Bosco je napisao/la:Živim za dan kad će neko doći na ovu temu i nešto argumentovat, ali uprkos mojoj mladosti sumnjam da ću taj dan doživjeti. Igore kada si sve to napisao mogao si neko poređenje bacit, statistiku, svoje lično mišljenje zašto je ovaj doktor.
Niki problem. Govorim o trenutnoj formi, ne o uspjesima u karijeri.
Tu se naravno Suarez ne moze porediti sa Holandezom. Malo napadaca i moze.
Persi ne igra ni u pola dobro ko 2008/09 ili 2006/07, kad sam ga posebno gotivio. Tad su ga ebale povrede i nije bio stalan, ali je u svakoj utakmici zavaljao po gol ili asistenciju. Persi se u zadnje 2 sezone zrtvuje zbog kluba i ne igra 100% svoj nacin igre. Sad mora igrati klasicnog spica, teskasa. Ali njemu puno bolje lezi kad igra uz jednog takvog ili bar sa nekim ko je kompletan napadac ko i on. Tad njegova tehnika i brzina, pogotovo po strani, dolazi do izrazaja.
Sad je on jedini vrijedan pomena u Arsenalu. Ali poceo je fulati, bezveze. Izgleda nezainteresovano. U Holandiji igra super, ali to je do reprezentacija. Holandjani svakom uvaljaju 6-7 komada.
Na Robina je spao sav teret u Arsenalu. Ocekuju od njega da sam sebe proigra i da go glavom.
Suarez na svakoj utakmici upise ili gol ili asistenciju. Ove sezone i na pocetku drugog dijela prosle. Na kraju sezone je Liverpool kompletan pao i tu nije bilo igre. Samo se cekalo da sezone zavrsi. A u Urugvaju je bog. Proglasen je najboljim igracem Cope.
Brzi je i kreativniji. I vise se mozes osloniti na njega.
O statistikma ne bih, jer me nesto ne zanimaju, a njih treba uzeti sa rezervom. Govorim o onom sto sam vidio na terenu.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.