Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Willy
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Willy » 29 jan 2011, 18:46

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2011, 18:47

jeremija je napisao/la:RS je uz tebe ..u 5 na noge!!! 8-) 8-) 8-)
Može li neko ovog kretena ukloniti sa foruma? Ili pobrisati ove postove koji nemaju apsolutno nikakve veze sa tenisom!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 29 jan 2011, 18:48

Virtu4l je napisao/la:
Može li neko ovog kretena ukloniti sa foruma? Ili pobrisati ove postove koji nemaju apsolutno nikakve veze sa tenisom!
Kad @Monolog ne reaguje onda nista :roll:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2011, 18:50

Nema @Monolog ništa sa ovim podforumom.
Voli te tvoje Sarajevo.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 29 jan 2011, 18:52

Virtu4l je napisao/la:Nema @Monolog ništa sa ovim podforumom.
Svejedno.
Nego, da ne idem u off-topic mislim da Djokovic ovo uzima.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

jeremija

Post Postao/la jeremija » 29 jan 2011, 19:43

Virtu4l je napisao/la:

Kreten si ti..Šta ne valja u mom postu???a ???Što kažem da je RS uz Đokovića??? Pa zar nije???
Ti imaš ogroman kompleks..idi psihijatru!..Pročitaj ustav Bosne i Hercegovine ..to ti preporučujem..
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 29 jan 2011, 20:01

NOVAK ĐOKOVIĆ nakon uvjerljive pobjede nad Rogerom Federerom iščekuje finale Australian Opena protiv svog velikog prijatelja Andyja Murrayja.

Srpskom tenisaču bit će ovo četvrto Grand Slam finale, a u razgovoru za "Blic" najavio je promjene u vrhu svjetskog tenisa.

"Mislim da je dobro za tenis što postoji više igrača koji mogu pobijediti Nadala i Federera. Svaka čast njima dvojici što su sve postigli proteklih godina, ali mislim da se stvari počinju mijenjati. I to je dobro za ovaj sport", kaže Đoković i dodaje kako očekuje tešku borbu protiv Britanca.

Murray je u finalu Melbournea igrao i prošle godine, ali je tada bolji bio Roger Federer. Njegov suparnik i treći tenisač svijeta prvi Grand Slam sezone osvojio je prije dvije godine. Zanimljivo je da su njih dvojica vrlo dobri prijatelji još iz juniorskih dana, a Đoković je još prije puta u Melbourne poželio da Murray osvoji turnir:

"Zaista želim da Andy osvoji Australian Open, siguran sam da će iskoristiti priliku ako mu se pruži. Ima sve kvalitete i zaslužuje Grand Slam", rekao je prije dva tjedna Đoković.

Murray: Između mene i Novaka nema tajni

"Novak je moj jako dobar prijatelj, dosta smo trenirali zajedno, čak i ovdje u Melbourneu četiri-pet puta. Imamo i slična iskustva s Grand Slam finalima. Znam da će biti teško protiv njega, pogotovo jer je onako pobijedio Federera. Među nama nema tajni, očekujem brutalan meč. Nadam se da ću igrati bolje nego prošle godine kada sam prekasno ušao u meč", kaže Murray.

Do sada su međusobno odigrali sedam mečeva, a uspješniji je sa četiri pobjede Đoković koji je posljednji
put slavio 2008. godine. Od tada ga je Škot svladao tri puta zaredom, od toga dva puta u finalima Cinncinatija i Miamija.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 9:30 po našem vremenu.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 29 jan 2011, 21:47

ma novak sutra gubi

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 jan 2011, 22:35

Ajde napisi nesta konkretno, a ne 5 postova, u kojima pise Novak gubi, Andy dobija, Novak picka, itd, itd.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 29 jan 2011, 22:36

retro je napisao/la:Ajde napisi nesta konkretno, a ne 5 postova, u kojima pise Novak gubi, Andy dobija, Novak picka, itd, itd.
pa sta da pisem, hoce njihove biografije :lol: :lol:

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 29 jan 2011, 22:55

Sretno Novace sutra uzmi svog velikog frenda i donesi jednom Manijaku petobanku :mrgreen:
1921-2011

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 30 jan 2011, 01:29

A vrijeme je da Murray konacno nesto osvoji ,nesto veliko ,jer momak to zasluzuje ,jedva čekam sutra meč ,vrijedi ustati u 9 i gledati ovo .Negdje sam procitao da je Novak izjavio prije AO da bi volio da Murray osvoji ovaj turnir ,tako da iskreno se nadam da ce mu se zelja i ostvariti :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2011, 02:25

jeremija je napisao/la:Kreten si ti..Šta ne valja u mom postu???a ???Što kažem da je RS uz Đokovića??? Pa zar nije???
Ti imaš ogroman kompleks..idi psihijatru!..Pročitaj ustav Bosne i Hercegovine ..to ti preporučujem..
Neka ti ga tata pročita, nikoga ovdje ne zanima ko je uz Đokovića.
Voli te tvoje Sarajevo.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 30 jan 2011, 02:40

Virtu4l je napisao/la:
jeremija je napisao/la:Kreten si ti..Šta ne valja u mom postu???a ???Što kažem da je RS uz Đokovića??? Pa zar nije???

ma cemu ovolika galama,vazno je da mec bude kvalitetan i da se igra u pet setova i da jedna lopta odluci....sada to ko koga podrzava zaista nije vazno

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2011, 02:56

alfarouqaminu je napisao/la:ma cemu ovolika galama,vazno je da mec bude kvalitetan i da se igra u pet setova i da jedna lopta odluci....sada to ko koga podrzava zaista nije vazno
Upravo zato, uopšte nije važno i ne treba takve stvari miješati sa tenisom.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jan 2011, 10:47

Uh, Đoković puno bolje radi, u pojedinim trenucima je izgledalo da ima x puta više energije od Murraya. Zasluženo je dobio prvi set, tu se ne'a šta reći.

Što se tiče Murraya, kao da ipak postoji neka blokada(ne umanjujem Đokovićevo majstorstvo, da se razumijemo), jer je u par situacija mogao i morao puno bolje reagovati, a on to nije učinio.

Poen za 2 set lopte na Murrayev servis je bio nevjerovatan(ako se ne varam bilo je 38 razmjena da bi na kraju Murray bio taj koji je "puk'o").
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 jan 2011, 10:50

Djokovic pokazuje da je kvalitetniji igrac od Mareja. Jedino sto ga u ovom mecu moze pobjediti je iscrpljujuci mec, u kojem ce presuditi Marejeva fizicka sprema. Zbog toga Djoka, po meni, treba sto vise izbjegavari PREduge poene,.. Los finalni mec. Marej je klasicni destruktivac, ne svidja mi se njegov tenis. Ucinio je i Djokovica losijim igracem nego sto jeste.

Ovdje nista nije gotovo.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

jeremija

Post Postao/la jeremija » 30 jan 2011, 10:59

Virtu4l je napisao/la:

To govoriš u svoje ime...ja kažem da sam ja uz Đokovića..i trenutno imam bar miion i po istomišljenika u BiH...Naprijed Nole!!!... :twisted: :twisted: :twisted:
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

Analiticar=Ahmo
Kontakt:

Post Postao/la Analiticar=Ahmo » 30 jan 2011, 11:04

Luis_Suarez je napisao/la:HAJMO MAREJ NEK CRKNE MILION I PO ISTOMISLJENIKA :lol: :mrgreen: Iskreno, volio bi da Đoković izgubi 8-)
Inace ja sam veliki fan Djokovica, al naravno da izgubi, i navijam za Murraya :mrgreen:
R.I.P VEDRAN PULJIC

Lesinari plus Novosadjani tople su bratske grupe.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jan 2011, 11:05

Nole osvojio 6 uzastopnih gemova(+ sada servira), te je vrlo blizu osvajanja i 2. seta. Murray je indisponiran u 2. setu, jednostavno previše griješi(razumljivo, s druge strane mreže je Novak), a ono što je najgore po njega je da ga Novak može dobiti i njegovom taktikom(to upravo pokazuje). Mislim da se ovo ne bi smjelo propustiti, a kako stvari stoje i neće. Novak djeluje kao pravi rutiner, kao neko ko barem ima 10-ak GS-ova, tako da možemo očekivati i pobjedu u 3 seta.

Nego, ono što će biti upamćeno je da je samo Dodig, ako se ne varam, uzeo set Đokoviću. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.