bolje se baviti poljoprivredom, i tako prehraniti gladan narod.

I meni. Nadam se da cemo za dvije tri godine biti ponosni na klub i na igrace. Igrali mi u Evropi ili ne.kajl je napisao/la:evo hebibović opet o fizičkoj pripremljenosti. često to spominju. ovako mlada ekipa se u početku može jedino na trku vaditi. svakoga nadtrčati i do devedesete minute praviti pritisak. ako je istina ovo što govore i ako su ih džafa i bratić stvarno tako dobro spremili, onda očekujem dosta golova pred kraj utakmice kada protivnik ispuše
neka im je sa srećom. sreće će im trebati. drago mi je vidjeti ovakav velež, samo da ih krene.
kajl je napisao/la:Velež – Hapoel 1:0 (1:0)
U trećoj pripremnoj utakmici, fudbaleri Veleža ostvarili su pobjedu. Minimalnim rezultatom 1:0 „Rođeni“ su bili bolji od prvoligaša iz Izraela ekipe Hapoel Ramat Gan. Strijelac pobjedonosnog gola za Velež bio je mladi napadač Mirza Ćemalović (19). Pogotku Ćemalovića prethodio je šut Denisa Zvonića sa 20-tak metara, što je odbrana Hapoela uspijela izblokirati. Međutim, na pravom mjestu našao se Ćemalović i rutinski matirao golmana Hapoela.
„Rođeni“ su utakmicu počeli u sastavu : Bobić, Zvonić, Mahinić, Kajtaz, Kodro, Nuhić, Demić, Serdarević, Okić, Ćemalović, Mehremić. Iako je bio planiran da počne od prve minute, umjesto Samira Merzića koji se požalio na lakšu povredu, a stručni štab nije želio ništa rizikovati, na desnom beku zaigrao je Denis Zvonić.
čuj zvonić na desnom beku, još ako je mehremić igrao na lijevom imali smo veće bekove od štopera. ali izgleda da mehremića guraju bliže golu, svakako momak voli loptu.
hajmo sad na temu "bh klubovi u evropi" i hvaliti se kako je velež popravio međusobni odnos izraelskih i bh klubova :D
kajl je napisao/la:malo me brinu ove navodno lakše povrede mahinića, merzića i hebibovića. mislim da je na ovoj utakmici najvažnije bilo da je bobić dobro branio, s obzirom da će vjerovatno biti prvi golman.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.