Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Tracy3McGrady » 19 avg 2016, 23:46

Federer17 je napisao/la: Djeca, koja za razliku od tebe ne moraju cekati onih 5 min u 5 utakmica da bi vidjeli kako Sulejmanovic izgleda. Da si odgledao koju njegovu utakmicu, kao sto nisi, znao bi da je on itekako fizicki snazan, ali dzaba je nekome objasnjavati. Ti si vec poznat ovdje kao bubator nebuloza. Sta Zahiragic ima pa je igrao jednu kompletnu utakmicu (najmanje) u ovim pripremnim? Visina, nema je. Kontrola solidna za nasu ligu, sut katastrofalan, kao i uglavnom sve drugo. Ko se to Boga ti toliko istice, pa da i on ne moze dobiti barem 10 min po utakmici, sto hlupas bezveze :S 21 godina je njemu, razlika godina-dvija sa vecinom ovih koji su tu, a igraju vise, nista znacajno dobro. On dobije minut i hajde napolje, ako se i za to patriota sazali. Opet i tebe pitam, sto ga dovede u Cibonu ako nema kvalitet, ako ce ga vrsni abaligaski plejevi otpuhati?
Tebi je jasno da je on cetvorka i da na toj poziciji igra Mirza, i on ce igrati 35+ minuta, a a poziciji 4 mogu jos igrati i Kikanovic i Halilovic (tih 5 minuta kad Mirza odmara), dakle Emir je trenutno losiji od navedenog dvojca, pa me zato i ne cudi sto ne ulazi u igru.

Ali ipak mislim da ce Emir biti u 12, jer ce jedan od dvojca Gajic/Gegic otpasti.

@ljubiteljsporta, hvala buraz :bih:
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 19 avg 2016, 23:53

Kad neko kune da se bilo koji covjek na planeti povrijedi, nema dalje :facepalm: Jos nabroja nekakvih igraca koji ce otpast, valjda misli da se sa 10 igraju kvalifikacije, ili ne zna brojat jos uvijek.

@tracy, mogao je on igrati u paru s Mirzom, odmarao je Kikan itekako u ovoj utakmici, ili umjesto Mirze onih par min. Problem je sto je znalac tada uvodio Halilovica i Milosevica da pokrivaju te pozicije. Milosevic bio katastrofalan, blago receno, ovaj drugi dobar u odnosu na to kakav je inace, iako je zicera bilo. Ja ti garantujem da je bolji igrac od Halilovica, koji je evo godinama dobar a ne mice iz nekakvih klubova po jadnoj hrvatskoj ligi.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 19 avg 2016, 23:55

Bravo Gordiću. :bih:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 19 avg 2016, 23:56

kobe24 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:
armin dju je napisao/la:Sulejmanovica, ja juce kad sam ga vidio, pa protvnicki plej je bolje gradjen od njega, odpuhace ga ljudi, nije on zabozbilne kosarke
Ocigledno si slabo vidio momak je jak kao bik, a 2 spanska liga gdje je on cesto imao double double je jaca od onih koji je pola ove reprezentacije igralo
ja momka znam sa youtube klipova ima tehniku i skocnost, kolko je 2 spanska mjerilo ne znam, a slozices se sa mnom da nam bikova u reprezentaciji ne treba, ima ih i previse :urnebes: , a dobro sam ja vidio juce, sitan je on za svoju visinu od 206 jedva ima 100 kila, a igra PF, mozda mirza nije mjerilo al on npr ima 120 cirka :D
On je imao vise kilograma od Mirze iz NBA , sad ne znam koliko Mirza trenutno ima i koliko se udebljao na odmoru. Nisi ti njega mogao vidjet za te dvije tri minute. Njegov glavni adut je snaga i borbenost, a njemu fali malo visine, mislim da bez patika nema preko 204cm i to je hendikep. Ja sam cak mislio i da je previse masivan, te da ce ga to osporiti u igri. Jaci je recimo od Kikanovica i na skoku i u igri ledjima, samo sto Kikan ima visinu i zna pivotirati.[/quote]

Zao mi je onda sto momak nije dobio priliku, jer realno pored Mirze Jusfa Kikana i Gorde slabo ko da bukvalno moze pogodit bilo sta u napadu, a od Muse je nerealno bila sta ocekivati. Meni je krivo samo sto smo na jednoj ozbiljnoj utakmici u pripremama, a Rusija ih odigra 10. :damn:

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 20 avg 2016, 00:06

Niko ne otpada, 13 ih ostaje :bih:

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 20 avg 2016, 00:09

Federer17 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:da ovako igraju sa ovim pristupom u odbrani kao danas i da ne srljaju u napadu, kada bi izgubili svaku ne bi mi krivo bilo ni sekunde. Ja ne znam samo sta ova djeca po forumu ocekuju od Sulejmanovica, ja juce kad sam ga vidio, pa protvnicki plej je bolje gradjen od njega, odpuhace ga ljudi, nije on jos za ozbiljne kosarke, Musa je svijetla tacka ovih priprema ali vidi se da i on zna srljati vrlo cesto se odbijati od protivnike u kontrama, ne ide to sinko ko protiv one djecice, ali za karakter i pristup 10-ka, Za Mirzu se zna da moze kad hoce. Sto se Jusufa tice, za njega je Kikan jos uvjek doktor napadacke kosarke, i mislim da trebaju dijeliti minutazu pola-pola, Milosevic nista vise od Vrabca nije pokazao na ovim pripremama, ovaj Gajic se nije vidio na terenu u ovo sto je odigrao, nije sutno na kos, a bek je suter, Gordicu svaka cast, stvarno je zalosno sto nema niko ni da odmori covjeka.... Sve u svemu,ova igra sa ovim selektorom me podsjeca na indijansku igru pod vodstvom Sabeta, gdje izgubimo 2 i trecu uhelacimo nekog kao Hrvatsku na EB 2011. Buza i Sulejmanovic out, kao i Gegic vjerovatno.
Djeca, koja za razliku od tebe ne moraju cekati onih 5 min u 5 utakmica da bi vidjeli kako Sulejmanovic izgleda. Da si odgledao koju njegovu utakmicu, kao sto nisi, znao bi da je on itekako fizicki snazan, ali dzaba je nekome objasnjavati. Ti si vec poznat ovdje kao bubator nebuloza. Sta Zahiragic ima pa je igrao jednu kompletnu utakmicu (najmanje) u ovim pripremnim? Visina, nema je. Kontrola solidna za nasu ligu, sut katastrofalan, kao i uglavnom sve drugo. Ko se to Boga ti toliko istice, pa da i on ne moze dobiti barem 10 min po utakmici, sto hlupas bezveze :S 21 godina je njemu, razlika godina-dvija sa vecinom ovih koji su tu, a igraju vise, nista znacajno dobro. On dobije minut i hajde napolje, ako se i za to patriota sazali. Opet i tebe pitam, sto ga dovede u Cibonu ako nema kvalitet, ako ce ga vrsni abaligaski plejevi otpuhati?

Vi pojedini morate shvatiti da smo mi igrali protiv jedne lose Makedonije, za koju ne igraju gotovo svi igraci koji su godinama tu i koji su cinili okosnicu tima. I opet, vecina meca sami egal bio... Kad se to uzme u obzira, kao i kvalitet Rusije, ova odbrana nije bas tako idealna kao sto se ovdje predstavlja.

Ja nesto ne vjerujem u pretjerano bolju igru u kvalifikacionim utakmicama, ali vjerujem da mozemo do EP-a. Dobiti Svede dva puta, zasto ne i Rusiju u mejdanskom grotlu.
Ljudimo bojim se da te nisam nista pito ;) izgledao je i Adnan Hodzic u NCAA kao Shawn Kemp ako znas ko je doticni uopste. i de me citiraj gdje sam ja Zahiragica spomeno uopste, ustvari ne citiraj me uopste vise, nisam ja s tobom ovce cuvao.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 avg 2016, 00:15

Nisam ni ja da me nazivas dijetom, a pojma nemas o cemu pricas. Kad ti objasni covjek da je Sulejmanovic snazan, da ima sasvim ok kilograma, kako igra, onda mijenjas misljenje. Do tada nazivas djecom one koji smatraju da je trebao igrati vise. Hajd sto ne znas, vec i pokazujes nacin na koji komuniciras s onim s kim ne dijelis misljenje.

Nisam ni rekao da si spomenuo, vec govoris kako Sulejmanovic ne moze igrati, a ne kazes kako Zahiragic i mnogi drugi potpuno neopravdano dobivaju puno vise minuta u odnosu na njega. Sto ga je zvao uopste, ako cu gledat nekakve igrace koji su tu dosli nakon otkaza (nisu ni bili na prvom spisku, kako se sjecam).

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 20 avg 2016, 00:19

Halilović je svoje minute iskoristio, Sulejmanović ih nije ni imao dovoljno, ali ne radi to Damir džaba, sigurno postoji neka kvaka.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 20 avg 2016, 00:27

Federer17 je napisao/la:Nisam ni ja da me nazivas dijetom, a pojma nemas o cemu pricas. Kad ti objasni covjek da je Sulejmanovic snazan, da ima sasvim ok kilograma, kako igra, onda mijenjas misljenje. Do tada nazivas djecom one koji smatraju da je trebao igrati vise. Hajd sto ne znas, vec i pokazujes nacin na koji komuniciras s onim s kim ne dijelis misljenje.

Nisam ni rekao da si spomenuo, vec govoris kako Sulejmanovic ne moze igrati, a ne kazes kako Zahiragic i mnogi drugi potpuno neopravdano dobivaju puno vise minuta u odnosu na njega. Sto ga je zvao uopste, ako cu gledat nekakve igrace koji su tu dosli nakon otkaza (nisu ni bili na prvom spisku, kako se sjecam).
a gdje se dokazao Sulejmanovic, u nekim filijalama? njegovo vrijeme tek treba da dodje u narednim ciklusima, pored Mirze i Milana nema sta da trazi a Zahiragica nisam spominjo jer nije ni vrijedan spomena tu je samo jer skripi na 1,zao mi je sto nije pruzio Gegicu sanse, a taj nacin komunikacije s ukucanima razmjenjuj.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 avg 2016, 00:38

armin dju je napisao/la:
a gdje se dokazao Sulejmanovic, u nekim filijalama? njegovo vrijeme tek treba da dodje u narednim ciklusima, pored Mirze i Milana nema sta da trazi a Zahiragica nisam spominjo jer nije ni vrijedan spomena tu je samo jer skripi na 1,zao mi je sto nije pruzio Gegicu sanse, a taj nacin komunikacije s ukucanima razmjenjuj.
Gdje su se dokazali Buza, Vrabac, Halilovic, Zahiragic, Gajic, pa i Milosevic, pa su u odnosu na Emira igrali puno vise? Da je dobio minute kao bilo ko od pomenutih, ne bih ja rijec rekao. Ne kazem ni da si spominjao, samo ti kazem i poredim, ispade on moze igrati ozbiljnu kosarku, a Emir ne moze (a nije Zahiragic jedini takav). Prijateljske su valjda nesto gdje se svi isprobaju. Mirze nije bilo prve 2 utakmice, prvu u MK nije igrao toliko puno, Jusuf odmarao 2 utakmice od 5, Milosevic bio los skroz, itd., pa i pored toga ne dade momku ni tih 10 min po utakmici. Zao je i meni za Gegica, ali je eto on 98. godiste, pa nekako mogu razumjet sto nije dobio priliku, iako je trebao.

I ti ukucane nazivaj djecom kad se ne slazes s njihovim misljenjima. :D

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 20 avg 2016, 00:53

Ako imas sta konstruktivno pisi, inace napuckacu ljubitelja sporta na tebe ;) svi ovi sto si pobrojo uglavnom igraju u jacim ligama sa solidnom sezonom izuzev gajica koji se vidio koliko i sulejmanovic, Halilovic isto tesko da ce dobit minute, Buza se razvija ko bh privreda sto sam i naveo,savjetujem ti da procitas post 2-3 puta prije citiranja

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 avg 2016, 01:09

armin dju je napisao/la:Ako imas sta konstruktivno pisi, inace napuckacu ljubitelja sporta na tebe ;) svi ovi sto si pobrojo uglavnom igraju u jacim ligama sa solidnom sezonom izuzev gajica koji se vidio koliko i sulejmanovic, Halilovic isto tesko da ce dobit minute, Buza se razvija ko bh privreda sto sam i naveo,savjetujem ti da procitas post 2-3 puta prije citiranja
Ma ne osvrcem se vise na takve, ti si ovdje od ranije, nekada smo cak dijelili misljenja :mrgreen:

Igraju po 10min u prosjeku, a uopste ne znaci da su bolji. Igrao je Emir u Olimpiji i aba ligi dok su se ovi ganjali po nekakvim juniorskim timovima Sparsa. Zatrpao Juku u tekmi protiv Zadra. Rece ti i @nermin kakva je spanska 2. liga, nije to tako lose kako se predstavlja. Njegova sezona je bolja od svih nabrojanih, bez obzira sto je liga losija od nekih. Govorim o prijateljskim utakmicama koje su prosle (u kojima je Emir bio zakovan za klupu, u odnosu na nabrojane), ne o tome sta ce bit i kolko ce ko igrat, kako se ko razvija i sl. I tebi bih isto preporucio tu zadnju recenicu, kao i to da se ne osvrces samo na ono sto ti odgovara, dok neke stvari potpuno zanemarujes.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 20 avg 2016, 01:38

Federer17 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:Ako imas sta konstruktivno pisi, inace napuckacu ljubitelja sporta na tebe ;) svi ovi sto si pobrojo uglavnom igraju u jacim ligama sa solidnom sezonom izuzev gajica koji se vidio koliko i sulejmanovic, Halilovic isto tesko da ce dobit minute, Buza se razvija ko bh privreda sto sam i naveo,savjetujem ti da procitas post 2-3 puta prije citiranja
Ma ne osvrcem se vise na takve, ti si ovdje od ranije, nekada smo cak dijelili misljenja :mrgreen:

Igraju po 10min u prosjeku, a uopste ne znaci da su bolji. Igrao je Emir u Olimpiji i aba ligi dok su se ovi ganjali po nekakvim juniorskim timovima Sparsa. Zatrpao Juku u tekmi protiv Zadra. Rece ti i @nermin kakva je spanska 2. liga, nije to tako lose kako se predstavlja. Njegova sezona je bolja od svih nabrojanih, bez obzira sto je liga losija od nekih. Govorim o prijateljskim utakmicama koje su prosle (u kojima je Emir bio zakovan za klupu, u odnosu na nabrojane), ne o tome sta ce bit i kolko ce ko igrat, kako se ko razvija i sl. I tebi bih isto preporucio tu zadnju recenicu, kao i to da se ne osvrces samo na ono sto ti odgovara, dok neke stvari potpuno zanemarujes.
Kad vec trazis gujci cepa pogledaj statistiku Vrabca Buze i Milana prozle sezone i prilijepi ovdje molim te, ili zelis reci da je spanska 2. u rangu Grcke ili ABA lige, odnosno da moze nadomjestiti iskustvo igranja Eurocupa? Ja ne znam sta ste zapeli za tog Sulejmanovica, da smo inferiorni na toj poziciji pa hajde.Mene iskreno najvise brine Buza jer je momak bio NBA profil, valjda ne krene stopama Ede Bavcica

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 avg 2016, 01:55

armin dju je napisao/la: Kad vec trazis gujci cepa pogledaj statistiku Vrabca Buze i Milana prozle sezone i prilijepi ovdje molim te, ili zelis reci da je spanska 2. u rangu Grcke ili ABA lige, odnosno da moze nadomjestiti iskustvo igranja Eurocupa? Ja ne znam sta ste zapeli za tog Sulejmanovica, da smo inferiorni na toj poziciji pa hajde.Mene iskreno najvise brine Buza jer je momak bio NBA profil, valjda ne krene stopama Ede Bavcica
A covjeka, nemam sta trazit statistiku, nit je posebno bitna kad znam o kakvim igracima i njihovim sposobnostima se radi. Gledam ih evo par godina unazad. Nista to nije drasticno da bi oni dobivali i po 20 min neki, a ovaj sjedi svih 5 utakmica na klupi. Plus, igre u ovih 5 utakmica nabrojanih igraca vrlo, vrlo lose. Eto i njih da ne poredimo, da pretpostavimo kako su bolji (iako je to trenutno u 5 deka), sto se Halilovicu/Zahiragicu daju tolike minute, ako vec poredis jacinu liga? Nije on dzaba otisao u Barselonu davno jos, igrao za Olimpiju i debitovao u abi kad ovi nisu znali sta je aba liga. Nije dzaba ni dosao u Cibonu, sigurno. I ta Cibona je san za Halilovica i Zahiragica, na primjer. I ne govorim ovo, nit bih govorio da su u pitanju takmicarske utakmice, nego prijateljske. U takmicarskim svakako nece dobiti minute, niti ih ocekujem. Igra eto istu poziciju kao Miralem, pa ovaj odigra polijepo minuta, iako je svima nama jasno da od njega hajra u buducnosti nema.
Ne gajim ja nikakve posebne simpatije prema njemu u odnosu na sve druge, samo po meni nisu isto tretirani i to je to. Ko god da je dobar i postize poene, donosi nam pobjede, meni je apsolutno svejedno. Bio to Adin, Emir, Minja, skroz nebitno.

Bojim se da je Buzi neki srednji evropski klub vrh njegove karijere. Ako ode u tim poput Bajerna, neka ne prestaje zahvaljivati Bogu na tome. Volio bih da se prevarim.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2016, 08:45

kad je prva utakmica kvalifikacija?

ljubiteljsporta
Kontakt:

Post Postao/la ljubiteljsporta » 20 avg 2016, 09:31

Hahaha ja mu dođem ko pencilin po brutalnosti :D :D :D :D :D ...Nego haj ne može se do vijeka raspravljati, čovjek ima drugo mišljenje i džaba se ubjeđivati... Nešto malo da odmaknemo od ovih trenutnih stvari. Mi (mislim BiH) se ustvari prvi put u ovih 20 godina nalazimo u ovakvoj situaciji. Imamo gomilu nekakvih klinaca (Musa, Čampara, Sikiriaš, Gegić, Atić, Lončar - sad ili nikad mu je sezona nakon povratka sa posudbe u Zaboku, Sulejmanović, Karahodžić, Glogovac - ipak je ovo konačno ozbiljan transfer, Buza, Vrabac....). Možda sam preskočio nekoga, nije važno...Mi smo obično prije iskupljali igrače ono "kako nam isapdnu", osim Gordića, Kikanovića, Đedovića i Bavčića (i još poneko da sad ne nabrajam) , oni su nekako bili baš naši proizvodi. Neću da se vraćam u stara vremena, ali Hukić, Opačak i Teletović i nekako se čini da je to tada bilo to. Pošto sam ja malo stariji, ja se sjećam vremena kada su nam "mladi i perspektivni" bili Damir(AbdulKerim) Mirković i Tarik Valjevac :D ...Eh sada, zaista pitanje svih pitanja je koliko će se ovih momaka razviti u respektabilne košarkaše. Pustimo mi sada ovaj krug kvalifikacija, koju minutu više ili manje nekoga, pred njima su 2-3 sezone kada ili jesi ili nisi. Nama od ovoga ponajviše i zavisi naša budućnost. A ponavljam, prvi put se nalazimo u ovakvoj situaciji,da njih ima, ali da nisi načisto koliko ko može i šta može

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 20 avg 2016, 10:19

Federer17 je napisao/la:Gdje su se dokazali Buza, Vrabac, Halilovic, Zahiragic, Gajic, pa i Milosevic, pa su u odnosu na Emira igrali puno vise? Da je dobio minute kao bilo ko od pomenutih, ne bih ja rijec rekao. Ne kazem ni da si spominjao, samo ti kazem i poredim, ispade on moze igrati ozbiljnu kosarku, a Emir ne moze (a nije Zahiragic jedini takav). Prijateljske su valjda nesto gdje se svi isprobaju. Mirze nije bilo prve 2 utakmice, prvu u MK nije igrao toliko puno, Jusuf odmarao 2 utakmice od 5, Milosevic bio los skroz, itd., pa i pored toga ne dade momku ni tih 10 min po utakmici. Zao je i meni za Gegica, ali je eto on 98. godiste, pa nekako mogu razumjet sto nije dobio priliku, iako je trebao.

Milošević je u prvoj petorci AEK-a tokom cijele sezone, a Sulejmanović igra u Barci B. Možda zbog tog?

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 20 avg 2016, 10:47

Ima li jos utakmica prije kvalifikacija?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2016, 10:51

remA1 je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:Gdje su se dokazali Buza, Vrabac, Halilovic, Zahiragic, Gajic, pa i Milosevic, pa su u odnosu na Emira igrali puno vise? Da je dobio minute kao bilo ko od pomenutih, ne bih ja rijec rekao. Ne kazem ni da si spominjao, samo ti kazem i poredim, ispade on moze igrati ozbiljnu kosarku, a Emir ne moze (a nije Zahiragic jedini takav). Prijateljske su valjda nesto gdje se svi isprobaju. Mirze nije bilo prve 2 utakmice, prvu u MK nije igrao toliko puno, Jusuf odmarao 2 utakmice od 5, Milosevic bio los skroz, itd., pa i pored toga ne dade momku ni tih 10 min po utakmici. Zao je i meni za Gegica, ali je eto on 98. godiste, pa nekako mogu razumjet sto nije dobio priliku, iako je trebao.

Milošević je u prvoj petorci AEK-a tokom cijele sezone, a Sulejmanović igra u Barci B. Možda zbog tog?
Sulejmanovic igra oko 30 minuta u Barci B a gdje on igra Halilovic
Zasto je Sulejmanovic zavrsio u Ciboni, a Halilovic u Sibenki
Neko rece da nam nije tako vazan igrac, a Mirza ce igrati za reprezentaciju jos 2-4 godine dok je upravo sulejmanovic sa karahodzicem i nadolazecim sikirasom nasa buducnost na 4
Istina radujeme kako je i glogovac krenuo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.