FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rodjak
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rodjak » 17 okt 2014, 02:13

ZeljoHercegovina je napisao/la:
rodjak je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Zeljo i Velez su uvijek bili radnicki klubovi i klubovi za koje navija prava raja. Velezu sve najbolje u ovoj sezoni,da zajedno sa nama izbore Europu,al da u nedjelju 3 boda ostanu na Grbavici.
ma tako je care.Svak nek navija za svoje najbolje sto moze uz postivanje protivnika i njihovog tima.Zelju cu uvijek respektovati ko jednog BH velikana(izmedju ostalih) i tima iz bivse YU lige koji je igrao znacajnu ulogu.Znam dosta raje koji navijaju za Zelju i u veoma dobrom i korektnom smo odnosu(prvi komsija mi navija za Zelju,doduse on je doseljenik u Mostar,i kad mu se rodio sin nadio mu ime Haris po Harisu Skori).Klubovi su nastali na istoj osnovi(radnickoj) i oba kluba imaju svijetlu istoriju tako da bi po mom misljenju trebali odnosi biti na zavidnom nivou.Bilo je nekih carki i negativnih stvari u proslosti (sa kojima se ne slazem)i sa jedne i sa druge strane i mislim da ova malo starija raja trebaju ove mladje malo saulisati u bespotrebnim stvarima.Nek se navija fer i korektno,svak za svoje,(dozvoljavam da bude i nekih navijackih prepucavanja,ali u granicama nekog navijackog ukusa) ;)

Nek pobjedi bolji na terenu uz fer sudjenje i korektnu igru i ko pobjedi u takvim uslovima treba mu cestitati sportski. :cool:

P.S.Ja se istinski nadam da ce mo odigrati dobro(za razliko od utakmice sa konama) i izboriti povoljan reZultat jer znam da mi imamo snage za to.
Za koga Haris navija :mrgreen: ?
Pa zna se

ZA RODJENE :lol:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

ZeljoHercegovina
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoHercegovina » 17 okt 2014, 02:44

Znaci ipak nepricamo o mom rodjaku :lol:
FK Zeljeznicar ---- BiH Reprezentacija

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 okt 2014, 08:02

reks je napisao/la:"ChWilla" je postao
SDP na nivou partije nije, ali nermin nikšić jeste. a poslije ovih izbora vjerovatno više neće moći ni sam sebi pomoći

Navijaj za ŽELJU
Nermin Nikšić nam nije dao nijedan go u Mostaru ili sam nešto propustio
U Mostaru smo izgubili jer nismo imali jaja ili naprosto su se karte poklopile njima
Zamisli da imamo političare koji guraju sve klubove ,jer im je stalo
Ne prozivaj čovkeka navijača koji je u prilici i koji pogura tim za koji navija
Ko je nama kriv što levati(političari)navijaju za nas
I valjda se možemo složiti da je važnije da pričamo o Želji a sa gamadi od političara ne trujemo sve ono što je radnički Željo
ko god gura, neka gura svojim parama, a ne budžetskim i javnih preduzeća. ili iz budžeta regularno - toliko i toliko je tako fk tom i tom. a ono što je nermin nikšić radio je pronevjera, al' eto. da mu je bogdu to i najveći aferim, bila bi federacija k'o zapadana njemačka.

i ne znam kako i odakle si shvatio da ja time pravdam poraz u zadnjoj utakmici.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 17 okt 2014, 08:55

Samo nam jos i SDP-ovce dovedite na temu. :kafa: Manite se politike..

Mislim da ce ovo biti lakse nego sto mislimo, 2:0

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 17 okt 2014, 09:00

I prije prošle tekme sam rekao a i sada ću ponoviti da nam tenzije ne trebaju. Ljudi nas dobili, pošteno i to je to. Isto tako sam rekao da je u onoj tekmi bio jedan period igre gdje smo mi mogli i pored svega prelomiti tekmu u našu korist. Nekih petnaestak min je Velež izgledao bezidejno i tromo. U tim momentima je i Selim fulio šansu. Das mo preokrenuli svi bi pričali da su nas pustili i onda bi neki govorili kako nam nije trebala takva pobjeda. Samo pošteno pa ko koga dobije. Ni ja nisam očekivao onoliku želju sa tribina da se Željo pobijedi, pa čak u momentima se osjetio i antagonizam, ali nema potrebe za daljnjim problemima među navijačima. Neki su Veležovci to pravdali prebijanjem neke djece i tome sl. pa sam i tad govorio da mi je to van pameti sve. Igrače shvatam kao i trenere (sem onoga što je fol prskao Željine navijače) da daju sve od sebe da pobijede, ali navijači su mi bili nejasni.
Drago mi je što sada vidim da nema euforije među Željinim navijačima. Sigurno će biti pojedinaca koji će nekom jbt sve po spisku, ali generalno nema euforije. Većini navijača Želje je Velež uvijek bio najdraži klub u BiH, pa ne vidim razloga da to tako ne ostane. Sjećam se kad smo ugostili Velež, a tada se već znalo da ispada, da je cijela Grbavica zajedno pjevala: ''On pogođen nije ni umro ni pao...''. Fakat ne želim da moram razmišljati kako ću otići i u Mostar da pogledam tekmu Želje. IDemo bodriti Želju i navijati svim srcem a igrači neka daju sve od sebe. Isto tako i Admira ispratiti aplauzom. Jest malo svojeglav ali je sigurno igrao srcem za Želju. Samo će pobjeda biti prava osveta za ljude koji to gledaju na taj način mada ja ne mislim da treba ikome da se svetimo već da sportski dođemo do pobjede.
Stani želim što brži oporavak i da njegov primjer posluži drugima da se ne igra pod inekcijama sem ako to nisu neke bezazlene stvari, a koljeno sigurno nije bezazleno. NEko je napisao kako nismo dali Benju za 250.000. To nije tačno. Sam Benjo je izjavio negdje da je trebao ići nakon Evrope tj nakon Plzena jer smo zijanili i da je sve bilo dogovoreno, ali mu se tad desila povreda.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 okt 2014, 10:25

avlami97 je napisao/la:http://www.novosarajevo.ba/press/19256- ... r-lige-bih

Investirat će se ukupno 300 000,00KM u stadion, u najkraćem mogućem roku. :tokralju: Bit će još pozitivnih vijesti :salut:
Evo citiram sam sebe. Rok za implementaciju sredstava je 45 dana. Od tada je prošlo tačno jedan mjesec. Zna li iko, kada će se početi sa sanacijom svlačionica i ostalog na stadionu?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 17 okt 2014, 10:33

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 17 okt 2014, 11:24

Tomić ako ode odšteta će biti simbolična jer mu ugovor ističe 30.06.2015 (ako je vjerovat transfermarkt-u). :(
avlami97 je napisao/la:Zna li iko, kada će se početi sa sanacijom svlačionica i ostalog na stadionu?
Pretpostavljam da će početi kad se završi polusezona, u suprotnom bi morali igrati na Koševu, što bi nam bili dodatni troškovi.

P. S. Mene interesuje, ako ima neko upućeniji pošto sam ja laik za građevinu, koliko oni mogu izgraditi za 300.000 tj. kakve su to svlačionice od toliko keša. Mogu li izgraditi kompletnu tribinu odnosno prateće prostorije koje se nalaze u sklopu tribine, svlačionice, prostorije za doping kontrolu i sve što je potrebno, na kraju krajeva sve što nam UEFA zahtjeva da bi igrali Evropske utakmice, bar prva pretkola? Zna li neko šta će se konkretno praviti?
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 17 okt 2014, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 okt 2014, 11:26

avlami97 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:http://www.novosarajevo.ba/press/19256- ... r-lige-bih

Investirat će se ukupno 300 000,00KM u stadion, u najkraćem mogućem roku. :tokralju: Bit će još pozitivnih vijesti :salut:
Evo citiram sam sebe. Rok za implementaciju sredstava je 45 dana. Od tada je prošlo tačno jedan mjesec. Zna li iko, kada će se početi sa sanacijom svlačionica i ostalog na stadionu?
@avlami

možeš li malo podrobnije da objasniš ovaj projekat UEFA III? Da lli je to nastavak onog projekta UEFA-e o rekontrukciji terena sa 89.000 eura? Kako klubovi mogu aplicirati na ovaj UEFA III?

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 okt 2014, 12:42

ma joj nema nista od tog, toliko puta je bilo tih prica oko stadiona, ja nista ne vjerujem dok se ne napravi, manite se suplje.... SBBKBB

hajde svani nedjeljooo :cool:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

memce1987
Kontakt:

Post Postao/la memce1987 » 17 okt 2014, 12:49

Haha - divi nam Sabana :)

" onclick="window.open(this.href);return false;

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 17 okt 2014, 12:59

memce1987 je napisao/la:Haha - divi nam Sabana :)

E jest pravi ŠABAN! :oops:
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

memce1987
Kontakt:

Post Postao/la memce1987 » 17 okt 2014, 13:03

ZELJOx4xlife je napisao/la:
memce1987 je napisao/la:Haha - divi nam Sabana :)

E jest pravi ŠABAN! :oops:

Hahaha - naj transfer do sada. Ode u Svetcku :)

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 17 okt 2014, 20:42

Tek cemo mi skontat sta nam je znacio stanic, nadam se da grijesim ali...

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 17 okt 2014, 21:21

Nažalost, nastavlja se nebuloza koja traje već neko vrijeme, da nam se teško ozljeđuju najbolji igrači, od kojih bismo trebali imati ozbiljnije finansijske koristi. Kvesa (90), Zolotić (93), Čolić (91), pa sad Stanić. Ova prva trojica su dovoljno mladi da ipak to ne uništi budući transfer, a Stanić je već gdje je - tu je, mislim da je već trebao i ići od nas (89. godište, ako se ne varam, 25 godina).

Ali toliko puta smo to pisali, muka mi je sve to ponavljati. Tako je - kako je, idemo dalje, sretno Stani, da se oporavi što prije i ipak ode u neku ozbiljniju ligu.

Ko će nam biti kapiten do kraja sezone? Je li Kvesa? To bi bilo dobro.
FK Željezničar 1921

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 okt 2014, 21:46

što se tiče transfera, za sve navedene koji su još tu je realno prošao voz da se uzme prava lova. oni nama trebaju za stabilnost na terenu sada. a što se tiče prave love, od toga nažalost nema više ništa. esencijalno je da se sa riadom, dadom, memijom i amirom ne ponovi isto. a zasad sve ide u dobrom smjeru, jer momci su jako mladi a igra uopšte ne trpi zbog njih, čak štaviše.

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 17 okt 2014, 22:42

Nama je trenutno najbitnije sad na polusezoni produziti ugovore sa igracima kojima isticu ugovori na ljeto a to su prvenstveno tomic,stanic,kvesic,colic...od navedenih tomic ce nas vjerovatno na zimu napustiti uz neko skromno obestecenje a sa ostalim vjerujem da ce se ugovori produziti....ako ostanemo medju prve cetri ekipe na kraju polusezone a mozemo aBd nadam se da ce struka dovesti makar dva pojacanja u pravom smislu te rijeci :)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 okt 2014, 22:46

ako odsustvuje do kraja sezone, stanić će morati produžiti za svoje dobro jer ga niko neće uzeti dok ne vidi šta može. grozno ali je tako.

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 17 okt 2014, 22:47

Jel tekma u subotu ili nedjelju i u koliko sati? Hvala
Željezničar
Borussia Dortmund

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 okt 2014, 22:49

nedjelja, kad i serie A.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, antibot, Blueforce21, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], knoa, Lynx, NerminFatic, Taree i 144 gosta.