sto smo mislili i zeljeli, vrijeme je da prestanemo ...
Zadnja izmjena: samson, dana/u 04 okt 2013, 12:00, ukupno mijenjano 2 puta.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 okt 2013, 22:02

Kruticari,kako ide,dokle se stiglo. :mrgreen:
@Consiglere u pravu si,Ciro je jedini yeb'o Portugalu mater.
@Metanor mentalni sklop,sta ima.Inace smo vise puta razocarali na prijasnjim svjetskim i evropskim prvenstvima,tako da......
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 01 okt 2013, 22:22

harishp je napisao/la:Kruticari,kako ide,dokle se stiglo. :mrgreen:
@Metanor mentalni sklop,sta ima.Inace smo vise puta razocarali na prijasnjim svjetskim i evropskim prvenstvima,tako da......
Definitivno si nr1 dajuci provincijski smek ovom forumu...
Imas li i jedan od xxx postova da ne sadrzi doskocice tipa "oooooo sta ima rodjo" :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 okt 2013, 22:26

gringobih je napisao/la:
Definitivno si nr1 dajuci provincijski smek ovom forumu...
Imas li i jedan od xxx postova da ne sadrzi doskocice tipa "oooooo sta ima rodjo" :(
Ne zaboraviti ni slucajno Han Pjescanina zvanog propast BIH fudbala ,glavom i bradom veliki Gringonja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 01 okt 2013, 22:46

Pape ima muda,igra tip napadacki pa kud puklo...
Vodi nas u Brazil ,dovoljno...
Ni meni nije simpa,al jbg gura s repkom ka Sp-u..

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 01 okt 2013, 22:59

I to u udarnom terminu, u po' Dnevnika 2 :lol:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 okt 2013, 23:06

Pape jest tvrdoglav,fura svoje pa sta bude,i to zasad donosi rezultate...nije da on ne slusa glas javnosti i navijaca,pa je i pozvao Zukanovica npr. kao i Hajrovica,evo sad je pravo uporan sa Kolasincom... jos nek dovede Hrgotu i Arslanagica i imamo odlicnu ekipu za Brazil,aBd! tu je i Hadzic,koji ce do SP vjerovatno dobiti svoju sansu da pokaze sta zna,pa sve je na njemu,neka igra standardno u svom klubu,i ako pokaze kvalitet i u Sturmu moze se nadati pozivu... samo mislim da Rahimic nije zasluzio poziv,jer covjek uopste ne igra u svom klubu a ima i dosta godina...on je svoje odigrao! inace podrzavam Papeta,covjek ima rezultate iza sebe,spustio je igrace na zemlju,a to je jako vazno... ove dvije utakmice trebamo maximalno ozbiljno shvatiti,pa ce i rezultat doci..

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 02 okt 2013, 00:25

bosnas_ je napisao/la:Pape jest tvrdoglav,fura svoje pa sta bude,i to zasad donosi rezultate...nije da on ne slusa glas javnosti i navijaca,pa je i pozvao Zukanovica npr. kao i Hajrovica,evo sad je pravo uporan sa Kolasincom... jos nek dovede Hrgotu i Arslanagica i imamo odlicnu ekipu za Brazil,aBd! tu je i Hadzic,koji ce do SP vjerovatno dobiti svoju sansu da pokaze sta zna,pa sve je na njemu,neka igra standardno u svom klubu,i ako pokaze kvalitet i u Sturmu moze se nadati pozivu... samo mislim da Rahimic nije zasluzio poziv,jer covjek uopste ne igra u svom klubu a ima i dosta godina...on je svoje odigrao! inace podrzavam Papeta,covjek ima rezultate iza sebe,spustio je igrace na zemlju,a to je jako vazno... ove dvije utakmice trebamo maximalno ozbiljno shvatiti,pa ce i rezultat doci..
Jedno je furati yeben stil igre a drugo furati igrace bez stila ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 02 okt 2013, 12:28

To što je on pozvao Zukana, Hajru i sad Kolu ne bi trebalo da proizilazi iz glasa naroda nego iz njegovog praćenje potencijalnih reprezentativaca, al jbg gledo frajer Barca - Milan, nije imao vremena za ove vamo :mrgreen:

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 02 okt 2013, 13:17

Ja se samo cudim zasto nike Susica ne pohvali sto smo prvi u grupi , a ne prvi sto su nam se poklopili drugi rezultati , nego prvi sto smo to zasluzili u svim segmentima od bodova do gol razlike i do medjusebnih dueala sa konkurentima , kazu sliskovic bio na korak , pa da , te godine dobili dansku , norvesku , 2 utakmice luksemburga i kao uspijeh smatrali , a te se godine samo poklopili rezultati pa nam se stvorila sansa , kao i sa Cirom kad je spanija tresla tursku pa turska nije pobijedila belgiju i tako nama otvorila put , a ovdje Grcka nije ni sekunde popustala , jednostavno smo ih mi izbacili iz takta i to susicevom zaslugom !! Da gresaka ima sigurno ima , ovo zadnje vrijeme i meni je cudan ...
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 03 okt 2013, 16:05

Ovaj Susic je presmijesan lik. Na pitanje zasto nema Cocalica i Mahmutovica odgovara da mu ne treba napadac i stoper. A kao vezni mu treba ovaj Kvrzic nakav, ono nema dalje. Ko nas trenira.

trsn000
Kontakt:

Post Postao/la trsn000 » 03 okt 2013, 16:17

Sta mi neodgovara je kako ljudi ga dizu po nebesima ko fol on nas odveo u brazil.. pa majku mu ***** ja bi mogo ovakvu ekipu odvest u brazil protiv ekipe poput grcke i slovacke..cak nebi dozvolio da izgubimo kuci u zenici protiv slovacke.. i to je bilo sramota.. nego nas hajrovic izvuko iz govna u zilini, a da nebi tu pobjedili svako bi krivio susica kao najgoreg trenera ikada

ovaj covjek zive veze nema za taktiku kamoli da pravi spisak igraca.. on ce nas samo brukat dogodine samo pamtite sta vam kazem.. izgubit cemo protiv neke neznalice iz azije

avdukic, sunjic, vrsajevic, PANDZA, rahimic, zahirovic dalje u ekipi

onaj 23-godisnjak scuk iz boleslava je izmislio fudbal za zahirovica, a da ne pricamo o cocalicevu dominanciju nad sunjica i pandzeta

a ko fol mahmutovic nije dovoljno dobar jer igra u ceskoj.. pa zar je HNL bundesliga

pa ne cudi me zasto se seferovic odlucio za svicarsku, pape nebi ga ni pozvao

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 03 okt 2013, 16:30

PAPE je jedna trenerska neznalica koja je trebala dobit otkaz prosle kvalifikacije, ali ga je spasio Osim sto ga je ostavio.
Jednostavno nemamo para da platimo dobrog trenera pa cemo i dalje gledati Pandze, Zahirovice, Kvrzice a jos malo i male Susice u ekipi!
Uhljebit se nego sta.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 okt 2013, 16:58

Zaista je velika uživancija čitati postove potencijalnih selektora naše reprezentacije i save, save, save FM menagera. 8-)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.