RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 25 jul 2012, 22:01

čitam pojedine komentare, tipa ne gine nam grčevita borba za opstanak. pa ako se predajemo unaprijed, a da prvenstvo nije ni počelo, onda bolje ugasiti sve do jednog kluba i ukinuti fudbal, jer svakako nikakva fajda od njega. :evil:

bolje se baviti poljoprivredom, i tako prehraniti gladan narod. ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 jul 2012, 22:19

Da mi imamo poljoprivredu i privredu jaku u Mostaru, i Velež bi bio jak, stajali bi sponzori iza njega, čist primjer je Široki, al o tome drugom prilikom
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 26 jul 2012, 01:15

Da su babi muda... placipicke sta cmizdrite :mrgreen:
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 26 jul 2012, 10:59

Danas sa Hapoel Ramath Gana.
Ekipa koja je od ove godine član prve Izraelske lige.
Solidan protivnik.
Nakon ove utakmice će puno toga biti jasnije.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 26 jul 2012, 11:15

zavisi hoće li opet eksperimentisati. tek će nakon utakmice sa radnikom puno toga biti jasnije.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 26 jul 2012, 11:19

Pa valjda i drugi eksperimentišu,nije samo Velež.
Naravno da će biti jasnije,prime li danas petaka kao što su od austrijskih trećeligaša,onda eksperimenti nisu dobri.
Donekle se slažem sa tobom,početak prvenstva će dati pravu sliku o timu...mada mi nije baš drago kad ih anonimne ekipe buše u prijateljskim.
Vječno u našim srcima.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 26 jul 2012, 12:17

baš nešto gledam. ako im je prva postava igrala protiv jihlave, onda je ta postava u drugom poluvremenu pobijedila austrijance 3:2, u gostima. nije to loše bez obzira što se radi o austrijskoj trećoj. i velež je prošle sezne bio veoma blizu druge bih lige. protiv jahlave ja nisam ni mnogo očekivao. već protiv hapoela želim da igra prva postava i da odigraju pravu takmičarsku utakmicu, generalnu probu pred radnik. ako uđu sa takvim pristupom, onda će ova utakmica pokazati koliko su jaki.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 jul 2012, 12:22

Nek' oni uđu u tekmu s pravim pristupom i rezultat sigurno neće izostati.
Nadam se da će od ove sezone stvari krenuti na bolje.
Zašto mi se čini ova rečenica kao jedna od onih koje se jednom godišnje ponavljaju, i to iz godine u godinu ? :D
Šalim se, momcima sve najbolje, nadam se da neć razočarati u predstojećoj sezoni :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 26 jul 2012, 12:25

evo hebibović opet o fizičkoj pripremljenosti. često to spominju. ovako mlada ekipa se u početku može jedino na trku vaditi. svakoga nadtrčati i do devedesete minute praviti pritisak. ako je istina ovo što govore i ako su ih džafa i bratić stvarno tako dobro spremili, onda očekujem dosta golova pred kraj utakmice kada protivnik ispuše :)

neka im je sa srećom. sreće će im trebati. drago mi je vidjeti ovakav velež, samo da ih krene.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 26 jul 2012, 20:23

kajl je napisao/la:evo hebibović opet o fizičkoj pripremljenosti. često to spominju. ovako mlada ekipa se u početku može jedino na trku vaditi. svakoga nadtrčati i do devedesete minute praviti pritisak. ako je istina ovo što govore i ako su ih džafa i bratić stvarno tako dobro spremili, onda očekujem dosta golova pred kraj utakmice kada protivnik ispuše :)

neka im je sa srećom. sreće će im trebati. drago mi je vidjeti ovakav velež, samo da ih krene.
I meni. Nadam se da cemo za dvije tri godine biti ponosni na klub i na igrace. Igrali mi u Evropi ili ne.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Zuja
Kontakt:

Post Postao/la Zuja » 26 jul 2012, 20:24

Mlatnuli smo Hapoela 1-0 Mirza go dao :D
A i juniori su mlatnuli branitelja 1-0 Juklo go dao :D

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 26 jul 2012, 20:33

Šta nas čeka 04.08.2012. Nek nam je bog na pomoći :D Nadam se da će ovi momci dati sve od sebe. Mislim da su malo preumorni. 04.08.2012. svi na sadion da podržimo "ROĐENE" :D
Zadnja izmjena: puza, dana/u 26 jul 2012, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 26 jul 2012, 20:33

Velež – Hapoel 1:0 (1:0)

U trećoj pripremnoj utakmici, fudbaleri Veleža ostvarili su pobjedu. Minimalnim rezultatom 1:0 „Rođeni“ su bili bolji od prvoligaša iz Izraela ekipe Hapoel Ramat Gan. Strijelac pobjedonosnog gola za Velež bio je mladi napadač Mirza Ćemalović (19). Pogotku Ćemalovića prethodio je šut Denisa Zvonića sa 20-tak metara, što je odbrana Hapoela uspijela izblokirati. Međutim, na pravom mjestu našao se Ćemalović i rutinski matirao golmana Hapoela.

„Rođeni“ su utakmicu počeli u sastavu : Bobić, Zvonić, Mahinić, Kajtaz, Kodro, Nuhić, Demić, Serdarević, Okić, Ćemalović, Mehremić. Iako je bio planiran da počne od prve minute, umjesto Samira Merzića koji se požalio na lakšu povredu, a stručni štab nije želio ništa rizikovati, na desnom beku zaigrao je Denis Zvonić.

čuj zvonić na desnom beku, još ako je mehremić igrao na lijevom imali smo veće bekove od štopera. ali izgleda da mehremića guraju bliže golu, svakako momak voli loptu.
hajmo sad na temu "bh klubovi u evropi" i hvaliti se kako je velež popravio međusobni odnos izraelskih i bh klubova :D

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 26 jul 2012, 21:09

SAMPIONI !! :lol: :lol: :lol:
Ove godine osvajamo ligu :lol: :lol: :lol: .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 26 jul 2012, 21:13

kajl je napisao/la:Velež – Hapoel 1:0 (1:0)

U trećoj pripremnoj utakmici, fudbaleri Veleža ostvarili su pobjedu. Minimalnim rezultatom 1:0 „Rođeni“ su bili bolji od prvoligaša iz Izraela ekipe Hapoel Ramat Gan. Strijelac pobjedonosnog gola za Velež bio je mladi napadač Mirza Ćemalović (19). Pogotku Ćemalovića prethodio je šut Denisa Zvonića sa 20-tak metara, što je odbrana Hapoela uspijela izblokirati. Međutim, na pravom mjestu našao se Ćemalović i rutinski matirao golmana Hapoela.

„Rođeni“ su utakmicu počeli u sastavu : Bobić, Zvonić, Mahinić, Kajtaz, Kodro, Nuhić, Demić, Serdarević, Okić, Ćemalović, Mehremić. Iako je bio planiran da počne od prve minute, umjesto Samira Merzića koji se požalio na lakšu povredu, a stručni štab nije želio ništa rizikovati, na desnom beku zaigrao je Denis Zvonić.

čuj zvonić na desnom beku, još ako je mehremić igrao na lijevom imali smo veće bekove od štopera. ali izgleda da mehremića guraju bliže golu, svakako momak voli loptu.
hajmo sad na temu "bh klubovi u evropi" i hvaliti se kako je velež popravio međusobni odnos izraelskih i bh klubova :D

hahahahahaha uvijek je bilo na nama da spasavamo obraz nacije na internacionalnoj sceni.. :lol: :lol:
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 26 jul 2012, 21:26

E,ovo je dobro,svaka čast momcima.
Moram priznati,iznenađen sam rezultatom.
Ovo su ipak budući prvoligaši u Izraelu.
Vječno u našim srcima.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 27 jul 2012, 01:29

malo me brinu ove navodno lakše povrede mahinića, merzića i hebibovića. mislim da je na ovoj utakmici najvažnije bilo da je bobić dobro branio, s obzirom da će vjerovatno biti prvi golman.

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 27 jul 2012, 10:33

kajl je napisao/la:malo me brinu ove navodno lakše povrede mahinića, merzića i hebibovića. mislim da je na ovoj utakmici najvažnije bilo da je bobić dobro branio, s obzirom da će vjerovatno biti prvi golman.

I mene isto brinu ove povrede nadamo se da su kao što kažu lakše "ali nikad se nezna"

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 jul 2012, 10:40

Mene ne brine nista, necemo ispasti a necemo nista ni osvojiti. :P
Support Velez, It's logical! ★

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 27 jul 2012, 15:16

sa oficijalne:
Zapadna tribina stadiona u Vrapčićima dobija novo ruho. Nakon što su prethodno uklonjenje stolice bez naslonjača, a što nije u skladu sa propisima NS BiH i UEFA, počelo je postavljanje onih koje udovoljavaju standardima. Na zapadnu tribinu će biti postavljeno 300 komada, dok će preostali dio biti postavljen na upražnjena mjesta na centralnoj sjevernoj tribini.
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.