Consigliere je napisao/la:samson je napisao/la:
Hahah. To ti Ciro rekao licno? I mi smo doceklai Slovake kao amatere pa nas uzese kuci ... Druze moj, sve je to relevantno ...
Pa, naravno da smo ih docekali kad nam je nas selektor najavio da cemo ih pojesti za dorucak
Kad nas je Ciro vodio imali smo najtezu grupu od postanka repke
Spanija (najbolja ekipa svijeta)
Turska (ovo je jos bila jaka ekipa prije krize)
Belgija (nezgodan protivnik, nekoliko svjetskih igraca u tom trenutku)
Armenija (slijdece kvalifikacije za bod ostali bez baraza)
Estonija (slijedece kvalifikacije igrali baraz)
U ovoj grupi je 2. mjesto smatrano mega-uspjehom, a ostvarili smo ga kolo prije kraja. Clanovi prvih 11, izmedju ostalih: Hasagic, Mravac, Damjanovic, Muratovic, Ibricic, Vladavic....
A ti bi zakopao u rupu znajuci da imas ofanzivu na nivou vhrunskih svjetskih reprezentacija? Posebno kada znas da imas solidne Slovake za protivnika? To se zove motivacija, a druga stvar su nasi igraci koji u glavi nemaju dvije letvice pa bukvalno kontaju stvari ... Ipak su u Slovackoj skontali kako mora da ide pa pokazase karakter ...
Da si ti slucajem moj trener, ja bih se objesio zbog tvog nacina motiviranja. Toliko ...
Sto se tice ovih nabrojanih ekipa gore, ne bih komentarisao jer ti sve svodi na prije krize, iduce kvalifikacije, prije nove ere, .... Bezze ... Zaboravio si ponovo na Francuze koji su u odnosu na nas uvijek favoriti bez obzira na nasu formu ...
Sto se sastava tice, boljih nije nije bilo. Znaci, Safet da bi tebi i slicnim nesto dokazao ne moze zvati igrace koji su se pojavili nakon Cire? Mozda ... Ne sjecam se hronoloski za Begovica, a koliko se sjecam, Ciro je isto tako odugovlacio sa njegovim nastupom. Ili je bila pairologija? Kako god ... Nije li Medunjanin vec bio tu? Ali isti taj Ciro ga posjede na klupu? Forsirani Murat i ostali. Kao sto si sam napisao ... Ciro je forsirao Ibru, a Mujdza se mogao zvati ... Imao bih jos napisati o mnogo boljem Dzeki, Ibisevicu, vrhunskom Misketu, mnogo standardnijem Rahimicu, ...
Na kraju, da zavrsim. Sve je to, druze moj, relativno - ponavljam. Potpuno druga stvar je vas subjektivizam u datom trenutku. U ovom slucaju, od samog dolaska Susica u fotelju. Covjek je prvi mandat dostigao baraz. Sta da ti kazem .. Portugal ... I danas vjerujem da su naz uzeli na psihu. Drugi mandat jos malo pa gotovo. Reci ces: Ah, najslabija grupa, jos nismo sigurni, bla, bla, bla, ... Mi imamo samo jedan poraz i jedan remi. Na gostovanju kod favorita grupe. Nije Susic kriv sto nam rezultati i nacin kako Grcka dolazi do bodova nikako ne idu na ruku ... Ali, upravo od tih Grka smo uzeli bodove koji nas drze ispred njih. I uprkos domacem porazu protiv Slovaka. Ili su za to zasluzni igraci prije svega? Razmislimo ...