Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la TaRgEt_ » 29 jul 2012, 14:17

albiongate je napisao/la:@Batko Sve je u skladu sa pravilama. FIBA dozvoljava takve transfere i nekim zemljama vise od toga. Verujem i da je Fincima krivo sto Sulejmanovic trazi promenu kosarkaskog drzavljanstva.

@Target
Vrlo moguce jer je igrac uvek taj koji odlucuje na kraju. No, nista ne sprecava odgovarajuce ljude da nabavu snimke utakmica kadetske repke BiH na EP i da procene da li je Lazic zaista toliko talentovan. Decko ima odlicne predispozicije ali odlicna statistika nije jedino merilo, pogotovo ucinak protiv slabijih ekipa B divizije. Ako smatraju da vredi, mogu ga lako kontaktirati preko klupskog saigraca.

Mozes ga i kontaktirati i sve ali cinjenice su sljedece, da LAzic za Srbiju nece igrati a i ta B divizija vise nije tako slabo kao sto ti predpostavljas, ima i drugih faktora koji se pitaju, tako da to sto ti lobrias za druge reprezentacije, i ovdje nama krades nase je u najmanju ruku degutantno, umjesto da trazis po Srbiji talente ti krades po BiH. MAlo cudno Miodraze s obzirom da si i ti rodjen u BiH 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2012, 15:15

Napravili smo veliki povratak u utakmicu. Gubili smo 45:29, sada je 46:43.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 29 jul 2012, 15:22

@Target
Koliko znam Žitorađa se ne nalazi u BiH. :-P

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 29 jul 2012, 15:29

predlazem da se ovaj ili ignirise ili banuje, davno je banovan i na srpskom kosarkaskom forumu. dosadan si do bola!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2012, 15:40

Cetiri bacanja zaredom masis i ne mozes do pobjede.

Ostalo je samo ime.....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 jul 2012, 15:44

polako neno. eto nas 61:61 8-)
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2012, 15:45

Pa iznerviram se zato sto smo se vratili u mec i sad treba da ih okrenemo i sameljemo. Ovdje se postaju igraci u ovakvim utakmicama, dosta je vise gubitnickog mentaliteta.

Ostalo je samo ime.....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 jul 2012, 15:46

sad ćemo mi ovo dobiti. +2 za nas i lopta

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2012, 15:52

Poslusali su me. Okrenuli su. Kad se vratis nakon -16 i dodjes na -1 moras da okrenes utakmicu. Jednostavno moras.

Ostalo je samo ime.....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 jul 2012, 15:55

nije ovo loš rezultat. 5. u diviziji B.

razočaran sam što smo izgubili od Mađarske, ali Bože moj. treba ovim momcima, kao i Firketu dati podršku. od ovih momaka ako jedan dva budu kvalitet za A tima dobro je. na kraju krajeva tako to i ide.

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 29 jul 2012, 15:56

@edinjo-BiH
Koliko mi je poznato, ban sam jedino dobio na sajtu ciji je vlasnik Karlo Dzeverlija koji je inace radnik HKS. Dakle tesko da se sajt moze nazvati srpskim.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 jul 2012, 15:58

Dakle 5 mjesto!

Mađari će vjerovatno završiti četvrti! Ostaje žal za tekmom protiv Mađara kada smo sami sebe pobijedili jer nismo imali hrabrosti! Promasivali slobodna bacanja, prepali se!
Sve u svemu fin rezultat, do divizije A se moglo i moralo jer je kvalitet bio tu, zamjeram stručnom stabu na lošoj pripremi igrača u tekmi sa Mađarima, jer su oni odgovorni za nervozu u timu!

Treba ovom stručnom stabu dati 3-4 ciklusa i vjerujem da će nas uvesti u A diviziju!

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 29 jul 2012, 16:23

5 mesto. Tesko da se moglo bolje kad je izabran selektor koji je tek drugi pomocni trener juniorskog tima Crabs Basket Rimini.

Pola tima je vec sada tezak prosek po evropskim standardima. Akceleranti koji niti imaju predispozicije, nitu znanje.

Lazic skoro ceo turnir je odigrao na progresnoj poziciju Krilnog Centra (uspesno zahvaljajuci skocnost, brzine i prosecne visine vecine protivnika) ali jedino je sigurno da on to nece igrati u seniorskoj kosarci.

Gacic takodje, bezveze forciran na progresnu poziciju krila (neuspesno jer on tada ne moze da pokaze kreativnost i napadacki repertoar)

Ako vec nisu mogli da igraju Predic, Sehic, Polutak, Karahodzic zbog raznih povreda, obaveza ili ucenivanja, Firic je trebao da ima hrabrost da forcira talente ustrb rezultata. Centar Piric je morao biti u timu. Atic, Avdic i Hadzic takodje.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 jul 2012, 20:22

albiongate je napisao/la:5 mesto. Tesko da se moglo bolje kad je izabran selektor koji je tek drugi pomocni trener juniorskog tima Crabs Basket Rimini.

Pola tima je vec sada tezak prosek po evropskim standardima. Akceleranti koji niti imaju predispozicije, nitu znanje.

Lazic skoro ceo turnir je odigrao na progresnoj poziciju Krilnog Centra (uspesno zahvaljajuci skocnost, brzine i prosecne visine vecine protivnika) ali jedino je sigurno da on to nece igrati u seniorskoj kosarci.

Gacic takodje, bezveze forciran na progresnu poziciju krila (neuspesno jer on tada ne moze da pokaze kreativnost i napadacki repertoar)

Ako vec nisu mogli da igraju Predic, Sehic, Polutak, Karahodzic zbog raznih povreda, obaveza ili ucenivanja, Firic je trebao da ima hrabrost da forcira talente ustrb rezultata. Centar Piric je morao biti u timu. Atic, Avdic i Hadzic takodje.
Mislim da Firić nije uopšte imao predstavu šta mu ko može već da je u toku turnira pratio na čemu je. To je posljedica što se kasno priključio i što nema za pomoćnika nekoga ko poznaje igrače (kao što je Senad kon juniora).
To se vidi iz minutaže koja varira od tekme do tekme i to nasumce. Znači nije znao koga u određeno momentu ubaciti ko mu šta može odraditi itd. Slažem se za pozicije sa tobom i to mi je kiks možda i zobg ovih razloga koje sam naveo. Problem sam naveo ranije a i sada ću. KSBiH očigledno ne zna šta je cilj, promovisati igrače ili praviti rezultat. Dobro bi bilo kombinirati i to juniori mogu, ali ako se nije očekivao rezultat na ovom prvenstvu kadeta onda nije trebalo voditi Balića, Kelečeviće i sl. nego Atića i Pirića itd, a imati 7i grača koji su i perspektivni i mogu napraviti neki rezultat da se ne izblmiramo. Meni je sasvim svejedno jesmo li 5-ti ili 8-i i prvo što sam gledao je koliko je igrao Darijan i vidim da ga je ubacio reda radi, a u ovim tekmama je trebao on igrati 20 min ali očiglerdno da je rezultat opet bio primaran.
@albiongate, vidi se da dobro razumiješ košarku ali nemoj ovih bezveznih diskusija i hvalisanja da ćeš ti nekoga prebaciti u Srbiju i sl. Bezveze ti je priča. Svakako ima u Srbiji stručnjaka koji sve prate i igrači koji hoće da igraju za Srbiju oni će i igrati kao što će i Sulejmanović igrati za nas i dalja priča je bezveze. Mi treba da se borimo za svakog igrača a ko neće široko mu polje. Isto pričaš da Srbi bojkotuju Acu. I to je bezveze jer ga nema ko sem Gordića bojkotovati, a Gordić je toliko puta do sada pokazao da će igrati za BiH da ti je i ta priča bezveze. Ostalih Srba koji mogu ući među 12 a da imaju papire da mogu igrati za BiH trenutno nema. Možda jedino Adamović ovako kad nema Muhe i Gordića. Minja MIlošević isto možda ali on nije tip igrača za Acin stil igre.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jul 2012, 21:51

neno#4 je napisao/la:Samo da pitam FRANKA RIBERYA je li Crna Gora favorit U.16 prvenstva B divizije?
Tko je bio u pravu?Vidim da su izgubili...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 jul 2012, 22:40

Bravo momci, bravo Firke. Ponosni smo na vas.
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2012, 23:20

lumani je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Samo da pitam FRANKA RIBERYA je li Crna Gora favorit U.16 prvenstva B divizije?
Ja. Rekao sam da su faavoriti za ulazak i usli su bez problema. FRANK je tvrdio da su prosjecna repka.

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jul 2012, 23:43

neno#4 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Ja. Rekao sam da su faavoriti za ulazak i usli su bez problema. FRANK je tvrdio da su prosjecna repka.
Sto svakako i jesu!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 30 jul 2012, 00:13

nurkic za 15 min. igre --> 12 poena, 12 skokova i 7 blokada protiv CG ;)

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 30 jul 2012, 01:00

edinjo-bih je napisao/la:nurkic za 15 min. igre --> 12 poena, 12 skokova i 7 blokada protiv CG ;)
wtf?? :o

Pa šta taj igra? Čuj za 15 minuta 12 poena, 12 skokova i 7 blokada !

Pa jbt, Griffin i Howard zajedno mu nisu ravni... :mrgreen:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.